این روزها بیماری های قلبی و عروقی در جوامع میان مردم گسترش بیشتری پیدا کرده اند. شاید زندگی ماشینی و افزایش دغدغه ها و استرس های مالی و خانوادگی عامل این گسترش باشد، اما به هرحال خانواده های زیادی درگیر دست و پنجه نرم کردن با بیماری های قلبی و عروقی در سالمندان خود هستند. اگر شما عزیزان نیز مانند بسیاری دیگر از خانواده ها فردی با هر شرایط سنی دارید که بیمار قلبی دارد، به شما توصیه می کنیم این مقاله از سلامت اول را تا انتها مطالعه نمایید و در صورت نیاز برای اعزام پرستار با ما تماس بگیرید. زیرا ما در مجموعه خدمات خود خدمات پرستاری از بیمار سالمند قلبی در منزل را نیز داریم.
نشانه های سکته قلبی
- درد قفسه سینه از اولین نشانه های سکته قلبی است. این درد به شکل فشاری در قفسه سینه احساس می شود که سوزش و سنگینی هم پشت جناغ به همراه دارد. ممکن است این درد به بازو ها و همچنین دندان ها هم گسترش پیدا کند.
- ضربان قلب تند و نامنظم
- تعریق بی دلیل و زیاد و عرق سرد
- احساس تنگی نفس
- سبکی در سر و سرگیجه و از دست دادن تعادل به صورت ناگهانی
- خستگی مفرط که حتی با استراحت کردن نیز بهتر نمی شود.
- سرگیجه
- ورم کردن پاها و …
دلایل اتفاق افتادن بیماری های قلبی و عروقی
دلایل زیادی وجود دارد که منجر به این بیماری ها می شود. از جمله آن ها می توان به دلایل زیر اشاره کرد:
- استعمال دخانیات
- ارث بیماری
- روش نامناسب زندگی
- کهولت سن
- عدم رعایت تغذیه مناسب
- و …
مجموعه این عوامل می توانند ادامه حیات فرد را تحت تأثیر خود قرار دهند.
البته برخی از بیماری های زمینه ای هم وجود دارند که می توانند باعث بروز مشکلاتی در قلب و عروق فرد باشند. به عنوان مثال فشار خون بالا، چاقی، دیابت، سندرم متابولیک و …
پرستاری از بیمار سالمند قلبی
بیماری قلبی یکی از رایجترین مشکلات در افراد سالمند محسوب می شود. خوشبختانه این بیماری خاموش نیست و علائم و نشانه هایی دارد. اما به محض این که این علائم را مشاهده کردید، برای پرستاری از بیمار سالمند قلبی باید از خدمات پرستار در منزل و یا اورژانس کمک بگیرید.
مشکلی که بسیار رایج است، گرفتگی رگ های قلب می باشد که در اثر چربی بالای خون ایجاد می شود. چربی ها در رگ فرد رسوب کرده و باعث می شوند، رگ گرفتگی پیدا کند و خون به خوبی در آن جاری نشود. توقف خونرسانی باعث آسیب دیدن عضله قلب می شود. به این آسیب اصطلاحا سکته می گویند.
قلب وظیفه دارد با پمپاژ خود و انقباض و انبساط متوالی خون را به سایر اندام های بدن برساند. در واقع اندام ها خون و اکسیژن موجود در آن را به وسیله عروق کرونر دریافت می کنند، اگر یکی از این عروق دچار گرفتگی و رسوب چربی شود، خون در آن متوقف می شود و این توقف علائمی را ایجاد می کند که همان علائم سکته قلبی است که در بالا گفتیم.
اگر شما و یا یکی از افراد خانواده تان با این علائم رو به رو شده اید، بهتر است از خدمات پرستاری از بیمار سالمند قلبی کمک بگیرید.
وظیفه پرستار برای پرستاری از بیمار سالمند قلبی
- ورزش کردن همراه بیمار
- کنترل روزانه فشار خون و چربی بیمار
- آماده کردن مایعات زیاد برای بیمار
- تهیه غذای سالم برای بیمار
- مراقبت از میزان سدیم مصرفی
- کنترل وزن
- کنترل و کاهش استرس بیمار
- جلوگیری از سیگار کشیدن بیمار و یا مواد مخدر دیگر
- مشورت و همکاری با پزشک بیمار
نکاتی درباره پرستاری از بیمار سالمند قلبی در منزل
برای پرستاری از بیمار سالمند قلبی و نگهداری سالمند باید با یک متخصص تغذیه مشورت کنید و یک برنامه غذایی مناسب برای او از متخصص دریافت کنید.
در هنگام مراقبت از بیماران قلبی در منزل بهتر است از گوشت های بدون چربی، گوشت کبابی و گوشت سفید استفاده نمایید.
از غذای بسته بندی شده و دارای مواد افزودنی استفاده نکنید.
مراقب فعالیت های بیمار باشید. بیمار مشکل قلبی بهتر است فعالیت های بدنی بیشتری انجام دهند.
باید حواستان باشد بیمار داروهایش را مصرف کند و روی اینکار نظارت کنید.
پرستار باید با پزشک ملاقات داشته باشد و درباره همه مسائل با او مشورت کند. ممکن است بیمار سالمند فراموش کند نکته ای را به پزشک خود بگوید، وظیفه پرستار این است که تمام نکات را گوشزد کند و چیزی را از قلم نیندازد.
کلام آخر
قطعا سلامتی پدر یا مادر سالمند شما برایتان مهم است و شما با استخدام یک پرستار برای پرستاری از بیمار سالمند قلبی می خواهید گنجینه زندگی خود را به او بسپارید. به شما پیشنهاد می کنیم از پرستاران ما در سلامت اول استفاده نمایید، تا از کیفیت خدمات برای عزیزانتان اطمینان داشته باشید.