عفونت قارچی ناخن Fungal nail infection مشکلی شایع است. عفونت های قارچی می توانند هر قسمت از بدن را درگیر کنند. قارچ ها به طور معمول در بدن و روی پوست در کنار باکتری های مختلف وجود دارند. اما هنگامی که قارچ شروع به رشد می کند ، ممکن است سبب ابتلای فرد به عفونت قارچی گردد .
اونیکومایکوز ، که tinea unguium نیز نامیده می شود ، یک عفونت قارچی است که ناخن های دست یا ناخن های پا را درگیر می کند.
عفونت های قارچی به طور معمول با گذشت زمان ایجاد می شوند ، بنابراین هرگونه تغییر سریع در ظاهر یا وضعیت کلی ناخن ممکن است در ابتدا بسیار ظریف و کوچک باشد. این مشکلات جدی نیستند اما ممکن است برای درمان آنها به زمان زیادی نیاز باشد.
آیا دچار عفونت قارچی ناخن هستید ؟
عفونت های قارچی ناخن معمولاً ناخن های پا را تحت تأثیر قرار می دهند ، اما ممکن است این مشکل را روی ناخن های دست خود نیز مشاهده نمایید .
در صورت ابتلا به این مشکل کناره های ناخن زرد رنگ می شود و لبه ای که کوتاه شده است پوسته پوسته می شود و رنگ پوست سفید نشان داده می شود.
گاهی عفونت های قارچی ناخن از لبه ناخن شروع می شود. ناخن های پا با لکه ها و خطوط زرد کمرنگ و قهوه ای پوشیده می شود و رنگ روی پوست قهوه ای متوسط نشان داده می شود.
عفونت اغلب به وسط ناخن گسترش می یابد و باعث تغییر رنگ ناخن و گاهی ساخته شدن قطعات ضخیم تر می شود.
در این نوع عفونت ناخن شکننده می شود و قطعات ناخن ممکن است خرد شوند. گاهی کل ناخن بلند می شود. این مشکل می تواند باعث ایجاد درد و تورم در پوست اطراف ناخن شود.

داروهایی که برای رفع این مشکل توصیه می گردد :
کرم ضد قارچ ناخن – درمان عفونت تا 12 ماه طول می کشد و همیشه موثر نیست
کرم نرم کننده ناخن-به مدت 2 هفته برای نرم کردن ناخن استفاده می شود تا قسمت آلوده از بین برود
عفونت زمانی درمان می شود که مشاهده کنید ناخن سالم در حال رشد از قاعده ناخن است .
درمان عفونت قارچی ناخن توسط پزشک عمومی :
پزشک معمولا برای بیمار قرص ضد قارچ تجویز می کند. اما قبل از اینکه دارویی تجویز گردد ، باید از ناخن نمونه گرفته شود و برای آزمایشگاه ارسال گردد تا مشخص شود که چه نوع عفونتی بر روی ناخن وجود دارد .
گاهی ممکن است لازم باشد که بیمار تا 6 ماه قرص ضد قارچ مصرف کنید. قرص ها می توانند عوارض جانبی داشته باشند ، از جمله:
سردرد
خارش
از دست دادن چشایی
احساس بیماری و اسهال
اگر باردار هستید یا شرایط خاصی دارید ، نمی توانید قرص های ضد قارچ مصرف کنید زیرا این داروها ممکن است به کبد آسیب برسانند.
ناخن هایی که به شدت دچار عفونت شده باشند گاهی نیاز به برداشتن دارند. این جراحی یک عمل کوچک است که در حالی که ناحیه بی حس شده است (تحت بی حسی موضعی) انجام می شود.
روش های درمانی دیگر:
لیزر درمانی
از لیزر برای از بین بردن قارچ استفاده می کند که هزینه بر است و می تواند گران باشد. شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد این روش، یک درمان طولانی مدت است زیرا اکثر مطالعات فقط بیماران را به مدت 3 ماه دنبال می کنند.
جلوگیری از عفونت قارچی ناخن
عفونت قارچی ناخن زمانی ایجاد می شود که پای فرد دائما در شرایط گرم و مرطوب باشد. به عنوان مثال اگر مانند یک ورزشکار به مدت طولانی کفش ورزشی بپوشید و پای شما داغ و عرق کرده باشد احتمال عفونت بیشتر است.
اقدامات لازم برای جلوگیری از عفونت قارچی ناخن:
اقدامات مجاز :
پای مبتلا به عفونت قارچی را در اسرع وقت درمان کنید تا از گسترش این مشکل به ناخن های دیگر جلوگیری شود
پای خود را تمیز و خشک نگه دارید
هر روز جوراب تمیز بپوشید
در سالن بدنسازی یا استخر ، از دمپایی استفاده نمایید
کفش های قدیمی را بیرون بیندازید
اقدامات غیر مجاز :
از کفش هایی که پاها را گرم و عرق کرده می کنند ، استفاده نکنید
حوله خود را به اشتراک نگذارید
کفش دیگران را نپوشید
از ناخن گیر یا قیچی مشترک استفاده نکنید
چه کسانی بیشتر در معرض عفونت های قارچی هستند؟
عوامل مختلفی برای بروز عفونت قارچی ناخن وجود دارد. هر علتی درمان خاص خود را دارد. اگرچه بسیاری از علل عفونت قارچی ناخن قابل پیشگیری هستند ، اما برخی عوامل خطر احتمال ایجاد آن را افزایش می دهند.
در موارد زیر احتمال ابتلا به عفونت قارچی ناخن بیشتر است:
فرد دیابت داشته باشد
فرد بیماری داشته باشد که باعث گردش خون ضعیف شود
فرد بالای 65 سال سن دارد
فرد ناخن مصنوعی کاشته باشد
شنا در یک استخر عمومی
فرد از قبل آسیب ناخن داشته باشد
فرد دچار آسیب پوستی در اطراف ناخن شده باشد
انگشتان دست یا پا برای مدت طولانی مرطوب مانده باشد
فرد سیستم ایمنی ضعیفی داشته باشد
از کفش های بسته مانند کفش های تنیس یا چکمه استفاده شود
شیوع :
عفونت ناخن در مردان بیشتر از زنان رخ می دهد و عفونت ها در بزرگسالان بیشتر از کودکان مشاهده می شود. اگر اعضای خانواده ای دارید که اغلب به این نوع عفونت های قارچی مبتلا می شوند ، احتمال اینکه شما نیز به آنها مبتلا شوید وجود دارد.
افراد مسن بیشتر در معرض ابتلا به عفونت قارچی ناخن هستند زیرا گردش خون ضعیف تری دارند. ناخن ها نیز با افزایش سن آهسته تر رشد می کند و ضخیم تر می شوند.
عوارض اصلی عفونت قارچی ناخن عبارتند از:
برگشت مجدد عفونت
از دست دادن دائمی ناخن آسیب دیده
تغییر رنگ ناخن آلوده
گسترش عفونت به سایر نواحی بدن و احتمالاً جریان خون
ایجاد عفونت باکتریایی پوست به نام سلولیت
در صورت ابتلا به دیابت و عفونت قارچی ناخن ، مراجعه به پزشک بسیار مهم است. افراد مبتلا به دیابت در معرض خطر بیشتری برای درگیری با عوارض احتمالی جدی ناشی از این عفونت ها هستند. اگر مبتلا به دیابت هستید و فکر می کنید دچار عفونت قارچی ناخن شده اید ، حتما با پزشک خود مشورت کنید.
زندگی با عفونت قارچی ناخن
برای برخی از افراد ، درمان عفونت قارچی ناخن دشوار است و دور اول دارو ممکن است موثر نباشد. تا زمانی که ناخن جدیدی عاری از عفونت رشد نکرده باشد ، عفونت ناخن درمان شده تلقی نمی شود.
اگرچه رویش یک ناخن جدید نشان می دهد که ناخن دیگر آلوده نیست ، اما احتمال بازگشت عفونت قارچی وجود دارد. در موارد شدید ، ممکن است آسیب دائمی به ناخن وارد شود و باید ناخن برداشته شود .
برای برخی از افراد ، درمان عفونت قارچی ناخن دشوار است و دور اول دارو ممکن است موثر نباشد. تا زمانی که ناخن جدیدی عاری از عفونت رشد نکرده باشد ، عفونت ناخن درمان شده تلقی نمی شود.
اگرچه رویش یک ناخن جدید نشان می دهد که ناخن دیگر آلوده نیست ، اما احتمال بازگشت عفونت قارچی وجود دارد. در موارد شدید ، ممکن است آسیب دائمی به ناخن وارد شود و باید ناخن برداشته شود .
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.
کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است. برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.