یکی از بیمار های که سیستم عصبی را تحت تأثیر قرار می دهد بیماری ام اس می باشد. این بیماری در سنین بین بیست تا سی سالگی خود را نشان می دهد. این بیماری دارای علائم خاصی می باشد در این بیماری سیستم ایمنی بدن به بافت های خود حمله می نماید که در واقع یک مشکل خود ایمنی می باشد. به این صورت که به غلاف میلین حمله کرده و مشکلات بسیاری را برای فرد به همراه می آورد. در ادامه با ما در این مطلب از سلامت اول همراه باشید تا در رابطه با پرستار بیمار ام اس گفتگو نموده و اطلاعتی در اختیارتان قرار دهیم.
در اغلب موارد اولین نشانه های آن در سنین 20 تا 40 سالگی نماین می شود. احتمال ابتلای زنان بیشتر از مردان می باشد. علاوه بر این شاید تعجب کنید ولیکن آب و هوا می تواند در ابتلا به این بیماری نقش داشته باشد. برای مثال این بیماری را در شهر ها و مناطقی که دارای آب و هوای معتدل هستند بیشتر مشاهده می شود. مورد بعدی که نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارد ژن می باشد.
به این صورت اشخاصی که در بستگان خود افرادی را دارند که به این بیمار مبتلا هستند احتمال اینکه به این بیماری مبتلا شود افزایش می یابد. این بیماری بخش های متفاوتی از سیستم عصبی مرکزی را درگیر می نماید. با توجه به این مناطق علائم این بیماری متفاوت خواهد بود. همچنین این علائم می تواند به صورت موقت و یا دائمی باشد.
بیماری ام اس علائم و راه های پیشگیری از آن
بیماری ام اس که با نام مولتیپل اسکلروزیس شناخته می شود در بیشتر موارد با علائمی که در ادامه برایتان شرح خواهیم نمود همراه است.
از رایج ترین آن می توان به مشکلات بینایی و همچنین عدم حفظ تعادل و راه رفتن اشاره نمود.
مورد بعدی سرگیجه و همچنین اضطراب می باشد.
ضعف در خواب و همچنین درد بدنی.
افسردگی و خستگی مورد بعدی می باشد.
و….
علاوه بر این مورد فرد مبتلا به MS به اختلال در عملکرد روده و مثانه و به خصوص افسردگی اشاره نمود. در برخی از اشخاص به ندرت علائمی همچون مشکلات تنفسی، کاهش حس چشایی و سردرد و… اشاره نمود. تا بحال برای ممانعت از این بیماری شیوه های کشف نشده است. ولیکن با یکسری از اقدامات می توان احتمال ابتلای به این بیماری را کاهش داد. برای مصرف مصرف ویتامین D و یا سیگار نکشیدن می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش دهد.
پرستار بیمار ام اس برای مراقبت در منزل
زمانی که از پرستار بیمار ام اس گفتگو می کنیم منظورمان فردی است که در این حیطه مهارت داشته و هر آنچه که باید در رابطه با بیماری ام اس بداند به طور کامل آگاهی داشته باشد. شاید اکنون که واژه پرستار را به کار برده ایم ذهن تان به سمت پرستار بیمارستان کشیده شده است. ولیکن وظایف پرستار و حیطه کاری آن تنها به این مورد ختم نمی گردد. برای مثال پرستار سالمندان و یا پرستار بیمار ام اس نمونه ی از این موارد می باشد.
اگر بیمار ام اس در خانه خود دارید بهتر است که با مشورت پزشک خود از یک پرستار در منزل و یا پرستار بیمار ام اس کمک بخواهید. چرا که در برخی از موارد بیمار حتی از انجام کار های خود باز می ماند و توانایی انجام کار های روزمره خود را ندارد.
خدمات مراقبتی مهم و در اولویت پرستار بیمار ام اس
تمامی خدماتی که یک پرستار بیمار ام اس بر عهده دارد بایست زیر نظر پزشک باشد. با این حال قسمتی از این موارد مربوط به بیرون از منزل و برخی در داخل منزل می باشد. برای مثال خدمات داخل منزل در بردارنده مواردی می باشد که در ادام برایتان شرح خواهیم داد.
- در فهرست وظایف اولین مورد بهداشت فردی قرار می گیرد.
- مورد بعدی تغذیه بیمار می باشد که بایست بر طبق دستورات پزشک باشد.
- مصرف به موقع دارو ها و تزریقات.
- توجه به جای زخم و همچنین انجام کار های لازم برای جلوگیری از عفونت و زخم بستر.
- توجه به حال بیمار از لحاظ روحی و روانی.
- انجام سونداژ اگر بیمار به آن نیاز داشته باشد.
- اگر بیمار تحت شیمی درمانی قرار دارد توجه به بیمار و انجام مراقبت های لازم.
و…..
کلام پایانی
موسسه ها و مجموعه های بسیاری وجود دارد که خدمات پرستاری را ارائه می دهند. ولیکن موسسه های را انتخاب نمایید که دارای مجوز وزارت بهداشت بوده و به صورت تخصصی در این حیطه فعالیت می نمایند. امیدواریم مطلب پرستار بیمار ام اس از سلامت اول برای شما عزیزان مفید بوده باشد.