بیماری پارکینسون: علل، علائم و درمان :بیماری پارکینسون نوعی اختلال مغزی بوده که موجب انجام حرکات ناخواسته یا غیرقابل کنترل مانند لرزش، سفتی و مشکل در تعادل و هماهنگی خواهد شد. علائم این بیماری معمولاً به تدریج شروع میشوند و با گذشت زمان و عدم درمان اصولی، بدتر مشکلات جدیتری را به وجود میآورند.
با پیشرفت بیماری، افراد ممکن است در راه رفتن و صحبت کردن هم دچار مشکل شوند. بیماری پارکینسون ممکن است تغییرات ذهنی و رفتاری، مشکلات خواب، افسردگی، مشکلات حافظه و خستگی را نیز به همراه داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره بیماری پارکینسون: علل، علائم و درمان آن، پیشنهاد میکنیم تا پایان مقاله همراه ما بمانید.

بیماری پارکینسون: علل، علائم و درمان
مهم ترین علل،علائم و درمان و ایجاد بیماری پارکینسون
به طور کلی بهتر است بدانید مهم ترین و برجسته ترین نشانههای بیماری پارکینسون، زمانی رخ میدهد که سلولهای عصبی در گانگلیونهای پایه، ناحیهای از مغز که وظیفه کنترل حرکت را بر عهده دارند، دچار اختلال شود.
این سلولهای عصبی یا نورونها وظیفه تولید یک ماده شیمیایی مهم مغز به نام دوپامین را بر عهده دارند. زمانی که نورونها میمیرند یا دچار اختلال میشوند، دوپامین کمتری تولید میکنند که موجب مشکلات حرکتی مرتبط با بیماری میشود. با این که مرگ نورونها به عنوان مهم ترین علل ایجاد بیماری پارکینسون شناخته شده اما هنوز دانشمندان به طور دقیق نمیدانند که چه چیزی باعث مرگ آنها (نورونها) میشود.
افراد مبتلا به بیماری پارکینسون همچنین پایانه های عصبی تولید نوراپی نفرین، پیام رسان شیمیایی اصلی سیستم عصبی سمپاتیک را از دست میدهند که این سیستم بسیاری از عملکردهای بدن مانند فشار خون و ضربان قلب را کنترل میکند.

بیماری پارکینسون: علل، علائم و درمان
بهتر است بدانید بسیاری از سلولهای مغزی افراد مبتلا به بیماری پارکینسون حاوی اجسام لوئی و تودههای غیر معمول پروتئین آلفا سینوکلئین هستند. از این رو نیز دانشمندان در تلاشاند تا عملکردهای طبیعی و غیرطبیعی آلفا سینوکلئین و رابطه آن با جهشهای ژنتیکی که بر زوال عقل پارکینسون و بدن لوی تأثیر میگذارد را درک کنند.
به نظر میرسد در بعضی از موارد، بیماری پارکینسون به صورت ارثی ایجاد میشود و میتوان در جهشهای ژنتیکی خاص، آن را ردیابی کرد. برخی از متخصصان و محققان نیز معتقدند که پارکینسون به دلیل قرار گرفتن در معرض سموم به وجود میآید و ناشی از عوامل ژنتیکی و محیطی است.
بیشتر بخوانید: نگهداری سالمند
رایج ترین علائم بیماری پارکینسون
بیماری پارکینسون هم مانند سایر بیماریها دارای برخی نشانهها و علائم بوده که برای جلوگیری از مشکلات جدیتر، به هیچ عنوان نباید آنها را نادیده بگیرید. از این رو نیز در ادامه آنها را نام بردهایم تا هنگام بروز هر یک، بتوانید اقدامات درمانی را به شکل مفیدتری انجام دهید.
- لرزش در دستها، فک، بازوها و پاها
- کندی حرکت
- سفتی و انقباض عضلات
- اختلال در تعادل
- عدم هماهنگی اعضای بدن
- افسردگی و تغییرات عاطفی
- مشکلات پوستی
- مشکل در صحبت کردن، جویدن و بلع
- مشکلات ادراری یا یبوست
بیشتر بخوانید: اعزام پرستار

بیماری پارکینسون: علل، علائم و درمان
تشخیص و درمان بیماری پارکینسون
توجه داشته باشید که در حال حاضر هیچ گونه آزمایش خون یا آزمایشگاهی برای تشخیص موارد غیر ژنتیکی پارکینسون وجود ندارد. پزشکان معمولاً با گرفتن سابقه پزشکی فرد و انجام معاینه عصبی بیماری را تشخیص میدهند.
همان طور که در قبل گفته شد تعدادی از اختلالات مغزی میتوانند علائم بیماری پارکینسون را ایجاد کنند. گاهی اوقات افراد مبتلا به علائم پارکینسون، به موقع بیماریشان را تشخیص نمیدهند و از این طریق هم وضعیتشان بسیار وخیم خواهد شد.
آزمایشهای پزشکی خاص و همچنین پاسخ به درمان دارویی ممکن است به ارزیابی بهتر علت کمک کند. معمولا اکثر پزشکان برای درمان بیماری پارکینسون از داروی لوودوپا بهره میگیرند که مصرف صحیح آن برای درمان بسیار مؤثر است.
سلولهای عصبی از لوودوپا جهت ساختن دوپامین استفاده میکنند تا منابع رو به کاهش مغز را مجدداً پر کنند. بیماران بهتر است لوودوپا را همراه با داروی دیگری به نام کاربیدوپا مصرف نمایند زیرا این دارو عوارض جانبی درمان با لوودوپا همچون استفراغ، حالت تهوع، فشار خون پایین و بیقراری را بسیار کاهش میدهد.

بیماری پارکینسون: علل، علائم و درمان
سخن پایانی
در نظر داشته باشید افرادی که به بیماری پارکینسون مبتلا هستند، هرگز نباید بدون اطلاع پزشک مصرف لوودوپا را قطع کنند زیرا قطع ناگهانی دارو ممکن است عوارض جانبی جدی مانند ناتوانی در حرکت یا مشکل در تنفس را به دنبال داشته باشد. همچنین توصیه میشود درمان را زیر نظر پزشک متخصص ادامه دهید تا وضعیت بیماریتان بدتر نشود و سریعتر بهبود یابید.