مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

کرونای امیکرون: علل، علایم، روشهای پیشگیری و درمان

علایم کرونای امیکرون

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

سویه کرونای امیکرون که برای اولین بار در آفریقای جنوبی مورد شناسایی قرار گرفت حاصل جهش ویروس کووید 19 می‌باشد.

ساختار ژنتیکی ویروس‌ها دائماً از طریق جهش تغییر می‌کند و گاهی اوقات این جهش‌ها منجر به ظهور نوع جدیدی از ویروس‌ می‌شود. سازمان‌ بهداشت جهانی به صورت گسترده در حال نظارت بر گونه‌های جهش یافته کووید‌19در سرتاسر جهان است.

علل کرونای امیکرون

در حالی که سازمان جهانی بهداشت در حال نظارت بر روند رو به گسترش ویروس کرونای امیکرون است اما هنوز به صورت واضح مشخص نیست که این ویروس چگونه به راحتی گسترش می‌یابد، شدت بیماری حاصل از آن به چه میزان است و اینکه واکسن‌ها و داروهای موجود چه تاثیراتی بر آن دارند.

ویژگی‌های کرونای امیکرون

دانشمندان به صورت گسترده در حال جمع آوری اطلاعات و نمونه‌های ویروس در سرتاسر کشورهای درگیر با این سویه هستند. محققان قادر خواهند بود با بررسی و مطالعه دقیق این نمونه‌ها به سوالات مهم در مورد نوع کرونای امیکرون پاسخ دهند.

درحال حاضر آزمایش‌های علمی و تخصصی بر روی این ویروس در حال حاضر انجام است و نتایج این تحقیقات در اسرع وقت از سازمان جهانی بهداشت به روز رسانی خواهد شد.

دانشمندان همه انواع جهش‌های ویروس کرونا را زیر نظر دارند، اما ممکن است برخی از آنها را به عنوان انواع تحت نظارت، انواع مورد توجه، انواع نگران کننده و انواع با پیامد بالا طبقه بندی کنند.

برخی از انواع ویروس راحت‌تر و سریع‌تر از انواع دیگر پخش می‌شوند، که ممکن است منجر به بروز موارد بیشتری از مبتلایان به کووید‌19شود.

افزایش تعداد موارد ابتلا، فشار بیشتری بر کادر مراقبت‌های بهداشتی وارد می‌کند، منجر به بستری شدن بیشتر و پرستاری از بیمار در بیمارستان‌ها می‌شود و به طور بالقوه مرگ و میر را افزایش می‌دهد.

این طبقه‌بندی‌ها بر این اساس است که سویه جدید به چه میزان گسترش می‌یابد، علائم آن چقدر شدید است، چگونه به درمان‌ها پاسخ می‌دهد، و چگونه واکسن‌ها با آن مقابله خواهند نمود.

شیوع کرونای امیکرون

شیوع کرونای امیکرون

نوع کرونای امیکرون احتمالاً راحت‌تر از ویروس کرونا اصلی گسترش می‌یابد و دلیل انتشار سریع کرونای امیکرون در مقایسه با سویه دلتا ناشناخته است.

محققان گزارش نموده اند که شدت بیماری زایی ویروس در حدی است که انتظار می‌رود هر فردی که به عفونت کرونای امیکرون مبتلا شود حتی اگر واکسینه شده باشد یا علایمی‌نداشته باشد قادر خواهد بود که دیگران را به این ویروس مبتلا نماید.

پیشنهاد مقاله : ویروس کرونا

علایم کرونای امیکرون

همه انواع جهش یافته علائم مشابه کووید‌19را ایجاد می‌کنند. برخی از انواع جهش یافته مانند انواع آلفا و دلتا، ممکن است باعث بیماری و مرگ شدیدتری نسبت به سویه امیکرون شوند. علایم اصلی سویه امیکرون شامل موارد زیر است:

  • تب یا لرز
  • سرفه
  • تنگی نفس یا مشکل در تنفس
  • خستگی
  • دردهای عضلانی
  • سردرد
  • از دست دادن حس چشایی یا بویایی
  • گلو درد
  • احتقان یا آبریزش بینی
  • حالت تهوع یا استفراغ
  • اسهال

بیماری زایی کرونای امیکرون

بیماری‌زایی کرونای امیکرون

برای درک این موضوع که آیا عفونت‌های ناشی از ویروس کرونای امیکرون در افراد واکسینه باعث بروز عفونت‌های مجدد و پیشرونده و مرگ می‌شوند یا خیر ، به داده‌های بیشتری نیاز است.

انتظار می‌رود واکسن‌های فعلی در برابر بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ و میر ناشی از عفونت با نوع کرونای امیکرون اثر محافظت کننده داشته باشند. با این حال در بعضی افراد که به طور کامل واکسینه شده اند نیز عفونت‌های پیشرونده‌ای مشاهده شده است.

خوشبختانه واکسن‌ها در مقابل سویه دلتا در پیشگیری از بیماری شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ موثر باقی مانده اند. ظهور اخیر کرونای امیکرون بر اهمیت واکسیناسیون و تزریق دوزهای بوستر تأکید بیشتری دارد.

روش‌های مقابله با کرونای امیکرون

دانشمندان در تلاش هستند تا مشخص کنند که درمان‌های موجود برای کووید-۱۹ چقدر تاثیر گذار است. بر اساس تغییر ساختار ژنتیکی کرونای امیکرون، برخی از درمان‌ها احتمالاً مؤثر باقی می‌مانند در حالی که برخی دیگر ممکن است اثرات کمتری داشته باشند.

واکسن‌ها

واکسن‌ها بهترین اقدام بهداشت عمومی برای محافظت از مردم در برابر کووید‌19بوده است و باعث کاهش میزان انتقال و پیشگیری از ظهور انواع جدید ویروس شده اند. واکسن‌های کووید-۱۹ در پیشگیری از بیماری‌های شدید، بستری شدن در بیمارستان و مرگ بسیار مؤثر هستند.

دانشمندان در حال حاضر در حال بررسی کرونای امیکرون هستند و همواره توصیه می‌کنند که لازم است همه افراد 5 سال و بالاتر با واکسینه شدن کامل در برابر کووید‌19محافظت شوند.  همچنین سازمان جهانی بهداشت توصیه می‌کند که همه افراد 16 سال و بالاتر پس از تکمیل سری اولیه واکسیناسیون کووید-19، واکسن تقویتی دریافت کنند.

پیشگیری از کرونای امیکرون

ماسک‌

ماسک‌ها در برابر انواع مختلف ویروس از انسان محافظت می‌کنند. متخصصان همچنان توصیه می‌کنند که لازم است صرف نظر از وضعیت واکسیناسیون در تمام محیط‌های عمومی‌سرپوشیده و در مناطقی که امکان انتقال قابل توجه ویروس وجود دارد از ماسک مناسب استفاده شود.

تست کرونا

آزمایشات می‌توانند مشخص نمایند که آیا فردی در حال حاضر به کووید‌19آلوده است یا خیر. دو نوع آزمایش برای تشخیص عفونت کرونا استفاده می‌شود:

آزمایش‌های تقویت اسید نوکلئیک (NAATs) و آزمایش‌های آنتی ژن. آزمایشات NAAT و آنتی ژن فقط می‌تواند مشخص نماید که آیا در بدن فرد عفونتی وجود دارد یاخیر.

برای تعیین اینکه آیا عفونت در یک بیمار توسط کرونای امیکرون ایجاد شده است یا خیر، آزمایشات بیشتری لازم است. در بعضی از کشورها تست‌های خانگی برای تشخیص کرونا وجود دارند که استفاده از آن آسان است و به سرعت نتیجه را اعلام می‌نماید.

لازم است که در صورت مثبت شدن نتیجه آزمایش فرد مبتلا به کرونا به مدت 10 روز در خانه قرنطینه بماند، در صورت تماس با دیگران از ماسک استفاده کند و با مراکز خدمات بهداشتی نزدیک به منزل خود تماس بگیرد.

تا زمانی که دانشمندان در مورد خطرات احتمالی ناشی از کرونای امیکرون اطلاعات بیشتری کسب کنند لازم است که از همه ابزارهای موجود برای محافظت از خود و دیگران استفاده کنید.

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

 

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار