مطمئنا اکثریت ما وظیفه ای به عنوان همراه بیمار را در قالب پرستاری از یکی از اعضای خانواده، دوست یا آشنایان را تجربه نموده ایم. چرا که بیمار توانایی رسیدگی به امور شخصی خود و کادر درمانی بیمارستان زمان لازم برای همراهی تک تک بیماران را ندارند. البته گذشته از پرداختن به امور لازم، همراهی یک بیمار در بیمارستان در شرایط ناخوشایند جسمی و روانی می تواند برای او تسکین دهنده باشد. اما گاهی حضور یکی از افراد نزدیک بیمار در کنار او به عنوان همراه بیمار وجود ندارد و وابسته به همین مسئله، خانواده او شخصی را به عنوان پرستار برای مراقبت از بیمار استخدام می کنند. البته این روند در دوران کرونا به اوج خود رسید چرا که؛ افراد خانواده شرایط حضور در کنار بیمار کرونایی خود را نداشتند و یک فرد آشنا با وظایف پرستاری را به عنوان همراه بیمار در بیمارستان استخدام می کردند.
همراه بیمار کیست؟
همراه بیمار در بیمارستان در واقع به فردی اطلاق می گردد که موظف است در بیمارستان و در طول درمان بیمار در بیمارستان از هر لحاظی از او مراقبت و نگهداری نماید. این فرد باید تمامی امور مربوط به مراقبت و نگهداری بیمار را تا آخرین لحظه ترخیص از بیمارستان انجام دهد؛ البته امور ترخیص نیز شامل این روند می شوند. کافیست تا همراه بیمار در بیمارستان به میزان معدودی در مسائل درمانی یا پزشکی سر رشته داشته باشد؛ در این صورت در روند پرستاری و همراهی بیمار موفق تر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: 6 نکته پرستاری از بیماران سکته مغزی در منزل
البته که پرستاران در امور مراقبتی و درمانی بیمار، بهترین راه حل های ممکن را بکار می گیرند و با جان و دل تا بهبود کامل همراهیشان می کنند. اما اموری مانند قطع سرم، پاشویه کردن، همراهی بیمار برای انجام امور بهداشتی وظایفی هستند که نیاز به حضور پرستار بیمار سالمند نیست و بهتر است که همراه بیمار در بیمارستان در انجام صحیح آن ها تمام تلاش خود را بکار گیرد.
وظایف همراه بیمار در بیمارستان
وظایف همراه بیمار در بیمارستان به واسطه یکی از افراد خانواده یا فردی استخدام شده؛ عموما وابسته به شرایط جسمی و نیازهای بیمار صورت می پذیرد. و در میان بیماران متعدد با تمایز و تفاوت همراه است؛ اما در کلیت برخی از امور برای همه بیماران مشترک است که عبارتند از :
- یاری دادن بیمار به هنگام صرف غذا
- کمک به جهت استحکام بیمار
- کمک کردن به بیمار برای دفع و ادرار در صورت عدم توانایی او
- توجه به تمامی حالات بیمار در طول شب
- یادآوری و تذکر برای مصرف داروها
- همکاری با پرستاران بیمارستان جهت انجام امور مرتبط به بیمار
- تخلیه سوند بیمار
- یاری بیمار در زمان انجام آزمایشات، تست ها و رادیولوژی
- ماساژ بدن بیمار در صورت کسب آرامش و گاهی کاهش درد
- آرام کردن و امید بخشیدن به بیمار با روش های متعدد
چه افرادی نیازمند استخدام همراه بیمار در بیمارستان می باشند؟
استخدام همراه بیمار در بیمارستان برای افرادی مناسب است که به دلایلی مانند ناتوانی جسمی، نقص بینایی، مشکلات حرکتی یا نیاز به مراقبت ویژه نیازمند همراهی در موقعیتهای مختلف بیمارستانی هستند. این افراد به دلیل محدودیتهای جسمی یا عقلی، نیازمند کمک و حمایت دیگران برای انجام فعالیتهای روزانه، انتقال از یک محل به محل دیگر و مراقبت شخصی هستند. استخدام همراه بیمار به این افراد کمک میکند تا در محیط بیمارستانی احساس راحتی و امنیت بیشتری داشته باشند و نیازهای خود را بهتر تامین کنند.
البته که نگهداری و مراقبت از برخی از بیماران بستری شده در بیمارستان؛ شرایط متفاوت تری را طی می کند. بدین صورت که برخی از این بیماران مجبور به استخدام همراه می گردند. این شرایط شامل موارد زیر خواهد شد:
بیماران تنها
بسیاری از افراد به سبب از دست دادن همسر و دوری از فرزندان و یا آشنایان در صورت قرار گیری در شرایط بستری، در قالب یک فرد تنها قرار خواهند گرفت. شاید این افراد توانایی انجام امور درمانی خود را داشته باشند اما در شرایط بستری در بیمارستان نیازمند همراهی شخص دیگری برای پرستار یا همراه می باشد.
اشتغال اطرافیان
گاهی مدیریت شرایط شغلی ما به عهده خودمان نمی باشد و متاسفانه قادر نخواهیم بود تمام زمانی را که یکی از اعضای خانوادمان در بیمارستان بستری است به عنوان همراه در کنارش باشیم. اما تمام تلاش خود را بکار می گیریم تا فردی کاری بلد و دلسوز را برای همراه بودن با عزیزمان در بیمارستان استخدام کنیم.
نگرانی از بیماری همراه
از سایر علت هایی که قادر خواهیم بود از همراه بیمار آموزش دیده بهره ببریم کاهش احتمال خطر بیماری برای سایر افراد خانواده بیمار است.
بیمارستان چه اختیاراتی را به همراه بیمار در بیمارستان خواهد داد؟
همراه بیمار در بیمارستان موظف است تا جایی از بیمار مراقبت و نگهداری کند که در دوره درمان تجویز شده از سوی پزشک و مراقبت های درمانی پرستاران بخش هیچ اختلالی ایجاد نگردد.
البته که مراقبت از بیمار در تمام طول شبانه روز به عهده همراه است و داشتن چنین انتظاری از پرستاران بیمارستان امری غیر معقول تلقی می گردد. وابسته به همین موضوع در زمان استراحت و حتی خواب بیمار؛ همراه موظف است کاملا هشیارانه حالات او را تحت نظر داشته باشد تا در صورت متوجه شدن هر مورد غیرطبیعی، پرستاران را در جریان قرار بدهد. مطابق با قوانین بیمارستان در بعضی از بخش ها امکان حضور همراه وجود ندارد، یا اینکه تنها یک همراه اجازه حضور در کنار بیمار را دارد که نیاز است تا در کنار سایر قوانین حاکم به واسطه همراه، رعایت گردد.
برای استخدام همراه بیمار در بیمارستان باید چه روندی طی شود؟
قبل از هر موضوع دیگری نیاز است بدانید که مراقبت از افراد بیمار، چالش های بسیاری برای همراه بیمار وجود دارد. به همین سبب منطقی تر است با موسسات و افراد معتبر در زمینه اعزام پرستار و درخواست پرستار برای منزل و بیمارستان در ارتباط باشید.
در زمان عقد قرار داد لفظی یا کتبی با فردی وابسته به همراهی بیمار؛ نیاز است تا او را به طور کامل در جریان شرایط جسمی بیمار و وظایفی که نسبت به آن باید به انجام برسانند، قرار دهیم. فراموش نکنید ارتباط روانی و عاطفی مطلوب میان همراه و بیمار؛ روند درمانی او را سرعت می بخشد.