مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

روش های موثر برای پرورش کودک با اعتماد به نفس که والدین و پرستار کودک باید بدانند

پرورش کودک با اعتماد به نفس

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

پرورش کودک با اعتماد به نفس Confident Kids یکی از دغدغه های اصلی والدین است که همواره ذهن آنها را به خود مشغول می نماید. معمولا والدین به دنبال یافتن تکنیک های هستند که این ویژگی را در کودک خود تقویت نمایند که در این مقاله به شرح تعدادی از این تکنیکها می پردازیم.

 

پرورش کودک با اعتماد به نفس

پرورش کودکان با اعتماد بنفس

به تعریفات خود از کودک تان توجه کنید

مطمئناً کودکان به تشویق زیادی احتیاج دارند، چه درحال یادگیری چهار دست و پا رفتن باشند چه در حال پرتاب کردن توپ یا کشیدن یک دایره روی کاغذ باشند. اما کودک شما می تواند اینقدر به شنیدن اینکه کارش خوب است عادت کند که ممکن است به سختی بفهمد چه زمانی موفقیتهایش واقعا ارزش تقدیر و تشویق دارد.

همچنین کودکان وقتی اغراق می کنید (“این بهترین نقاشی  است که تاکنون دیده ام!”) این موضوع را احساس خواهند کرد و ممکن است تعاریف شما را نادیده بگیرند. اگر کودک شما کاری را انجام داد که قرار است انجام دهد، از او تعریف نکنید.

به عنوان مثال هنگامی که او مسواک می زند یا پیراهن خود را داخل سبد لباس ها می¬اندازد، یک “تشکر” ساده کافی است. سعی کنید بازخورد خاصی ارائه دهید: به جای اینکه بگویید نقاشی کودکتان جذاب است، بهتر است به استفاده خوب او از رنگها  اشاره کنید.

کودک خود را نجات ندهید

طبیعی است که بخواهید از آسیب دیدن کودک، احساس دلسردی او یا اشتباه کردنش جلوگیری کنید، اما هنگامی که شما مداخله می کنید – مانند تلاش برای شرکت او در یک جشن تولد که به آن دعوت نشده است یا تحت فشار دادن مربی فوتبال کودکتان برای بیشتر بازی دادن به او – هیچ لطفی به کودکتان نمی کنید.

دکتر رابرت بروکسر، نویسنده کتاب “پرورش کودکان مقاوم” می گوید:

کودکان باید بدانند که شکست خوردن اشکالی ندارد و احساس ناراحتی، اضطراب یا عصبانیت طبیعی است. آنها یاد می گیرند با غلبه بر موانع موفق شوند، نه با حذف موانع توسط شما. این مورد به پرورش کودک با اعتماد به نفس کمک بسزایی می کند.

کتی هیرش پاسک، دکترای روانشناسی در دانشگاه تمپل فیلادلفیا می گوید: “به خصوص برای کودکان خردسال مهم است که بدون اینکه احساس کنند والدینشان آنها را به خاطر کار اشتباهی مورد انتقاد قرار می دهند یا کار آنها را اصلاح می کنند، فرصت بازی و خطر پذیری را داشته باشند.

” او حتی والدین را ترغیب می کند تا خودشان اشتباهات کوچکی را عمدا مرتکب شوند. “دیدن اینکه شما اشتباه می کنید و آن را به مورد بزرگی تبدیل نمی کنید، حال بچه های کوچک را خیلی بهتر می کند.”

اعتماد به نفس کودک

بگذارید کودک تصمیم بگیرد

وقتی کودک شما از سنین جوانی فرصت انتخاب را پیدا کرد، به قضاوت خوب خود اعتماد خواهد کرد. البته، بچه ها دوست دارند همه چیز را کنترل کنند، اما داشتن کنترل بیش از حد می تواند طاقت فرسا باشد.

بهتر است دو یا سه گزینه برای انتخاب به فرزند خود بدهید. به عنوان مثال، از کودک 3 ساله خود نپرسید که او برای ناهار چه می خواهد، بلکه گزینه های ماکارونی یا کره بادام زمینی و مربا را ارائه دهید.

در عین حال، به کودک خود نشان دهید انتخاب های خاصی به شما بستگی دارد. کارولین، دختر 8 ساله گلوریا کوشل دوست دارد مانند پسران لباس بپوشد و موهای خود را کوتاه کند. كوشل از نیویورک می گوید: “من تصمیم گرفتم كه به او اجازه دهم این انتخاب ها را انجام دهد، اما سایر موارد، مانند اینكه می تواند پیانو تمرین كند یا نه، قابل رای گیری نیست و تصمیمش با او نیست.”

روی نیمه پر لیوان تمرکز کنید

اگر فرزند شما تمایل دارد در اثر ناامیدی ها شکست بخورد، به او کمک کنید تا خوش بینانه عمل کند. دکتر کارن ریویچ، نویسنده کتاب “کودک خوش بین” می گوید، به جای ارائه اطمینان خاطرهای سطحی مانند “به نیمه پر لیوان نگاه کن” ، او را تشویق کنید تا در مورد روش های خاص برای بهبود وضعیت و نزدیک کردن او به اهدافش فکر کند.

اگر او در خواندن از همکلاسی های خود عقب است، توضیح دهید که هر کسی با سرعت خودش یاد می گیرد و پیشنهاد دهید که وقت بیشتری را با او برای خواندن صرف کنید. اگر او دچار احساس ناامیدی مضاعفی شده است زیرا در تئاتر مدرسه نقش مکمل را نگرفته است، نگویید: “خوب، من فکر می¬کنم تو یک ستاره هستی.”

در عوض، بگویید: “من می بینم که چقدر ناامید شده ای. بیا برنامه ریزی کنیم تا چگونه دفعه بعد شانس بدست آوردن نقش مورد نظر خودت را زیادتر کنی.”

پیشنهاد مطالعه: راهنمای پرستار کودک ، CPR کودک و کمک های اولیه

علایق کودک و رشد اعتماد به نفس
علایق ویژه کودک را پرورش دهید

سعی کنید کودک خود را در معرض فعالیت های متنوعی قرار دهید و وقتی چیزی را پیدا کرد که واقعاً دوست دارد، او را تشویق کنید. کودکانی که علاقه وافری به موضوعی خاص دارند – چه دایناسورها و چه آشپزی – از تخصص خود احساس غرور می کنند و احتمال موفقیتشان در زمینه¬های دیگر زندگی بیشتر است که یکی از نکات در پرورش کودک با اعتماد به نفس است.

سرگرمی های عجیب و غریب ممکن است به خصوص برای کودکانی که به سختی خود را با مدرسه وفق می دهند مفید باشد – و همچنین می¬توانید به کودک خود کمک کنید که از علاقه خود برای برقراری ارتباط با بچه های دیگر استفاده کند.

به عنوان مثال، اگر پسرتان دوست دارد نقاشی بكشد اما بیشتر پسران كلاس او ورزش می كنند، او را به انجام نقاشی های ورزشی تشویق كنید. یا می تواند کارهای هنری خود را کنار هم بگذارد و در قالب کتابی به کلاس نشان دهد.

به حل مشکلات بها بدهید

دکتر میرنا شور نویسنده کتاب “تربیت کودک متفکر” می گوید: “بچه ها وقتی می توانند برای رسیدن به خواسته های خود مذاکره کنند، اعتماد به نفس می یابند.” تحقیقات او نشان داده است که شما می توانید حتی به کودک خردسال بیاموزید که چگونه خودش مشکلات را حل کند.

نکته اصلی این است که از گفتن سریع راه حل به کودک خود جلوگیری کنید. اگر فرزندتان به شما مراجعه كرد و از اينكه كودكي كاميونش را در زمين بازي از او گرفته است شكايت كرد، از او بپرسيد كه به نظرش راه خوبي براي پس گرفتن آن می داند؟

حتی اگر اولین ایده اش گرفتن کامیون به زور است، از او بپرسید که اگر این کار را کند فکر می کند چه اتفاقی می¬افتد؟ سپس سوال کنید، “آیا می تواند به روش های دیگری برای پس گرفتن کامیون فکر کند تا این اتفاق نیفتد؟”

در یکی از مطالعات دکتر شور در مورد این وضعیت، کودکان 4 ساله به ایده های کاملاً شگفت آوری رسیده اند، مانند گفتن این مورد به کودک دیگر که: “اگر با من بازی کنی بیشتر سرگرم می شوی تا اینکه خودت به تنهایی بازی کنی.”

روش های تقویت اعتماد به نفس
به دنبال راه هایی برای کمک به دیگران باشید

دکتر بروکس می گوید هنگامی که کودکان احساس می کنند در حال ایجاد تغییر هستند – خواه این که در زمان پیش دبستانی بودنشان در بیرون آوردن فنجان ها به شما کمک کنند یا کلوچه ها را به خانه سالمندان برسانند – احساس اعتماد به نفس بیشتری می کنند.

برای بچه ها خوب است که مسئولیت های خود را در خانه داشته باشند، اما ممکن است حتی برای یک کودک خردسال این اتفاق اهمیت بیشتری در پرورش اعتماد به نفس شان داشته باشد اگر در یک پروژه به شما کمک کند (“من واقعاً می توانم از کمک تو استفاده کنم!”).

دکتر هیرش پاسک در زمینه پرورش کودک با اعتماد به نفس می گوید: او از نزدیک می بیند که کارهای بزرگسالانه به تلاش احتیاج دارند و وقتی مجبور به انجام کاری در آینده می شوند، از عهده آن راحت تر بر می-آیند و سختی کمتری متحمل می شوند.

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در عرصه خدمت به سالمندان ، کودکان و بیماران همچون گذشته آماده ارائه خدمات شبانه روزی به همشهریان گرامی می باشد. شما میتوانید برای درخواست پرستار کودک از طریق این مرکز اقدام نمایید.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار