مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

پرستاری بعد از سکته مغزی سالمند و نکاتی که باید پرستار بداند

پرستاری از سالمندان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

پرستاری از سالمندان  care for older adult در ماه های بعد از اینکه سالمند، دچار سکته مغزی می شود اغلب چالش برانگیز است. این یک مرحله گذرا است که نیاز به نگرش کاملا جدیدی درمورد مراقبت، روال روزمره و اولویت ها دارد.

بعلاوه دیدن یک عزیز سالمند  که درگیر این تغیرات جسمانی و عاطفی شده است برای تمام خانواده و اجتماع  دردناک است. با این حال آشنایی با تحقیقات وسیعی که پیرامون توان بخشی موفق پس از سکته مغزی انجام شده است، امید به راهی روشن در بهبود را افزایش می دهد.

پرستاری از سالمندان پس از سکته مغزی
بعد از سکته مغزی، بیماران دچار شل شدگی و ضعف عضلات می شوند که درنتیجه ناتوانی در حرکت دادن عضلات آسیب دیده را تجربه خواهند کرد . حتی اگر خود عضلات پس از سکته سالم باشند ارتباط عصبی قطع می شود. بدون کمک فوری و ورزش، این عضلات بی استفاده، توان خود را از دست خواهند داد.

اهمیت به عادات زندگی در بهبود سکته مغزی

علاوه بر مراحل توان بخشی، ایجاد و تداوم سبکی از زندگی در جلوگیری از سکته دوم اهمیت بسیاری دارد. ایجاد عادت های جدید مبتنی بر توان بخشی، انگیزه و اعتماد به نفس را افزایش می دهد.

یادآوری، روال و پاداش سه مرحله ای هستند که می توانید به عنوان یک الگوی جدید استفاده کنید.

یک تذکر یا یک عامل روزمره برای یادآوری عملکرد مغز شناسایی کنید. با قرار دادن این فعالیت در برنامه روزانه خود، روال مشخصی را ایجاد کنید. در آخر به دلیل کامل شدن آن عمل، با تایید مثبت و یا جایزه سالم و سریع به خود پاداش بدهید.

در انجام پرستاری سالمند ، مراقبان می توانند از این روش برای کمک به عزیزانشان در مراحل اولیه استفاده کنند.

تغییر رژیم غذایی سالم ، یک برنامه ورزشی مناسب ، محدود کردن الکل و استعمال دخانیات و یک رژیم دارویی را برای تعادل فشار خون و سایر شرایط مرتبط را نیز در نظر بگیرید.

شوک مواجهه با اولین سکته مغزی بسیار زیاد است ولی برای بازماندگان سکته این مسئله بسیار مهم است که از احتمال وقوع سکته های بعدی آگاه باشند. پس از اولین سکته، خطر ابتلا به سکته بعدی در بیماران به طور قابل توجهی افزایش می یابد اما آگاهی زودهنگام و حتی پیشگیری از آن امکان پذیر است.

پرستاری از سالمندان بعد از سکته
قرار دادن بیماران سکته مغزی در موقعیت بهبودی و جلوگیری از سکته دوم

مداخله فوری چه از نظر جسمانی و چه روانی، هم بیمار و هم مراقب او را در مسیر درست بهبودی قرار می دهد و همچنین از او در برابر خطر احتمال سکته دوم محافظت می کند.

متاسفانه احتمال وقوع سکته بعد از سکته اول حدود 40 درصد افزایش می یابد، کلید بقا تشخیص زود هنگام است. افتادگی صورت، ضعف بازو، دشواری تکلم و زمان تماس با 125 چهار مرحله مهم برای تشخیص زودهنگام است.

همچنین تغییرات قابل درکی به جز علائم جسمانی وجود دارد. مبتلایان به سکته مغزی در مواجهه با آشفتگی، افسردگی و PSTD (اختلال استرسی بعد از صدمه) بعد از تجربه ترسناک سکته، نیاز به حمایت دلسوزانه دارند.

برای مثال سودوبولبار (بی اختیاری عاطفی) از آسیب به مناطق عاطفی مغز ناشی می شود که باعث تغییرات ناگهانی بدون دلیلی روشن است. با درک خستگی جسمانی و روانی مرتبط با روند بهبودی، سامان دهی یک برنامه عملی برای حرکت به جلو آسان تر می شود.

یک برنامه زمانی و توانبخشی با دکتر خود آماده کنید تا انگیزه شما را در طی مراحل افزایش دهد. با رسیدگی فوری به علائم کل بدن ، شانس بیشتری برای بهبود مداوم و محسوس وجود دارد.

همچنین ، برای جلوگیری از سکته های بعدی ، حتماً توصیه های خاص پزشک خود را دنبال کنید ، زیرا بازماندگان سکته مغزی حداقل پنج سال پس از سکته مغزی در معرض خطر سکته مجدد هستند.

پرستاری بعد از سکته مغزی سالمند و مراجعه به توان بخشی در اسرع وقت

بلافاصله پس از سکته، زمان انعطاف پذیری فوق العاده قشر مغز است.حفظ تغییرات و عادات جدید در این دوره توسط مغز محتمل تر است. حرکت و تکرار مداوم ، ارتباطات از دست رفته ناشی از سکته مغزی را دوباره تقویت می کند ، هم در صورت کمک توسط مراقب و هم اگر توسط بیمار بصورت مستقل تمرین شود.

تمرکز بر روی مناطق احتمالی بروز مشکل در بدن ، مانند پا و دست ها، می تواند به جلوگیری یا درمان علائم شایع مانند افتادگی پا و انقباض دست کمک کند. عملکرد بازسازی در هر دوی این مناطق، دروازه ای برای به دست آوردن استقلال کامل است.

کمک به حفظ ارتباط گفتاری

کمک به سالمندان در مقابله با مشکلات گفتاری و ارتباطی ناشی از سکته مغزی

حدود 25 تا 40 درصد از بازماندگان سکته مغزی توانایی تکلم خود را بطور موقت از دست می دهند. هنگامیکه سکته روی نیمکره چپ معز تاثیر می گذارد، آفازی یا زبان پریشی دریافتی و بیانی – از دست دادن توانایی بیان عقاید از طریق گفتار و یا دریافت صحیح اطلاعات- اتفاق می افتد.

به عنوان یادآوری باید متذکر شویم که عزیز شما هیچ سطحی از هوش را حتی هنگامیکه مهارت های ارتباطی او بطور موقت کاهش پیدا کرده است از دست نداده است و فقط مسیر زبان مسدود شده است.

برای اینکه ناراحتی قابل درک عزیزانتان بخاطر عدم توانایی در ابراز خواسته ها و نیازهایشان کاهش پیدا کند روش های ساده ای برای برقراری ارتباط برای او از طریق عبارات ساده، تصاویر و نمادها بیابید. برای تقویت این ناحیه از اتصال مغز و بدن با یک آسیب شناس گفتار و زبان شروع به کار کنید.

پرستاری از سالمندان برای کنار آمدن با اختلال استرسی بعد از صدمه PTSD ناشی از سکته مغزی

یک چهارم بازماندگان سکته مغزی اختلال استرسی بعد از صدمه را تجربه می کنند. این اختلال معمولا در بازماندگان جنگ یا سایر حوادث ناراحت کننده روانشناختی روی می دهد اما سکته مغزی نیز چنین اختلالی را ایجاد می کند. جزئیات آسیب زا در حافظه فرد مجددا پخش می شود ، و منجر به طیف وسیعی از علائم مانند هوشیاری بیش از حد، اضطراب ، احساس گناه و افسردگی می شود.

سلامت روانشناختی کلی عزیز شما تاثیرزیادی بر تمرکز و اعتماد به نفس او در زمان بهبودی می گذارد، بنابراین بسیار مهم است که همان تاکیدی که بر بهبود جسمانی گذاشته می شود بر سلامت روانی بیمار نیز اعمال شود. تغییراتی که شما و عزیزتان در این مدت با آن روبرو خواهید شد می تواند ناگهانی و ترسناک باشد ، بنابراین مهم است که هنگام بروز احساسات کاملاً به خود مسلط بوده و با کمک تیم پزشکی که ممکن است داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب برای شما تجویز کنند این دوره را سپری کنید.

پرستاری از سالمندان برای حفظ توان
کمک به سالمندان برای مقابله با خستگی ناشی از سکته مغزی

توانبخشی شدید بعد از سکته می تواند ناامید کننده باشد. بخصوص با تاثیر مضاعف خستگی ناشی از داروها، خستگی احساسی در قرایند بهبودی، شایع تر و قابل درک است. هنگامیکه استراحت نتواند انرژی لازم برای روز را فراهم کند بهتر است به دنبال توصیه های پزشکی برویم. تیم پزشکی شما ممکن است تغییر در دارو، پشتیبانی روانشناختی یا رویکری مناسب برای توانبخشی را توصیه کنند.

پرستاری از سالمندان برای کنار آمدن با تاثیرات عاطفی سکته مغزی و توانبخشی

شوک ناشی از تغییرات در زندگی عزیز شما بسیار جدی است و سطح استقلال روزمره آنها کاملا تغییر یافته است و در ابتدا ممکن است امید به بهبود بسیار دور از ذهن و نا امید کننده به نظر بیاید.

بسیاری از بازماندگان سکته به دلیل تغییر در مغز و فشار روانی ناشی از آن، نوعی تغییر شخصیت را تجربه می کنند. بی اختیاری عاطفی (سودوبولبار) که در بالا اشاره شد غالبا باعث می شود این تغییرات بدون هشدار و یا محرک مشخصی روی دهد. گریه و خننده ممکن است بدون هیچ دلیلی روی دهد. به خاطر داشته باشید که با وجود تمام این تغییرات گیج کننده، عزیز شما همچنان خودش است و تمام اینها تاثیرات سکته است.

گروه درمانی و یا جلسات خصوصی مشاوه می تواند مفید باشد. رژیم غذایی، ورزش، و رعایت برنامه طولانی مدت راه های دیگر مقابله با این شوک است.

کمک به سالمند برای حفظ انگیزه
پرستاری از سالمندان و کمک در حفظ انگیزه بعد از سکته مغزی

ماهیت تکراری توانبخشی بعد از سکته مغزی می تواند باعث فرسودگی شود اما بخاطر داشته باشید که ذهن ابزاری قدرتمند است. با اضافه کردن یادآوری های عاطفی و علایق شخصی به برنامه روزمره با این خستگی عاطفی مقابله کنید.

در زمان توانبخشی موسیقی مورد علاقه عزیز خود را پخش کنید، و یا از عکس های خانوادگی برای تمرین جابجایی اشیا روی میز استفاده کنید. کارهای توانبخشی را با فعالیت های روزمره مانند کمک در پخت غذای مورد علاقه، مشارکت در یک بازی، یا مرتب کردن جعبه جواهرات مورد علاقه ترکیب کنید تا عزیز شما متوجه شود که هر روز به سمت استقلال و عادی شدن زندگی پیش می رود.

پزشکان ممکن است به شما کمک کنند با در نظر گرفتن سلامت فعلی بیمار، این ایده ها را با یک رژیم غذایی مناسب و ورزش منظم همراه کنید. یافتن راه هایی برای بیرون بردن بیمار و استفاده از هوای تازه ممکن است دشوار باشد ، اما در ایجاد انگیزه معجزه خواهد کرد. اگرچه در تمرین تکرار بسیار مهم است ، اما تنوع مناظر کمک بسیار زیادی خواهد کرد.

مرکز پزشکی سلامت اول با سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد همچون گذشته به صورت شبانه روزی و  در قالب پرستار کودک ، پرستار بیمار و پرستار سالمند در خدمت همشهریان گرامی باشد. کافی است با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار