شیشه شیر کودک Bottle-Feeding یکی از لوازم ضروری تغدیه نوزاد است. بارزترین تفاوت شیردهی طبیعی مادر و شیردهی از طریق شیشه شیر کودک این است که شیشه شیر به شما این امکان را می دهد که میزان شیر دریافتی کودک خود را ببینید.
بسته به این که شما جزو کدام دسته از پدر و مادرها هستید،آگاهی از مقدار غذای دریافتی کودکتان باعث می شود که شما احساس بهتری داشته باشید و برنامه ریزی بهتری برای وعده بعدی او داشته باشید.
هر زمان که دستورالعمل های جدیدی مربوط به تغذیه کودک با بطری را می شنوید ، به یاد داشته باشید که هر کودک نسبت به دیگر کودکان در شرایط تقریبا یکسان ،متفاوت است. نوزادان هرچه بزرگتر می شوند به غذای بیشتری احتیاج دارند. کودک شما ممکن است دچار تغییراتی شود و دائماً گرسنه به نظر برسد و سپس ممکن است بعد از مدتی دچار تغییر شود و بسیار کمتر از حالت عادی غذا بخورد.
به طور کلی نوزادان می دانند که به چه مقدار غذا برای رشد نیاز دارند. اگر به نشانه های گرسنگی کودک خود توجه کنید ، او به شما می گوید چه مقدار غذا می خواهد و چه زمانی سیر است.
انتخاب شیشه شیر کودک
اگرچه شکی نیست که شیردهی از سینه مادر بهترین راه برای پرورش و تغذیه کودک است ، اما برخی از مادران جدید به دلایل مختلف مجبور به انتخاب شیشه شیر کودک هستند. چه شما شیر مادر را بدوشید و در شیشه شیر کودک بریزید و چه شیر خشک ، شیشه شیر کودک به یک کالای ضروری برای مراقبت از کودک تبدیل می شود. در اینجا چند فاکتور وجود دارد که باید هنگام انتخاب بطری مناسب کودک خود در نظر بگیرید:
شیشه یا پلاستیک؟
به طور سنتی ، بطری ها از شیشه ساخته می شوند.استفاده از بطری شیشه ای بیشتر توصیه شده است. زیرا فاقد مواد شیمیایی هستند و ماندگاری بیشتری دارند. با این وجود گران ترند و خطر شکستن آنها وجود دارد. برای جلوگیری از آسیب دیدن شیشه شیر کودک با جنس شیشه می توانید روکش های سیلیکونی مخصوص بطری های شیشه ای را تهیه کنید.
بطری های پلاستیکی نمی شکنند ، اما خراب می شوند و باید مرتباً تعویض شوند.
هنگامی که بطری را واژگون می کنید ، شیر باید قطره قطره خارج شود. اگر سوراخ خروجی شیشه شیر کودک خیلی کوچک باشد ، ممکن است جریان ورود شیر به دهان کودک بسیار کند باشد و او را مجبور به تلاش بیش از حد و در نتیجه خستگی کند.همینطور اندازه بیش از حد بزرگ خروجی شیر ممکن است به خروج مقدار زیادی شیر منجر شود که یکی از خطرات آن خفگی نوزاد است. هر بار که شیشه شیر جدیدی را امتحان کردید ، کودک را با دقت زیر نظر بگیرید.
گرم کردن شیر
هرگزشیشه شیر کودک حاوی شیر مادر و یا شیر خشک را در مایکروویو گرم نکنید زیرا این امر می تواند باعث ایجاد “نقاط داغ” و گرمای شدید شود که می تواند دهان کودک شما را بسوزاند. بطری های حاوی شیر خشک اصلاً نیازی به گرم شدن ندارند.
فقط کافی است از آب هم دمای اتاق استفاده کنید اگر کودک شما ترجیح می دهد یک بطری گرم شیر خشک میل کند ، یا اگر لازم است شیر مادر منجمد یا یخچالی را گرم کنید ، بطری حاوی شیر را در یک قابلمه آب گرم قرار دهید. یک قطره از شیرخشک یا شیر مادر را در قسمت پشتی دست آزمایش کنید تا مطمئن شوید دما برای کودک شما مناسب است و مطمئن شوید که بطری در قسمت بیرونی و برای لمس کردن داغ نباشد.
پیشنهاد مطالعه: مراقبت روزانه از نوزادان دارای نیازهای ویژه
کودک خود را موقع تغذیه در چه حالتی قرار دهیم؟
به منظور جلوگیری از ایجاد قولنج و باد معده ، موقعیت قرار گرفتن کودک هنگام تغذیه مهمتر از انتخاب نوع شیشه یا سری شیشه (محل خروج شیر)است. وقتی زمان شیر دادن است ، کودک خود را در حالی نگه دارید که سر او روی آرنج شما باشد. او باید در حالت نیمه قائم ، تقریباً در زاویه 45 درجه باشد تا سر و شکم او به طور قابل توجهی بلند شود. قرار دادن بالش زیر بازو می تواند به شما کمک کند تا او را بلند کنید.
زاویه بطری نیز مهم است: آن را در حالتی نگه دارید که قسمت سری شیشه همیشه پر از شیر مادر یا شیر خشک باشد تا کودک شما هوا را بلع نکند. در طول چند ماه اول زندگی کودک شما باید حداقل یک بار در بین شیر خوردن از بطری آروغ بزند و همیشه بعد از اتمام بطری دوباره آروغ بزنند تا هضم بهتر انجام شود.
به کودک خود را در حالی که دراز کشیده است شیر ندهید.زیرا این امر خطر خفگی و جاری شدن شیر در لوله های گوش او را افزایش می دهد و باعث عفونت گوش داخلی می شود. هرگز کودک خود را با بطری در رختخواب قرار ندهید زیرا باعث پوسیدگی دندان می شود و همچنین می تواند یک عامل برای خطر خفگی محسوب شود.
معرفی غذاهای جامد به کودک
در حدود شش ماهگی معرفی غذاهای جامد به کودک خود را شروع کنید.در این زمان، تغذیه با شیشه شیر کودک و یا شیردهی بطور طبیعی هنوز مهمترین منبع تغذیه در طی 6 تا 12 ماهگی از زندگی کودک شما است، اما هدف این است که به تدریج او را از تغذیه با شیشه شیر به سمت استفاده از یک فنجان و خوردن غذاهای جامد در ظرف های مخصوص کودکان در حدود اولین تولد خود منتقل کنید.
متخصصان اطفال همچنین توصیه می کنند که برای نوزادان تغذیه شده با شیر خشک از 1 سالگی به بعد شیر گاو را جایگزین کنید. از آنجا که شیر خشک از کالری بیشتری نسبت به شیر گاو برخوردار است ، ایجاد این تغییر رویه در این زمان ممکن است از چاقی کودکان جلوگیری کند.
اگر کودک شما 1 سال تا 18 ماه دارد و هنوز شیر خشک می نوشد ، با پزشک متخصص اطفال در مورد نکات جایگزین کردن شیر گاو صحبت کنید.
نوزادان می توانند بعد از 1 سالگی نیز شیر مادر تغذیه کنند(تا زمانی که مادر و کودک هر دو دوست داشته باشند) ، اما باید غذا خوردن از ظرف هایی به جز شیشه شیر کودک را یاد بگیرند. شیر گاو و غذاهای جامد هنوز باید بخشی از رژیم غذایی کودک شما با شیر مادر باشد.
چقدر و چند بار باید به کودکم غذا بدهم؟
در اینجا یک سوال بزرگ وجود دارد: آیا کودک من به اندازه کافی ، زیاد یا خیلی کم غذا می خورد؟ در طی چند ماه اول نوزاد شما به تغذیه مکرر نیاز دارد (هر دو تا سه ساعت) اما به مرور زمان تعدا دفعات شیر خور دن نوزادان کم شده و به مقدار شیر افزوده میشود.
نشانه های گرسنگی
چه شما از شیر مادر تغذیه می کنید و چه با شیشه شیر می دهید ، کودک شما همین نشانه ها را به شما می دهد تا از گرسنگی و سیری او مطلع شوید. او هنگامی که به غذا احتیاج دارد شروع به مکیدن دست و لب زدن به اجسام مختلف می کند.
او نوک سینه مادر و یا شیشه شیر را آزاد می کند ، رویش را برمی گرداند و اغلب وقتی سیر می شود خوابش می برد. هنگامی که او رشد می کند ، ممکن است کمتر بخوابد و در عوض به شما نگاه کند و لبخند بزند. در این مرحله می توانید کاملاً مطمئن باشید که تغذیه او به پایان رسیده است.
پیشنهاد مطالعه: مراقبت از نوزاد
همانطور که بیان شد یک یک مادر با تولد نوزادش قطعا نیاز به کمک افراد با تجربه و آگاهی دارد که او را در پرورش و نگهداری از نوزادش یاری کنند. مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن سال ها تجربه در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل از کودکان– سالمندان و بیماران آمادگی دارد به صورت شبانه روزی در خدمت خانواده های گرامی باشد. کافی است با شماره های این مرکز در ارتباط باشید تا در اسرع وقت نسبت به اعزام نیروهای پرستار کودک و مادر یار حرفه ای اقدام گردد.