مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی چه تفاوتی با یکدیگر دارند

تفاوت سرماخوردگی و انفولانزا

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آیا تفاوت علایم ابتلا به کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی را می شناسید؟ برای بسیاری از افراد در هنگام بروز تعدادی از علایمی مانند گلودرد ، سرفه و تب بالا این سوال مطرح میشود که به کدام یک از بیماری های فوق دچار شده است.

همه این بیماری ها توسط ویروس هایی ایجاد می شوند که دستگاه تنفسی را آلوده می کنند. همه مسری هستند و به راحتی از فردی به فرد دیگر سرایت می کنند. و برخی علائم مشابه ایجاد می کنند. بنابراین تشخیص آنها از یکدیگر دشوار است.

شناسایی علایم کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی

سرماخوردگی معمولی (ناشی از ویروسهای مختلف)

علائم سرماخوردگی معمولاً خفیف است. غالباً شامل گلو، آبریزش بینی یا گرفتگی بینی و عطسه هستند. اگر بیمار تب داشته باشد معمولا تب او بالا نیست . کودک مبتلا به سرماخوردگی معمولاً حال عمومی خوبی دارد و سطح اشتها و انرژی او نسبتا خوب است. هیچ آزمایشی برای تشخیص سرماخوردگی و هیچ درمان خاصی برای آن وجود ندارد. تنها لازم است این بیماری مسیر چند روزه خود را طی نماید.

آنفلوآنزا (ناشی از ویروس آنفلوانزا)

بیماری آنفولانزا همچنین می تواند خفیف باشد. با این حال ،کودکان مبتلا به آنفولانزا نسبت به کودکان مبتلا به سرماخوردگی احساس بدتری دارند.

ممکن است بیمار مبتلا به آنفولانزا تب داشته باشد که ناگهان همراه با لرز ، سردرد و بدن درد ایجاد شود. همچنین احتمال بروز گلودرد ، آبریزش بینی و سرفه نیز در بیمار وجود دارد. این بیماران به طور کلی احساس ناراحتی و خستگی می کنند و اشتهای چندانی ندارند.

بعضی از بچه کودکان حتی ممکن است درد شکم ، حالت تهوع ، استفراغ یا اسهال داشته باشند. پزشک می تواند با انجام آزمایشی که بدنبال ویروس آنفلوانزا است ، آنفولانزا را تشخیص دهد .

اکثر کودکان مبتلا به آنفولانزا با مایعات فراوان ، استراحت و ماندن در خانه بهبود می یابند. در بعضی موارد ، پزشک برای کاهش علائم و کوتاه شدن دوره بیماری ممکن است داروی ضد ویروس تجویز کند. برخی از افراد مبتلا به آنفولانزا علایم بسیار شدیدی می دهند که این بیماران نیاز به بستری و درمان در بیمارستان دارند.

برخلاف سرماخوردگی یا یا کووید 19، با تزریق واکسن آنفلوانزا به صورت سالانه، می توان از بسیاری از موارد ابتلا به آنفولانزا جلوگیری نمود.

کووید 19 (ناشی از ویروس کرونا)

کودکان مبتلا به ویروس کرونا ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند ، یا علائم آنها مانند علائم سرماخوردگی خفیف باشد. برخی از آنها نیز ممکن است علائم شدیدتری مانند آنفولانزا داشته باشند، برای اطلاع از سایر بیماری های رایج در کودکان میتوانید مقاله بیماری های رایج در کودکان را مطالعه کنید .

بنابراین علائم کووید 19 می تواند بسیار شبیه علائم سرماخوردگی یا آنفولانزا باشد. اما یک علامت که بیشتر در کووید 19 اتفاق می افتد از دست دادن حس بویایی و چشایی است .

برای تشخیص اینکه آیا شخصی مبتلا به ویروس کرونا شده است یا خیر ، پزشکان می توانند آزمایشی انجام دهند که به دنبال این ویروس در دستگاه تنفسی باشد. همچنین پزشکان با انجام آزمایش خون بدنبال وجود آنتی بادی هایی در خون خواهند بود که علامت وجود عفونت در بدن است .

در حال حاضر متخصصان زیادی در سرتاسر جهان در حال کار کردن به روی ساختن واکسن موثر برای کرونا هستند. البته دو واکسن فایرز و مدرنا در بعضی کشورهای درحال تزریق به افراد جامعه است اما همچنان عوارض احتمالی این واکسن ها در دراز مدت در پاره ای از ابهام قرار دارد .

اکثر افراد مبتلا به کووید 19 با نوشیدن مایعات فراوان ، استراحت و ماندن در خانه بهبود می یابند. اما برخی از افراد دچار علایم شدید شده و نیاز به بستری و درمان در بیمارستان دارند.

تشخیص کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی

چه موقع باید در مورد به پزشک مراجعه نمود

اگر در مورد ابتلابه این به بیماری های کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی مشکوک هستید و سوالاتی دارید ، بهتر است هر چه سریعتر با پزشک خود تماس حاصل نمایید. گاهی اوقات بیماری که فکر می کند دچار سرماخوردگی شده است ممکن است به آنفولانزا یا کووید 19 مبتلا شده باشد.

همچنین گاهی سایر بیماری ها ، مانند استرپتوکوک گلو یا ذات الریه ، می توانند علائم مشابهی با کووید، آنفولانزا و سرماخوردگیایجاد کنند اما نیاز به درمان های متفاوتی دارند.

بعضی اوقات تشخیص اینکه بدانیم دقیقا کدام میکروب یا ویروس سبب بروز این علایم شده است دشوار بود و لازم است پزشکان چندین آزمایش را برای تشخیص قطعی بیماری تجویز نمایند .

اگر کودک علایم زیر را دارد سریعا به پزشک مراجعه نمایید:

  • علایم او در حال بدتر شدن است
  • مشکل در تنفس
  • تب بالا
  • سردرد شدید
  • گلو درد
  • گیجی
  • شکم درد شدید
  • درد یا فشار در قفسه سینه
  • بیحالی و مشکل در بیدار ماندن
  • رنگ لبها کبود یا مایل به آبی

اگر کودکی مبتلا به آسم یا بیماری دیگری است و علائمی مانند علایم بیماری کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی دارد ، بلافاصله با پزشک کودک خود تماس حاصل نمایید. پزشک ممکن است آزمایشاتی را انجام دهد یا داروی خاصی را برای درمان کودک تجویز نماید،همچنین با مطالعه مقاله بی حالی کودک در سرماخوردگی میتوانید درباره مراقبت از کودکتان در این دوران اطلاعاتی به دست آورید.

 درمان کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی

وظایف والدین و پرستار کودک در هنگام ابتلا به کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی چیست ؟

روش های متداولی که در جلوگیری از شیوع بیشتر میکروب ها استفاده می شود می تواند در سرماخوردگی ، آنفولانزا و کووید 19 به خوبی استفاده شود. این روشها شامل موارد زیر هستند :

دستها را به خوبی و مرتبا بشویید. دستها را حداقل 20 ثانیه با آب و صابون بشویید یا از ضد عفونی کننده دست با حداقل 60٪ الکل استفاده کنید.

از نزدیک شدن به افرادی که بیمار به نظر می رسند خودداری کنید.

سطوحی را که زیاد لمس می شوند به صورت مداوم تمیز کنید (مانند دستگیره های در ، پیشخوان ها ، تلفن و …).

از حضور در ازدحام زیاد و مکانهای شلوغ خودداری کنید.

حداقل دو متر از افرادی که با شما زندگی نمی کنند فاصله داشته باشید.

هنگام حضور در جمع ماسک بزنید ( استفاده از ماسک برای همه بزرگسالان و بچه های بالای 2 سال الزامی است ).

سعی کنید برای جلوگیری ابتلا به کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی به چشم ، بینی و دهان خود دست نزنید.

همه افراد در خانواده که سنی بیشتر از 6 ماه دارند لازم است هرساله واکسن آنفلوانزا بزنند.

بسیار مهم است که در دوران شیوع کرونا از ابتلا به آنفولانزا پیشگیری نمایید زیرا :

  • پیشگیری از بتلا به آنفولانزا کمک می کند تا زمانی که کادر پزشکی در حال ارائه مراقبت های بهداشتی از افراد مبتلا به کووید 19 هستند ، درگیر مراقبت از بیماران مبتلا به آنفولانزا نشوند.
  • متخصصان همواره از این موضوع نگران هستند که افرادی که به طور همزمان بهکووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی مبتلا می شوند بسیار بیشتر از سایر بیمارن دچار علایم و عوارض هر سه بیماری شده و ممکن است جان خود را از دست بدهند.
  • پیشگیری از آنفولانزا و علائم آن به این معناست که خانواده کمتر به آزمایش (برای تشخیص آنفولانزا یا ویروس کرونا) و یا قرنطینه در خانه احتیاج خواهند داشت .

تفاوت علایم کووید 19، آنفولانزا و سرماخوردگی

بنابر این لازم است اگر کودک شما احساس بیماری می نماید و یا در مجاورت یک فرد بیمار مبتلا به کووید، آنفولانزا و سرماخوردگی قرار گرفته است با توجه به علایم کودک در اولین گام او را در خانهقرنطینه نمایید و سپس با پزشک متخصص تماس حاصل نموده تا برای شروع به درمان های موثر اقدام نمایید.

مرکز پزشکی سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و درمان سال هاست که در عرصه مراقبت و پرستاری از بیماران ، پرستار سالمند و کودکان در منزل مشغول به فعالیت است. کادر مجرب و متخصص این مرکز اعم از پرستار کودک، پرستار سالمند و پرستار بیمار در هر ساعت از شبانه روز آماده ارائه خدمات به هشمهریان گرامی می باشد.

منابع:kidshealth.org

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار