مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

مسئولیت پذیری در کودکان ذاتی است یا می متوانیم آن را به کودک یاد دهیم؟

مسئولیت پذیری در کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

مسئولیت پذیری درکودکان موضوعی است که والدین در سال های اخیر بسیار به آن می پردازند و برای آموزش آن به کودکانشان از مشاوران راهنمایی می طلبند. اغلب والدین با این تفکر که با کودکان باید با ملایمت و مهربانی رفتار کرد هیچ گونه مسئولیتی به ان ها نمی دهند و سعی می کنند تمام کارهای کودک را حتی تا سنین بزرگسالی برای ان ها انجام دهند. ولی این موضوع به زودی برای کودک دردسر ساز خواهد بود. زیرا کودکانی که در خانواده نتوانسته اند مسئولیت پذیری را اموزش ببینند درجامعه کسانی خواهند شد که از زیر بار مسئولیت های اجتماعی و حرفه ای شانه خالی می کنند و یا به دلیل ناکارامدی از جامعه پس زده می شوند. این افراد همچنین برای خانواده نیز در بزرگسالی مشکلات بزرگی را ایجاد می کنند.

مسئولیت پذیری در کودکان به معنی کمک به در انجام امور خانه با یکدیگر است. کودک باید بداند در خانه و کارهای معمول خانه مسئولیت هایی دارد و باید مانند سایر اعضای خانواده در انجام دادن ان مشارکت داشته باشد.

مسئولیت پذیری در کودکان

مسئولیت کودک در خانه نسبت به خود و نسبت به خانواده تعریف می شود. به این صورت که کودک نسبت به کارهای خود و همچنین کارهای خانه مسئولیت دارد و باید ان ها را انجام دهد.

اولین کاری که باید به کودکان اموزش داد انجام امور شخصی خود است. او باید یادبگیرد بعد از بازی، اسباب بازی های خود را جمع کند. لباس های خود را در کمد شخصی قرار دهد و اگر دچار اشتباهی شد برای رفع آن اقدام کند.

مراقب و پرستار کودک باید مهارت هایی را در این زمینه به کودک آموزش دهد.

الگوی مناسبی برای کودک باشید

کودکان برای اینکه رفتاری را در خود پرورش دهند باید آن را در رفتار مراقبین خود ببیند. شما بسیاری از مهارت ها را با رفتار خود می توانید به کودک اموزش دهید.

برنامه فعالیت های خانواده را یادداشت کنید

با نوشتن برنامه روزانه، کودک متوجه می شود که تمام اعضای خانواده نسبت به همدیگر مسئولیت دارند و روزانه نسبت به یکدیگر کارهای مشخصی را انجام می دهند. همچنین نوشتن برنامه روزانه به کودک کمک می کند که وظایف خود را فراموش نکند و به ایجاد نظم در روند زندگی کودک ایجاد می کند.

 

مسئولیت پذیری در کودکان

 

پیشنهاد مطالعه بیشتر: پرستار کودک مراقبت و نگهداری موثر می تواند مطلوب باشد

 

رفتار مثبت کودک را ستایش کنید

سعی کنید به جای دادن هدیه های مادی از تشویق و ارزشمند جلوه دادن رفتار کودک استفاده کنید. رفتارهای مثبت کودک را زیر نظر بگیرید و با تشویق کودک به انجام فعالیت های مثبت کودک را ترغیب کنید.

فرصت کافی به کودک بدهید

آموزش هر مهارتی به کودک نیازمند صبر و حوصله است. باید به کودک زمان بدهید تا دنیای اطراف خود را بشناسد و به روش خود به کارها بپردازند. شما به عنوان یک مراقب و یا پرستار کودک وظیفه دارید توصیه های لازم را به کودک بکنید و امنیت کودک را حفظ کنید اما نباید برای افزایش سرعت در روند انجام کارها به جای آن ها دست به کار شوید.

 از تطابق مسئولیت با توانمندی و سن کودک مطمئن شوید

بار مسئولیتی که بر عهده کودک است نباید بیش از حد توانمندی و سن کودک باشد. کودکان در سنین مختلف به کارهای مختلفی علاقه مند می شوند. کودکان خردسال دوست دارند در کارهای خانه به پدر و مادر کمک کنند پس می توان به راحتی به کودک فعالیت های دلخواه را واگذار کرد و منتظر نتیجه شد. اگر به کودکان کارهایی را محول کنیم که متناسب با شرایط کودک نباشد به زودی کودک دچار سرخوردگی و نا امیدی می شود و احساس بی ارزش بودن خواهد کرد.

مسئولیت پذیری در کودکان

اجازه دهید برای خواسته هایشان تلاش کنند

متاسفانه والدین امروزه در تلاشند که در کمترین زمان ممکن نیاز های کودک را برآورده کنند و این موضوع شاید برای کوتاه مدت رضایت کودک را به همراه داشته باشد اما در بلند مدت پیامدهای نامناسبی دارد. به کودک یاد بدهید اگر چیزی می خواد باید برای آن پس انداز داشته باشد و تلاش کند تا آن را به دست بیاورد.

به کودک یا بدهید که خطاهایش را بپذیرد

اگر کودک در انجام کارها به مشکل برخورد و یا نتوانست آن را طبق خواسته شما انجام دهد و یا ناموفق شد او را مورد سرزنش قرار ندهید بلکه به او بگویید این یک امر طبیعی است و او می تواند دوباره در این زمینه تلاش کند.

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.