آیا شما درباره علائم افسردگی در سالمندان چیزی می دانید؟ آیا شما می دانید که راه های مقابله با افسردگی در سالمندان چیست؟ افسردگی در سالمندان یک مسئله بسیار جدی و حاد است که بایستی در رابطه با آن مراقبت های ویژه ای صورت بگیرد. مشاورین سایت سلامت اول سعی دارد اطلاعات مورد نظر را در اختیار شما عزیزان قرار دهد. اگر شما نیز می خواهید درباره این موضوع اطلاعاتی را کسب کنید پس تا انتهای مطالب همراه ما بمانید.
دلایل افسردگی در سالمندان و راه های درمان آن
افسردگی در سالمندان یک مشکل جدی است که درصد بالایی از آن ها با این مشکل دست و پنجه نرم می کنند. این یک موضوع بسیار رایج در بین افراد سالمند می باشد و اگر به دنبال راه های درمان آن نباشیم ممکن است مشکلات بسیاری برای آن ها به وجود بیاید.
ابتلا به افسردگی با نشانه های بسیار زیادی نظیر اشتها، خواب بیش از حد، علاقه نداشتن به کار، کمبود انرژی و غیره است. حال اینکه افسردگی تمامی تفریحات خوش، خنده، روحیه، انگیزه، هدف و به طور کلی زندگی اجتماعی را از شما خواهد گرفت. اما متاسفانه اکثر افراد مسن نمی خواهند قبول کنند دچار افسردگی هستند به همین دلیل تمام امکانات را از خود می گیرند و باعث می شوند که آرامشی در زندگی خود نداشته باشند.
گاهی افراد مسن برای افسردگی خود به دنبال راه های درمان آن نیستند. زیرا بر این معتقد هستند که با بالا رفتن سن دچار این بیماری شده اند و طبیعی است. اما این کاملا یک باور غلط می باشد آن ها باید به دنبال راه های درمان افسردگی باشند. لازم است بدانید افسردگی ممکن است در هرسنی اتفاق بیفتد که باعث می شود فرد از اجتماع فاصله بگیرد و نشانه هایی از ضعف یا نقص فرد است. گاهی با بازنشستگی یا مرگ نزدیکان افراد دچار افسردگی می شوند که باید برای بهبود حال آن ها باید به دنبال راه و کارهای مفیدی باشیم.
علائم و نشانه های افسردگی در سالمندان
علائم های افسردگی در سالمندان شامل تمامی حالات و رفتاری است که باعث گوشه گیر شدن آن ها می شود.
غم یا احساس ناامیدی
دردهای بدون دلیل
کاهش وزن و کاهش اشتها
از دست دادن علاقه به معاشرت یا سرگرمی
احساس ناامیدی یا درماندگی
اختلالات خواب، مشکل خوابیدن یا خواب ماندن، خواب زیاد یا خواب الودگی روزانه
نداشتن انرژی فرد احساس نفرد از خود
افکار خودکشی
مشکلات حافظه
مصرف الکل
غم و افسردگی در سالمندان
برخی از افراد مسن معتقد هستند که افسردگی در سالمندان اصلا احساس غم به وجود نمی آورد اما اینگونه نیست و با علائم زیادی روبه رو می شوند. با بالارفتن سن افراد خسارات های زیادی را میبینند که این موضوع برای خود سالمند بسیار دردناک خواهد بود. مثلا نباید احساس کنند که غم و اندوه برای مدت طولانی قرار است همراه انها باشد. غم و اندوه همیشه در زمان های شاد برای ما فراموش شدنی هستند پس نباید ناامید باشیم و لحظات خوبی را برای خود رقم بزنیم.
به گفته برخی افراد سالمندان بعد از گذشت سال ها و رسیدن به مرحلی پیری نمی توانند به خیلی کارها تسلط داشته باشند. اما باید بدانید که با افزایش وزن انسان، مغز که تغییری نمی کند بنابراین افراد باید در این سن احساس پیری نکنند.
بیشتر بخوانید: نگهداری سالمند
اعزام پرستار برای سالمندان هنگام افسردگی
لازم است بدانید افراد سالمند وقتی دچار افسردگی می شوند دیگر انگیزه برای زندگی ندارند. اما موسسه پرستاری این امکانات را در اختیار شما قرار داده است که شما با مراجعه به سایت سلامت اول یک پرستار اعزام کنید. این پرستار اطلاعاتی کافی درباره بیماری شما دارد و می تواند در طول این مدت با انجام بسیاری از فعالیت ها و خدمات باعث شوند که حال سالمندان بهبود پیدا یابد.
همچنین پرستار وظیفه دارد که در طول این مدت به تمام وظایف سالمند رسیدگی کند و آن ها را به بهترین نحوه انجام دهد. لازم است بدانید سالمند باید در صورت مشاهده هرگونه مشکلی در اولین فرصت حتما به پزشک مراجعه کند و پرستار نیز وظیفه دارد با انجام توصیه های پزشک وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
جمع بندی
همانطور که در مطالب بالا متوجه شدید، یک سالمند برای بهبود حال خود باید نکاتی را رعایت کند و توصیه های پزشک را انجام دهد. سالمندان با مبتلا به افسردگی با علائم زیادی روبه رو می شوند که ممکن است تا بهبودی کامل حال مساعدی نداسته باشند. اما با اعزام یک پرستار در منزل از طرف سایت پرستاری می تواند تا حد زیادی برای بهبود حال ان ها موثر واقع گردد.