به نظر شما در چه سنی می توان به تنها گذاشتن کودک Leaving Child Alone در خانه اقدام نمود ؟ برای چه مدت؟ دلیل این تصمیم چیست؟ بچه های نسل امروز از نسل های قبل خیلی باهوش تر هستند .
هرگز نباید یک کودک چهار ساله را به مدت یک یا دو ساعت تنها در خانه رها کنید. با این حال ، هنگامی که پسر یا دخترتان به سن 12 ، 13 یا 14 رسید ، ممکن است فکر کنید که شاید بتوان بچه را برای چند ساعت در روز در خانه تنها بگذارید.
در واقع ، بسیاری از والدین حتی نسبت به گذاشتن یک نوجوان 16 ساله در خانه و بدون هیچ گونه نظارتی بسیار نگران هستند. اما لازم است این را بدانیم که اگر به کودک فرصتی برای استقلال یافتن داده نشود ، هرگز نمی تواند مستقل بودن را بیاموزد.
اگر به این فکر هستید که کودک را برای مدت معینی در خانه تنها بگذارید ، باید چند دستورالعمل را برای به حداکثر رساندن امنیت و آرامش خاطر بیشتر انجام دهید .
در اینجا 9 دستورالعمل برای تنها گذاشتن کودک در خانه وجود دارد:
دستورالعمل شماره 1: همه درها را قفل کنید
از آنجا که شما نمی خواهید فرزندتان خانه را ترک کند یا کسی را به آنجا راه بدهد یا دعوت کند ، باید همه درها را قفل کنید. درب ورودی ، درب کشویی حیاط پشتی ، درب گاراژ و هر روش دیگری برای ورود به خانه – همه آنها باید قفل شوند.
اگر به امنیت بیشتری نیاز دارید ، می توانید از یک سیستم زنگ خطر در خانه خود استفاده نمایید .
دستورالعمل شماره 2: چراغ ها را روشن کنید
حتی اگر چند ساعت در طول روز غایب باشید ، با روشن کردن چند چراغ در خانه می توانید آرامش خاطر داشته باشید. اینکار به هر کسی در خارج از خانه است اعلام می کند که هنوز کسی در خانه است.
دستورالعمل شماره 3: تلفن خود را روشن نگه دارید
در مواقع اضطراری یا مواردی که کودک احساس می کند که به تنهایی در خانه احساس ناامنی می کند ، به لازم است بتواند با شما تماس حاصل نماید. همیشه روشن بودن تلفن والدین مهم است. این که شما در چه شرایطی هستید مهم نیست ، اگر تلفن شما زنگ خورد و کودک در آن سوی خط بود ، باید فوراً به آن پاسخ دهید.
دستورالعمل شماره 4: قوانینی را برای زمان غیبت خود مشخص کنید
هر خانواده باید بعضی از قوانین اساسی را برای زمان غیبت والدین مشخص نماید . مهم است که کودک این قوانین را بداند و آنها را درک کند.
در اینجا چند قانون کلی برای مواقع تنها گذاشتن کودک در خانه بیان شده است:
هرگز در را برای غریبه ها باز نکنید.
تلفن را فقط در صورتی که مادر یا پدر باشد پاسخ دهید (شماره پدر یا مادر در کنار تلفن نوشته شود .
وارد اتاق های ممنوع خانه نشوید.
بیشتر بخوانید: نوروفیدبک: استفاده از نوروفیدبک در درمان بیش فعالی کودکان چه تاثیراتی دارد
نام و شماره تلفن دوستی که در طولانی شدن غیبت شما و بی خبر ماندن باید با او تماس بگیرند
والدین به کسی نگویید که کودک تنهاست.
زمان و قوانین استفاده از تلویزیون ، اینترنت و رایانه باید در غیبت والدین همچنان رعایت شود
قوانین آشپزخانه و آشپزی ، که براساس بلوغ فرزند متفاوت است.
دستورالعمل شماره 5: غذا را برای کودک آماده نمایید.
در یخچال شما چه مواد غذایی وجود دارد ؟ وقتی بچه دارید ، همیشه باید یخچال از غذاهای سالم و طبیعی پر شود ، از میوه های تازه گرفته تا میان وعده ها تا یک وعده غذایی کاملاً آماده . این امر به ویژه هنگامی صادق است که قرار است کودک را برای چند ساعت در خانه تنها بگذارید.
قطعا شما می خواهید فرزندتان در طی این مدت احساس اعتماد به نفس کند بنابراین بهتر است این کار را به صورت اصولی انجام دهید .
شما همیشه می توانید قبل از ترک خانه یک برنامه دقیق بنویسید و مطمئن شوید که پسر یا دخترتان از این برنامه پیروی می کنند.
دستورالعمل شماره 6: استفاده از دوربین
بهتر است به جای اینکه هر ده دقیقه یکبار به خانه زنگ بزنید و با این کار کودک و خود را خسته نمایید از یک دوربین استفاده نمایید . با استفاده از دوربین شما می توانید شرایط خانه وسلامت کودک را از طریق تلفن همراه خود چک نمایید .
ورود به سیستم دوربین و نظارت بر کودک یکی از بهترین روشهای مراقبت از راه دور است. اگر واقعاً می خواهید فرزندتان مستقل و با اعتماد به نفس باشد بهتر است از تماس مکرر با کودک خودداری نمایید و تا زمانی که لازم نشده است در مورد مسئله ای به کودک هشدار ندهید .
بهتر است کودک بداند که شما از یک دوربین برای نظارت بر خانه استفاده می نمایید زیرا ممکن است این موضوع کمی احساس امنیت بیشتری به کودک بدهد .
دستورالعمل شماره 7: خانه را امن نمایید.
محافظت از کودکان در خانه تنها در صورتی اتفاق می افتد که خانه محل امنی برای حضور یک کودک تنها باشد . قطعا همیشه چیزی د رخانه وجود دارد که شما نمی خواهید کودک به آن دسترسی داشته باشد و آن را مانع امنیت کودک خود می دانید .
از آنجایی که کنجکاوی جزو طبیعت کودکان است لازم است به جای منع کردن کودک از دست زدن به اشیا غیر امن آنها را از دسترس کودک خارج سازید .
در اینجا فقط چند ایده برای امن سازی خانه بیان شده است :
– در صورت استفاده از الکل و مواد مخدر حتما آنها را بیرون ریخته یا پنهان کنید.
– هر چیزی را که می تواند برای سلامت کودک خطرناک باشد ایمن نمایید.
– درهایی را که ممکن است داخل آن شوینده و تمیزکننده وجود داشته باشد را قفل کنید .
– هرگونه قسمت مشکل دار خانه که ممکن است برای کودک خطرناک باشد را تعمیر کنید.
– کلیدهایی را که می توانند برای باز کردن درهای ممنوع استفاده شوند را پنهان کنید .
محافظت از امنیت کودکان در منزل باید تحت هر شرایطی انجام شود و تنها مختص زمانی که قصد تنها گذاشتن کودک را دارید نباشد .
دستورالعمل شماره 8: استفاده از یک حیوان خانگی
سگ ، گربه ، پرنده یا ماهی و هرگونه حیوان خانگی می تواند برای کودکی که تنها در خانه است سرگرم کننده باشد.
در یک تحقیق نشان داده شده است که بچه ها می توانند در هنگام حضور حیوان خانگی حتی در اندازه کوچکی مانند موش یا سنجاب احساس امنیت بیشتری کنند.
بنابراین ، اگر الان حیوان خانگی ندارید و قصد تنها گذاشتن کودک در خانه را دارید بهتر است به فکر آوردن یک حیوان خانگی به خانه خود باشید.
دستورالعمل شماره 9: تمرین تنها گذاشتن کودک در خانه
اگر لازم است به صورت منظم ، تنها گذاشتن کودک در خانه تکرار شود ، چه یک بار در هفته یا یک بار در ماه ، ایده خوبی است که قبل از تنها گذاشتن کودک یک آزمایش انجام دهید.
بهتر است در ابتدا لحظاتی را در روز فقط صرف قدم زدن در اطراف خانه یا رفتن به خانه همسایه نمایید و عملکرد کودک را در این مدت بررسی نمایید . با تنها گذاشتن کودک در خانه به صورت تمرینی این فرصت را به کودک می دهید تا برای مواقع جدی آماده شود و با یک ذهنیت آرام در این شرایط قرار گیرد .
در واقع ، شخصیت هر کودکی متفاوت است. هیچ کودکی با یک کتابچه راهنمای خلق و خو متولد نمی شود ، اگرچه در صورتی که اینگونه بود زندگی برای والدین بسیار آسان تر خواهد بود…
برخی از کودکان ممکن است در سنین پایین آمادگی تنها ماندن در خانه را داشته باشند ، در حالی که سایر کودکان ممکن است به زمان بیشتری برای رسیدن به این مرحله نیاز داشته باشند.
دستورالعمل های مربوط به تنها گذاشتن کودک در خانه برای هر کودکی متفاوت است. اگر فکر می کنید پسر یا دخترتان مسئولیت پذیر است ، می تواند قوانین را درک کرده و از آنها پیروی کند و از توانایی تصمیم گیری خوبی برخوردار است ، در اینصورت شما می توانید با اطمینان خاطر ساعاتی در روز کودک را درخانه تنها بگذارید .
بیشتر بخوانید: ترس از دفع مدفوع در کودکان چه علتی دارد و روشهای درمان این مشکل چیست
مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و کادر مجرب و متخصص درهر ساعت شبانه روز آماده ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل است . تنها کافی است در هنگام نیاز به تنها گذاشتن کودکان دلبندتان در منزل، از خدمات پرستار کودک این مرکز استفاده نمایید و باخیال راحت به انجام کارهای خود بپردازید .