آلزایمر نوعی بیماری زوال عصبی به حساب می آید که به کندی آغاز و با گذشت مدتی از شروع، به آرامی مسیر وخیم تری را طی می کند. با این که علم در سرتاسر دنیا روبه پیشرفت نهاده است و در حال یافتن راه حل برای هر نوع بیماری جسمی و روحی می باشد؛ آلزایمر همچنان بدون علاج باقی مانده است. پرستاری از بیمار آلزایمری نیاز به آموزش داشته و وجود پرستار بیمار با تچربه در این مسر به شما کمک می کند.
کمک گرفتن از یک پرستار سالمند می تواند بهترین و حتی تنها گزینه برای کنترل یک فرد آلزایمری به حساب آید. اگر ابهاماتی در این باب دارید، می توانید در این مبحث با ما همراه شوید تا به شکل جامع تری موضوع پرستار در منزل برای مراقبت از بیمار آلزایمری را مورد بررسی قرار دهیم.
آلزایمر با نشانه های کمرنگ تری همچون عدم یادآوری اتفاقات اخیر آغاز و به مرور زمان به علائمی چون فراموش کردن افراد خانواده یا مسیر خانه به اوج خود می رسد. اینجاست که دیگر فرد شرایط نرمالی را به جهت انجام امور معمول روزانه خود چون بازگشت به منزل از یک مسیر معین یا ارتباط با اعضای خانواده در ماهیت حقیقیشان نخواهد داشت. و پای یک همراه دلسوز و البته با مهارت یعنی یک پرستار به میان می آید.
پرستاری از بیمار آلزایمری
توجه داشته باشید فردی که با بیماری آلزایمر دست و پنجه نرم می کند با گذشت زمان نسبت به سابق در شرایط حاد تری قرار می گیرد و گاهی تا مرز ناتوانی در انجام معمول ترین امور روزانه خود قرار می گیرد. از همین رو برای که از او مراقبت می کند با چالش های کوچک و بزرگ بسیاری روبه رو می گردد که باید با در دست داشتن مهارت کافی برای دادن پاسخ مناسب به هر یک از آن ها تلاش نماید. به همین سبب نیازمند دارا بودن ویژگی های خاصی جهت انجام این فرآیند یعنی پرستاری از یک آلزایمری می باشد.
بیشتر بخوانید: بروز آلزایمر در سالمندان و چالشهای نگهداری آنها
ویژگی های یک پرستار برای پرستاری از بیمار آلزایمری
بهتر است بدانید این بیماری از بدو شروع و با گذشت زمان شدت می یابد تا جایی که فرد به طور کامل نسبت به ساده ترین امور همچون خوردن غذا واکنشی نشان نمی دهد. تا رسیدن با این شرایط ۳ مرحله پشت سر گذاشته می شود. که به مرحله ابتدایی خفیف، مرحله بعدی متوسط و مرحله آخر حال تلقی می گردد. هر پرستاری از بیمار آلزایمری که توسط موسسه پرستاری به شما معرفی می گردد موظف است با تمام این اطلاعات و نشانه ها آشناییت داشته باشد تا در زمان نیاز با بسنده به آن ها عمل نماید.
نوع رفتار هنگام پرستاری از بیمار آلزایمری ( توهمی و پرخاشگر )
اگر با بیمار آلزایمری سر و کار دارید که دچار توهم است و در حال ایجاد ارتباط با چیزی است که هیچ وجود خارجی ندارد؛ کافی است کمی با او مدارا کنید و به احساسات و حرف هایش در این مورد گوش دهید. زیرا؛ تلاش برای اثبات اشتباه کردن او در این موضوع به شدت کاری اشتباه و سبب وخیم تر شدن وضعیت او می گردد.
اما در برخی مواقع پرستاری از بیمار آلزایمری به سختی پیش رفته و بیمار آلزایمری ما از شرایط آرام خارج شده و پرخاشگر می شود. فراموش نکنید این وضعیت به دلیل بیماری او و بسته به عوامل خارجی ایجاد شده است. پس سعی کنید از رخ دادن عواملی که سبب پرخاشگری در او می شود بپرهیزید و در زمان بروز چنین حالت هایی خودتان را کنترل نمایید و آرام باشید.
گم شدن بیمار
بیماران آلزایمری به جهت حافظه فراموشکارانه ای که دارا هستند. در برخی مواقع از منزل خارج می شوند و به دلیل نیافتن مسیر بازگشت گم می شوند. قفل کردن درها و قرار دادن شماره تلفن و و آدرس در جیب هایشان، بهترین روش برای مانع شدن از گم شدن ایشان می باشد.
چگونه با پرستاری از بیمار آلزایمری، ارتباط خوبی داشته باشیم؟
شما با داشتن هر نوع نسبتی برای پرستاری از بیمار آلزایمری، تنها همراه او محسوب می شوید. پس باید تا حدود زیادی مراقب نحوه رفتارتان با او باشید. فراموش نکنید صبوری به هنگام رفتار های غیرنرمال او در این شرایط مهم ترین فاکتور در ایجاد ارتباط با بیمار آلزایمری است. او در قالب یک کودک است که نیازمند توجه است.
این توجه با گوش دادن صبورانه به صحبت های او و صدا کردن مدام اسمش خودش را بیشتر نشان می دهد و با اون دوست می شوید. حتی اگر نوع ارتباطش با شما را از یاد ببرد، حس مثبتی به شما خواهد داشت. البته در ضمن ایجاد ارتباط موثر و مطلوب با او، فراموش نکنید سلامت او بیش از هر چیز دیگری در اولویت وجود دارد پس برای نگهداری از او با جزئیات به ظاهر بی اهمیت اما خطرناک بی توجهی نشان ندهید؛ که عبارتند از:
- زدن حفاظ به پنجره ها
- قفل کردن درها
- وجود یک کپسول آتش نشانی در منزل
- عدم دسترسی اس به اشیا تیز و برنده
- عدم دسترسی او به مواد خطرناکی چون الکل،مواد اشتغال زا مث چوب کبریت یا فندک
برای راهنمایی بیشتر برای پرستاری از بیمار آلزایمری و تماس با پرستارارن باسابقه می توانید با کارشناسان سلامت اول در ارتباط باشید.