اهمیت سلامت روان سالمندان و وجود یک پرستار :سلامت روان سالمندان، موضوع مهمی بوده که امروزه مورد توجه افراد زیادی قرار گرفته و خیلی از پرستاران به دنبال راهکارهایی مناسب هستند تا با استفاده از آنها به جلوگیری از بروز عوارض این مسئله کمک کنند.
از این رو نیز ما در این مقاله اهمیت سلامت روان سالمندان و وجود یک پرستار خوب در کنارش را مورد بررسی قرار دادهایم تا اطلاعات جامعی در این زمینه به دست آورید.
دقت داشته باشید که سلامت روان به وضعیت ذهن و احساس فرد مربوط میشود و ضعیف بودن آن میتواند اثرات منفی بر روی روابط، عملکرد روزانه و سلامت جسمی به جای بگذارد. به همین دلیل هم تمام پرستاران موظفاند به ارتقای سلامت روان بیماران خود کمک کنند تا احتمال بروز برخی مشکلات، به شکل مؤثری کاهش یابد.
بیشتر بخوانید: نگهداری سالمند

اهمیت سلامت روان سالمندان در جامعه
به عبارت کلی اختلالات روانی و عصبی در میان سالمندان 6.6 درصد از کل ناتوانیها برای این گروه سنی را تشکیل داده و این درصد میتواند رقم قابل ملاحظهای باشد. طبق آمار جهانی تقریباً 15 درصد از جمعیت بزرگسالان 60 سال به بالا از یک اختلال روانی رنج میبرند.
افراد مسنی که سنشان بالای 60 سال است، به عنوان اعضای خانواده، داوطلبان و شرکت کنندگان فعال در نیروی کار، کمکهای مهم عاطفی به جامعه کردهاند و از این جهت هم سلامت روان آنها بسیار مهم است.
در حالی که اکثر افراد از سلامت روانی خوبی برخوردارند، بسیاری از سالمندان در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانی، اختلالات عصبی یا مشکلات مصرف مواد و همچنین سایر شرایط بهداشتی مانند دیابت، کاهش شنوایی و آرتروز هستند. این شرایط برای چنین افرادی کاملا زمینه مبتلا شدن به بیماریهای خاص را فراهم میکند.
علاوه بر این، با افزایش سن افراد، بیشتر احتمال دارد که چندین بیماری را همزمان تجربه کنند. گاهی این بیماریهای به قدری خطرناک هستند که حتی ممکن است منجر به مرگ آنها نیز شود. به همین دلیل هم نباید اهمیت سلامت روان سالمندان و وجود یک پرستار خوب در کنارش را نادیده گرفت.

عوامل مؤثر در ایجاد مشکلات روانی سالمند
فراموش نکنید که سلامت روان، به اندازه سلامت جسم اهمیت دارد. گاهی اوقات مشکلات روحی و روانی، دلیل مشخصی ندارند و به خاطر چیزهای نامعلومی بروز میکنند. اما در اکثر مواقع نیز علت این مشکل یکسری موارد مهم بوده که در ادامه مطلب آنها را نام بردهایم.
انزوا و تنهایی
وجود مشکلات جسمی
مصرف داروهای خاص
از دست دادن استقلال
نگرانیهای مالی
از دست دادن عزیزان
عدم توانایی انجام فعالیتهای روزانه
فکرهای بیمورد و منفی
نداشتن اعتماد به نفس
بیشتر بخوانید: اعزام پرستار

مهم ترین وظایف پرستار جهت بهبود سلامت روان سالمندان
یک پرستار جهت بهبود سلامت روان برای ارتقا وضعیت سلامت روان سالمندان، باید حتما یکسری نکات مهم را در نظر بگیرید و از انجام برخی اقدامات نیز خودداری نمایید تا به درمان بهتر بیمار کمک کند. از این جهت در ادامه مقاله به بررسی دقیقتر این موضوع پرداختهایم و شما را با مهم ترین وظایفی که یک پرستار سالمند نمونه دارد، آشنا کردهایم.
دادن دارو سر وقت
شناخت عوارض جانبی داروهای مصرفی
نظارت دقیق بر وضعیت سالمند
تامین امنیت و آزادی
گزارش دقیق تغییرات به پزشک
کمک به کاهش استرسهای محیطی
حمایت اجتماعی
گفت و گو با سالمند در مورد برنامه درمانی
کمک جهت انجام کارهای شخصی
بهره گیری از روشهای مناسب برای تقویت روحیه سالمند
ارائه برنامههای مناسب جهت پیشگیری با سالمند آزاری
مدیریت رفتارهای چالش برانگیز
جویا شدن از حال احساسی سالمند
پرهیز از دستور دادن
گوش دادن به صحبتهای سالمند
همدلی کردن
توجه به نیازها و خواستهها
سخن پایانی
افرادی که سن بالایی دارند، در برابر سوء استفادهای که درباره سالمندان آسیب پذیر اتفاق میافتد مانند سوء استفاده فیزیکی، کلامی، روانی، مالی و جنسی شکست پذیرتر هستند.
رها کردن، نادیده گرفته شده و از دست دادن جدی حیثیت یا احترام، مهم ترین آسیبهایی بوده که بعد از این اتفاقات ممکن است سالمندان آن را تجربه کنند. پس شما هم بهتر است نسبت به اهمیت سلامت روان سالمندان و وجود یک پرستار سالمند خوب در کنارش بیتفاوت نباشید زیرا شواهد موجود نشان میدهند که از هر 6 سالمند، 1 نفر در معرض سالمند آزاری بوده و این مسئله نه تنها میتواند منجر به آسیبهای جسمی شود، بلکه عواقب روانی جدی از جمله افسردگی و اضطراب را هم به دنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: بررسی عوارض روانی کرونا در سالمندان