لکنت زبان Stuttering Child برای یک کودک بین 2 تا 5 سال غیر معمول نیست . این زمان حیاتی برای رشد گفتار و زبان است. لکنت ممکن است تا چند هفته یا چند ماه ادامه داشته باشد. در حالی که بیشتر لکنت ها ممکن است تا چند سال از بین نروند اما به ندرت لکنت می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد.
خواه لکنت کودک موقتی باشد یا دائمی لازم است والدین با کسب اطلاعات کافی در مورد روش های کمک به کاهش لکنت زبان به کودک کمک نمایند .
لکنت چیست ؟
بر اساس گزارش موسسه ملی ناشنوایی و سایر اختلالات، لکنت یک اختلال گفتاری است که بسیار شایع است و میلیون ها نفر در سرتاسر جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.
لکنت زبان زمانی اتفاق می افتد که گفتار عادی با تکرار یا امتداد برخی صداها یا کلمات قطع می شود. لکنت زبان می تواند از نظر فراوانی و شدت از خفیف تا شدید متغیر باشد.
گاهی اوقات صحبت کردن در جمع یا صحبت کردن با تلفن باعث تشدید این بیماری می شود، در حالی که آواز خواندن یا خواندن باعث کاهش لکنت می شود. استرس گاهی اوقات می تواند آن را بدتر کند. تقلا برای صحبت کردن ممکن است با حرکات فیزیکی نیز همراه باشد.
علل لکنت زبان
کارشناسان به طور قطع نمیدانند چه چیزی باعث لکنت در کودک میشود، اما بیشتر آنها معتقدند که این اختلال گفتاری در نتیجه عوامل مختلفی رخ میدهد. این عوامل ممکن است شامل یک یا چند مورد از موارد زیر باشند:
ژنتیک
اکثر متخصصان معتقدند که لکنت دارای یک علل ژنتیکی است. شصت درصد از تمام افرادی که لکنت دارند، یکی از اعضای نزدیک خانواده آنها نیز لکنت زبان دارد.
لکنت رشدی.
بسیاری از کودکان کم سن و سال از سن 18 ماهگی تا 2 سالگی ممکن است دچار لکنت زبان شوند ، زیرا در حال پرورش مهارت های گفتاری و زبانی خود هستند و این شکل از لکنت معمولا موقتی است.
عوامل عصبی
تحقیقات نشان داده است که افرادی که لکنت دارند زبان را متفاوت از افراد بدون اختلال گفتار پردازش می کنند. در برخی موارد، به نظر می رسد مشکلی در نحوه انتقال زبان از طریق مغز وجود دارد. دانشمندان دقیقاً نمی دانند که چرا این اتفاق می افتد.
این مقالات هم ممکن است برای شما مفید باشند: اختلال شناختی در کودک تا چه سنینی ادامه دارد؟
عوامل خطر ساز برای ابتلا به لکنت زبان
چگونه متوجه می شوید که کودک مبتلا به لکنت ، دارای یک مشکل رشدی موقت است یا اختلال گفتاری جدی تری دارد که نیاز به مداخله دارد؟
به گفته متخصصان عوامل زیر کودک را در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به لکنت زبان قرار می دهد:
خانواده.
اگر کودک یک یا چند عضو خانواده داشته باشد که در بزرگسالی دچار لکنت زبان هستند، در معرض خطر بیشتری قرار دارد.
سن.
کودکانی که قبل از رسیدن به سن 3 و نیم سالگی دچار لکنت زبان می شوند ممکن است همراه با رشد کودک به صورت خود به خود درمان می شوند .
اگر عادت لکنت زبان کودک بیش از 6 ماه طول بکشد، احتمال کمتری وجود دارد که این مشکل به خودی خود بهبود یابد .
جنسیت.
پسران سه تا چهار برابر بیشتر از دختران در معرض لکنت هستند.
سایر نقص های گفتاری و زبانی.
اگر کودک مشکلات دیگری در صحبت کردن و درک شدن داشته باشد، احتمال اینکه به خودی خود از لکنت زبان خلاص شود کمتر است.
درمان لکنت زبان
بسیاری از والدین تمایلی به مراجعه برای انجام گفتار درمانی برای لکنت زبان کودک خود ندارند زیرا نمی خواهند خودآگاهی کودک را در مورد اختلال گفتاری که به آن مبتلا است را افزایش دهند.
کارشناسان موافقند که اگر کودک بالای 3 سال سن دارد و سه تا شش ماه لکنت داشته است، احتمالا باید به دنبال ارزیابی گفتاری باشید.
به این دلیل که لکنت زبان کودک ممکن است به دلیل بیش از یک مشکل رشد موقتی باشد .لازم است والدین یک گفتاردرمانگر متخصص در لکنت را پیدا نمایند .
درمانگر می تواند با معاینه دقیق کودک مشخص نمایدکه آیا کودک نیاز به مداخله برای درمان دارد یا خیر .
اکثر کودکان مبتلا به لکنت طولانی مدت می توانند از گفتار درمانی سود ببرند . در برخی موارد، مشکل به طور کامل برطرف می شود.
در موارد دیگر، مشکل لکنت بسیار بهتر می شود. نتیجه نهایی هر چه که باشد، گفتار درمانی باید اعتماد به نفس کودک را تقویت کند زیرا آنها یاد می گیرند که لکنت را مدیریت کنند و مهارت های گفتاری خود را بهبود بخشند.
نکاتی برای والدینی که فرزندی با مشکل لکنت زبان دارند
والدین می توانند تأثیر زیادی بر نحوه نگرش کودکی به لکنت خود و میزان احساس راحتی در توانایی برای بیان نظرات خود و شنیده شدن توسط اطرافیان داشته باشند.
در اینجا چند قدم وجود دارد که می توانید برای کمک به کودک مبتلا به لکنت زبان انجام دهید:
سعی کنید با کودکی که دچار لکنت زبان است آهسته و آرام صحبت کنید. سایر بزرگسالان اطراف کودک را تشویق کنید که همین کار را انجام دهند.
سعی کنید فضایی آرام و ساکت را در خانه حفظ کنید.
به آنچه فرزندتان می گوید توجه کنید، نه به شیوه ای که آن را بیان می کند . این امر مستلزم کاهش سرعت و افزایش توجه شما خواهد بود. وقتی فرزندتان با شما صحبت می کند، بی حوصلگی یا عصبانیت نشان ندهید.
در جهت تسهیل بیان کودک به او پیشنهادهایی مانند “آهسته تر” یا “می توانید واضح تر بگویید؟” ارائه دهید .
وقتی فرزندتان در حال صحبت کردن است، سؤالات و وقفه ها را به حداقل برسانید.
هرگز به لکنت یا سایر اختلالات گفتاری کودک خود به صورت نگران توجه نکنید.
سعی کنید هر روز زمانی را برای گفتگوی رو در رو با فرزندتان اختصاص دهید.
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.
کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.
برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.
هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.
لطفا به این مقاله امتیار دهید.
این مقالات هم ممکن است برای شما مفید باشند: چالش پرستار کودک دارای اختلال تغذیه ای