در این مقاله قصد داریم به مبحث بسیار مهم علت های کم خونی در کودکان چیست بپردازیم. کم خونی جزو مشکلات شایع در کودکان است که طبق مطالعات حدود ۲۰ درصد از کودکان در ایالات متحده آمریکا به کم خونی مبتلا هستند. کودکان مبتلا به کم خونی در واقع مقدار گلبول قرمز یا هموگلوبین کافی ندارند.
هموگلوبین یک پروتئین است که باید به گلبول های قرمز اجازه دهد تا اکسیژن را به سایر سلول های بدن منتقل کند. کم خونی انواع مختلفی دارد و بر حسب عوامل مختلفی ایجاد می شود. به طور کلی کم خونی در کودکان به 3 علت اصلی از دست دادن گلبول های قرمز، ناتوانی در ساخت گلبول های قرمز کافی و تخریب گلبول های قرمز ایجاد می شود.
همچنین باید بدانید که کاهش گلبول های قرمز به دلایلی مثل نقص ارثی گلبول قرمز، عفونت ها، ابتلا به بعضی از بیماری ها، مصرف داروهای خاص و کمبود ویتامین و مواد معدنی ایجاد می شود.
بیشتر بخوانید: پرستار در منزل

علت های کم خونی در کودکان چیست؟
عوارض کم خونی در کودکان
عوارض کم خونی در کودکان به علت به وجود آمدن کم خونی وابسته است. بعضی از انواع کم خونی عوارض خاصی نداشته و باعث بروز علائم خاصی نمی شود اما بعضی دیگر هم عوارض جدی را برای کودک ایجاد میکند. از جمله مضرات و عوارض کم خونی در کودکان می توان به اختلال در رشد و نمو، درد و تورم مفاصل، اختلال در عملکرد مغز استخوان، لوکمی یا بعضی انواع سرطان ها و نشانه های کم خونی در کودک اشاره کرد. اغلب کودکانی که به کم خونی مبتلا هستند نشانه ای از خود بروز نمی دهند به همین دلیل نیاز است که کودک به شکل روتین آزمایش خون بدهد.
از جمله علائم کم خونی می توان به مواردی همچون ضعف عمومی، سرگیجه، خشکی دهان، پوست رنگ پریده، کجخلقی و زودرنجی، رنگ پوست زرد، تنفس سریع، ضربان قلب بالا اشاره کرد.
بیشتر بخوانید: اعزام پرستار

علت های کم خونی در کودکان چیست؟
کودکان در معرض ابتلا به کم خونی
عوامل زیادی می تواند روی ابتلای کودک به کم خونی اثر بگذارد که این عوامل شامل مواردی مثل تولد با وزن کم یا به شکل نارس، زندگی در فقر، استفاده زود هنگام از شیر خشک، داشتن رژیم غذایی، از دست دادن خون( بر اثر علل مختلف)، بیماری های طولانی مدت مانند عفونتهای مختلف و بیماریهای کلیوی یا کبدی، سابقه خانوادگی در ابتلا به کم خونی می شود.
نحوه درمان کم خونی در کودکان
درمان کم خونی در کودکان به عوامل مختلفی همچون علائم، سن و سلامت عمومی کودک وابسته است. همچنین شدت کم خونی فرد هم جزو این عوامل تاثیر گذار در درمان کم خونی است. بعضی از انواع کم خونی نیازی به درمان ندارد اما در انواع دیگر آن ممکن است کودک نیازمند مصرف دارو، انتقال خون، جراحی پیوند سلول های بنیادی باشد.

علت های کم خونی در کودکان چیست؟
اینکه کدام یک از این درمان ها برای کودک شما نیاز باشد باید طبق نظر پزشک کودک تشخیص داده شود. در مواردی نیاز است که پزشک شما را به یک متخصص خون جهت درمان اختلالات خونی کودک شما ارجاع دهد. از جمله درمان هایی که برای کم خونی کودکان به طور معمول انجام می گیرد می توان به مصرف قطره یا قرص ویتامین و مواد معدنی، تغییر رژیم غذایی کودک، قطع مصرف دارویی که باعث کم خونی میشود، مصرف دارو، جراحی برای برداشتن طحال، انتقال خون، پیوند سلولهای بنیادی اشاره کرد.
زمان مراجعه به پزشک به دلیل کم خونی کودک
اگر متوجه این موضوع شدید که کودک شما علائم کم خونی دارد باید با پزشک کودکتان مشورت کنید. پزشکان کودک با انجام معاینات توانایی تشخیص اینکه کودک شما واقعاً دچار کم خونی است یا نه را دارند. همچنین می توانند شدت کم خونی را در کودک تشخیص دهند که البته این کار با انجام برخی از آزمایشات هم همراه است.

علت های کم خونی در کودکان چیست؟
همان طور که تا اینجای مطلب متوجه شدید بهترین راه برای تشخیص علت کم خونی در کودکان مشاوره با دکتر متخصص است پس پیشنهاد می کنیم اگر شما به عنوان والدین کودک احساس می کنید که کودک شما مبتلا به کم خونی است سریع تر به پزشک معالج مراجعه کنید.
جمع بندی
در این مقاله به طور خلاصه علت های کم خونی در کودکان را برای شما عزیزان بررسی کردیم. در آخر هم باید این مورد را اضافه کنیم که اگر شما توانایی نگهداری از کودکتان را به هر دلیلی مانند مشغله کاری ندارید می توانید از موسسه پرستاری درخواست اعزام پرستار کنید. این موسسات خدمات پرستاری بسیاری را از جمله پرستار کودک، پرستار سالمند، پرستار در منزل و نگهداری سالمند در منزل را به مراجعه کنندگان خود ارائه می دهند.