مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

تشخیص سندروم داون و نگهداری کودکان مبتلا

تشخیص سندروم داون و نگهداری کودکان مبتلا

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

تشخیص سندروم داون قبل از تولد شاید بسیار غم انگیز باشد، ولی سعی کنید خود را آرام و آماده نگه دارید. دانش و مهارت لازم برای نگهداری کودک مبتلا به سندروم داون را کسب کنید. این کار به شما اعتماد به نفس می دهد تا بهتر از کودک خود محافظت کنید.
اگر تاکنون یک کودک مبتلا به سندروم داون مراقبت نکرده اید سعی کنید یک روز را به نگهداری کودکی با این ویژگی بگذرانید و قبل از تولد کودکتان آمادگی لازم را کسب کنید.

علایم اولیه سندروم داون در کودکان

طبق موسسه ی بین المللی سندروم داون (National Down Syndrome Society) نوزادان مبتلا در ویژگی هایی مشترکند که شامل موارد زیر می شود:
? چشم های نازک و بادامی
? بینی کوچک
? صورت گرد با چهره ی تقریبا مسطح و صاف

? توانایی های فوق عادی مفاصل. [مفصل در جهت های غیر معمول یا بیشتر از حد معمول انعطاف دارد.]

? نقص ماهیچه ای. [منظور هم قدرت ماهیچه و هم ساختار فیزیکی ماهیچه را شامل می شود.]

? فاصله ی بیشتر از معمول بین انگشت بزرگ پا و سایر انگشتان پا

? خط عمیق کف دست


شیر مادر بهترین شیر است!

در نگهداری کودک همواره باید درنظر داشته باشید که شیر مادر برای نوزاد سالم ترین غذا است. این نکته در نگهداری کودکان مبتلا به سندروم داون بیشتر باید رعایت شود زیرا این کودکان بیشتر در معرض خطر بیماری های عفونی و مشکلات تنفسی هستند. طبق موسسه ی جهانی سندروم داون شیر مادر نوزادان مبتلا را در جهت های زیر نیز یاری می دهد:
? افزایش قدرت ماهیچه های فک و زبان که بعدا باعث بهبود توانایی مکالمه خواهد شد.
? افزایش سرعت رشد سلول های مغزی به علت تماس و لمس مادر
? بهبود وضعیت گوارش و هضم. این کودکان معمولا به مشکلات گوارشی دچار خواهند شد.
در نظر داشته باشید چون این کودکان ماهیچه های ضعیف تری دارند مکیدن شیر برایشان دشوارتر است. همچنین این کودکان نسبت به کودکان معمولی بیشتر می خوابند. دقت کنید که نوزاد در حین شیر خوردن بیدار باشد.

سلامتی نوزاد

طبق گفته ی سازمان بین المللی سندروم داون، این کودکان بیشتر دچار بیماری و مشکلات خاص جسمی می شوند. همواره برای نگهداری کودک بیمار آماده باشید. در صورت امکان برای او پرستار مخصوص کودکان سندروم داون استخدام کنید، چه به عنوان پرستار کودک و چه به عنوان پرستار بیمار در دوره ی بیماری. مشکلاتی مانند حمله های قلبی، مشکلات گوارشی، کم شنوایی و نقص در بینایی؛ معمولا با سندروم داون همراه هستند. همه ی کودکانی که مبتلا به این سندروم هستند دچار این بیماری ها نمی شوند ولی اگر کودک شما دچار بیماری شد به دنبال پزشک و پرستار متخصص در زمینه ی بیماری کودک مبتلا به سندروم داون بگردید.

وضعیت کنونی کودکان مبتلا به سندروم داون

امروزه به خاطر پیشرفت علم پزشکی و مراکز پرستار کودک، نگهداری کودکان بیمار راحت تر شده است. با این وجود همواره باید نکات ایمنی را رعایت کنید. در صورت بروز مشکل سریعا با متخصصین تماس بگیرید.
در مقایسه با گذشته، افراد مبتلا به سندروم داون از کیفیت زندگی مناسبی با طول بیشتری برخوردارند. آنها می توانند زندگی کاملی با تجربه های اجتماعی، موفقیت های بزرگ و ازدواج داشته باشند. شما نیز همانند سایر والدین خواهید دید که کودکتان تمامی جنبه هایی که یک کودک سالم را خواهد داشت.
البته در نظر داشته باشید که کودکان مبتلا به سندروم داون رشد عقلی کمتری نسبت به کودکان معمول دارند، اما از نظر روحی و عاطفی تفاوتی با یک کودک سالم ندارند. سعی کنید همواره کودک را تشویق کنید. او را با دیگران مقایسه نکنید. ممکن است گاهی فرد مبتلا به این سندروم دچار ناامیدی یا افسردگی یا سایر بیماری های روحی شود. در این شرایط فرد را دلداری بدهید و نکات مثبت او را یادآوری کنید. در صورتی که کودک دیگری نیز دارید بسیار مواظب باشید طوری رفتار نکنید که موجب حسادت یا ناراحتی فرزندان دیگر شود.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار