عوارض روانی کرونا در سالمندان

بررسی عوارض روانی کرونا در سالمندان

اگر فکر می‌کنید ویروس کرونا برای سالمندان حکم اعدام را دارد، شاید درست فکر می‌کنید اما ترس و اضطرابی که باعث ایجاد عوارض روانی کرونا در سالمندان شده است، به‌مراتب از خود ویروس بدتر است. ازآنجایی‌که سالمندان بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به کرونا هستند، وضعیت روانی سالمندان اهمیت زیادی دارد.

فهرست مطالب

  • عوارض روانی کرونا در سالمندان
  • عوامل مؤثر بر خطر ابتلا به بیماری‌های روانی در سالمندان
  • فاجعه‌ای به نام اخبار!
  • مدیریت سلامت روان سالمندان با فعالیت‌های کلیدی
  • کلام پایانی

عوارض روانی کرونا در سالمندان

روحیه حساس سالمندان و مشکلات قبلی سلامتی ممکن است باعث بدتر شدن شرایط آنان شود. مسائلی از قبیل افسردگی، زوال عقل و سوءمصرف الکل بر شدت عوارض روانی کرونا در سالمندان می‌افزاید. به‌خصوص این که گزارش‌های دقیقی از تعداد سالمندان با مشکلات سلامتی روان در دسترس نیست.

حملات اضطرابی در سالمندان با نشانه‌هایی مانند تنگی نفس، درد قفسه سینه، مشکلات مثانه، بی‌خوابی، تغییرات خلقی، افزایش تعریق، دردهای عضلانی، خستگی و افکار مشوش و غیرقابل‌کنترل همراه است. همان‌طور که مشاهده می‌کنید برخی از این علائم مانند علائم کووید ۱۹ هستند که می‌تواند منجر به ایجاد یک چرخه معیوب و شدت‌گرفتن علائم شود.

اضطراب دیگران به ما منتقل می‌شود و اگر ما نیز مضطرب باشیم باعث تقویت اضطراب خودمان می‌شود. ازاین‌ رو فاصله‌ گرفتن از اجتماع می‌تواند مفید باشد. بهترین راه برای مقابله با این واکنش درک اضطراب است، به‌جای نادیده‌گرفتن اضطرابتان آن را دریابید تا افکارتان آرام بگیرد.

عوامل مؤثر بر خطر ابتلا به بیماری‌های روانی در سالمندان

آمارها نشان می‌دهد میزان اضطراب و افسردگی در طول همه‌گیری کرونا در افراد مسن افزایش‌ یافته است. عواملی که باعث ایجاد عوارض روانی کرونا در سالمندان می‌شود با توجه جنسیت، سن، موقعیت مکانی، وضعیت زندگی، وضعیت اجتماعی و اقتصادی سالمندان و همچنین بیماری‌های جسمی و روانی آنان متفاوت است.

سالمندان دارای اختلالات روان‌پزشکی مانند نورودژنراتیو (ازبین‌رفتن نورون‌های مغزی)، زوال عقل، اختلالات روان‌پریشی و وسواس شرایط مستعدتری برای ابتلا به کرونا دارند که به نوبه خود باعث بدتر شدن شرایط روانی آنان می‌شود. استخدام یک پرستار سالمند ماهر با استراتژی‌های مناسب می‌تواند باعث کاهش اثرات این عوارض شود.

فاجعه‌ای به نام اخبار!

از آن جا که اخبار یک چرخه اضطراب ۲۴ ساعته است، محدودکردن تماشای اخبار ایده خوبی است. منابع خبری و بدتر از آن متخصصان رسانه‌های اجتماعی به طور مرتب اخبار ناخوشایند را گزارش می‌کنند. منابع اطلاعاتی خود را عاقلانه انتخاب کنید و یک‌زمان معین در روز برای دریافت اخبار مورد نیازتان از منابع معتبر در نظر بگیرید.

تماشای اخبار موجب شدت عوارض روانی کرونا در سالمندان می‌شود.

عوارض روانی کرونا در سالمندان

مدیریت سلامت روان سالمندان با فعالیت‌های کلیدی

به‌منظور کاهش عوارض روانی کرونا در سالمندان توصیه‌های زیر را به کار بگیرید:

ساختار مناسب ایجاد کنید

یک برنامه‌ریزی خوب و همه‌جانبه برای زمان خواب، بیداری، فعالیت، ارتباطات اجتماعی، دریافت اخبار و ورزش‌کردن اولین چیزی است که برای نگهداری سالمند به آن احتیاج دارید.

فعال بمانید

اگر سالمند شما به بیماری زوال عقل مبتلا است، فعالیت‌هایی مانند بازی‌های رومیزی، بازی‌های کلمه‌یابی، آشپزی، باغبانی، انجام کارهای منزل و موسیقی می‌تواند برای آرامش وی بسیار کمک‌کننده باشد.

ورزش را فراموش نکنید

توصیه می‌شود سالمند را برای انجام ورزش‌هایی مانند پیاده‌ روی که می‌تواند در فضای باز و با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی انجام شود، تشویق کنید. همچنین یوگا و برگزاری جلسات آنلاین ورزشی موجب کاهش عوارض روانی کرونا در سالمندان می‌شود.

رفتاردرمانی شناختی

CBT یا رفتاردرمانی شناختی را به جعبه ابزار سلامت روان خود و سالمندتان اضافه کنید. یکی از تکنیک‌ هایی که در این روش استفاده می‌شود، نوشتن خاطرات روزانه است.

مدیتیشن یا مراقبه

اکنون بهترین زمان برای یادگرفتن تکنیک‌های مدیتیشن، مراقبه و تمرکز حواس است تا از اثرات شگفت‌انگیز آن در زندگی بهره ببرید.

کلام پایانی

پیری و ناتوانی به‌ خودی‌ خود سخت و ناراحت‌کننده است. اکنون که مجبوریم به انبوه مشکلات پیری، کرونا را نیز بیفزاییم، لازم است جدی‌تر به این مسئله توجه کنیم. کرونا ویروسی است که به سالمندان بیش از سایرین سخت گرفته است و در واقع آسیب‌ پذیرترین گروه سنی در برابر آن سالمندان هستند.

آمارها حاکی از این است که در حدود ۸۷ درصد از افرادی که به کرونا مبتلا شدند بین سی تا ۸۰ سال سن داشتند. با افزایش سن شدت علائم نیز زیاد می‌شود. به همین دلیل لازم است مراقبت‌های سلامت روان سالمندان برای پیشگیری از ابتلا به کرونا در اولویت قرار گیرد.

مشاوران ما در سایت سلامت اول آماده پاسخگویی به سؤالات شما عزیزان دراین‌رابطه هستند.

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527