چالش نگهداری از کودکان دارای اختلال میسوفونیا :همان طور که میدانید دنیا پر از صداهای مختلف بوده و این صداها ممکن است برای برخی خوشایند و برای برخی هم به شدت آزار دهنده و اعصاب خردکن باشد. البته شاید این صداهای آزار دهنده، برای دیگران چندان ناخوشایند نباشد و فرد به اختلال میسوفونیا دچار شده باشد. میسوفونیا یا صدا بیزاری یک اختلال بوده که در آن بعضی از صداها منجر به واکنشهای حساس خواهند شد.
افراد مبتلا به این اختلال با صداهایی مانند آدامس جویدن، نفس کشیدن، غذا خوردن، صدای ورق زدن کتاب، صدای حرکت برف پاککن خودرو و یا صدای تایپ کردن تحریک میشوند و سریع از کوره در میروند. دقت داشته باشید کودکان هم میتوانند به صدا بیزاری دچار شوند و این اختلال تنها برای افراد بزرگسال ایجاد نمیشود. از این رو ممکن است برخی از خانوادهها برای نگهداری از فرزندانشان به دنبال پرستار کودک باشند. در حالی که نگهداری از کودکان دارای اختلال میسوفونیا اصلا دشوار نیست و هر کسی میتواند با در نظر گرفتن مواردی ساده، این کار را انجام دهد.
علائم و احساسات میسوفونیا در کودکان
کودکانی که دارای اختلال میسوفونیا هستند نیز مانند سایر بیماران، زمانی که با این مشکل مواجه میشوند، بعضی علائم و احساسات را از خود بروز میدهند که شامل موارد زیر میشوند.
احساس ناراحتی
پریشانی
میل داشتن به فرار
چندش یا انزجار
خشم شدید
وحشت
عصبانیت
نفرت
پریشانی عاطفی
ترس
بیشتر بخوانید: اعزام پرستار
نکات مهم برای درمان و نگهداری از کودکان دارای اختلال میسوفونیا
اغلب افراد بزرگسالی که به این اختلال دچار میشوند ممکن است تا حدودی بتوانند بیماری خود را مدیریت کنند اما فراموش نکنید که این امر در کودکان چندان صدق نمیکند و شما باید به عنوان شخصی آگاه، از آنها مراقبت کنید و اجازه ندهید مشکلاتشان بیشتر شود. از این رو بهتر است برای درمان مؤثرتر، موارد مهمی که در ادامه ذکر میشود را نادیده نگیرید.
- دقت داشته باشید اختلال میسوفونیا میتواند در زندگی اجتماعی کودکان محدودیتها و مشکلات زیادی را ایجاد کند. به همین دلیل هم اگر از پرستار در منزل برای نگهداری از کودکانتان کمک میگیرید، بهتر است قبل از هر چیزی موارد مهمی که باید رعایت کنند را با آنها در میان بگذارید تا به صورت ناخواسته منجر به تشدید میسوفونیا و آزار کودک نشوند.
- برای درمان کودکانی که دچار اختلال صدا بیزاری هستند، میتوانید زیر نظر متخصصان از گفتار درمانی نیز استفاده کنید.
- سعی کنید از چیزهایی که باعث آرام سازی ذهن کودکان میشوند، بهره بگیرید و از این طریق صداهای محرک را منحرف کنید تا واکنششان کاهش یابد.
- با توجه به این که سبک زندگی کودکان در مدیریت این اختلال نقش مؤثری دارد، سعی کنید کودکانتان را به انجام کارهای مفیدی همچون ورزش کردن و کنترل استرس تشویق کنید و از آنها بخواهید در برابر شرایط نامطلوب، رفتارهای مناسبی از خود بروز دهند.
- در صورتی که متوجه شدید اختلال میسوفونیا در کودک رو به افزایش است و کاری از دستتان بر نمیآید، میتوانید از خدمات پرستاری کمک بگیرید و راحتتر این اختلال را درمان کنید.
- چالش نگهداری از کودکان دارای اختلال میسوفونیا اصلاً دشوار نبوده اما و اگر به صورت خودسرانه دست به اقدامات نامناسبی بزنید، ممکن است مشکلاتتات چندین برابر شود. به همین توصیه میشود تحت هیچ شرایطی، بدون تجویز پزشک از داروهای مختلف برای درمان صدا بیزاری استفاده نکنید.
- اگر زمانی علائم و نشانههای میسوفونیا در کودکان بیشتر شد، سریعاً با یک پزشک یا مشاور باتجربه مشورت و راهنمایی بگیرید.
- در انتخاب پرستار بیمار احتیاط داشته باشید و فراموش نکنید پرستاران به جز مراقبت و نگهداری، باید عواملی که باعث ایجاد اضطراب و استرس میشوند را نیز از بیمار دور کند.
سخن پایانی
نگهداری از کودکان دارای اختلال میسوفونیا نیز مانند نگهداری سالمند موضوع بسیار مهمی بوده که نباید آن را نادیده بگیرید. شاید شما هم مانند خیلی دیگر از افراد فکر کنید که این اختلال عوارض جدی به همراه ندارد و ممکن است هر کسی به آن دچار شود. در حالی که اگر افراد مبتلا، به موقع نسبت به درمان میسوفونیا اقدام نکنند زندگیشان تحت تأثیر عوامل منفی قرار میگیرد و با مشکلات زیادی رو به رو خواهند شد. پس بهتر است در شرایط مختلف جهت نگهداری از کودکان دارای اختلال میسوفونیا کوتاهی نکنید و هر کاری که لازم است، انجام دهید.