صرف وعده های غذایی در کنار عزیزان Eating Together و اعضای خانواده برای هر کسی یک تجربه دوست داشتنی است . جمع شدن اعضای خانواده در تعطیلات و اعیاد به دور یک میز از خاطرات دل انگیز کودکی بسیاری از افراد است .
اما بر اساس نظر محققان صرف این وعده های غذایی در کنار خانواده نباید به ایام خاصی از سال محدود باشد . یک مطالعه جدید نشان می دهد که غذا خوردن کودکان به طور منظم با خانواده می تواند برای سلامتی جسمی و روحی آنان تاثیرات مثبت زیادی بگذارد.
محققان دریافته اند کودکانی که در 6 سالگی غالباً با خانواده خود غذا می خورند در سن 10 سالگی از مهارت های اجتماعی و آمادگی جسمانی بهتری برخوردار بوده اند ، در مقایسه کودکانی که امکان غذا خوردن در کنار خانواده را ندارند در حوزه این مهارت ها عملکرد ضعیف تری دارند .
مطالعات زیادی در مورد این موضوع انجام شده است که نتایج آنها نشان می دهد وعده های غذایی مکرر خانوادگی فواید سلامتی بسیاری برای اعضای خانواده دارند.
به عنوان مثال ، یک مطالعه که در سال 2011 منتشر شد ، نشان داد کودکانی که حداقل سه وعده غذایی در هفته را در کنار خانواده خود می خورند ، در مقایسه با کودکانی که هفته ای کمتر از سه وعده غذایی خانوادگی دارند ، دارای اضافه وزن هستند.
با در نظر گرفتن اهمیت و حساسیت این موضوع گروهی از محققان تصمیم گرفتند تا تحلیل طولی از تأثیر وعده های غذایی منظم خانواده بر سلامت روحی و جسمی کودکان انجام دهند.
آمادگی جسمانی عمومی بهتر ، مهارت های اجتماعی
محققان داده های مربوط به 1492 کودک را که بخشی از مطالعه طولی رشد کودک در کبک بودند ، قرار دادند. همه کودکان از سال 1997 تا 1998 متولد شده اند ، و آنها از 5 ماهگی به عنوان بخشی از مطالعه دنبال شده اند.
هنگامی که کودکان به سن 6 سالگی رسیدند ، والدین آنها گزارش دادند که در روز چند بار وعده های غذایی خانوادگی داشته اند. آمادگی جسمانی و بهزیستی ذهنی هر کودک نیز وقتی به سن 10 سالگی رسیدند ارزیابی شد.
در این تحقیق از آنجا كه محققان اطلاعات زیادی در مورد این كودكان قبل از 6 سالگی داشتند – مانند خلق و خوی و توانایی های شناختی آنها ، تحصیلات مادر و خصوصیات روانشناختی آنها ، پیکربندی و عملکرد خانواده – محققان قادر به از بین بردن هرگونه فاکتور غیر موثر قبلی در فرزندان یا خانواده ها بودند که می توانست برنتایج تحقیق اثر بگذارد. این تحقیق یک موقعیت واقعاً ایده آل بود.
کودکانی که وعده های غذایی خانوادگی منظمی داشتند در سن 10 سالگی از آمادگی جسمانی عمومی بهتر ، مصرف کمتر نوشابه و مهارت های اجتماعی بهتر برخوردار بودند .
محققان حدس می زنند که حضور والدین کودک در سفره شام فرصتی برای تعامل اجتماعی و فرصتی برای بحث و گفتگو درباره مسائل یا نگرانی های اجتماعی روزمره برای کودکان فراهم می کند.
بر همین اساس متخصصان خاطرنشان می کنند: “تجربه اشکال مثبت ارتباطی در خانواده ممکن است به کودک کمک کند تا مهارت های ارتباطی بهتری با افراد خارج از واحد خانواده داشته باشد.”
در جامعه امروز ، خوردن وعده های غذایی جلوی تلویزیون و نه دور میز غذاخوری با عزیزان به یک امر عادی تبدیل شده است. اما این آخرین تحقیق نشان می دهد که شاید زمان آن فرا رسیده باشد که به وعده های غذایی سنتی خانواده برگردیم.
پیشنهاد مطالعه: تماشای تلویزیون چگونه به سلامتی آسیب وارد می کند ؟
زمان صرف غذا را با هم زمانبندی کنید
غذا خوردن در کنار اعضای خانواده می تواند در وعده های صبحانه ، ناهار یا شام اتفاق بیفتد. وعده غذایی ای را برای دور هم بودن انتخاب کنید که بیشترین زمان را برای گفتگو و ارتباط با هم داشته باشید .
اگر معمولاً با هم غذا نمی خورید ، با تعیین یک وعده غذایی در هفته شروع کنید و تعداد در کنار هم بودن خود در هنگام غذا خوردن را افزایش دهید.
تا جایی که می توانید برای تهیه وعده ای غذایی از غذاهای سالم استفاده کنید . هرچه بیشتر در کنار هم غذا های سالم بخورید ، سود بیشتری خواهید داشت.
سعی کنید فعالیت های روزانه خود را به روشی برنامه ریزی کنید تا در زمان صرف غذا تداخلی با هم نداشته باشند. به عنوان مثال کلاس های آموزشی را در ساعتی قرار دهید که با هیچ یک از وعده ای غذایی تداخل نکند .
نکته: هنگامی که تصمیم گرفتید که قرار است چه غذایی را در روز مشخص شده هم بخورید ، آن را مانند سایر رویدادها در تقویم خود علامت گذاری کنید. اگر برنامه ای را یادداشت کنید ، احتمال وقوع آن بیشتر می شود.
مشارکت اعضای خانواده در برنامه ریزی و تهیه غذا
زمانی که اعضای خانواده برای غذا خوردن در کنار هم مشارکت و برنامه یزی می کنند احتمال وقوع آن بیشتر می گردد.
بچه ها را در هر سنی که هستند در برنامه ریزی ، خرید و تهیه غذا مشارکت دهید. این ها مهارت های مهم زندگی هستند که می توانند به ما کمک کنند تا غذای خوبی بخوریم.
کودکان و افراد تازه وارددر آشپزخانه می توانند به روش های زیر کمک کنند:
غذاها را از یخچال یا کمد بیرون بیاورید ، کاهو را برای سالاد خورد کنید ، روی یک پیتزا پنیر بپاشید ، میوه ها و سبزیجات را بشویید ، لایه های ثابت در ساندویچ را بچینید و غیره
کودکانی که تجربه بیشتری در آشپزخانه دارند می توانند موارد زیر را انجام دهند:
شکستن تخم مرغ ، ریختن سالاد در ظرف ها ، اندازه گیری مواد ، مخلوط کردن مواد در یک کاسه ، قرار دادن خمیر در قالب های مافین ، رول کردن گلوله های خمیر کلوچه و قرار دادن آن روی سینی مخصوص فر ، یا انتخاب و چیدن سبزی های مورد نظر از باغچه .
معمولا کودکان لذت زیادی از خوردن غذاهایی که در پخت آن سهیم بوده اند می برند . پخت و پز با هم یک راه عالی برای ارتباط با یکدیگر و سرگرمی است!
برای تهیه وعده های غذایی سریع و آسان از ترکیبی از مواد تازه و غذاهای آماده استفاده کنید. با گذشت زمان ، غذاهای متنوع تر و بیشتری را بپزید . به یاد داشته باشید ، وعده غذایی لازم نیست که پر تجمل باشد. گذراندن وقت با هم مهم است.
پخت و پز زمان خوبی برای آموزش ایمنی مواد غذایی به کودکان است. به کودکان یادآوری کنید که قبل و بعد از تهیه غذا دست های خود را بشویید ، قبل از غذا سبزیجات و میوه ها را بشویید و غذاهای آماده را با غذاهایی که باید پخته شوند مخلوط نکنند.
آشپزی با هم یک راه عالی برای آموزش ایمنی آشپزخانه به کودکان است. همیشه بر فعالیت های آنها نظارت داشته باشید. سوختن یا بریدن دست ، سرگرمی دور هم بودن را خراب می کند
نکته: اگر به آشپزخانه اطمینان ندارید ، دستور العمل های ساده و آشنا را انتخاب کنید. این به شما کمک می کند تا به جای تلاش برای فهمیدن مرحله بعدی در دستور العمل ، از اوقات خود با هم لذت ببرید
محققان بر اساس این تحقیق نتیجه گیری کردند: در شرایطی که تعداد وعده های غذایی خانوادگی در حال کاهش است این موضوع می تواند در دراز مدت سبب بروز تغییرات منفی زیادی در کودکان و حتی بزرگسالان گردد .
لذا صرف وعده های مشترک اعضای خانواده در کنار یکدیگر باید به عنوان یک هدف از مداخلات خانگی تبدیل شود و در کمپین های روان شناسی خانواده با هدف بهینه سازی رشد کودک مورد توجه قرار گیرد .
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.