آموزش تمام مهارت های کلامی کودک در نگهداری کودک بسیار مهم است. همه کودکان دوست دارند که حرف بزنند، حتی آن هایی که لغات زیادی نمی دانند. حرف زدن نه تنها برای آن ها هیجان انگیز است، بلکه مهارت های اجتماعی کودک را نیز بهبود می دهد. چگونه به کودک خود کمک کنیم تا حرف زدن را شروع کند. در زیر با شش ایده برای این کار آشنا می شوید.
روز را بازگو کنید
شاید نگهداری کودک به نظر شما کاری روتین به نظر بیاید اما برای کودک، هر روز یک ماجراجویی جدید است. خرید یک سیب، شستن ماشین یا رفتن به خشکشویی برای گرفتن لباس می تواند یک موضوع بسیار خوب برای بحث باشد. هر شب قبل از خواب، درباره اتفاقات روز بحث کنید. اگر کودک هنوز تنها می تواند یک کلمه و یا دو کلمه جواب دهد، سعی کنید با پرسیدن جزئیات کار او را وادار به جمله سازی کنید. از کودک بخواهید در باره رفتن اش به زمین بازی حرف بزند. جزئیات را بپرسید. با چه کسی رفته است. با چه کسی بازی کرده است. کدام اسباب بازی را بیشتر دوست داشته است. سعی کنید به گونه ای سوالات را بپرسید که جواب آن تنها یک کلمه و یا آری،بله نباشد. مرور وقایعی که هر روز اتفاق می افتد برای کودکانی که با پرستار کودک می مانند و نگهداری کودک بر عهده ی پدر و مادر نیست، برای پدر و مادر می تواند بهتر باشد. زیرا می توانند با علایق و کارهای کودک خود بهتر آشنا شوند. و بر نگهداری کودک نظارت داشته باشند.
بیشتر بخوانید : با چه روش هایی انضباط شخصی را به کودکان در سنین مختلف آموزش دهیم؟
هنگام خواندن داستان توقف کنید
بعد از خواندن یک داستان، انتظار نداشته باشید که کودک تان داستان را به خاطر سپرده باشد. یک روش برای بهبود مهارت های کلامی در حال پیشرفت کودک به شکل زیر است. شروع به خواندن داستان کنید. سپس در حین خواندن توقف کنید و به کودک اجازه دهید تا سعی کند جاهای خالی را پرکند. می توانید برای سرعت بخشیدن به کار خودتان ادامه دهید و او را مجبور به تکرار کنید. هر بار که کتاب را می خوانید در جاهای متفاوتی توقف کنید. همچنین می توانید به او کمک کنید که با تلفظ لغات جدید آشنا شود. برای نگهداری کودک خود، خواندن داستان علاوه بر کمک در مهارت های کلامی کودک به رشد فکری او کمک می کند که باعث می شود کودک درک بیشتری نسبت به شرایط داشته باشد.
با او بازی کنید راه های کمک به کودک برای شروع حرف زدن
کودک بسیاری از مهارت های خود را هنگام بازی کردن یاد می گیرد. پس بهتر است هنگام نگهداری کودک با او بازی کنید. حرف زدن نیز هنگامی که در طول یک بازی باشد، می تواند برای کودک بسیار هیجان انگیز تر به نظر آید. می توانید با کودک تان بازی ” این چیست؟” بازی کنید. هنگامی که در یک محیط جدید قرار می گیرید. بخواهید که نام اشیا را بگوید. و در صورتی که اشتباه گفت او را تصحیح کنید. برای این که بازی برای او ساده باشد، با اشیای محدودی شروع کنید چیزهایی که کودک با آن آشناست مانند بیسکویت، گربه. هر بار سعی کنید یک لغت جدید را آموزش دهید. برای این کار جواب را به آرامی بگویید و بگذارید که او جواب را بلند بگوید. به او بگویید که این شی چیست و چگونه کار می کند. برای مثال ” این یک چتر است. وقتی که باران می بارد ما چتر را بالای سرمان می گیریم تا خیس نشویم”.
برای نگهداری کودکان بزرگ تر می توانید بازی را به شکل دیگری اجرا کنید
از آن ها بخواهید که بگوید قرار است چه اتفاقی بیفتد. یک داستان به کودک بگویید و قبل از پایان داستان متوقف شوید. و از او بپرسید که به نظر تو داستان چگونه تمام می شود. اگر کودک شما هنوز در ساختن جملات مشکل دارد با پرسیدن سوال هایی به او کمک کنید که جمله خود را بسازد. همچنین سعی کنید با پرسش برای رسیدن به جواب مورد نظر او را جهت دهی کنید.
با تلفن حرف بزنید راه های کمک به کودک برای شروع حرف زدن
تلفن برای کودکان جذابیت خاصی دارد، حتی قبل از این که حرف زدن را آغاز کنند سعی می کند با تلفن حرف بزنند. شما به هنگام نگهداری کودک باید از این جذابیت ها استفاده کنید. هنگامی که دوستان و آشنایان تماس می گیرند، زمانی هم به کودک تان اختصاص دهید تا حرف بزند. هنگام مکالمه با تلفن چون هیچ راهنمای تصویری وجود ندارد. ممکن است برقراری ارتباط برای کودک سخت باشد. هنگامی که فکر کردید کودک دچار مشکل شده است سعی کنید قضیه را برای او توضیح دهید. از کسی که زنگ زده بخواهید که سوالاتی از کودک بپرسد. اگر کودک به آن ها جواب نداد سعی کنید با پرسش سوالاتی به او کمک کنید که به سوالات پاسخ دهد.
در مکالمات خود از او نام ببرید
کودک شما گوش های تیزی دارد. و اگر به آن ها انگیزه لازم داده شود به خوبی حرف خواهند زد. به زبان دیگر، فکر نکنید که در هنگام نگهداری کودک وقتی با بزرگسالان مکالمه دارید، برای کودک نا مفهوم است. کودک شما از آن چیزی که تصور می کنید بیشتر درک می کند. اگر قرار است با کمک همسرتان رنگ اتاق انتخاب کنید از کودک خود نیز نظر بخواهید. می توانید سوال هایی مانند دوست داری چه رنگی باشد؟ بپرسید. حتی اگر انتخاب شما کاملا متفاوت باشد، کودک شما از دیدن این که نظر شان شنیده شده است خوشحال می شود.
بیشتر بخوانید : مراقبت از کودک پرخاشگر توسط مراقب کودک و آموزش مهارت های کنترل خشم
از او ویدیو تهیه کنید
همه ی کودکان از بازی در برابر دوربین خوشحال می شوند. هنگام نگهداری کودک برای بازی می توانید دوربین را روشن کنید و با گفتن ضبط، ببینید که کودک شما چه واکنشی نشان می دهد. بعضی از کودکان نیازی به تشویق ندارند و خودشان با علاقه این کار را انجام می دهند. اما ممکن است بعضی نیاز به کمی تشویق داشته باشند. اگر کودک شما آهنگ مورد علاقه ای دارد از او بخواهید که آن را اجرا کند. از او سوالاتی بپرسید همانند یک برنامه تلویزیونی. برای این که برای او بیشتر هیجان انگیز شود، درست بعد از اتمام ضبط، ویدیو را با هم ببینید. وقتی که کودک، خود را می بیند انگیزه بیشتری پیدا می کند تا دوباره در برابر دوربین حرف بزند.
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.