مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

تغذیه در بیماری تیروئید : روشهای کنترل مشکلات تیروئید با استفاده از تغذیه

نقش تغذیه در بیماری تیرویید

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

تغذیه در بیماری تیروئید Diet For Thyroid Disease یکی از راه های موثر در کنترل و درمان بیماری های تیروئید است که لازم است مورد توجه بیماران قرار گیرد.

در حالی که درمان های طبیعی بسیاری برای تیروئید وجود دارد اما اولین درمانی که می توانید انجام دهید، اصلاح تغذیه است. با تغذیه مناسب نه تنها می توانید عوارض تیروئید را کاهش دهید، بلکه حتی می توانید به طور کامل بهبود یابید. برای بهبود شرایط خود باید از مصرف مواد غذایی مشکل ساز پرهیز کنید و مواد غذایی مغذی و مناسب برای تیروئید مصرف کنید.

روش تغذیه در بیماری تیروئید

تعذیه بیمار تیروئیدی

آنتی اکسیدان ها

نوع تغذیه در بیماری تیروئید اهمیت زیادی دارد و افراد بیمار حتما باید مقدار زیادی آنتی اکسیدان از طریق  مصرف میوه و سبزیجات دریافت کنند. مصرف آنتی اکسیدان باعث می شود غده تیروئید در سالم ترین حالت ممکن بماند. انواع توت ها به ویژه بلوبری بیشترین مقدار آنتی اکسیدان را دارند، در نتیجه حتما در رژیم غذایی خود انواع توت ها را قرار دهید.
دیگر میوه ها و سبزیجات که مقدار زیادی آنتی اکسیدان دارند:
. فلفل دلمه ای
. گوجه فرنگی
. تمشک
. کرن بری

سلنیوم

سلنیوم نوعی آنزینم است که به ترشح هورمون های غده تیروئید کمک می کند و سلنیوم باعث کاهش علائم ناشی از  مشکل تیروئید می شود. آنزیم سلنیم در مغز ها و دانه ها (مانند مغز های برزیلی و دانه های تخمه آفتاب گردان) یافت می شود.سلنیوم در  تغذیه در مشکل تیروئید  بیماران مبتلا به  مشکل تیروئید نوصیه می شود برای جلوگیری از بیماری های ناشی از مصرف زیاد نمک سعی کنند از مغز ها و دانه های بدون نمک و بو نداده استفاده کنند.

نوع تغذیه در بیماری تیروئید
تروزین

تروزین (اسید آمینه ی بلورین و سفید) تا جایی که در بدن شما اسید های آمینه وجود داشته باشد،ماده ی مفیدی برای بدن شما است. اسید های آمینه اکثر در انواع گوشت، ماهی، پنیر، تخم مرغ، مغز ها، دانه ها و غلات یافت می شود. سویا هم یک منبع غنی از تروزین است، اما اگر تیروئید شما پر کار است بهتر است  این اسد آمینه مصرف نکنید.

تغذیه در بیماری تیروئید و فواید کلسیم

مصرف کلسیم بیشتر نه تنها برای استقامت و رشد استخوان مفید است بلکه برای بیماران مبتلا به  مشکل تیروئید هم مفید است. اگر معده شما با لبنیات سازگار است، از شیر ارگانیک استفاده کنید، البته کلسیم را از ماهی سالمون و ساردین هم می توانید دریافت کنید.

پروتئین خالص

مسئله تغذیه در بیماری تیروئید  و استفاده از   پروتئین خالص و بدون چربی  مانند بوقلمون ارگانیک از اهیمت خاصی برخوردار است. اگرغده تیروئید شما پر کار، باشد کم انرژی بودن یکی از مشکلاتی است که با آن سر در گریبان هستید که مصرف پروتئین خالص می تواند به شما کمک کند. اما اگر به دلیل پر کار بودن غده تیروئید وزن بدن خود را دست داده اید باید از پروتئین با چربی استفاده کنید.

امگا 3 و تغذیه در بیماری تیروئید

اسید های چرب امگا 3 برای بسیاری از بیماری ها مانند تیروئید مفید می باشند. مصرف اسید های چرب امگا 3 هم به سلامتی شما کمک می کند و هم باعث جلوگیری از علائم ناشی از تیروئید می شوند.

بهبود تغذیه در بیماری تیروئید
بعضی از منابع اسید های چرب امگا 3:

. تخم کتان
. ماهی ساردین
. ماهی سالمون
. گردو
. جوانه های بروسل
. گل کلم
. توفو

غذا های فوق العاده مفید برای بیماران مبتلا به تیروئید:

اگر می خواهید غده تیروئید سالمی داشته باشید، باید به نقش تغذیه در بیماری تیروئید اهمیت بدهید و  تا جایی که می توانید مواد غذایی مقوی بخورید. غلات، میوه، سبزیجات و گیاهانی مورد نظر هستند که بیشتر از مقدار عادی مواد مغذی دارند. اینجا برخی از مواد غذایی که باید به طور منظم برای سلامتی غده تیروئید خود مصرف کنید می توانید مشاهده کنید:

نارگیل

نارگیل سرشار از مواد مغذی است و به همین دلیل به تنهایی یک غذای فوق العاده مفید برای افراد مبتلا به  بیماری تیروئید است. در واقع نه تنها به سلامت غده تیروئید کمک می کند، بلکه برای سلامتی افراد عادی هم مفید است. با استفاده از روغن نارگیل می توانید مقدار زیادی از آن را در رژیم غذایی خود مصرف کنید. با اینکه روغن نارگیل حاوی چربی اشباع شده است اما دانشمندان به این نتیحه رسیده اند که این چربی اشباع شده سالم و برای بدن مفید است.

تحقیقات نشان داده است که مصرف روغن نارگیل  می یتواند بر تغذیه در بیماری تیروئید  اثر گذار باشد:

. سوخت و ساز بدن را تنظیم می کند
. به کنترل قند خون کمک می کند
. سبب سلامت پوست می شود
. عملکرد مغز را تقویت می کند
. به عملکرد مناسب غده تیروئید کمک می کند.
اگر تمایل به مصرف روغن نارگیل در غذا های خود ندارید، می توانید از کره نارگیل استفاده کنید. مزه آن کمی شیرین تر از کره ی معمولی است اما بسیار مفید است.

اثرات تغذیه در بیماری تیرویید

سبزیجات برگدار

بیماران مبتلا به تیروئید باید مقدار زیادی سبزیجات مصرف کنند، به طوری که باید بخشی جدا نشدنی از رژیم غذایی آنها باشد. در واقع مواد مغذی و فیتو شمیایی دفاع اصلی شما در مقابل بیماری هستند نقش اساسی در تغذیه در بیماری تیروئید دارند.

سبزیجات برگدار مانند انواع کاهو(رومین، کاهو پیچ، اسفناج پخته شده و کلم پیچ) سرشار از انواع ویتامین و مواد معدنی هستند. این سبزیجات می توانند به سلامت غده تیروئید و همچینین به سلامت بدن نیز کمک کنند. این سبزیجات دارای منیزیم،ویتامین بی و آمینو اسید هستند، در نتیجه سعی کنید روزانه مقدار زیادی از آنها را مصرف کنید.

ریشه سبزیجات

بهتر است انواع ریشه سبزیجات مانند سیب زمینی، سیب زمینی شیرین، چغندر و هویج را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

سبزیجات تخمیر شده

مواد غذایی تخمیر شده برای بیماران مبتلا به تیروئید مفید است. این مواد غذایی سرشار از پروبیوتیک و اسید های سالم هستند، در نتیجه هر روز آنها را مصرف کنید. ترشی و شور گزینه های مناسبی هستند تنها سعی کنید از محصولاتی استفاده کنید که به روش سنتی تهیه شده باشند و دارای مواد نگهدارنده ای همچون بنزوات سدیم نباشند.

گیاهان صلیبی

این مورد متفاوت است زیرا اگر دچار پرکاری تیروئید هستید نیاز دارید که مقدار بیشتری از این نوع سبزیجات را مصرف کنید.

برخی از سبزیجات صلیبی:

. بروکلی
. گل کلم
. کلم پیچ
. جوانه های بروسل
. روباتاگا
. کلم
. بوک چوی
. شلغم
. کلم کهلرابی
این سبزیجات به ویژه بروکلی و گل کلم سبب کاهش ترشح هورمون ها از غده تیروئید می شوند.
اگر غده تیروئید شما کم کار است، بهتر است از این سبزیجات به صورت خام استفاده نکنید و حتما قبل از مصرف آن را بپزید زیرا سبب مشکلاتی در معده شما می شوند.

جوانه و تغذیه در بیماری تیروئید

سعی کنید از جوانه ها مانند، شبدر، جوانه کلم بروکلی و جوانه یونجه در رژیم غذایی خود استفاده کنید زیرا سرشار از مواد مغذی و فیتو شیمیایی هستند.

انواع تغذیه در بیماری تیرویید

میوه و تغذیه در بیماری تیروئید

میوه جات یک منبع مطمئن از مواد فیتو شیمیایی هستند. فقط به این نکته دقت کنید که میوه جات قند بیشتری نسبت به سبزیجات دارند، در نتیجه سعی کنید در روز بیشتر از دو وعده میوه میل نکنید. هلو و توت فرنگی حساسیت زا هستند، پس قبل از مصرف مطئن شوید که واکنش شدیدی نسبت به آن ها ندارید.

گوشت و مرغ

سعی کنید حداقل هفته ای یک بار از گوشت و مرغ ارگانیک در رژیم غذایی خود استفاده کنید.

آب گوشت(آب قلم)

آب قلم سرشار از مواد معدنی، اسید های آمینه و ژلاتین است. آب قلم نه تنها به سلامت غده تیروئید کمک می کند بلکه برای معده هم بسیار مفید است.

ماهی

ماهی هایی که از دریا صید شده اند به خصوص سالمون، ساردین، انچووی و ماهی خال مخالی برای تغذیه در بیماری تیروئید توصیه می شود. ماهی سالمون به دلیل دارا بودن مقدار زیادی سلنیوم، اسید های آمینه، ویتامین بی، زینک و منیزیم یک غذای فوق العاده مفید است، علاوه بر چربی و کالری آن کم و پروتئین آن بسیار است. همینطور طبخ آن هم راحت است.

ماهی ساردین هم یک ماهی سرشار از ویتامین و مواد معدنی است که در سراسر دنیا طرفدار دارد. در کل انواع ماهی ها به دلیل دارا بودن اسید های چرب امگا 3 فوق العاده هستند    اما ماهی سالمون وحشی(صید شده از دریا)، بهترین نوع ماهی در تغذیه در بیماری تیروئید است. سعی کنید ماهی هایی را مصرف کنید که در مزرعه پرورش داده نشده اند.

شاید این مطلب هم برای شما مفید باشد: روش‌های درمان بیماری تیروئید پرکار

مرکز پرستاری سلامت اول با کادری مجرب و آموزش دیده در زمینه مراقبت و پرستاری از سالمند ، پرستاری بیمار و کودک می باشد. این مرکز با سال ها تجربه درخشان به صورت شبانه شبانه روزی آماده ارائه خدمات به همشهریان گرامی می باشد.

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.