تعویض مفصل لگن

تعویض مفصل لگن و مراقبت های اختصاصی از بیمار در منزل

تعویض مفصل ران با هدف کاهش درد و بالابردن کیفیت زندگی در بیمار انجام می شود. سالیانه آمار بالایی از انجام جراحی تعویض مفصل لگن توسط بیماران در سنین مختلف منتشر می شود. مراقبت از این بیماران بسیار حساس بوده و نیاز به حمایت و مراقبت های تخصصی دارد. هرگونه اشتباه و سهل انگاری در مراقبت از بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند می تواند به ایجاد خطرات و عواقب جسمانی جبران ناپذیری منجر شود.

بعد از جراحی تعویض مفصل لگن بیماران درد زیادی را تجربه می کنند و محدودیت حرکتی را تا دوره مشخصی باید اعمال کنند. بهبودی هر چه سریعتر نیازمند مصرف داروی منظم، فعالیت بدنی مشخص و پیروی از دستورات پزشک دارد. در این بخش نکاتی در مورد کسانی که جراحی لگن انجام داده اند بیان شده است.

تعویض مفصل لگن

شرکت در جلسات فیزیو تراپی

مراقبین باید بیمار را تشویق کنند تا به صورت مرتب در جلسات فیزیو تراپی شرکت کنند و اهمیت این موضوع را برای آن ها روشن کنند. مشارکت در جلسات فیزیوتراپی به بیمار در جهت بازیابی استقلال از دست رفته کمک می کند. فیزیوتراپی باعث می شود تا بیمار بهتر بتواند تمرینات بدنی را انجام دهد.

حفظ نظافت فردی بیمار

مراقب بیمار وظیفه دارد پس از جراحی بیمار را از نظر نظافت فردی تحت مراقبت قرار دهد. پس از جراحی تعویض مفصل لگن احتمال بروز عفونت های پوستی و ادراری در بیمار افزایش می یابد از این رو مراقب باید با توجه به توصیه های پزشک پیوسته بیمار را از نظر علائم زخم، التهاب، عفونت و … بررسی کند.

تعویض مفصل لگن

پیشنهاد مطالعه: خدمات پرستاری از سالمند

 داشتن تحرک

شروع فعالیت بدنی و میزان آن پس از جراحی تعویض مفصل لگن توسط پزشک توصیه می شود. اما تحرک برای استقلال و توانمندی بیمار بسیار ضروری است.

نکته مهمی که باید مد نظر پرستار بیمار قرار گیرد این است که بیمار نباید بیش از نیم ساعت ساکن و بدون تحرک باشد. حتما بایستند، راه بروند و قدم بزنند. اگر پزشک بیمار را به استفاده از واکر و یا عصا توصیه کرده است حتما بیمار را ملزم به استفاده از ان کنید تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.

همانطور که تحرک و فعالیت بدنی برای بهبودی بیمار لازم است اما باید در نظر داشت که تحرک و انجام فعالیت های بیش از حد توصیه شده می تواند آسیب زا باشد.

از خدمات مراقبت بیمار تخصصی استفاده کنید

یک مراقب متخصص در زمینه مراقبت از بیمارانی که تعویض مفصل لگن انجام داده اند می تواند به روند بهبودی بیمار کمک کند. مراقب می تواند به بیمار را در زمان ترخیص از بیمارستان و انتقال به منزل همراهی کند. کمک به تحرک و راه رفتن، نشستن، دراز کشیدن و ایستادن از دیگر وظایف مراقب بیمار است. انجام امور منزل، آشپزی و شست و شوی لباس نیز از جمله کارهایی است که بیمار به تنهایی قادر به انجام آن نیست.

تهیه دارو و یادآوری زمان مصرف دارو، همراهی بیمار برای ملاقات با پزشک نیز در حیطه وظایف مراقب بیمار است.

پرستار و مراقب دلسوز و آگاه نقش مهمی در روند بهبودی بیمار دارد. مراقب علاوه بر تامین آرامش و همراهی بیمار از بیمار پشتیبانی عاطفی نیز به عمل می اورد. یک مراقب بیمار مجرب می تواند با مهارت های خود استرس ناشی از حرکت را در بیماری که جراحی تعویض مفصل لگن انجام داده است کاهش می دهد.

تعویض مفصل لگن

بررسی عوامل خطر منجر به سقوط

سقوط برای بسیاری از بیمارانی که جراحی تعویض مفصل لگن انجام داده اند بسیار محتمل است. زیرا محدودیت حرکتی می تواند با افت فشار خون وضعیتی باعث سقوط بیمار شود. این خطر در سنین سالمندی شایعتر است. عوامل خطر را اتاق به اتاق و در تمامی محیط اطاراف بیمار بررسی کنید و آنها را برطرف کنید.

پیگیری ویزیت های پزشکی

پس از جراحی تعویض مفصل لگن بیمار چندید جلسه باید با پزشک ملاقات داشته باشد تا وضعیت بهبود و عملکرد مفصل او ارزیابی شود.

مراقبت های درمانی و پرستاری برای افرادی که جراحی مفصل ران انجام داده اند تا حد ممکن باید در بستر بیمار ارائه شود. این موضوع به ویژه در روز های اول پس از جراحی اهمیت بیشتری دارد. خدمات مراقبت در منزل و ویزیت پزشکی در منزل سلامت اول با اعزام تیم متخصص خود به منزل بیمار تلاش خود را در جهت کاهش خطرات احتمالی که بیمار را تهدید می کند و همچنین در جهت کاهش استرس اعضای خانواده ارائه می دهد.

پیشنهاد مطالعه: بازگشت رضا رویگری به خانه

 

5/5 - (4 امتیاز)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527