مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

چهار نکته‌ی کلیدی در پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم

چهار نکته‌ی کلیدی در پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

اگر پرستار کودکی هستید که پروژه‌های زیادی قبول می‌کنید احتمالا پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم را تجربه خواهید کرد. والدین وظیفه دارند نکات لازم برای پرستار کودک مبتلا به اوتیسم را به شما تذکر دهند، ولی گاهی آن‌ها از شما که پرستار کودک هستید انتظار دارند که نکات پرستاری کودکی با بیماری خاص را بدانید. بنابراین ممکن است نکته و راهنمایی کوچکی به شما بدهند که برای پرستاری کودک به بهترین شکل، کافی نیست. در صورتی که مسئول پرستاری کودک، نوزاد و یا حتی نوجوانی که مبتلا به اوتیسم است شُدید 4 نکته را قبل از شروع کار پرستاری کودک در نظر بگیرید:

کودک به هنگام ناراحتی، عصبی شدن و یا هنگام شوک عصبی چه واکنشهایی نشان می دهد؟

ویژگی اصلی افراد مبتلا اسپکتروم اوتیسم عدم توانایی یا نقص در برقراری ارتباط است. بسیاری از کودکان مبتلا به اوتیسم با دیگران ارتباط برقرار نمی‌کنند زیرا در به کار بردن واژه‌ها راحت نیستند. پرستار کودک باید رفتارهایی که به معنی نیاز کودک می‌باشد را بداند. ممکن است کودک شروع به صدای خاصی بکند، بدود یا هرگونه رفتار غیر‌عادی از خود نشان دهد. رفتار‌هایی که در حین پرستاری کودک باید مراقب آن‌ها بود و عکس‌العمل‌های لازم را از والدین بپرسید.

بسیاری از والدین که کودک مبتلا به اوتیسم دارند اتاق یا فضایی را به عنوان اتاق آرامش (Calm Down Room) یا اتاق ساکت در نظر می‌گیرند تا زمانی که کودک شروع به نشان دادن ناراحتی و یا شروع به شوک عصبی کرد، استفاده کنند. به عنوان پرستار کودک باید بدانید که در چه مواقعی از این اتاق استفاده کنید. نباید برای تنبیه کودک زمانی که کار اشتباهی انجام داد او را به این اتاق بقرستید. تنها هدف این اتاق آرام کردن کودک است. زمانی که داخل اتاق آرامش هستید ویژگی‌های اتاق و اشیا درون آن را به خاطر بسپارید. این کار به شما کمک می‌کند هنگام پرستاری کودک در صورت عدم دسترسی به اتاق آرامش بدانید چگونه کودک را آرام کنید. دقت کنید که کودک به نوعی به خود تلقین می‌کند که ویژگی‌های اتاق (مثلا رنگ خاص) باعث آرامش او می‌شود، بنابراین در صورتی که از این ویژگی‌ها در شرایط عادی استفاده کنید کودک به آنها عادت می‌کند و شما یکی از امتیاز‌های پرستاری کودک خود را از دست می دهید.

پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم

نمونه‌ای از اتاق آرامش

ابزارهای درمانی کودک را بشناسید.

بسیاری از خانواده‌ها ممکن است از ابزارهای غیرمعمولی استفاده کنند که تابه‌حال ندیده‌اید. در مورد هریک از دستگاه‌ها بپرسید. از کدام یک از آنها در پرستاری کودک به طور معمول می‌توانید استفاده کنید و کدام یک در شرایط خاص باید استفاده شود. روش استفاده از آنها را نیز بپرسید. در صورتی که والدین روش خاصی برای استفاده از ابزارها دارند و یا ترکیب خاصی از دستگاه‌ها عملکرد بهتری دارد آن را نیز بپرسید. زمانی که والدین نکات را بیان می‌کنند یادداشت برداری کنید. این نکات برای پرستاری کودک مفید خواهند بود.

پیشنهاد مطالعه: مزایای کاردرمانی در کودکان مبتلا به اوتیسم چیست

بازی با کودک

در هنگام پرستاری کودک اگر حس کردید کودک رفتارهای عجیبی از خود نشان می‌دهد و دچار افسردگی شده است کاری کنید که او را آرام و شاد کند. برای پرستاری کودک نباید موجودی سرد و بی احساس باشید. دریابید که چه فعالیت هایی کودک را بیشتر به هیجان می‌آورد. به علاوه بسیاری از رفتارها باعث ناراحتی فرد مبتلا به اوتیسم می‌شود. به عنوان مثال فرد ممکن است به نقاشی علاقه داشته باشد ولی این که دیگران نقاشی او را ببینند او را ناراحت کند.

در پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم به یاد داشته باشید که رشد ذهنی کودک با سن او متفاوت است. بنابراین به این‌که یک بازی نسبت به سن کودک بسیار بچه‌گانه است اهمیت ندهید. بازی در حین پرستاری کودک باعث می شود که کودک توانایی‌های لازم را تقویت کند.

تغییرات رفتاری کودک را زیر نظر داشته باشید و آن‌ها را پیگیری کنید.

اگر به دلایلی رفتار کودک شروع به تغییر کرد و یا علایم آزردگی یا شوک عصبی از خود نشان داد شما به عنوان پرستار کودک باید راهی برای بهبود وضعیت کودک بیابید. یک دفترچه‌ی یادداشت به همراه داشته باشید و در صورت نیاز نکات را یادداشت کنید. رفتار غیر عادی کودک، دلیل آن و راه حل احتمالی آن را یادداشت کنید. پیگیری رفتار کودک کمک می‌کند تا استراتژی بهتری برای پرستاری کودک بیابید.

کودکان دچار اوتیسم بسیار کنجکاو هستند. پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم میتواند بسیار جالب باشد، دقیقا مثل پرستاری کودک سالم. فقط خود را آماده نگه‌دارید تا در هر شرایطی کودک را آرام کنید. به‌هرحال تقاضای کاری پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم بسیار زیاد است و چیزهای جدید بسیاری می‌توانید بیاموزید این به نفع پرستار کودک است که نکات پرستاری کودک مبتلا به اوتیسم را یاد بگیرد.

منابع برای مراقبت از بیمار در خانه

ممکن است مراقبت از بیمار برای شما به تنهایی سخت باشد. اگر تشخیص دادید که برای مراقبت از بیمارتان به کمک های تخصصی نیاز دارید، گزینه های زیادی وجود دارند. مراکز مراقبت از بیمار خدماتی از قبیل کمک پرستاری تخصصی، حمل و نقل و کمک هایی برای وعده غذایی ارائه می دهند.

مرکز پرستاری سلامت اول با اعزام پرستار بیمار متخصص در منزل و مراقب حرفه‌ای، بهترین خدمات مراقبتی و پرستاری را به سالمند عزیزتان ارائه کند. کافیست با شماره 1527 و یا 02127630 تماس حاصل کنید.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار