بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها

بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها

بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها در گذر زمان و با کاهش سلامتی جسمی و روحی مشکلاتی برای شخص به وجود می‌آید. از شایع‌ترین مشکلات دوران سالخوردگی کاهش توانایی‌های ذهنی بر اثر بروز آلزایمر است. در این مقاله به بررسی بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها می‌پردازیم.

بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها

بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها

فهرست مطالب

  • آلزایمر چیست؟
  • درمان آلزایمر در سالمندان
  • چالش‌های نگهداری از سالمندان مبتلا به آلزایمر
  • نکات نگهداری از بیمار مبتلا به آلزایمر
  • کلام پایانی

آلزایمر چیست؟

آلزایمر بیماری است که با تخریب اعصاب و سلول‌های مغز همراه است. با ازبین‌رفتن این سلول‌‌های عصبی و اختلال در جریان اطلاعات بین اندام‌ها و عضلات، مشکلاتی در حافظه فرد ایجاد می‌شود. با پیشرفت بیماری علاوه بر اختلال حافظه مشکلات دهانی و رفتارهای غیرقابل‌پیش‌بینی نیز بروز می‌کند.

علل بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها باتوجه‌به افزایش جمعیت سالمندان روزبه‌روز بیشتر موردتوجه قرار گرفته است. آمارها نشان می‌دهد حدود ۴۴ میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا هستند.

درمان آلزایمر در سالمندان

در حال حاضر درمان‌هایی که برای آلزایمر وجود دارند تجویز داروهای مهارکننده کولین استراز هستند. این داروها با افزایش میزان استیل‌کولین در بدن مانع از اختلال حافظه می‌شوند. همچنین روند بیماری را کند کرده و فرایندهای فکری و ذهنی را بهبود می‌بخشند.

این داروها برای سطوح اول تا متوسط این بیماری عملکرد مناسبی دارند، ضمن این که اثرگذاری آن در افراد مختلف متفاوت است.

چالش‌های نگهداری از سالمندان مبتلا به آلزایمر

با پیشرفت آلزایمر و کاهش توانایی‌های ذهنی و جسمی بیمار چالش‌‌های نگهداری از بیمار نیز بیشتر می‌شود. در این قسمت این چالش‌ها و راهکارهای مرتبط با آن را بررسی می‌کنیم.

  1. حمام کردن

لازم است بیمار دو بار در هفته حمام کند. ازآنجایی‌که فرد آلزایمری تمایل چندانی به حمام کردن ندارد، توصیه می‌شود همیشه لوازم موردنیاز حمام محیا باشد تا هر زمان که شخص تمایل داشت بیمار را به حمام ببرید.

  1. مسواک زدن

دندان‌های بیمار باید دو بار در روز مسواک زده شود. اگر بیمار دندان مصنوعی دارد، هر شب دندان‌ها را خارج کرده و تمیز کنید. همچنین به‌ سلامت لثه‌های بیمار توجه کنید و در صورت مشاهده زخم در لثه‌ها پزشک را مطلع نمایید.

  1. رسیدگی به وضعیت ظاهری بیمار

موها، ریش‌ها و ناخن‌های فرد را مرتب کنید. تاحدامکان از وسایل خطرناک برای انجام این کار مانند تیغ استفاده نکنید.

  1. لباس پوشاندن

اجازه دهید بیمار خودش لباس‌هایش را عوض کند و تنها درصورتی‌که به کمک نیاز داشت در این کار مداخله کنید. لباس‌هایش را به ترتیبی که می‌خواهد بپوشد برایش مرتب قرار دهید. تنوع لباس‌ها را کم کرده و البسه راحت در اختیارش بگذارید.

به‌خاطر داشته باشید لباس‌های زیپ‌دار و کفش‌های چسبی بیشتر موردعلاقه سالمند مبتلا به آلزایمر است.

بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها

بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها

  1. غذا دادن

چالش‌برانگیزترین بخش مراقبت از بیمار آلزایمری غذا دادن به او است. بیمار اغلب فراموش می‌کند که چه زمانی غذاخورده است یا غذای خود را در مکان‌های نامشخص قرار می‌دهد. گاهی نیز بیمار نحوه استفاده از قاشق و چنگال را از یاد می‌برد و ممکن است با دست شروع به غذا خوردن کند. در این حالت مانع از این کار نشده و فقط مطمئن شوید دست‌های بیمار تمیز است.

بهتر است غذای بیمار را با مخلوط‌کن به‌صورت خمیری درآورید چرا که جویدن غذا برای آنان سخت می‌شود. در هر وعده غذایی یک نوع غذا کافی است و بیشتر از آن برای بیمار گیج‌کننده می‌شود.

  1. توالت بردن

تعیین زمانی که بیمار نیاز به توالت رفتن دارد بر عهده پرستار سالمند مبتلا به آلزایمر است. تاحدامکان توالت فرنگی در اختیار بیمار بگذارید و شب‌ها چراغ‌خواب را روشن بگذارید تا بیمار مشکلی برای رفتن به توالت نداشته باشد.

بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها به علت برگشت‌ناپذیر بودن این بیماری با گذشت زمان بیشتر می‌شود تا جایی که فرد حتی قادر به انجام ساده‌ترین کارها نخواهد بود.

نکات نگهداری از بیمار مبتلا به آلزایمر

سایر نکاتی که لازم است به آن توجه کنید:

  • لازم است اعضای خانواده بیماری آلزایمر را به‌خوبی بشناسند و آمادگی روانی لازم برای مقابله با اثرات پیش‌رونده بیماری سالمند را داشته باشند.
  • با بیمار برخورد عادی داشته باشید و روابط اجتماعی وی را قطع نکنید.
  • اگر بیمار فراموش می‌کند درب را ببندد، اجاق‌گاز را خاموش کند یا شیر آب را بدون بستن رها می‌کند به‌هیچ‌وجه او را تنها نگذارید.

در این مقاله درباره بروز آلزایمر در سالمندان و چالش‌های نگهداری آن‌ها صحبت کردیم. نکته دیگری که باید به آن توجه کنید این است که طول عمر بیماران مبتلا به آلزایمر بین ۸ تا ۱۰ سال پس از تشخیص بیماری است.

کلام پایانی

مراقبت از بیمار آلزایمری کار خسته‌کننده‌ای است که می‌تواند روح و جسم شما را فرسوده کند. به همین‌ دلیل لازم است برنامه‌های گردشی و تفریحی برای خود تدارک ببینید. در زمان‌هایی که در منزل نیستید بهترین راه برای مراقبت از سالمند شما استخدام پرستار مطمئن و باتجربه است.

برای این منظور می‌توانید با مرکز خدمات پرستاری سلامت اول با پشتیبانی ۲۴ ساعته تماس بگیرید و درخواست خود را ارائه دهید. متخصصان ما پس از دیدار با سالمند شما پرستار مناسب وی را به شما معرفی می‌کنند.

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527