پرستاری از سالمند آلزایمری و 10 راه تقویت حافظه

پرستاری از سالمند آلزایمری و 10 راه تقویت حافظه

پرستاری از سالمند آلزایمری: آلزایمر با نام علمی Dementia disease یکی از بیماری‌های رایج به خصوص در سنین بالا است که نه تنها باعث فراموشکاری و اختلالات شناختی می‌شود، بلکه مشکلات تصمیم گیری، صحبت کردن، هوشیاری و آگاهی از زمان و مکان، اضطراب و افسردگی را در پی دارد. این مشکلات سبب می‌شوند خانواده سالمند آلزایمری نتواند مراقبت ۲۴ ساعته از او را داشته و مجبور به استخدام پرستار متخصص شود.

مراقبت از سالمند آلزایمری

مراقبت از سالمند آلزایمری یا سالمند دارای آلزایمر شرایط خاص خود را دارد و باید توسط پرستار سالمند دلسوز، ماهر، هوشیار، منظم و آگاه از شرایط و علائم بیمار انجام شود. اما سوالی که برای بسیاری افراد مطرح می‌شود، این است که آیا امکان تقویت حافظه وجود دارد؟ تمرین‌های جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه چه هستند؟ ما در مجموعه بزرگ و خوش سابقه سلامت اول کنار شما ایستاده‌ایم تا با بهبود سلامت، رفاه و آسایش زندگی با کیفیتی داشته باشید.

در این نوشته به بهترین راه‌های پیشگیری از آلزایمر و تقویت حافظه که برای تمام سنین و به خصوص سالمند آلزایمری کارآمد هستند می‌پردازیم.

۱۰ نکته جهت پیشگیری از آلزایمر

مراکز اصلی مغز برای یادگیری، عملکرد هوشمندانه و به یاد آوردن خاطرات، قشر مخ و سامانه لیمبیک هستند. تمرین‌های کارآمدی که در ادامه برای تقویت مغز و حافظه آمده است نیز عموما با ایجاد تنوع و برانگیختن حس کنجکاوی باعث فعالیت بیشتر این بخش‌ها می‌شوند. پیشنهاد می‌شود مقاله سن شروع آلزایمر را مطالعه کنید.

1- یادگیری مداوم 

آموختن یک مهارت جدید، یک زبان تازه یا یک کار هنری می‌تواند برای‌تان بسیار مفید باشد. اگر پرستار سالمند آلزایمری هستید و یا قصد پیشگیری از آلزایمر را دارید، این مورد را فراموش نکنید که هر چه ذهن پویاتر باشد، در پیشگیری و درمان آلزایمر بهتر عمل می‌کند.

پرستاری از سالمند آلزایمری و 10 راه تقویت حافظه

2- بازی فکری جهت تقویت حافظه

این یکی از لذتبخش‌ترین و البته پربازده‌ترین راهکارها است. بازی‌های فکری سودوکو، جدول کلمات، کلمه سازی و تمرین‌های ریاضی باعث به کار افتادن چرخنده‌های مغز شما می‌شوند و هوشیاری، عملکرد هوشمندانه و تمرکز را بهبود می‌بخشند. تمرکز و هوشیاری از جمله عوامل لازم برای به خاطر سپردن مطالب و تقویت حافظه هستند. به صورت کلی، تقویت و به چالش کشیدن توانایی‌های مغز، یکی از اثربخش ترین روش‌ها برای جلوگیری از ابتلا به آلزایمر یا کندنمودن روند این بیماری، شناخته شده است.

3- پرستاری از سالمند آلزایمری و چالش مغر

کارهای خیلی ساده و روتین را به نحوی جدید انجام دهید. به این منظور می‌توانید راهی که همیشه از منزل تا محل کار یا هر جای دیگر می‌رفتید را تغییر دهید، درب‌ها را با دست مخالف باز کنید، ساعت‌ مچی‌تان را به دست مخالف ببندید یا در همان دست برعکس کنید! با دست مخالف مسواک و شانه بزنید و… این کارها ذهن شما را به چالش‌های جالبی دعوت می‌کنند که تاثیر به سزایی بر عملکرد مغز دارند. ما مقاله‌ای برای شما گردآوری کرده‌ایم با عنوان 5 روش تمرین مغز برای جلوگیری از آلزایمر، این تمرین‌ها یکی از بهترین راه‌ها برای به تعویق انداختن چالش‌های آلزایمر در سالمندان است.

4- خاطره گویی جهت تقویت حافظه

برای پیشگیری و بهبود عملکرد مغز، خوب است خاطرات خوب‌تان را مرور و بازگو کنید. این یک تمرین عالی برای تقویت حافظه است. اگر پرستار سالمند آلزایمری هستید، حتما در مورد ارتباط موثر با سالمند تلاش کنید و وقت کافی بگذارید. با حوصله به صحبت‌ها و خاطرات سالمند گوش فرا داده و مغز را از حالت سکون و فرسودگی نجات دهید.

پرستاری از سالمند آلزایمری و نقویت حافظه

5- طبیعت گردی و آلزایمر

زندگی روزمره حتی برای فعال‌ترین انسان‌ها نیز می‌تواند تکراری و روتین شود و این روتین برای مغز و حافظه به شدت آسیب زا می‌باشد. سعی کنید حدالامکان یک بار در هفته یا بیشتر به طبیعت بروید. هوای آزاد، تنوع و برانگیختن احساسات همه می‌توانند به بهبود حافظه کمک کنند. این موضوع در پژوهشی بزرگ و اساسی به اثبات رسید؛ افرادی که رفتن به طبیعت را در برنامه زندگی خود داشتند، در آزمون حافظه و عملکرد مغز ۲۰٪ بهتر از افرادی که چنین شرایطی نداشتند عمل کردند.

6- تایم تلویزیون دیدن را کم کنید.

تلویزیون شاید دریچه‌ای جذاب برای ورود اطلاعات و مطالب جدید باشد، اما استفاده از آن در زمانی بیش از ۴ ساعت در شبانه روز می‌تواند مغز را به انفعال و کندی بکشاند. سعی کنید برنامه روزانه‌تان را با سرگرمی‌های دیگر چون بازی‌ها، کتاب‌های جالب و یادگیری مهارت‌ها پر کنید.

7- رژیم غذایی مناسب توسط پرستار سالمند آلزایمری

برخی غذاها و خوراکی‌ها مثل ماهی، انواع مغز، شیر و.. با ترکیبات مفید خود باعث تقویت مغز می‌شوند. چای سبز نیز با دارا بودن EGCG آنتی اکسیدان فراوان، عملکرد ذهن را بهبود می‌بخشد. به عنوان پرستار سالمند آلزایمری حتما به تغذیه بیمار توجه کنید.

8- کالری ورودی را کاهش دهید

چاقی و زیاد بودن کالری ورودی خود از دلایل کاهش عملکرد مغز است. به اندازه غذا بخورید تا حافظه قوی داشته باشید.

9- تنظیم خواب جهت بهبود آلزایمر

خواب کافی و با کیفیت یکی از عوامل اصلی داشتن ذهنی آماده، متمرکز و هوشیار است. برخی پزشکان برای بهبود خواب بیمار، قرص خواب برای بیماران آلزایمری را تجویز می‌کنند.

10- نقاشی و طراحی با کمک پرستار سالمند آلزایمری

یک خودکار یا مداد در دست بگیرید و بی هدف روی کاغذ بکشید. ذهن خود را رها کنید و به مغز اجازه تمرکز بدهید. این کار هم در بهبود حافظه و هم بهتر شدن حال روحی‌تان موثر است.

سخن پایانی

زندگی پر مشغله روزانه نباید باعث شود از خود و سلامت جسمی و روحی‌مان غافل شویم. انجام تمارین فوق می‌تواند تاثیر به سزایی در بهبود عملکرد ذهنی‌تان داشته باشد. از سالمند دچار آلزایمر گرفته تا جوانان و کودکان به حافظه قوی نیاز دارند تا بتوانند زندگی با کیفیت و موفقی داشته باشند.

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527