چالش‌های پرستاری از نوزادان

چالش‌های پرستاری از نوزادان و راه‌حل آن‌ها

این موجودات کوچک دوست‌داشتنی می‌توانند چالش‌های بزرگی برای والدینشان ایجاد کنند. در این مقاله به بررسی مهم‌ترین چالش‌های پرستاری از نوزادان و نحوه برخورد با آن‌ها می‌پردازیم.

فهرست مطالب

  • چالش‌های پرستاری از نوزادان
  • سخنی با والدین
  • سخن پایانی

چالش‌های پرستاری از نوزادان

موارد ذکرشده پرتکرارترین چالش‌هایی است که مادران با آن‌ها مواجه می‌شوند:

چالش نگهداری از نوزادان

چالش نگهداری از نوزادان

  1. چالش شیردهی

شیردهی نیاز به تمرین دارد و همیشه این‌طور نیست که به‌خوبی پیش برود. دو سوم مادران معتقدند شیردهی در ابتدا بسیار سخت است؛ اما به‌ مرور زمان آسان می‌شود.

اکثر مادران مردد هستند که آیا نوزادشان به‌اندازه کافی شیر خورده است یا خیر؟ مقدار مصرف شیر مادر از نوزادی به نوزاد دیگر و از ماهی به ماه دیگر متفاوت است. یک نوزاد در ابتدا کمتر از یک اونس شیر می‌خورد. (یک اونس تقریباً برابر ۶ قاشق چای‌خوری است.) این میزان تا یک ماهی کودک به سه تا چهار اونس در روز می‌رسد.

کاهش وزن نوزاد، ادرار تیره‌ رنگ و کمتر از ۶ پوشک خیس در روز نشان می‌دهد که نوزاد به‌ اندازه کافی شیر دریافت نکرده است.

  1. چالش خرید شیرخشک

معمولاً مادران برای خرید مناسب‌ترین شیرخشک برای نوزادشان با چالش مواجه هستند. برای ۴ تا ۶ ماه اول شیر مادر یا شیرخشک تمام نیاز های تغذیه‌ ای نوزاد را برآورده می‌کند. اگرچه اغلب متخصصان شیر مادر را توصیه می‌کنند؛ اما شواهد کمی وجود دارد که نشان می‌دهد سرعت رشد نوزادانی که با شیرهای مختلف تغذیه شده‌اند، متفاوت بوده است.

شیرخشک‌های مبتنی بر شیر گاو مناسب‌ترین شیرهای موجود برای نوزادان هستند. شیرهای مبتنی بر سویا و هیدرولیز شده نیز برای نوزادان نارس و رژیم‌های غذایی خاص توصیه می‌شود.

  1. آب دهان نوزاد

نوزاد شما چه از شیر مادر تغذیه کند، چه از شیرخشک ممکن است متوجه شوید که بزاق دهان وی زیاد است. بهتر است بدانید که این مورد طبیعی است و جای نگرانی ندارد؛ اما اگر می‌خواهید آب دهان نوزادتان کمتر شود، می‌توانید به هنگام شیردادن او را کمی به حالت عمودی نگه‌ دارید. در حدود ۶ تا ۷ ماهگی ترشح بزاق دهان نوزاد متوقف می‌شود.

چالش‌های پرستاری از نوزادان

چالش‌های پرستاری از نوزادان

  1. چالش خوابیدن نوزاد

به خواب رفتن نوزاد چالش بزرگی برای والدین است. اگر کودک شما شب‌ها زیاد بیدار است و خواب را از شما گرفته است، لازم است بدانید که الگوهای خواب نوزادان متفاوت است. مدتی زمان می‌برد تا الگوی خواب نوزادتان را متوجه بشوید؛ اما به طور معمول نوزادان بین ۱۱ تا ۱۶ ساعت در طول شبانه‌ روز می‌خوابند.

تنها کاری که می‌توانید انجام دهید این است که از کوچک‌ترین فرصتی که نوزادتان به شما می‌دهد، بهره ببرید و استراحت کنید. کمک‌گرفتن از یک پرستار کودک می‌تواند ایده خوبی باشد چرا که او می‌تواند ضمن نگهداری از نوزاد، آموزش‌های لازم را نیز به شما بدهد.

  1. گریه کردن

کنترل اشک‌های نوزاد به‌ویژه برای کسانی که برای اولین‌بار مادر بودن را تجربه می‌کنند، کار سختی است. بگذارید خیالتان را راحت کنم، هیچ راهکاری برای گریه نکردن نوزاد وجود ندارد، گریه روشی است که نوزاد برای بیان ترس، درد، گرسنگی، نیاز به خواب و غیره استفاده می‌کند. تشخیص علت گریه نوزاد کار بسیار سختی است.

اکثر نوزادان بین ۴۵ دقیقه تا دو ساعت در طول شبانه‌روز گریه می‌کنند به‌ویژه بین ساعت ۶ عصر تا دوازده نیمه‌شب که به ساعت جادوگر معروف است!

  1. چالش‌های مادری

نیمی از مادران معتقدند تولد نوزاد سخت‌تر از چیزی بوده است که انتظارش را داشته‌اند. در حدود ۷۰ درصد مادران در این دوران با کمبود خواب مواجه می‌شوند. راه‌حل ساده است، زمانی که نوزادتان چرت می‌زند، چرت بزنید! ظرف‌های کثیف را رها کنید و نگران لباس‌هایی که در لباسشویی مانده است، نباشید.

سخنی با والدین

زیستن با نوزاد تازه متولدشده جادویی، طاقت‌فرسا و وحشتناک است خصوصاً که این موجود کوچک هیچ دفترچه راهنمایی به همراه ندارد. دکتر جنیفر شو در کتاب «با نوزاد خود به خانه بروید» بیان می‌کند که کودکان بسیار قوی‌تر از چیزی هستند که تصور می‌کنید، پس نگران نباشید و بدانید که با گذشت زمان نیازها، خواسته‌ها و برنامه‌های نوزاد را یاد می‌گیرید.

سخن پایانی

اگر به‌تازگی طعم شیرین پدر و مادر بودن را می‌چشید، حتماً متوجه شده‌اید که مراقبت از نوزاد در عین این‌ که کار لذت بخشی است، کار خسته‌کننده‌ای نیز هست.

اغلب مشکلاتی که برای نوزاد به وجود می‌آید به‌سادگی قابل برطرف‌شدن هستند. اگر شاغل هستید و یا برای مقابله با چالش‌های پرستاری از نوزادان نیازمند کمک هستید، دریافت خدمات پرستاری در منزل می‌تواند راهکار خوبی باشد. برای این منظور با همکاران ما در سایت سلامت اول در تماس باشید.

بیشتر بخوانید: تورتیکولی نوزاد یا کجی گردن : علل ،علایم و روش های درمان

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527