مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

آگورافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

علل آگورافوبیا

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آگورافوبیا یا Agoraphobia ترس از قرار گرفتن در شرایطی است که فرار در آن دشوار است یا در صورت بوجود آمدن مشکل بلافاصله کمک در دسترس نیست.

بسیاری از مردم تصور می کنند که آگورافوبیا فقط ترس از فضاهای باز است ، اما در واقع یک وضعیت پیچیده تر است.

علایم آگورافوبیا
آگورافوبیا چیست و چگونه درمان می شود؟

عوامل ترس در افراد مبتلا به آگورافوبیا

سفر با وسایل نقلیه عمومی

بازدید از یک مرکز خرید

ترک خانه

اگر فرد مبتلا به آگورافوبیا در موقعیت استرس زا قرار گیرد ، معمولاً علائم حمله پانیک را تجربه می کند، مانند:

  • ضربان سریع قلب
  • تنفس سریع
  • احساس گرما و عرق کردن
  • احساس بیماری و کسالت

این افراد از موقعیت هایی که باعث اضطراب می شوند اجتناب می کنند و ممکن است فقط با یک دوست و افراد صمیمی خانه را ترک کنند. آنها به جای اینکه به سوپرمارکت بروند ، مواد غذایی را به صورت آنلاین سفارش می دهند. این نوع تغییر رفتار به عنوان اجتناب و هراس شناخته می شود.

درمان آگورافوبیا
علت آگورافوبیا چیست؟

علت آگورافوبیا چیست؟

آگرافوبیا معمولاً به عنوان یکی از عوارض اختلال هراس ایجاد می شود . این نوع اختلال یک اختلال اضطرابی است که شامل حملات پانیک و لحظات ترس شدید است. این مشکل می تواند با ارتباط حملات هراس با مکانها یا موقعیتهایی که در آنها رخ داده است و سپس اجتناب از آنها ایجاد شود.

اقلیتی از افراد مبتلا به آگورافوبیا سابقه حملات پانیک را ندارند. در این موارد ، ترس آنها ممکن است مربوط به مسائلی مانند ترس از جنایت ، تروریسم ، بیماری یا تصادف باشد.

حوادث آسیب زا ، مانند سوگ  و همچنین ژن های خاصی که از والدین به ارث رسیده است ممکن است در بروز این مشکل دخیل باشد .

بیشتر بخوانید : آگورافوبیا (ترس از مکان های شلوغ) چیست؟و نگهداری از شخص دارای این فوبیا

تشخیص آگورافوبیا

اگر فکر می کنید ممکن است تحت تاثیر آگورافوبیا قرار بگیرید ، با پزشک صحبت کنید. در صورت عدم آمادگی برای ملاقات حضوری با پزشک ، می توانید یک مشاوره تلفنی ترتیب دهید.

پزشک  از شما می خواهد علائم خود را توضیح دهید ، اینکه هر چند وقت یکبار ظاهر می شوند و در چه شرایطی بیشتر بروز می کند . این موضوع که که به پزشک بگویید چه احساسی داشته اید و چگونه علائم بر تأثیر می گذارد بسیار مهم است

پزشک ممکن است سوالات زیر را از شما بپرسد:

آیا به نظر شما خروج از خانه استرس زا است؟

آیا مکانها یا موقعیتهای خاصی وجود دارد که باید از آنها اجتناب کنید؟

آیا راهکارهای اجتنابی برای کمک به کنار آمدن با علائم خود دارید ، مانند اتکا به دیگران برای خرید ؟

گاهی اوقات صحبت درباره احساسات ، عواطف و زندگی شخصی شما دشوار است ، اما سعی کنید احساس اضطراب یا خجالت را کنار بگذارید .

پزشک باید تا حد ممکن از علائم آگاهی داشته باشد تا تشخیص صحیح انجام شود و مناسب ترین درمان را توصیه کند.

تشخیص آگورافوبیا
پزشک ممکن است سوالات زیر را از شما بپرسد:

درمان آگورافوبیا

تغییر شیوه از جمله ورزش منظم ، تغذیه سالم تر و پرهیز از الکل ، داروها و نوشیدنی های حاوی کافئین مانند چای ، قهوه و نوشابه به درمان این مشکل کمک کند.

تکنیک های خودیاری که می تواند در طول حمله وحشت زدگی کمک کند شامل ماندن در جایی که هستید ، تمرکز بر چیزی که تهدید کننده و قابل مشاهده نیست و تنفس آرام و عمیق است.

اگر آگرافوبیا به این روش های درمانی پاسخ نداد ، به روانپزشک مراجعه کنید. همچنین می توانید بدون مراجعه به پزشک ، مستقیماً خود را برای درمان های روانشناختی ، از جمله درمان رفتاری شناختی (CBT) معرفی کنید.

اگر تکنیک های خودیاری و تغییر شیوه زندگی در کنترل علائم شما موثر نباشد ، ممکن است دارو توصیه شود. معمولاً یک دوره مهارکننده های انتخابی بازجذب سروتونین (SSRIs) برای بیمار تجویز می شود که برای درمان اضطراب و افسردگی نیز استفاده می شود.

در موارد شدید آگورافوبیا ، می توان از دارو به همراه سایر انواع درمان مانند CBT و آرامش درمانی استفاده کرد.

چشم انداز زندگی بیمار مبتلا به آگورافوبیا در آینده

حدود یک سوم افراد مبتلا به آگورافوبیا در نهایت به درمان کامل می رسند و عاری از علائم باقی می مانند. تقریباً در نیمی از آنها ممکن است علائم بهتر شود ، اما ممکن است دوره هایی داشته باشند که علائم آنها دردسرسازتر شود – به عنوان مثال ، در صورت احساس استرس ممکن است علایم بیماری آنها شدیدتر شود.

با وجود درمان ، از هر 5 نفر 1 نفر مبتلا به آگورافوبیا  همچنان ممکن است از علائم این بیماری رنج ببرند و  مشکلات آنها ادامه داشته باشد .

عوارض آگورافوبیا
چشم انداز زندگی بیمار مبتلا به آگورافوبیا در آینده

آگورافوبیا چقدر شایع است؟

در انگلستان ، از هر 100 نفر 2 نفر مبتلا به اختلال هراس هستند. تصور می شود که حدود یک سوم از این افراد دچار آگورافوبیا می شوند . آگورافوبیا در زنان دو برابر مردان شایع است. معمولاً بین 18 تا 35 سالگی شروع می شود.

مرکز پرستاری سلامت اول  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار