آسیب های ورزشی Sports Injuries مشکلی نسبتا شایع در میان کودکان ورزشکار است. عضویت در یک گروه ورزشی و تمرینات منظم و سازمان یافته در سال های اخیر رواج فراوانی یافته است . در حال حاضر تعداد بیشتری از والدین مایلند فرزندان خود را در نوعی ورزش رقابتی ثبت نام کنند.
با این حال، نگرانی هایی نیز در این مورد وجود دارد که ممکن است ذهن والدین را به خود مشغول نماید . برای آن دسته از کودکانی که در فعالیت های ورزشی رقابتی شرکت می کنند و باید در سنین نسبتاً جوانی تحت آموزش شدید قرار گیرند نگرانی والدین چندین برابر است .
نگرانی اصلی برای والدین این کودکان، خطر آسیب دیدگی در حین تمرین و یا هنگام شرکت در رویداد مسابقات است.
در حالی که برخی از آسیب ها خیلی نگران کننده نیستند و خود به خود بهبود می یابند، آسیب هایی وجود دارد که نه تنها می تواند حرفه ورزشی آنها را به خطر بیندازد، بلکه ممکن است آنها را از کار افتاده کند.
احتمال اینکه کودک به دلیل تمرین شدید برای مسابقات ورزشی دچار عوارض جدی شود، نادر است، اگرچه همیشه احتمال آسیب بیش از حد به عضلات خاصی از بدن وجود دارد که ممکن است بعداً در زندگی کاملاً مشکل ساز باشد.
مشاهده شده است که از آغاز قرن، میانگین سنی کودکانی که در ورزش های رقابتی شرکت می کنند، به ویژه در ورزش هایی مانند تنیس، ژیمناستیک، و شنا کاهش یافته است.
همه این فعالیت ها مستلزم استقامت بدنی و سطوح آمادگی جسمانی قابل توجهی هستند که منجر به نیاز به تمرین شدیدو اعمال فشار توسط کادر مربیگری می شود.
هدف پشت این کار دستیابی به موفقیت بین المللی در ورزش است، همیشه بهتر است ورزشکاران قبل از رسیدن به سن بلوغ آموزش داده شوند ، زیرا زمانی که بدن آنها بهترین واکنش را به مکانیسم تمرینی شدید نشان می دهد در همان سنین است .
این مقاله به برخی از راههای پیشگیری از آسیبهای ورزشی در کودکان اشاره نموده است .
راه های جلوگیری از آسیب های ورزشی در کودکان
برخی از راه هایی که از طریق آنها می توان از آسیب های ورزشی در کودکان جلوگیری کرد عبارتند از:
پوشش محافظ.
بسته به ورزش هایی که کودک انجام می دهد، پوشیدن لباس های محافظ همیشه ترجیح داده می شود.
این کار از آسیب دیدن کودک در اثر زمین خوردن یا برخورد با جسمی مانند توپ جلوگیری می کند. کلاه ایمنی مهمترین وسیله حفاظتی مورد استفاده بازیکنان است.
این وسیله برای انجام بازی هایی مانند بیس بال، سافت بال، اسکیت بورد، دوچرخه سواری یا هاکی روی یخ بسیار مفید است. این از آسیب دیدگی سر کودک در هنگام زمین خوردن یا تکل زدن توسط بازیکن دیگر جلوگیری می کند. انتخاب کلاه ایمنی مناسب برای ورزش مربوطه مهم است.
برای مثال، پوشیدن کلاه ایمنی رزمی هنگام بازی هاکی روی یخ نامناسب خواهد بود، زیرا هر دو بازی متفاوت هستند و کلاه ایمنی آنها نیز متفاوت است. کلاه ایمنی باید مناسب باشد تا هنگام دویدن یا دوچرخه سواری از روی سر فرد نیوفتد.
برخی از وسایل حفاظتی دیگری که برای ورزش های دیگر استفاده می شود، عینک های مخصوص شنا برای محافظت از چشم ها هستند.
محافظ آرنج و زانو برای جلوگیری از هر گونه آسیب زانو یا آرنج در حین بازی استفاده می شود. محافظ دهان و صورت برای جلوگیری از هر گونه آسیب به صورت یا دندان در حین انجام یک بازی مانند بوکس بسیار مهم است.
علاوه بر این، کفشها نیز به همان اندازه مهم هستند، بهویژه هنگام بازیهایی مانند هاکی روی یخ یا فوتبال. کفش باید کف یا میخ مناسب داشته باشد تا سطح آن با کف اصطکاک بگیرد و از افتادن کودک جلوگیری کند.
بیشتر بخوانید: نکات مهم برای تهیه اولین کفش کودک
گرم کردن مناسب:
توصیه نمی شود کودکان پیش از ورزش مستقیماً داخل زمین بیایید و شروع به بازی کنید. این به این دلیل است که در ابتدا بدن منقبض و سرد است و ماهیچه ها و تاندون ها به مدتی برای شل شدن نیاز دارند.
بنابراین همیشه لازم است چند دور در اطراف زمین بدوند تا عضلات شل شود و سپس شروع به بازی کنند.
بازی طبق قوانین:
مهم است که کودکان طبق قاعده بازی و ورزش کند. این امر به ویژه برای جلوگیری از هر گونه آسیب در زمین بسیار مهم است.
این موضوع برای همه انواع ورزش های تماسی صادق است. ارتکاب خطا در حین بازی نه تنها خطر آسیب دیدگی بازیکن دیگر را به همراه دارد، بلکه خطر ارتکاب خطاهای دیگر را نیز در پی دارد.
هوشیاری در حین ورزش
برای جلوگیری از هر گونه آسیب در حین ورزش، لازم است کودک هوشیار باشد و همیشه مراقب هر گونه تکل یا برخورد بازیکن حریف باشد.
به طور مشابه، در حین انجام ورزش هایی مانند بیس بال، باید به جای پرت کردن چوب و دویدن، مراقب باشد که چوب را رها کند و به سمت پایه بدود، زیرا ممکن است به کسی برخورد کند و منجر به آسیب شود.
هنگام تلاش برای جلوگیری از برخورد بازیکنان هنگام انجام ورزش های تماسی، توجه به اطراف و دستورات مربی بسیار مهم است. این امر برای هشدار دادن به بازیکن دیگر برای تغییر جهت برای جلوگیری از برخورد است.
هرگز در حین مصدومیت به ورزش ادامه ندهید .
این برای کودکان بسیار مهم است تا از تشدید آسیب قبلی جلوگیری کنند. اگر کودک دچار درد یا فشار می شود، بهتر است به جای ادامه ورزش یا انجام یک بازی، استراحت کرده و اجازه دهد جراحت بهبود یابد.
این امر به این دلیل است که همیشه این احتمال وجود دارد که آسیب وارده تشدید شود و کودک برای مدت طولانیتر از حد انتظار مجبور به استراحت و ترک ورزش باشد .
لحظه ای که کودک فکر می کند که آسیب دیده است، باید با پزشک تیم صحبت نماید تا آن مشکل را ارزیابی کند و به توصیه های پزشک پایبند بماند.
گاهی در این شرایط ممکن است کودک آسیب را پنهان کند و به بازی ادامه دهد و باعث تشدید مشکلات وارده شود . در بعضی از کشورها ورزشکاران کودک را از سنین بسیار پایین تحت تمرینات شدید قرار می دهند تا آنها را به اندازه کافی برای شرکت در رویدادهای بین المللی توانمند کنند.
اینکار باعث می شود کودک در سنین بسیار پایین در برابر آسیب های مختلف آسیب پذیر باشند. این صدمات ممکن است عواقب فوری نداشته باشند اما به مرور زمان ممکن است دردسرساز شوند.
بنابراین جلوگیری از چنین صدماتی بسیار مهم است. با رعایت موارد فوق می توان از بسیاری از آسیب ها جلوگیری کرد. بنابراین توصیه میشود که دستورالعملهای مربی و پزشک را دنبال کنید و با قاعده ورزش کنید تا از آسیبهای پرخطری که ممکن است بعداً در زندگی آزاردهنده باشد، جلوگیری کنید.
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.
کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.
همچنین بخوانید: نقش والدین در بهبود بیش فعالی کودکان چیست؟