سلامت اول

مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

مشکلات سالمندان

مشکلات روزمره سالمند

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

ورود به دوران سالمندی با ظهور مجموعه ای از مشکلات روزمره سالمندان و چالش های مختلف همراه است. تغییرات در توانایی‌های شناختی و فیزیکی و همچنین ارتباطات اجتماعی، برخی از سالمندان را به مسیر تاریک انزوا، اختلال و افسردگی سوق می‌دهد.علیرغم مشکلاتی که سالمندان با آن مواجه هستند، پرستار سالمند می تواند با ایجاد محیطی مناسب شرایطی را بوجود آورد تا سالمند بتواند بر مشکلات رومزه خود غلبه نماید و از نظری با کیفیت تری برخوردار شود

در این مقاله با مهم ترین مشکلات روزمره سالمندان و روش های برطرف نمودن آن آشنا می شوید:

مشکلات روزمره سالمندان

1. زوال عقل

زوال عقل یکی از شایع ترین مشکلاتی است با بالا رفتن سن رخ می دهد. این مشکل یک بیماری شایع مربوط به سلول های مغزاست که نزدیک به 50 میلیون سالمند را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. به عنوان نمونه، بیماری آلزایمر که در دسته بیماری های مرتبط با زوال عقل قرار می گیرد، سالانه زندگی پنج میلیون نفر از افراد بالای 65 سال را در ایالات متحده به خطر می اندازد.

اعضای خانواده و پرستار سالمند می توانند با آموختن روش های مناسب با عزیزانی که از زوال عقل رنج می برند، ارتباط موثر برقرار کنند. واضح و آهسته صحبت کردن، محدود کردن عوامل حواس‌پرتی‌، تامین آرامش و اطمینان، تقسیم وظایف به مراحل قابل مدیریت و کمک به یاد آوردن خاطرات گذشته از جمله راه‌های مؤثربرای برقراری ارتباط با این سالمندان است.

پرستار سالمند با استفاده از روش های تخصصی به سالمند کمک می کند تا با کسب آرامش از بروز سرگردانی، تجربه پارانویا یا حملات بی قراری ناشی از روال عقل پیشگیری کند. یک مراقب سالمند باتجربه با شناسایی محرک‌های محیطی که باعث تحریک بیماران زوال عقل می‌شود به تسکین و بهبود مشکلات روزمره این سالمندان کمک شایانی می نماید.

به نقل از وبسایت www.alzheimers.org.uk:

تفاوت بین فراموشی ناشی از پیری و زوال عقل در شدت و تأثیر آن بر زندگی روزمره است. فراموشی طبیعی در سنین بالاتر، مانند فراموشی نام افراد یا دشواری در یادگیری اطلاعات جدید، معمولاً مزاحمتی جزئی ایجاد می‌کند و به طور کلی بر توانایی انجام کارهای روزمره تأثیر نمی‌گذارد. در مقابل، زوال عقل به دلیل آسیب‌های مغزی و به عنوان نشانه‌ای از بیماری‌های خاصی مانند بیماری آلزایمر و زوال عقل عروقی، با علائمی مانند از دست دادن حافظه، سردرگمی و نیاز به کمک در کارهای روزمره همراه است و می‌تواند به شدت بر کیفیت زندگی فرد تأثیر بگذارد. تشخیص زوال عقل باید توسط یک متخصص بهداشت انجام شود.

مشکلات روزانه سالمند

2. سوء تغذیه

مشکلات گوارشی در سالمندان از اصلی ترین مشکلات افراد مسن در طول زندگی خود می باشد. به دلیل ضعف عضلانی، سالمندان ممکن است دیگر نتوانند برای پخت و پز زمان کافی را اختصاص دهند. همچنین مصرف ناکافی مواد مغذی ممکن است نتیجه فراموشی یا افسردگی در سالمندان باشد. درآمد محدود باعث می شود تا تعدادی از سالمندان از وعده های غذایی غنی از مواد مغذی به صورت روزانه محروم شوند. سوءتغذیه را می توان به راحتی با مصرف میوه و سبزیجات کافی و کاهش چربی های اشباع شده و نمک برطرف کرد.

در شرایطی که سالمند از تهیه مواد غذایی و طبخ آنها ناتوان است لازم است از یک پرستار سالمند در منزل استفاده شود تا برای خرید محصولات تازه و تهیه وعده‌های غذایی مطابق با شرایط سالمند اقدام نماید.

3. زمین خوردن

ضعف جسمی، سالمندان را مستعد بروز آسیب های مختلف می کند. زمین خوردن شایع ترین نوع آسیبی است که افراد سالمند آن را تجربه می کنند. هر نیم ساعت یک فرد مسن در اثر آسیب های ناشی از زمین خوردن جان خود را از دست می دهد. فرد سالمند به دلیل از دست دادن قدرت و انعطاف‌پذیری عضلانی ممکن است بیشتر به مشکلات تعادلی و احتمال شکستگی استخوان دچار شود.

برای پیشگیری از سقوط در سالمندان می توان با ایجاد تغییراتی در خانه، مانند برداشتن فرش‌های لغزنده، سیم‌های مزاحم و سایر خطرات اقدام نمود. سالمندانی که به طور منظم ورزش می کنند قادر خواهند بود با تقویت عضلات بدن از  تعادل فیزیکی بهتری برخوردار شوند. مراقبان سالمند می توانند با همراهی سالمند در هنگام پیاده‌روی و اصلاح مشکلات موجود در منزل سالمند از آسیب های احتمالی ناشی از زمین خوردن پیشگیری نمایند.

4. افسردگی مرتبط با مشکلات روزمره سالمندان

یکی از بخش های طبیعی دوران سالمندی  کمرنگ شدن نسبی ارتباطات اجتماعی و بروز مشکلات اجتماعی سالمندان است. ممکن است همسر و دوستان فرد سالمند فوت کرده باشند و باعث شود که سالمند احساس تنهایی و افسردگی داشته باشد.

علاوه بر این، افسردگی ممکن است یکی از عوارض جانبی یک بیماری مزمن باشد. افسردگی در میان سالمندان شایع است و هفت درصد از جمعیت سالخورده را تحت تاثیر قرار می دهد. پیروی ازسبک زندگی سالم و حفظ روابط اجتماعی در پیشگیری از افسردگی سالمندان موثر است. نقش مراقب و پرستار سالمند در حفظ روابط اجتماعی سالمند بسیار ارزشمند است. یک مراقب و پرستار سالمند با تجربه می تواند با ایجاد ارتباط موثر با سالمند به کاهش انزوا و احساس تنهایی او کمک شایانی نمایند.

مشکلات روزمره سالمندان

5. از دست دادن شنوایی و بینایی

بروز اختلالات حسی معمولا سالمندان بالای 70 سال را به شدت تحت تاثیر قرار می دهد. ضعف بینایی ممکن است ناشی از بیماری هایی مانند آب مروارید، گلوکوم یا رتینوپاتی دیابتی بروز نماید.

کم شنوایی نیز مشکلی شایع درمیان جمعیت سالمند است. استفاده از وسایل کمکی مانند عینک و سمعک برای بازیابی بینایی و شنوایی سالمند بسیار کمک کننده هستند.

همچنین ایجاد تغییرات جزئی در خانه سالمند، می تواند زندگی روزمره سالمندان مبتلا به مشکلات بینایی را آسان تر کند. استفاده از چراغ های مناسب شب در محل تردد سالمند بسیار مهم است.

همچنین با تهیه کتاب و ساعت با چاپ بزرگ می توان به بهبود کیفیت زندگی سالمند کمک نمود. پرستار سالمند باید برای معاینه سالانه چشم سالمند با متخصص چشم پزشک از قبل برنامه ریزی نماید.

6. بی اختیاری در دفع ادرار و مدفوع

بیماری هایی مزمن و رژیم غذایی نامناسب اغلب دلیل اصلی بروز مشکلات مثانه و یبوست در سالمندان است. بی اختیاری ادرار نیز احتمالاً در افرادی که در مراحل پایانی بیماری آلزایمر هستند رخ می دهد. سالمندان در این مرحله از بیماری ممکن است نیاز به حمام رفتن را  فراموش کنند یا متوجه نشود که باید برای دفع ادرار به دستشویی برود.

معمولا استفاده از نوشیدنی هایی مانند چای کافئین دار یا نوشابه باعث افزایش ادرار می شوند بنابراین محدود کردن استفاده از این نوشیدنی ها از بروز حوادث جلوگیری می کند. با این حال، سالمندان باید به اندازه کافی آب بنوشند.

اطمینان حاصل کنید که سالمند به طور منظم استراحت می کند همچنین دقت نمایید که راهروهای منتهی به سرویس بهداشتی کاملا منظم و دور از هر گونه به هم ریختگی بوده و از روشنایی خوبی برخوردار باشند.

7. مشکلات در مصرف داروها

گاهی سالمندان ممکن است به دلیل فراموشی، از مصرف داروهای تجویز شده خود غافل شوند. وقتی افراد سالمند هر روز با مصرف چندین دارو در زمان‌های مختلف مواجه می‌شوند، ممکن است گیج شوند و قرص ها را با دوز یا ساعات نادرست مصرف کنند. هر یک از این عوامل می تواند منجر به مشکلات سلامتی شود.

خوشبختانه، پیشرفت‌های فناوری مصرف به موقع داروها را تسهیل می‌کنند. به عنوان مثال، می توان با تنظیم هشدار در تلفن هوشمند سالمندان ساعت مصرف داروها را یادآوری نمود.

حضور یک مراقب حرفه ای در کنار سالمند که بر مصرف داروها نظارت می نماید می تواند از بروز مشکلات احتمالی ناشی از فراموشی داروها یا مسمومیت دارویی پیشگیری نماید.

مشکلات روزمره در سالمند

8. مشکلات رانندگی و جابه جایی

سالمندانی که تمایلی به رانندگی ندارند، احتمالاً در انجام وظایف شخصی ضروری، مانند مراجعه به پزشک یا فعالیت های اجتماعی با مشکل مواجه خواهند شد. از دست دادن توانایی رانندگی قابل اعتماد در سالمندان می تواند منجر به انزوا، کیفیت پایین تر زندگی و حتی مرگ زودرس شود. خدمات حمل و نقل قابل اطمینان برای سالمندان نیز به عنوان بخشی از خدمات روزانه توسط مراقبان حرفه ای ارائه ‌می‌ شود.

موانع روزمره زندگی سالمندان با حمایت دلسوزانه پرستاران سالمند اعزام شده از مرکز پرستاری سلامت اول برطرف خواهد شد. پرستاران و مراقبان سالمند این مرکز آماده ارائه خدمات مراقبتی کوتاه مدت یا بلندمدت در منزل هستند و از طریق اجرای یک برنامه مراقبت شخصی سعی بر برطرف نمودن نیازهای مراقبتی سالمند می‌نماید.

سخن پایانی

ورود به دوران سالمندی با مشکلات روزمره و چالش‌های مختلفی همراه است که ناشی از تغییرات در توانایی‌های شناختی و فیزیکی و روابط اجتماعی است. این تغییرات برخی سالمندان را به سمت انزوا، اختلال و افسردگی سوق می‌دهد. با این حال، پرستاران سالمند می‌توانند با ایجاد یک محیط مناسب، شرایطی را فراهم کنند که سالمندان بر مشکلات خود غلبه کنند و از کیفیت زندگی بهتری برخوردار شوند. از زوال عقل و سوء تغذیه گرفته تا مشکلات حرکتی و اجتماعی، هر یک از این چالش‌ها نیاز به توجه و حمایت دارند. پرستاران با تخصص خود می‌توانند به سالمندان کمک کنند تا با این مشکلات روبه‌رو شوند و احساس تنهایی و افسردگی را کاهش دهند. برای استخدام پرستار سالمند با بهترین قیمت میتوانید با همکاران ما در شرکت سلامت اول تماس بگیرید تا به صورت کامل شما را راهنمایی کنند.

سوالات متداول

برای سالمندان چه کنیم؟

برای حمایت از سالمندان، محیط امنی فراهم کنید، وقت بگذرانید، تغذیه سالم تأمین کنید، به فعالیت بدنی تشویق کنید، مراقبت‌های پزشکی را پیگیری کنید، به صحبت‌هایشان گوش دهید، به آن‌ها در یادگیری فناوری کمک کنید و استقلالشان را تشویق کنید.

مشکلات رایج سالمندان چیست؟

مشکلات رایج سالمندان شامل مشکلات حرکتی، حافظه، روحی و روانی، بیماری‌های مزمن، اختلالات حسی، مشکلات خواب، تغذیه و اجتماعی هستند.

4/5 - (1 امتیاز)
Picture of دانیال عزیزیان
دانیال عزیزیان
سلام ، من دانیال هستم. مدت 8 سال هست که در زمینه تولید محتوا فعالیت میکنم. چند سال است که به حوزه سلامت و پزشکی علاقه مند شدم و کارم را به صورت تخصصی در این حوزه ادامه دادم. اینجا قصد دارم اطلاعاتی را که به صورت تخصصی در این مدت به دست آوردم با شما به اشتراک بگذارم.
پرستاری در منزل سلامت اول
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.