مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

آیا بین چاقی و ابتلا به سرطان ارتباطی وجود دارد ؟

ارتباط چاقی و ابتلا به سرطان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

ارتباط بین چاقی و ابتلا به سرطانobesity-increase-the-risk-of-cancer از طریق تحقیقات دانشمندان با اثبات رسیده است.اگر شما در میان افرادی هستید که با چاقی دست و پنجه نرم می کنند ، تعدادی از مشکلات جسمی وجود دارد که احتمال دارد در طول زندگی به آنها مبتلا شوید که این مشکلات شامل  دیابت نوع 2 ، بیماری های قلبی و سرطان می باشند.

علایم چاقی و ابتلا به سرطان

همانطور که گفته شد ، چاقی به معنای  ابتلای قطعی به سرطان نیست. اما چاقی عاملی خطرناک است که می توانید برخلاف سن و جنسیت بتوانید آن را کنترل کنید تا خطر ابتلا به سرطان و سایر مشکلات جسمی را کاهش دهد.

 

سرطان های مرتبط با چاقی

در حالی که خطر کلی ابتلا به سرطان در هنگام چاقی افزایش می یابد ، مطالعاتی برای نشان دادن سرطان های خاص مرتبط با چاقی انجام شده است ، از جمله:

 

  • مننژیوم (تومور مغزی)
  • مولتیپل میلوما (سرطان خون)
  • سرطان مری
  • سرطان های تیروئید
  • سرطان پستان
  • سرطان کیسه صفرا
  • سرطان معده
  • سرطان کبد
  • سرطان لوزالمعده
  • سرطان کلیه
  • سرطان تخمدان
  • سرطان رحم
  • سرطان آندومتری
  • سرطان پروستات
  • سرطان روده بزرگ و راست روده
  • سرطانهای دهان ، حلق و حنجره (دهان)

 

بیشتر بخوانید: نکات مهم برای رژیم غذایی سالم جهت کنترل چاقی کودکان

چگونه چاقی و ابتلا به سرطان با یکدیگر در ارتباط هستند ؟

تعدادی از شرایطی ارتباط چاقی با ابتلا به سرطان وجود دارد. در اینجا برخی از شایع ترین شرایط بیان شده است که می تواند احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد:

 

التهاب طولانی مدت سبب تشدید تقسم سلولی و بروز سرطان می شود 

وجود بیش از حد سلولهای چربی می تواند محیط داخل بدن شما را تغییر دهد. این سلول ها شروع به تولید بیش از حد مواد شیمیایی و هورمونی متنوعی می کنند که بدن ما در شرایط وزنی سالم به طور معمول مقدار کمتری از آنها تولید می کند.

معمولا هر چیزی که مقدار آن از سطح تعادل خارج شود باعث ایجاد مشکل خواهد شود. وقتی سیستم ایمنی بدن سعی در حل این مشکل دارد ، بدن دچار مشکلات التهابی خواهد شد.

التهاب کوتاه مدت ممکن است چندان مضر نباشد. با این حال ، التهاب مزمن (طولانی مدت) که افراد چاق تجربه می کنند باعث می شود سلول های ایمنی سیتوکین ها را آزاد کنند (مولکول های خاصی که به سیگنالینگ سلول به سلول کمک می کنند).

سیتوکین ها می توانند  منجر به القا تقسیم سلولی زیاد شود که در بعضی موارد منجر به سرطان می شود.

عوارض چاقی و ابتلا به سرطان

چاقی تولید استروژن را افزایش می دهد که می تواند منجر به سرطان شود

تغییر در هورمون ها می تواند بیماری های مختلفی از جمله سرطان را ایجاد کند. سلول های چربی هورمون ، استروژن را آزاد می کنند.  ترشح این هورمون بالاتر از سطح نرمال می تواند باعث ایجاد سرطان های پستان در مردان و زنان  چاق شده و بنابر این چاقی و ابتلا به سرطان پستان در ارتباط هستند.

 

خطر سرطان کیسه صفرا از  طریق سنگ صفرا افزایش می یابد

افراد چاق به احتمال زیاد دچار التهاب مزمن کیسه صفرا می شوند که می تواند باعث ایجاد سنگ کیسه صفرای دردناک شود و در بعضی موارد باعث عفونت در کیسه صفرا شود. ثابت شده است که سابقه وجود سنگ صفرا یک عامل خطرناک برای ابتلا به سرطان کیسه صفرا است.

 

ریفلاکس اسید مزمن می تواند منجر به سرطان دستگاه گوارش شود

GERD که به عنوان ریفلاکس اسید مزمن شناخته می شود باعث سوزش معده شده و سایر علائم را در مری و دهان ایجاد خواهد نمود . این مشکل یک عامل خطرزا  جهت ابتلا به سرطان در مری یا معده است. درباره ریفلاکس اسید در افراد چاق و ارتباط چاقی و ابتلا به سرطان  بیشتر بیاموزید.

پیشنهاد مطالعه: علت تجمع چربی شکمی چیست و چگونه می توان از آن خلاص شد؟

تحقیق در رابطه با چاقی و ابتلا به سرطان

هرچه وزن فرد بیشتر شود ، خطر ابتلا به سرطان نیز افزایش می یابد. طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی:

افراد با BMI بزرگتر یا مساوی با 25 اضافه وزن در نظر گرفته می شوند.

افراد با BMI بزرگتر یا مساوی با 30 چاق در نظر گرفته می شوند.

تحقیقات اخیر نشان می دهد که با افزایش 5 درصدی BMI احتمال مرگ ناشی از سرطان 10٪ افزایش می یابد.

آخرین مطالعه منتشر شده در مجله بین المللی اپیدمیولوژی نشان داد که تأثیر اضافه وزن بر خطر سرطان دو برابر بیشتر از آنچه تصور می شد ، است. مطالعات قبلی نشان داد که چربی اضافی بدن فقط 6٪ از کل سرطان ها را تشکیل می دهد.

علل چاقی و ابتلا به سرطان

کاهش خطر ابتلا به سرطان

روش هایی که می توانید وزن خود را به سطح سالم کاهش دهید عبارتند از:

فعالیت بدنی را با توجه به مشکلات جسمی و هدفی که جهت کاهش کالری دارید، افزایش دهید.

میزان خوردن خود را بررسی و پیگیری نمایید

با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.

پشتیبانی از رفتار رژیمی

در مورد داروهای کاهش وزن با پزشک خود صحبت کنید.

روی خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی پایین تمرکز کنید.

استرس را کاهش دهید (استرس می تواند منجر به پرخوری شود).

عادات غذایی و آماده سازی غذا را با سبک زندگی جدید هماهنگ نمایید (پخت و پز را به جای خوردن  فست فود و غذای منجمد  جایگزین نمایید).

جراحی چاقی و ابتلا به سرطان

آیا جراحی برای کاهش وزن می تواند واقعاً خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد؟

وقتی گزینه های غیر جراحی برای کاهش وزن موثر نیستند ، زمان آن فرا رسیده است که برای کاهش خطر سرطان و سایر بیماری های خطرناک سلامتی ، جراحی کاهش وزن را به عنوان یک گزینه مناسب در نظر بگیریم.

مطالعه منتشر شده در مجله جراحی انگلیس نشان داد بیمارانی که بای پس معده ، باند معده یا گاسترکتومی آستین را انتخاب می کنند ، خطر ابتلا به سرطان مرتبط با هورمون (پستان ، پروستات ، آندومتر) را 77٪ کاهش می دهند. بای پس معده نتایج برتری را نشان می دهد ، که منجر به کاهش خطر 84 درصدی سرطان می شود.

به طور کلی ، به نظر می رسد جراحی های کاهش وزن  خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش می دهد. با این حال ، شایان ذکر است که جراحی فقط اولین قدم برای کاهش خطرات  احتمالی است. حفظ یک سبک زندگی سالم بعد از عمل جراحی بسیار مهم است تا نتایج کاملاً اثرگذار باشد.

چاقی و ابتلا به سرطان گوارش

گام های بعدی به سمت وزن سالم تر

کاهش وزن فوایدی فراتر از ظاهر زیبا داشتن دارد .کاهش وزن سبب افزایش طول عمر می شود. اگر چاق تشخیص داده شده اید و به دنبال کاهش وزن هستید بهتر است هر چه زودتر با یک متخصص  مشورت نمایید تا با استفاده از روشهای موثر به کاهش وزن شما اقدام نماید .

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبتی و پرستار در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.
کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.