ADHD چیست؟شاید این سوال برای شما هم به وجود آمده باشد که ADHD چیست؟ از این رو بهتر است بدانید که ADHD همان اختلال نقص توجه یا اختلال بیش فعالی بوده که ممکن است تمام افراد در سنین مختلف، به آن دچار شوند. هر کسی ممکن است گاهی بیش فعال و گاهی بیتوجه باشد اما این مسئله تا کنون بیشتر در کودکان دیده شده و زمانی هم که والدین به چنین رفتارهایی عادت کنند، شاید دیگر نتوان تغییرات مهمی را ایجاد کرد. در شرکت پرستاری سلامت اول ما به دغدغه های شما والدین میپردازیم.
معمولا زمانی که والدین نگران این اختلال فرزندانشان هستند، تمایل بیشتری جهت تمرکز بر روی بیش فعالی دارند. دقت داشته باشید که ADHD در اصل نوعی بیماری مزمن بوده که بیش از 60% کودکان یا جوانان مبتلا، تا زمان بزرگسالی به آن دچار هستند. از این رو نیز تشخیص به موقع میتواند به فرزندتان کمک کند تا درمان بهتری داشته باشد.
علائم ADHD
شاید فکر کنید که ADHD دارای علائم پیچیده و خطرناکی است، در حالی که این اختلال همان رفتارهای رایجی بوده که اغلب اوقات در تمام کودکان دیده میشود. البته لازم به ذکر است که هر کسی نمیتواند با لیست کردن چند علائم، این اختلال را تشخیص دهد زیرا هر لحظه امکان دارد کودک یکی از علائم موجود را نشان دهد.
در نظر داشته باشید که توجه نیمی از مشکل در اختلال ADHD بوده و این مورد چه برای شما باشد یا چه برای سایر افراد، چه در خانه باشد یا چه در محیطهای بیرون از خانه، توجه سخت خواهد بود. این موضوع در توانایی آنها جهت یادگیری، گوش دادن و حتی فکر کردن هم یک سری اختلال را ایجاد میکند.
از دیگر علائم ADHD میتوان افزایش انرژی، بیقراری، پر حرفی، ناسازگاری با دیگران، بیتوجهی به صحبت دیگران و نداشتن صبر را نام برد که ممکن است در برخی از کودکان به صورت تکی و در برخی دیگر چند مورد به صورت هم زمان مشاهده شوند.
بیشتر بخوانید: 18 علامت هشدار دهنده اولیه ADHD که می توان در کودکان مشاهده کنید
سن تشخیص اختلال ADHD
حال که متوجه شدید ADHD چیست؟ شاید فکر کنید که کودک شما هم دچار این اختلال است. خیلی از والدینی که با علائم این مشکل آشنا هستند، دائما شروع به نگرانی درباره ADHD در کودکان نوپا و خردسال خود میکنند. در حالی که این علائم برای کودکان در آن مرحله رشد، کاملا طبیعی بوده و اصلا جای نگرانی وجود ندارد.
به طور معمول ADHD را میتوان در اوایل سن 14 سالگی تشخیص داد اما علائم آن ممکن است خیلی زودتر از این سن، به وجود بیآیند. جهت تشخیص دادن این بیماری در سنین 4 الی 16 سالگی، کودک باید حداقل 6 نشانه را برای بیش از 6 ماه بروز دهد که بیشتر این علائم پیش از 12 سالگی قابل مشاهده هستند.
بیشتر بخوانید: پرستار بیمار adhd و مسئولیتهای وی
انواع ADHD
اختلال ADHD با توجه به علائمی که کودکان دارند، در 3 دسته مختلف تقسیم شده و ما در این بخش از مقاله سعی داریم آنها را به شما معرفی کنیم تا اطلاعات بسیار کامل تری به دست آورید.
عمدتاً بی توجه
کودکانی که به صورت عمدتا بیتوجه هستند، بیشتر نشانهها و علائم بیتوجهی را از خود نشان میدهند اما این علائم تکانشی یا شدید نیستند و والدین میتوانند با انجام برخی اقدامات ساده، به مدیریت آن کمک کنند.
عمدتاً بیش فعال یا تکانشگر
در این مورد کودک میتواند تمرکز و توجه کافی داشته باشد، اما علائم زیادی از بیش فعالی را از خود بروز میدهد. کودکان تکانشگر اغلب اوقات هر کاری که دوست دارند را انجام میدهند ولی با کمک مشاور میتوان این اختلال در آنها را به راحتی درمان کرد.
ترکیبی
بیشتر کودکان اختلال ADHD را به صورت ترکیبی تجربه میکنند و علائم هر دو را شاهد هستند. رفتارهای ADHD بسیار به هم دیگر مرتبط هستند و میتوانند در طول زمان دچار تغییر شوند. توجه داشته باشید با تغییر علائم، درمان نیز تغییر میکند و نباید هر کاری را انجام داد.
بیشتر بخوانید: آشنایی با بیماری adhd، علل و درمان آن
سخن پایانی
بعد از این که دانستید ADHD چیست؟ بهتر است هر زمانی که علائم آن را در کودکان خود مشاهده کردید، سریعاً از یک مشاور متخصص راهنمایی بگیرید و اقدامات درمانی را به طور کامل انجام دهید. فراموش نکنید در صورت بیتوجهی به این مسئله و عدم درمان به موقع، افراد مبتلا به اختلال ADHD ممکن است در آینده با مشکلات بیشتری مواجه شوند و از این جهت هم درمان برایشان بسیار سختتر و زمانبر باشد.
بیشتر بدانید: نحوه برقراری ارتباط با کودک بیش فعال