چالش پرستار کودک دارای اختلال تغذیه ای، در واقع یک بیماری روانی بوده که ممکن است کودک را به سمت پرخوری، پرهیز از غذا خوردن و یا دیگر عادتهای ناسالم تغذیهای سوق دهد. این اختلال در اکثر مواقع، لاغری و چاقی کودک را به دنبال دارد و اگر نسبت به درمان آن بیتفاوت باشید حتی ممکن است عملکردهای حیاتی بدن نیز مختل شوند.
در اصل پرستار کودک باید با به کار گیری برخی روشهای اصولی، از همان ابتدای کودکی جلوی به وجود آمدن این اختلال را بگیرد. در غیر این صورت ممکن است مراحل رشد کودک دچار مشکل شود. در ادامه همراه ما بمانید تا بیشتر با علائم، اثرات مضر و همچنین راهکارهای مناسب جهت پیشگیری از اختلال تغذیهای در کودکان آشنا شوید.
علائم اختلال تغذیه در کودکان
کودکانی که به اختلال تغذیهای دچار میشوند، یکسری علائم خاص از خود بروز میدهند که پرستار در منزل نباید آنها را نادیده بگیرید. به همین خاطر در این بخش از مقاله برخی از مهم ترین علائم را به شما معرفی کردیم تا در صورت مشاهده آنها بتوانید اقدامات مناسبتری انجام دهید.

علائم اختلال تغذیه در کودکان
علائم زیر از اصلی ترین موارد است:
- یکی از اصلی ترین علائم و نشانههای اختلال تغذیهای در کودکان، کاهش وزن شدید است. توجه داشته باشید از دست دادن سریع وزن، نشان دهنده یک مشکل بوده و نیاز به بررسی دقیق دارد.
- کودکان مبتلا به اختلال تغذیهای اکثر اوقات تمایلی به شرکت کردن در فعالیتهای اجتماعی ندارند و منزوی میشوند.
- ممکن است کودک در چنین مواقعی به عادتهای عجیب غذایی و رژیمهای سخت روی بیاورد.
- از دیگر علائم اختلال تغذیه در کودکان، میتوان به افراط کردن در ورزش اشاره کرد.
- کودکانی که دچار این اختلال میشوند، ممکن است خودشان را به دلیل فرم اندامشان سرزنش کنند.
- کودک ممکن است دائما و بدون دلیل رفتارهای احساسی نظیر ناراحتی، عصبانیت، اضطراب و تحریک پذیری را از خود بروز دهد.

چالش پرستار کودک دارای اختلال تغذیه ای
عوارض اختلال تغذیه در کودکان
کودکان به طور معمول برای رشد به یک رژیم مغذی احتیاج دارند و اگر دچار اختلال تغذیه شوند، مشکلات بسیار زیادی برایشان به وجود خواهد آمد. اگر کودک در سن رشد به طور صحیح و مناسب غذا نخورد، دچار کاهش رشد میشود و این مسئله بر روی قد او هم تأثیر میگذارد.

چالش پرستار کودک دارای اختلال تغذیه ای
توجه داشته باشید اختلال تغذیه ای در کودکان میتواند ارگانهای اصلی بدن همچون کلیهها، قلب و مغز را هم تحت تأثیر قرار دهید و به آنها نیز آسیب جدی وارد کند. فشار خون پایین، پوکی استخوان، کاهش ضربان قلب، کاهش رشد مو و افسردگی هم از دیگر عوارض اختلال تغذیه در کودکان بوده که نمیتوان آنها را نادیده گرفت.
پیشگیری از ایجاد اختلال تغذیهای در کودکان
- پرستار کودک برای پیشگیری از ایجاد اختلال تغذیهای، باید در خانه یک نگرش مثبت نسبت به مواد مغذی به وجود آورد و به غذاها برچسب بد مانند چاق کننده، مضر، بدمزه و… نزند.
- تا حد امکان از صحبت در مورد رژیم غذایی سخت بپرهیزید زیرا چنین مواردی میتواند تأثیرات نامطلوبی بر ذهن کودکان به جای بگذارد.
- هیچ وقت از غذاها به عنوان ابزاری جهت رشوه، تنبیه یا پاداش استفاده نکنید.
- سعی کنید همیشه کنار اعضای خانواده غذا بخورید و با کودکانتان در مورد اهمیت غذا خوردن صحبت کنید.
- اجازه ندهید احساسات کودکانتان سرکوب شود و حتما فضایی مناسب جهت آموزش صحیح غذا خوردن برای آنها در نظر بگیرید.
- از همان کودکی به فرزندانتان بیاموزید انواع الگوهای بدن را بپذیرند و هیچ گاه خودشان را به خاطر ظاهر اندامهای بدن تحقیر و سرزنش نکنند.
- برای رشد جسمی و ذهنی کودک، او را به انجام فعالیتهای ورزشی تشویق کنید.
- برای غذا دادن به کودکانتان زمانهای خاصی را تعیین کنید و اجازه دهید خودشان تا جایی که میل دارند بخورند. فراموش نکنید اصرار شدید به کودکان برای خوردن غذا، موجب دلزدگیشان خواهد شد.

چالش پرستار کودک دارای اختلال تغذیه ای
سخن پایانی
امروزه اختلال تغذیهای یا همان ایرادگیری کودکان به مشکلی اساسی برای خدمات پرستاری و والدین تبدیل شده است و خیلیها به دنبال روشهای مناسب جهت درمان آن هستند. توجه داشته باشید تشخیص ابتلا به اختلال تغذیه در کودکان، خیلی دشوار نیست و ابن کار از عهده هر کسی بر میآید. بعد از تشخیص سعی کنید با استفاده از کمکهای مشاور، پزشک یا متخصص تغذیه، این مشکل را بهبود دهید تا مشکلات بیشتری به وجود نیاید و کودکتان زندگی سالمی داشته باشد.
برای اطلاعات بیشتر شما: مراحل انتخاب پرستار کودک