یکی از تحولات شگفتانگیز دنیای پزشکی، اختراع مادهای خارقالعاده به نام پنی سیلین در قرن بیستم میلادی بوده است. درحالیکه کمتر کسی به اهمیت پنی سیلین در درمان و سلامت میاندیشد، امروزه هزاران هزار انسان جان خود را مدیون این اختراع ارزشمند پزشک اسکاتلندی “الکساندر فلمینگ” هستند. پنی سیلین مادهای نجاتبخش است که در بهبود بیماریهای باکتریائی تاثیر به سزایی دارد و به صورت تزریقی و خوراکی مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر به هر دلیل دچار بیماری شدهاید، باید نکات مهم در تزریق پنی سیلین را بدانید و ضمن توجه به آنها از بروز عوارض و خطرات احتمالی پیشگیری نمایید. مهمترین اقدامی که در نحوه تزریق پنی سیلین ۶۳۳ باید رعایت کنید، این است که از یک پرستار متخصص و مجرب کمک بگیرید و تست پیش از تزریق را انجام دهید. این تست مشخص میکند که آیا شما هم مثل ۱۰ درصد مردم نسبت به پنی سیلین واکنش آلرژیک نشان میدهید یا نه؟ ما در مجموعه بزرگ و خوش سابقه سلامت اول با ارائه بهترین خدمات پرستاری در خدمت شما هستیم تا نکات مهم در تزریق پنی سیلین را بدانید و از بهترین پرستار در منزل برای این اقدام کمک بگیرید. با ما همراه باشید.
مطالعه کنید: 6 علامت که نشان می دهد سیستم ایمنی بدن ضعیف شده است
نکات مهم در تزریق پنی سیلین در منزل
امروزه بهوسیله انواع پنی سیلین خوراکی و تزریقی در دوزهای مختلف میتوانید بیماریهای سخت نشات گرفته از عفونتهای باکتریایی را بهبود دهید. این یکی از قویترین آنتیبیوتیکها است که باید با نکات مهم در تزریق آن آشنا شوید. چراکه آمارها ثابت کردهاند بین ۱ تا ۱۰ درصد افراد در جهان، نسبت به ترکیبات پنی سیلین واکنش آلرژیک دارند.
شدت علائم این آلرژی از تورم و خارش و قرمزی پوستشروع میشود و حتی در موارد حاد میتواند تنگی نفس، افت فشار و مرگ را به دنبال داشته باشد! از این رو تزریق پنیسیلین در منزل کاری نیست که همه بتوانند انجام دهند. بلکه این عملیات تخصصی پرستاری باید توسط پرستاری مجرب و ماهر انجام شود که با نکات مهم در تزریق پنی سیلین به خوبی آشنایی دارد. البته که یکسری نکات در نحوه تزریق پنی سیلین ۶۳۳ و ۸۰۰ و دیگر دوزها مشترک است. اما هر یک از این انواع پنی سیلین، نکات خاصی نیز دارند. شایان ذکر است که از لحاظ اثرگذاری، پنی سیلین ۶۳۳ و یک میلیون و ۲۰۰، اثری دیرپا و تدریجی دارند؛ اما اثر پنی سیلین ۸۰۰ طی ۲۴ ساعت نمایان میشود.
پیشنهاد مقاله : واکسن ضروری بعد از ۵۰ سالگی
محلول تست پنی سیلین چگونه تهیه میشود؟
یک مرحله بسیار مهم در تزریق پنیسیلین در منزل، نحوه تهیه محلول تست پنی سیلین است. در ابتدای کار پرستار در مورد آخرین بار تزریق پنی سیلین از بیمار سوال میکند. خصوصا وقتی ۶ ماه از آخرین تزریق گذشته، نحوه تهیه محلول تست پنی سیلین الزامی است و باید تا نیم ساعت برای بررسی علائم آلرژیک احتمالی، زمان گذاشته شود.
البته طبق تحقیقات جدید پزشکی، کودکان زیر ۶ سال نیازی به انجام تست پنی سیلین ندارند. چراکه سیستم دفاعی بدن ایشان همچنان تکامل نیافته است و نمیتواند واكنش آلرژیک شدیدی از خود نشان دهد. و اما برای انجام تست پنیسیلین دو راه رایج وجود دارد.
- تزریق داخل پوستی که در آن، مقداری کم از محلول پنی سیلین را به صورت زیر جلدی در قسمت ساعد تزریق میکنند و برای بروز علائم حدود ۲۰ دقیقه وضعیت فرد را زیر نظر میگیرند.
- ایجاد خراش پوستی که در آن، خراشهای کوچکی در پوست ایجاد میشود و محلول پنی سیلین در مجاورت آن قرار میگیرد.
برای درک بهتر این موضوع پیشنهاد میشود با بی حسی موضعی و کاربردهای آن آشنا شوید را مطالعه بفرمایید.
بهترین تغذیه بعد از تزریق پنی سیلین
سؤال بسیاری از کاربران در مورد تزریق پنیسیلین در منزل، این است که بعد از تزریق پنی سیلین چی بخوریم؟ در واقع تغذیه بعد از تزریق آنتی بیوتیک، در اثربخشی آن تاثیر به سزایی دارد. یک تغذیه خوب اثر دارو را ماندگار میسازد و به کاهش عوارض آن کمک شایانی میکند.
- بعد از تزریق پنی سیلین باید مصرف فیبرها افزایش یابد تا فرآیند جذب آنتیبیوتیک کند شده و ماندگاری آن بیشتر شود. از این رو منابع فیبری مانند غلات کامل، حبوبات، دانهها و مغزهای آجیل و… بسیار مفید و کارآمد هستند.
- اگرچه مصرف لبنیات زیاد توصیه نمیشود. اما ماست پروبیوتیک بعد از تزریق پنی سیلین میتواند مفید باشد.
- واضح است که غذاهای فرآوری شده و مرکبات تاثیر مثبتی در جذب آنتیبیوتیک ندارند و پس از تزریق باید به صورت کنترل شده و محدود مصرف شوند.
نکات مهم تزریق پنی سیلین ۸۰۰ برای عفونت دندان
یکی از عفونتهای رایج بین تمام سنین، عفونت دندان است. خوشبختانه انواع عفونتهای لثه، دندان، گوش و… را میتوان با پنی سیلین خوراکی یا تزریقی درمان کرد و در میان انواع روشها، تزریق پنی سیلین ۸۰۰ برای عفونت دندان کاربرد بالایی دارد. شایان ذکر است که این نوع پنی سیلین نیز نیازمند انجام تست است و در صورتیکه فرد حساسیت شدیدی نسبت به آن داشته باشد، میتواند موجب التهاب، کهیر، قرمزی و تورم پوست شده و سرگیجه، تنگی نفس و افت فشار را به دنبال داشته باشد.
یکسری نکات بین نحوه تزریق پنی سیلین ۶۳۳ و ۸۰۰ مشترک است. اما در مقابل فاصله بین دو تزریق پنی سیلین ۸۰۰ اهمیت بالایی دارد. این پنی سیلینها به پنی سیلین ۲۴ ساعتی شهرت دارند و از این جهت با فاصله ۲۴ ساعت تزریق میشوند.
پیشنهاد مقاله : اقدامات لازم قبل در هنگام و بعد از واکسن زدن چیست؟
نکات مهم تزریق پنی سیلین ۱۲۰۰
نحوه تزریق پنی سیلین یا Penicillin ۱۲۰۰۰۰۰ واحدی، مشابه دیگر دوزهای آنتیبیوتیک است. اما برای سفت نشدن و سهولت تزریق آن نکاتی وجود دارد:
- عملیات تزریق به دست پرستار بیمار ماهر انجام شود.
- ویال دربردارنده ماده، پس از افزون آب مقطر به خوبی و به صورت دورانی تکان داده شود.
- فرآیند کشیدن محلول در سرنگ نیاز به دقت بالایی دارد و در این هنگام باید از کشیدن هوای زیاد درون سرنگ جلوگیری شود.
سخن پایانی
شرکت خدمات پرستاری سلامت اول با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستار بیمار آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همهشریان گرامی خدمات پرستاری ارائه خدمت نماید.
سوالات متداول
نکات مهم تزریق پنی سیلین ۱۲۰۰ چیست؟
عملیات تزریق به دست پرستار بیمار ماهر انجام شود.، ویال دربردارنده ماده، پس از افزون آب مقطر به خوبی و به صورت دورانی تکان داده شود.
بهترین تغذیه بعد از تزریق پنی سیلین چیست؟
اگرچه مصرف لبنیات زیاد توصیه نمیشود. اما ماست پروبیوتیک بعد از تزریق پنی سیلین میتواند مفید باشد.، واضح است که غذاهای فرآوری شده و مرکبات تاثیر مثبتی در جذب آنتیبیوتیک ندارند و پس از تزریق باید به صورت کنترل شده و محدود مصرف شوند.
محلول تست پنی سیلین چگونه تهیه میشود؟
تزریق داخل پوستی که در آن، مقداری کم از محلول پنی سیلین را به صورت زیر جلدی در قسمت ساعد تزریق میکنند و برای بروز علائم حدود ۲۰ دقیقه وضعیت فرد را زیر نظر میگیرند، ایجاد خراش پوستی که در آن، خراشهای کوچکی در پوست ایجاد میشود و محلول پنی سیلین در مجاورت آن قرار میگیرد.
بعد از تزریق پنی سیلین چی بخوریم؟
واضح است که غذاهای فرآوری شده و مرکبات تاثیر مثبتی در جذب آنتیبیوتیک ندارند و پس از تزریق باید به صورت کنترل شده و محدود مصرف شوند.
خودمون میتونیم تزریق کنیم؟
سلام دوست عزیز
برای رعایت نکات ایمنی و بهداشتی بهتر است از یک نرس درخواست تزریق آمپول داشته باشید.