برقراری ارتباط مستحکم والدین با فرزندان strong-connection-with-your-children یکی از چالش های اصلی والدین در دوره های سنی مختلف فرزندان است .
وقتی بچه ها بزرگ میشوند و استقلال بیشتری پیدا میکنند طبیعی است که والدین نگران این موضوع باشند که ارتباط آنها مانند قبل با کودکانشان نزدیک نمی باشد.
معمولاً ارتباط فرزندان و والدین سبب احساس خوشبختی و اعتماد به نفس و امنیت بیشتری در فرزندان می گردد . گاهی والدین به دلیل گوشه گیری یا پرخاشگر بودن فرزندشان نمیتواند به سادگی از آنچه در زندگی او میگذرد مطلع باشند و ممکن است ترس شدیدی درباره از دست دادن فرزند خود احساس نمایند.
خوشبختانه حل این مشکل چندان دشوار و پیچیده نمیباشد ، به گفته روانشناسان می توان با ۶ عادت روزمره زیر پیوند قوی و مستحکمی با فرزندان ایجاد نمود:
پیشنهاد مطالعه: اهمیت تربیت فرزندان از سنین کم
1. هر روز با کودک خود صحبت کنید
داشتن مکالمات متمرکز و با معنا که به صورت رو در رو با فرزندان انجام می شود یکی از بهترین راه ها برای برقراری ارتباط با فرزندان است .
هر روز سعی کنید زمانی را برای گفت و گو در مورد وقایع روز با فرزند خود اختصاص دهید و احساس او را در رابطه با موضوعات مختلف بررسی نمایید.
بیشتر والدین به دلیل مشغله های روزانه ترجیح می دهند انجام این گفتوگو را به ساعات شب دقیقاً قبل از اینکه بچه به خواب برود اختصاص دهند.
اما قانون قطعی در این مورد وجود ندارد و شما می توانید این گفتگو را در سفرهای با اتومبیل یا پیاده روی نیز انجام دهید.
هنگامی که با کودک خود صحبت می نمایید تمام تلاش و تمرکز خود را صرف نمایید تا جزئیات مکالمه را به خاطر بسپارید. بچه ها به صورت شگفت انگیزی توانایی به خاطر سپردن مطالب را دارند و در مقابل انتظار همان سطح توجه را از والدین دارند .
بهتر است در طول مکالمه از کودک خود سوال های حمایتی بپرسیم ، خاطرات خود را درمورد وقایع مختلف بیان کنید و به کودک نشان دهید که به حرف های او اهمیت می دهید .
گاهی ممکن است کودک تمایل به پاسخ دادن به سوالات شما نداشته باشد، لازم است دقت نمایید که هیچگونه فشاری برای پاسخگویی فوری به سوالات شما وجود نداشته باشد. بهتر است شرایطی را به وجود آورید که کودک در هنگام گفت و گو با شما احساس آرامش و امنیت نماید.
اگر نگران این موضوع هستید که مطالب گفته شده را فراموش نمایید پس از پایان مکالمات مهم با یادداشت کردن در یک دفترچه از ثبت آنها اطمینان حاصل نمایید.
با این کار نه تنها حافظه شما بهبود می یابد همچنین میتوانید در سالهای آینده مراحل رشد و نمو فکری فرزند خود را مرور نمایید.
2. علایق فرزند خود را بیشتر بشناسید
بعضی از کودکان بیشتر از آنکه بتوانند از طریق گفتار با دیگر ارتباط برقرار نمایند با انجام فعالیت های عملی این کار را انجام می دهند .
ممکن است کودکی تمایل نداشته باشد تا احساسات خود را به طور مستقیم با والدین به اشتراک بگذارند. در این شرایط والدین میتوانند با علاقه نشان دادن به چیزهایی که کودک از آن لذت می برد، این فاصله را کم نمایند.
این کار میتواند به سادگی پیشنهاد برای بازی های ویدیویی فرزندان باشد یا درست کردن یک کاردستی هنری میتواند باعث ایجاد ارتباط بیشتر با فرزندان شود .
نکته مهم این است که به فرزندتان اجازه دهید که فعالیت هایی که دوست دارند آزادانه با شما به اشتراک بگذارند، روش انجام آن را انتخاب کنند و به طریقی که دوست دارند آن را انجام دهند.
در هنگام بازی والدین تنها باید اشتیاق و پشتیبانی خود را نسبت به فعالیت های کودک ابراز نمایند. هرگز سرگرمیهای فرزندتان را قضاوت یا تمسخرنکنید. حتی به نظر شما این فعالیت ها غیر منطقی باشند .
3. علایق خود را با کودک به اشتراک بگذارید
اگر مشارکت در علایق فرزندتان چالش برانگیز است ، یا او از اشتراک آنها لذت نمی برد ، می توانید در عوض از او دعوت کنید تا دنیای شما را جستجو کند.
در حقیقت ، حتی اگر از سرگرمی های فرزند خود لذت ببرید ، به اشتراک گذاشتن برخی از موارد شخصی خود راهی عالی برای تشویق فرزندتان است که به عنوان یک فرد با شما ارتباط برقرار کند. (گاهی اوقات ، بچه ها فراموش می کنند که والدین نیز علایقی دارند )
سعی کنید کودک خود را در فعالیت هایی که با سن او تناسب دارند شرکت داده یا اگر محل کار شما اجازه بازدید کودک را می دهد، می توانید او را به همراه خود به سر کار ببرید و به او نشان دهید که برای زندگی خود چه کاری انجام می دهید.
توضیح دهید که چرا به سرگرمی های خاص یا شغل خود علاقه مند هستید .بنابراین کودک درک بهتری از ارزشهای شما پیدا می نماید و این کار باعث ایجاد انگیزه بیشتر برای به اشتراک گذاشتن علایق او با شما خواهد بود.
4- مهارت جدیدی را با هم بیاموزید
یادگیری یک مهارت کاملاً جدید با کودک می تواند به شما کمک کند فاصله بین علایق او و علاقه های خود را برطرف کنید. با این کار می توانید ضمن کنار آمدن با چالش های تازه ، احساس کار تیمی خود را تقویت کرده و سبک ارتباطی خود را با کودک اصلاح و تقویت نمایید.
به دنبال چیزی باشید که شما و فرزندتان قبلاً آن را امتحان نکرده اید و قبل از اینکه به این فعالیت ادامه دهید میزان تمایل و علاقه او را به انجام این کار ارزیابی نمایید .
(اگر کودک شما علاقه ای به شرکت در این کار ندارد ، این تمرین به جای یک فرصت برای برقراری ارتباط ممکن است سبب آزار و ناراحتی کودک گردد .)
مهارت جدید شما می تواند از شرکت در یک کلاس هنری یا یوگا تا کمپ زدن در بیابان یا جنگل باشد .
بهتر است است فعالیتی را انتخاب نمایید که پیش از این هیچ کدام از شما فرصت ورود به این تجربه را نداشته اید . انجام یک فعالیت تازه یک راه عالی برای ارتباط با کودک است زیرا در این شرایط هیچ یک از شما به طور خودکار در نقش رهبر قرار نمی گیرید.
5- کودک را به ایجاد ارتباط اجبار نکنید
مهم نیست که ایجاد ارتباط با فرزندتان چقدر برایتان مهم یا دشوار به نظر می رسد اما هرگز نباید کودک را مجبور کنید که با شما وقت بگذراند.
هرگز برای ایجاد رابطه با کودک از روش ایجاد احساس گناه یا تهدید یا رشوه دادن استفاده نکنید . انجام این کار فقط باعث رنجش خاطر کودک شما میشود و تلاش شما را برای ایجاد ارتباط به تاخیر خواهد انداخت .
در نهایت بهترین راه برای برقراری ارتباط با هر کودکی این است که کودک از اینکه شما او را دوست دارید اطمینان حاصل کند.
به او بگویید که دوست دارید وقت خود را با او سپری کنید، در صورت نیاز بگویید که همیشه برای او در دسترس هستید. اما همانطور که گفته شد هرگز او را برای ایجاد ارتباط صمیمانه تحت فشار قرار ندهید.
6. یادگیری تعادل دوستی و فرزندپروری را یاد بگیرید
فرزند شما نیاز دارد که قابل اعتماد ترین دوست او باشید، اما همچنین لازم است به شما مانند یک سرپرست و رهبر نگاه کنند.
همان طور که با فرزندتان فعالیت های مشترک و سرگرمی های جذاب دارید هرگز فراموش نکنید که هنوز وظیفه اصلی شما این است که کودک خود را ایمن نگه دارید و قوانین و محدودیت های لازم جهت زندگی را به او آموزش دهید.
کودکان برای احساس امنیت به مرزهای مشخص و ثابتی نیاز دارند. احساس امنیت پایه و اساس ایجاد اعتماد و ارتباط بین طرفین خواهد بود.
به همین ترتیب ، اطمینان حاصل کنید که از به اشتراک گذاشتن مواردی که فرزندتان برای درک و انجام آن به اندازه کافی بزرگ نیستند و نمی تواند آنها را اداره کند ، خودداری کنید.
در مورد روابط خود ، امور مالی یا سایر مشکلات بزرگسالان با فرزندان خود صحبت نکنید ، زیرا این نوع موضوعات باعث احساس ناتوانی ، گیجی و اضطراب در کودکان می شود.
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادری مجرب و کارآزموده در زمینه ارائه خدمات پرستاری کودک در منزل به صورت شبانه روزی در خدمت شما عزیزان است برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید .
پیشنهاد مطالعه: طلاق در والدین و تاثیر آن بر روحیه فرزندان