چگونه با آلرژی های غذایی Food Allergies کنار بیاییم ؟ اگر آزمایشات آلرژی نشان داد شما آلرژی غذایی دارید ، پزشک به شما خواهد گفت که چگونه از واکنش آلرژیک جلوگیری کنید. در اینجا به چند نکته کلی در مورد چگونگی کنار آمدن با آلرژی غذایی اشاره شده است که لازم است فرد مبتلا رعایت نماید :

پرهیز از مواد حساسیت زا
تنها راه واقعی برای جلوگیری از واکنش آلرژیک ، پرهیز کامل از غذاهایی است که به آنها حساسیت دارید. آلرژی های غذایی مانند آلرژی های محیطی نیستند. هیچ دارویی وجود ندارد که بتوانید برای جلوگیری از واکنش و قبل از بروز حمله آلرژی از آن استفاده کنید جز اینکه از آن ماده غذایی دوری نمایید.
پرهیز از غذایی که به آن حساسیت دارید چیزی فراتر از نخوردن غذای مورد نظر است. این به معنای نخوردن هر غذایی است که ممکن است حتی به مقدار اندکی حاوی ماده آلرژی زا باشد.
حتی برخی از افراد مجبورند از دست زدن و تنفس در هوایی که غذاهایی مورد حساسیت در آن است خودداری کنند. بعضی اوقات ممکن است چیزهایی که غذا نیستند – مانند مواد آرایشی – حاوی موادی باشند که به آنها حساسیت دارید.
در اینجا سه روش برای جلوگیری از تماس با غذاهایی که ممکن است به آنها حساسیت داشته باشید بیان شده است :
1. برچسب های مواد غذایی را بخوانید
در ایالات متحده ، تولیدکنندگان مواد غذایی موظف هستند که اگر مواد غذایی حاوی یکی از رایج ترین مواد آلرژی زا است باید” برچسب مواد غذایی آلرژی زا” را بر محصول بچسبانند. از مهم ترین مواد غذایی آلرژی زا می توان به موارد زیر اشاره نمود :
بادام زمینی
آجیل درختی (مانند گردو و بادام هندی)
صدف
ماهی
گندم
شیر
تخم مرغ
سویا

اطلاعات آلرژی های غذایی به یکی از دو روش برچسب گذاری می شود:
– ماده آلرژی زا در لیست مواد تشکیل دهنده محصول مورد نظر نشان داده می شود.
– یک هشدار مشخص و رنگی در جایی از برچسب وجود دارد (به عنوان مثال ، “شامل بادام زمینی است” یا “شامل صدف ماهی”) است .
در ایالات متحده محصولات غذایی که فروخته می شوند ، مواد غذایی را به روشنی برچسب گذاری میکنند تا افرادی که آلرژی دارند ، از آلرژی های غذایی ایمن بمانند.
اما با این وجود شناسایی تنوع برچسب گذاری مواد غذایی که به آنها حساسیت دارید در ایمن ماندن شما بسیار تاثیر گذار است
: به عنوان مثال ، صدف خوراکی ممکن است روی برچسب مواد غذایی به صورت “کروت” یا “اسکامپی” نشان داده شود. بادام زمینی ممکن است به صورت “arachis” یا “mandelonas” نشان داده شود یا وجود آن در کلمه “پروتئین گیاهی هیدرولیز شده” پنهان باشد .
2. درباره آلودگی متقابل بدانید
چیزی که ممکن است در برچسب نشان داده نشود ، خطر آلودگی متقاطع است. آلودگی متقاطع زمانی اتفاق می افتد که غذایی که می توانید به طور معمول بخورید با غذایی که به آن حساسیت دارید تماس پیدا کند ، مثل شرایطی که از ظروف یا تجهیزات مشابه برای تهیه محصولات مختلف استفاده شده باشد .
برخی از شرکت ها برای هشدار دادن به مشتریان در مورد خطر آلودگی متقابل ، اظهاراتی را روی برچسب های خود قرار می دهند – پیام هایی مانند: “ممکن است حاوی بادام زمینی باشد” ، “فرآوری شده در تأسیساتی که مغزها را نیز پردازش می کند” یا “ساخته شده روی تجهیزات مورد استفاده برای صدف های دریایی”.
بنابراین بهتر است شخصی که به آلرژی های غذایی مبتلا است از محصولاتی که دارای این نوع هشدارها در مورد غذاهایی هستند خودداری کنید. اگرچه بعضی از شرکتها از این برچسب به روی مواد غذایی استفاده نمی کنند ، بنابراین بهتر است با شرکت تماس بگیرید تا ببینید آیا محصولی با مواد حساسیت زای شما در تماس بوده است یا خیر ؟
شاید بتوانید این اطلاعات را از وب سایت شرکت دریافت کنید. در غیر اینصورت ، به شرکت ایمیل ارسال کرده و این موضع را سوال کنید. حتی اگر قبلاً غذای خاصی خورده اید و به ان حساسیت نداشته اید باز هم محتاط باشید.
شرکت ها ی تولید مواد غذایی ، گاهی اوقات نحوه تولید محصولاتشان یا تأمین کنندگان مورد استفاده خود را تغییر می دهند.
همچنین محصولات در سایز ها وبسته بندی های مختلف حتی ممکن است ترکیبات مختلفی داشته باشند و یا با دستگاه ها و تجهیزات متفاوتی ساخته شوند.
3. وقتی در خانه نیستید هوشیار باشید
روز به روز وضعیت رستوران ها ، کافه تریا ها و فودکورت ها در زمینه تهیه غذا برای افراد مبتلا به آلرژی بهتر می شود. اما آلودگی متقاطع هنوز هم هنگام صرف غذا در بیرون از خانه مسئله ای خطرناک است.
وقتی آَشپزها و پرسنل آشپزخانه از سطوح ، ظروف یا روغن یکسان برای تهیه غذاهای مختلف استفاده می کنند ، غذاهایی که به آنها حساسیت دارید می توانند وارد غذاهایی شوند که به طور معمول آنها را می خورید.
هنگامی که در خانه نیستید و مجبورید در یک رستوران غذا بخورید بهتر است از مسئولان رستوران در مورد ترکیب مواد غذایی و وسایل استفاده شده در آن سوالاتی را بپرسید .
بسیاری از افراد مبتلا به آلرژی های غذایی فکر می کنند بهتر است قبل از رفتن به خارج از خانه غذای بی خطری را از خانه برای خود به همراه بیاورند و یا کلا در خانه غذا بخورند.
اگر دوستانی که به آنها سر می زنید یا با آنها غذا می خورید از حساسیت شما اطلاعی ندارند ، در زمان مناسب به آنها بگویید تا بتوانند خود را برای شرایط خاص آماده نمایند.
در صورتی که با دوستان خود بیرون رفته اید و آنها در حال صرف غذایی هستند که شما به آن حساسیت دارید بهتر است از نوشیدنی یا ظروف غذای مشترک یا چشیدن غذای آنها خودداری کنید.
خلاصه ای از نکات مهم در مورد آلرژی های غذایی:
– برچسب های مواد غذایی را بخوانید و در مورد آلودگی متقابل هوشیار باشید. سایت هایی مانند شبکه تحقیقات و آموزش آلرژی غذایی ( FARE) اطلاعات زیادی برای کمک به شما در خواندن برچسب ها و بررسی مواد غذایی دارند.
– درمورد محصولات غذاییی که به آن حساسیت دارید همه آنچه می توانید را بیاموزید. برخی از مواردی که حاوی مواد حساسیت زا هستند ممکن است شما را متعجب کند.
نام های مختلف غذایی را که به آن حساسیت دارید را بیاموزید که ممکن است در برچسب مواد غذایی نشان داده شود. لیست مواد تشکیل دهنده هرچه می خورید را بخوانید. سس ها ، سس ها ، گوشت های خوراکی فرآوری شده ، آبگوشت سوپ و حتی مواد منجمد می توانند مواد حساسیت زای تعجب آوری داشته باشند.
– با والدین خود در مورد غذاهایی كه به آن حساسیت دارید صحبت كنید تا خطر آلودگی متقابل در یخچال یا ظروف آشپزخانه وجود نداشته باشد.
– اگر از مواد اولیه مطمئن نیستید، از خوردن غذاهایی که خودتان درست نکرده اید خودداری کنید.
– به همه کسانی که قصد استفاده از غذای آنها را دارید ، از اقوام گرفته تا کارمندان رستوران ، درباره آلرژی خود بگویید تا اگر ماده آلرژی زا درترکیب غذا هست به شما اطلاع دهند .
– یک “کارت آلرژی ” شخصی به همراه داشته باشید. این کارت جزئیات آلرژی شما را نشان می دهد و به کارکنان آشپزخانه کمک می کند تا بفهمند که چگونه یک وعده غذایی بی خطر برای شما تهیه کنند.
– بهتر است از برخی از انواع رستوران ها خودداری کنید. به عنوان مثال ، اگر به بادام زمینی یا آجیل درختی حساسیت دارید ، به مکانهایی که از مقدار زیادی بادام زمینی ، روغن بادام زمینی یا آجیل درختی استفاده میکنند نروید. از جمله این اماکن می توان به رستوران های چینی ، ژاپنی ، ویتنامی ، تایلندی ، هندی ، آفریقایی و مکزیکی یا مدیترانه ای اشاره نمود
– اگر به ماهی یا صدف حساسیت دارید ، در رستوران های غذاهای دریایی ، رستوران های آسیایی و مکان هایی که اجاق گاز یا میز بخار باز دارند غذا نخورید.
– هنگام صرف غذا در رستوران ها از غذاهای سرخ شده خودداری کنید. بسیاری از این رستوران ها چندین غذا را در یک روغن می پزند.
– در بوفه ها یا فست فود های روباز غذا نخورید. اینکار ممکن است خطرناک باشد زیرا افراد ممکن است قاشق ها و ظروف دیگر را از یک غذا به غذای دیگر منتقل کنند.
– در نانوایی ها ، بستنی فروشی ها یا شیرینی فروشی ها مراقب باشید. خطر آلودگی متقاطع از طریق اسکوپ یا تجهیزات مشترک زیاد است.
– ناهار و میان وعده های مدرسه را در خانه درست کنید زیرا می توانید بر آماده سازی آن شخصا کنترل و نظارت داشته باشید.
مطمئن شوید که مسئولان مدرسه از آلرژی شما اطلاع دارند و در صورت نیاز قادر به انجام کمک های اولیه مناسب هستند .
اگر پزشک برای موارد حاد آلرژی های غذایی اپی نفرین تجویز کرده است ، همیشه آن را با خود به همراه داشته باشید و نسخه خود را به روز نگه دارید.
بیشتر بخوانید: تاثیرات مصرف ویتامین دی بر میزان ابتلا به کرونا در دوران همه گیری چیست
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن سال ها تجربه گرانقدر در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری بیمار در منزل امادگی دارد به صورت شبانه روزی و در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار به همشهریان گرامی خدمت نماید . کافی است با کارشناسان ما د رتماس باشید.