مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

تاثیر کرونا بر کودکان

تاثیر کرونا بر کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

ویروس کرونا همچنان در دنیا جولان میدهد و افراد بسیاری را روزانه درگیر این عفونت سیستم تنفسی می کند. آمار ابتلا و مرگ و میر در بین جمعیت های مختلف سنی متفاوت بوده تاثیر کرونا بر کودکان تنها در حدود 1.7 بوده است. در حالت کلی کودکان و افراد نابالغ کمتر از بالغین علایم این بیماری را نشان می دهند. عوارض شدید بیماری و نیاز به بستری در کودکان کمتر از بزرگسالان است.

میزان احتمال بستری شدن کودکان در بخش مراقبت های ویژه بسیار کم است و تنها در حدود 2 درصد است. علائم بیماری کرونا بین 2 تا 14 روز بعد از اولین تماس با ویروس در فرد دیده می شود. این ویروس نوعی ارگانیسم است که روی سیستم تنفسی اثر می گذارد. از بیماری های این دسته می توان به آنفلوانزا شامل تب، سرفه، تنگی نفس، گلودرد، سردرد، اسهال و از بین رفتن حس بویایی و چشایی اشاره کرد. نگهداری از کودک مبتلا به کرونا می تواند بسیار دشوار باشد و می توان از کمک پرستار بیمار در منزل استفاده نمود.

در افراد زیر 18 سال، افرادی که بین 15 تا 17 ساله و پسر بودند شایع تر بوده اما درصد بستری در کودکان زیر یک سال بیشتر بوده است. 77 درصد این کودکان که بستری شده اند سابقه ناهنجاری و بیماری های مزمن داشته اند.

تاثیر کرونا بر کودکان چقدر است؟

کودکان نقش مهمی در پخش کردن بیماری هایی مثل آنفلوانزا دارند و در برابر این بیماری تا حدی آسیب پذیرند. آمار ها نشان داده کودکان در مواجهه با ویروس کرونا چندان آسیب پذیر نبوده و معمولا بیماری شان وخیم نمی شود.

این افراد اگر خودشان هم علایم بیماری را نشان ندهند با این حال ممکن است ناقل خاموش این بیماری باشند. هنوز مشخص نشده است افرادی که علائم ندارند یا علایم خفیف دارند تا چه میزان قدرت سرایت دهندگی دارند.

سرایت ویروس کرونا بسیار شبیه به سرایت بیماری آنفلوانزا است. این بیماری از راه تنفس قطره های حاوی ویروس که با سرفه و عطسه پخش می شوند  یا یا تماس با اشیا آلوده مانند خودکار و نرده ها منتقل می شود.

رعایت حداقل یک متر فاصله با دیگران و شستن دست ها به صورت مکرر قبل از لمس صورت یا خوردن غذا می تواند باعث کاهش سرایت بیماری کرونا شود. باید توجه داشته باشیم رعایت همه این نکات در برخی موارد برای افراد بزرگسال هم سخت است.

کودکان تنها یک یا دو درصد از مبتلایان به کرونا را تشکیل می دهند. کودکان و نوجوانانی که مبتلا به کرونا می شوند پس از بهبودی تا حد زیادی نسبت به این بیماری مصونیت و ایمنی پیدا می‌کنند. اینکه آیا کودکان می توانند باعث گسترش و سرایت این بیماری شوند هنوز در پرده ابهام است و تحقیقات بیشتری لازم دارد.

تاثیر کرونا بر کودکان چقدر است؟

دیدگاهی وجود دارد که تحلیل می کند به دلیل گیرنده های کمتری که در ریه کودکان وجود دارد احتمال ابتلا آنها نسبت به افراد بزرگسال کمتر است. این گیرنده ها محل هایی هستند که ویروس کرونا روی انها اثر می کند و وارد سلول می شود البته هنوز این قضیه به اثبات نرسیده است.

گزارش ها نشان میدهند درصد بسیار پایینی از کودکان در صورت ابتلا به این بیماری دچار وخامت اوضاع شده و سیستم ایمنی شان واکنش التهابی شدیدی را نشان می دهد.

بررسی ها نشان می دهند در اکثر کودکانی که نتیجه ازمایش ابتلا به ویروس کرونا در آنها منفی بوده است آزمایشان وجود پادتن این ویروس را در بدن آنها نشان داده اند.

همچنین بخوانید: بررسی تأثیر بیماری کرونا در سلامت روان کودکان

تب بالا در کودکان زیر یک سال

تب بالا برای کودکان زیر یک سال خطرناک و جدی است و اگر کودک دچار تب شد و این تب با درمان های معمول پایین نیامد بایستی با اورژانس تماس گرفته و پزشک حتما کرونا را نیز در لیست تشخیص های خود قرار بدهد.

از دیگر علایم کرونا اسهال و استفراغ است. این علایم در کودکان بیشتر در فصل تابستان اتفاق می افتد. اسهال و استفراغ ممکن است علامتی از بیماری کرونا باشد. اگر کودک دچار اسهال استفراغ شد و با درمان های عادی که پزشک تجویز می کند حال کودک خوب نشود و سیستم های دیگر بدن نیز مشکل دار شوند مثلا سرفه یا بروز دانه هایی بر روی پوست می تواند نشانه ای کرونا در کودک باشد.

بی میلی به غذا و کاهش ادرار از علائمی است که باید والدین حتما به آن توجه کنند. بروز علایم در کودکانی که در معرض کرونا بوده اند یا بدون لوازم محافظتی در مکان های شلوغ حضور یافته اند شک بر انگیز است.

علائم ابتلا به کرونا در کودکان

علائم ابتلا به کرونا در کودکان

کرونا در کودکان کمتر شایع است اما علایم بخصوصی دارد که در ادامه بیان می کنیم

  • وقفه تنفسی و تنفس نا منظم
  • مشکلات جدی تنفسی، بی قراری و عدم عکس العمل به محرک ها
  • کبودی لب ها
  • تشنج
  • اظراب و پریشانی، گریه مداوم، گیجی و خواب الودگی و عدم واکنش به محرک ها
  • ایجاد لکه روی پوست به صورتی که با فشار از بین نمی رود
  • درد بیضه (در پسران نوجوان)
  • تهوع، سردرد و فشار خون پایین
  • رنگ کودک پریده، لکه روی پوست مشاهده می شود و بدن کودک بسیار سرد است.

بیماری های زمینه ای و تاثیر کرونا بر کودکان

بیماری های زمینه ای تاثیر مهمی در وخامت و ابتلای کودک به بیماری کووید 19 را دارد. آسم خطر وخیم شدن این بیماری را در کودکان بالا می برد.در 60 درصد موارد ممکن است تست کرونای این کودکان منفی باشد و بررسی آنتی بادی وجود آن را اثبات کرده و یا اینکه کوئدک سابقه تماس با فرد کرونایی را دارد. بهتر است کودکان کمتر از خانه خارج شوند تا از سرایت این ویروس در امان باشند. کودکانی که بیماری های تنفسی دارند خطر زیادی سلامتی شان را تهدید میکند و می بایستی در دوران کرونا به صورت ویژه در مقابل تهدید ها از این کودکان نگهداری کرد، در مقاله بیماری های تنفسی کودکان در مورد انواع بیماری های تنفسی کودکان صحبت شده است.

بروز همزمان آبله مرغان و کرونا در کودکان

بروز همزمان آبله مرغان و کرونا در کودکان

بجز کودکانی که مشکل در سیستم ایمنی بدن دارند برای سایر کودکان آبله مرغان بیماری جدی ای به شمار نمی آید. برخی آزمایشات نشان می دهد در برخی کودکان ویروس کرونا و ابله مرغان به صورت همزمان در بدن کودک وجود دارد. کودکی که از شیرخوارگی گذشته و مشکل زمینه ای دیگری ندارد آبله مرغان به صورت تب خفیفی بروز می کند و برطرف می شود.

در این بیماری علائم پوستی به صورت برجستگی های آبدار بروز می کنند و تشخیص آن کار اسانی است. اگر این علائم در کودک همراه با ابتلا به کووید 19 باشد  علایم بسیار شدید تر خواهد بود و ارگان های دیگر بدن نیز درگیر خواهند شد. این دو ویروس می توانند به صورت همزمان در بدن ایجاد بیماری کنند.

رژیم غذایی مناسب برای کرونا در کودکان

رژیم های غذایی سالم و متنوع برای انواع عفونت ها و التهابات بدن مفید هستند. رژیم های پر پروتئین که چربی و کربوهیدرات کمتری دارند برای این مشکل مناسب هستند. نیاز بدن به اسید های امینه، مینرال ها و میکروالمان ها مواد پروتئینی را در رده نخست مباره با بیماری های التهابی قرار می دهد. در مقاله غذا های مفید در دوران کرونا راجع به این موضوع صحبت گردیده است.

آیا شیوع کرونا در زمستان بیشتر است؟

یکی از مشکلاتی که با شروع فصل آنفلوانزا با آن روبرو هستیم آن است که ممکن است علایم کرونا با انفلوآنزا اشتباه گرفته شود و در حالت دوم ممکن است این دو بیماری باعث تشدید یک دیگر بشوند و حال کودک رو به وخامت بگذارد.

نکات بهداشتی مانند شستن دست ها و رعایت کردن فاصله های اجتماعی و استفاده اکید از ماسک در مواجهه با دیگران در جلوگیری از شیوع هر چه بیشتر این بیماری تا حد زیادی جلوگیری می کند

آیا تزریق واکسن آنفلوانزا ضروری است؟

کودکان زیر پنج سال و افرادی که مواجهه زیادی با ویروس کرونا دارند، افرادی که دچار مشکلات مزمن هستند و زنان باردار باید حتما از واکسن های آنفلوانزا استفاده کنند.

کودکان در محیط های شلوغی مانند مترو، مراکز خرید و مهمانی ها نباید بدون وسایل حفاظت فردی مانند ماسک حضور یابند و این مورد برای آنها بسیار خطرناک است.

در صورتی که دست کم 15 دقیقه در فاصله کمتری از یک متر حضور داشته باشید و عطسه و سرفه ای هم اتفاق نیفتد باز هم احتمال بالایی برای سرایت این ویروس وجود دارد. سعی کنید برای کارهای غیر ضروری کودک را از خانه بیرون نبرید و از حضور کودکان در این اماکن جلوگیری کنید.

والدین وظیفه دارند ماسک را به صورت اصولی روی صورت کودک فیکس کنند. استفاده از ماسک های جراحی برای کودکان کافی است. همچنین فاصله یک الی دو متری از افراد دیگر حتما باید توسط کودک رعایت شود.

بسیار مهم است که دست ها به خوبی و مرتب شستشو داده شوند و فاصله اجتماعی حفظ شود. به والدین توصیه می شود جز در مواقع ضروری کودکان را از خانه بیرون نبرند و تا جای ممکن در مکان های شلوغ حاضر نشوند.

منبع: Mayoclinic

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.