پارکینسون تهدیدی برای سالمندان :سالمندان در دوران سالمندی به بیماری های مختلف مبتلا می شوند. یکی از بیماری های رایج در دوران سالمندی، بیماری پارکینسون است. بیماری پارکینسون در سالمندان، روی اعصاب سالمندان تاثیر می گذارد. پارکینسون باعث می شود که سالمندان به خوبی قادر به حرکت کردن و راه رفتن نباشند.
بیماری پارکینسون چیست
بیماری پارکینسون معمولاً در بین سالمندان و میانسالان رخ می دهد. این بیماری در سالمندان یک بیماری پیش رونده می باشد و به مرور زمان بدتر می شود. علائم این بیماری به مرور زمان شدت پیدا کرده و باعث اختلال در عملکرد سالمندان خواهد شد. از متداول ترین علائم بیماری پارکینسون در سالمندان، لرزش دست ها است. پیشنهاد میشود: اهمیت ورزش و تغذیه سالمند
بیماری پارکینسون برعملکرد سیستم عصبی تاثیر می گذارد. مهمترین عامل زمینه ساز بیماری پارکینسون، کاهش دوپامین است. در صورتیکه میزان دوپامین کم باشد، فرد بیشتر در معرض ابتلا به پارکینسون قرار دارد. کاهش دوپامین می تواند باعث ایجاد مشکلات حرکتی در سالمندان شود. عواملی مانند سوابق محیطی، سابقه خانگی، ژنتیک در بروز بیماری پارکینسون نقش دارند.
علائم بیماری پارکینسون در سالمندان
بیماری پارکینسون در سالمندان می تواند زمینه ساز بروز علائمی باشد. علائم این بیماری ممکن است که خفیف یا شدید باشد. در صورت عدم درمان به موقع پارکینسون در سالمندان، علائم شدیدتر شده و پروسه درمان سخت تر طی می شود. پیشنهاد میشود
علائم و نشانه های بیماری پارکینسون در سالمندان عبارتست از:
- لرزش دست: یکی از رایج ترین علائم بیماری پارکینسون، لرزش دست است. لرزش دست در سنین سالمندای در مبتلایان به پارکینسون بروز پیدا می کند.
- مشکل در بلع: از رایج ترین علائم پارکینسون، مشکل در بلع است. سالمندان دارای اختلال پارکنیسون ممکن است که در هنگام خوردن غذا با مشکل بلع مواجه شوند.
- مشکل در صحبت کردن: سالمند دارای بیماری پارکینسون به مروز زمان با علائمی از قبیل اختلال در تکلم مواجه می شود. بنابراین، سالمندان برای جلوگیری از بروز مشکل در صحبت کردن باید روند درمانی را زودتر شروع کنند.
- مشکل در بویایی: بیماری پارکینسون می تواند بر عملکرد سیستم عصبی فرد تاثیر بگذارد. اختلال در عملکرد سیستم عصبی می تواند باعث ایجاد مشکل در بویایی فرد شود. بنابراین، سالمندان باید به منظور جلوگیری از بروز علائمی مانند مشکلات بویایی، روند درمان را سریعتر شروع کنند.
- مشکلات خواب: سالمندان مبتلا به پارکینسون ممکن است که از مشکلات خواب و بیخوابی رنج ببرند.سالمندانی که از پارکینسون رنج می برند، باید برای جلوگیری از علائمی مانند مشکلات خواب از کمک های روانشناس استفاده کنند.
- کاهش میل جنسی: یکی از علائم بیماری پارکنیسون در سالمندان کاهش میل جنسی در فرد است. پارکینسون با کاهش دوپامین باعث ایجاد اختلال در عملکرد جنسی فرد می شود. بنابراین، سالمندان باید برای جلوگیری از این علائم پارکنیسون هر چه زودتر روند درمان را شروع کنند.
درمان بیماری پارکینسون چگونه است
روشهای درمانی مختلفی برای درمان پارکینسون وجود دارد. از بهترین روشهای درمان پارکینسون می توان به دارو درمانی اشاره کرد. دارو درمانی می تواند روی عملکرد مغز تاثیر گذاشته و علائم پارکینسون را در فرد کاهش دهد. یکی دیگر از روشهای درمانی بیماری پارکینسون، درمان بیماری با استفاده از رژیم غذایی است. به منظور پیشگیری و درمان پارکینسون باید رژیم غذایی حاوی آنتی اکسیدان ها و امگا 3را در رژیم غذایی خود بگنجانید.
آنتی اکسیدان ها منابع غذایی مفیدی هستند که از بروز آسیب به مغز جلوگیری می کنند. شما می توانید از انواع سبزیجات و آجیل ها به عنوان منابع حاوی آنتی اکسیدان برای بهبود عملکرد مغز استفاده کنید. امگا 3 نیز یکی دیگر از ترکیبات مفید برای پیشگیری و درمان بیماری پارکینسون است. مصرف مواد غذایی حاوی امگا3 مانند بذر کتان و ماهی سالمون می تواند از مغز در برابر آسیب ها محافظت کند. پیشنهاد میشود: پرستاری از سالمند دارای پوکی استخوان
استخدام پرستار برای نگهداری از بیمار مبتلا به پارکینسون
بیماری که دارای پارکنیسون است به مراقبت و رسیدگی بیشتری احتیاج دارد. شما می توانید برای نگهداری از سالمند دارای بیماری پارکینسون، پرستار سالمند در منزل را استخدام کنید. پرستار سالمند در منزل باید تجربه و تبحر کافی برای رسیدگی به سالمند مبتلا به پارکنیسون را داشته باشد.
شما می توانید از طریق موسسات پرستاری، پرستار مجرب و متخصص را برای نگهداری از سالمند مبتلا به پارکینسون استخدام کنید. به منظور استخدام پرستار در منزل برای رسیدگی به سالمند دارای بیماری پارکنیسون کافیست درخواستتان را در سایت موسسه پرستاری ثبت کنید. کارشناسان این مجموعه بعد از بررسی درخواست تان پرستار موردنظر را به منزل تان اعزام می کنند.