مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

عوامل نگران کننده استفراغ کودک چیست؟

عوامل نگران کننده استفراغ کودک چیست؟

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

استفراغ کودک در هفته های اول که غذا خوردن را شروع می کند و بدن شروع به رشد می کند، اتفاقی طبیعی است. استفراغ می تواند برای کودک ترسناک بوده و سبب گریه‌ی کودک گردد. همچنین برای پرستار کودک در نگهداری از کودک نیز می‌تواند دچار اخلال شود. تهوع می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. از جمله تهوع ناشی از بودن در خوردن، سوء هاضمه که از عوامل نگران کننده استفراغ کودکان نیست. از دیگر عوامل مورد توجه نیز می‌توان به گریه یا سرفه های طولانی مدت اشاره کرد. بنابراین در نگهداری کودک و ماه های ابتدایی ممکن است به کرات شاهد استفراغ کودک باشید.

شرایط عادی استفراغ کودک

اثرات ناشی از استفراغ می تواند پس از ۶ تا ۲۴ ساعت فروکش کند. بنابراین در حالت کلی، نیاز به کار خاصی نیست و نگهداری کودک در شرایط نرمال می تواند انجام گیرد. در این شرایط نگهداری کودک نیازمند هیچ درمان خاصی نیست و تنها باید به کودک مقدار کافی آب بدهید.
تا زمانی که کودک شما سالم به نظر می رسد و به وزنش اضافه می شود، دلیلی برای نگرانی وجود ندارد ولی اگر در صحت نگهداری کودک خود شک دارید، حتما به پزشک مراجعه نمایید.

 

چه عواملی استفراغ را نگران کننده می‌کند؟

در هفته های اول نگهداری کودک، علت استفراغ می تواند پر شدن شکم کودک باشد. پس از گذشتن هفته‌های نخستین نگهداری کودک، علت این اتفاق می تواند عفونت های شکمی – مثل اسهال و استفراغ باشد.

دیگر عوامل استفراغ

از دیگر عوامل استفراغ می توان به عوامل زیر اشاره کرد:

  • سرماخوردگی
  • عفونت ادراری
  • عفونت گوش
  • ویروس کرونا
  • حساسیت به غذا

نیز می تواند سبب استفراغ شود. بنابراین اگر خوردن این دسته از غذاها را متوقف کنید، مشکل حل خواهد شد و نگهداری کودک تسهیل خواهد یافت. اگرچه توصیه می شود حتما قبل از حذف یک غذا از لیست، با پزشک مشاور خود مشورت نمایید. درباره بیماری‌های گوارشی کودکان بیشتر بخوانید.

البته استفراغ می تواند دلایل جدیتری داشته باشد که نگهداری کودک را به مخاطره بیندازد. پس از مشاهده نشانه های زیر حتماً به پزشک مراجعه کنید.

  • تب
  • نخوردن شیر و یا شیر خشک
  • تنگی نفس
  • کم خوابی و یا کج خلقی
  • برآمدگی در استخوان جمجمه
  • برآمدگی شکم

 

خون و یا صفرا در استفراغ

اگر کودک تا قبل از وقوع استفراغ، سابقه‌ی قبلی در خونریزی همراه استفراغ را نداشته، جای نگرانی در نگهداری کودک نیست. ممکن است در اثر فشار ناشی از استفراغ و پارگی یک رگ یا خون دماغ شدن در ۶ ساعت گذشته و یا یک جراحت در دهان، این اتفاق حاصل شده باشد اما اگر وجود خون در استفراغ ادامه یافت، حتما با دکتر خود مشورت کنید. احتمالا پزشک به یک نمونه از استفراغ کودک نیاز خواهد داشت.بنابراین علارغم عدم جذابیت، برای اطمینان از نگهداری کودک به صورت صحیح اقدام به جمع کردن یک نمونه از استفراغ حاوی خون یا صفرا نمایید. لکه های سبز می تواند نشانه ی انسداد روده باشد و این یک زنگ خطر در نگهداری کودک است.

استفراغ مداوم و زیاد کودک در بازه ی نیم ساعت بعد از غذا

این اتفاق ممکن است در اثر عیب در دریچه ی معده و باز نشدن درست آن برای ورود غذا به معده رخ دهد. این اتفاق می تواند سبب مخاطره در نگهداری کودک شود. علامت های کمبود آب بدن مانند خشکی دهان، کم بودن پوشک خیس(کمتر از 6 تا در روز) برآمدگی های روی پوست که با فشار دادن محو نمی شوند.

 

چگونه برای استفراغ به کودک کمک کنم؟

معمولا استفراغ جای نگرانی زیادی ندارد و پس از مدتی بهتر می شود. در زیر به چند راهکار اشاره شده تا نگهداری کودک را تسهیل کند:

به اندازه ی کافی به کودک آب دهید.

با استفراغ، کودک بخش زیادی از مایعات ضروری را از دست میدهد. بنابراین برای جبران این اتفاق و بهبود روند نگهداری کودک می توانید از پودر ORS در کنار شیر خشک و یا شیر و یا آب استفاده کنید ولی حتما از قبل با پزشک خود مشورت کنید تا نگهداری کودک دچار مشکل نگردد. در نگهداری کودک به این نکته توجه داشته باشید که برای تامین آب بدن کودک از آبمیوه و یا نوشابه های گازدار استفاده نکنید.

به کودک کمک کنید تا به شرایط عادی بازگردد.

اگر از استفراغ کودک، 12 تا 24 ساعت می گذرد، روال معمول را در روند غذایی کودک به کار گیرید. اما روند دادن مایعات از جمله شیر را متوقف نکنید.اگر کودک، مواد غذایی جامد نیز مصرف می کند، با مواد غذایی که هضم راحتی دارند، از جمله ماست و یا غلات شروع کنید.

کمک کنید تا کودک بخوابد.

در نگهدار کودک، خواب می تواند تاثیر به سزایی داشته باشد.معمولا شکم در طی خواب خالی نشده و بنابراین جلوی استفراغ گرفته می شود.

از متخصص کمک بگیرید

توجه کنید که در نگهداری کودک از مصرف خودسرانه دارو، مثل داروهای ضد تهوع اجتناب کنید. اگر نوزادتان را به مراکز نگهداری کودک می فرستید، تا 48 ساعت بعد از اولین استفراغ، نگهداری را به عهده بگیرید. ترجیحاً عمل نگهداری کودک را در خانه انجام دهید. نگهداری کودک در منزل مزیت های بسیاری دارد که مرکز سلامت اول با متخصصین خود در زمینه پرستاری از کودک در کنار شما خواهد بود.

مرکز سلامت اول با سابقه درخشان، بهترین انتخاب برای پرستاری از کودک، سالمند و بیمار است. این مرکز همواره تلاش می‌کند بهترین پرستاران و مراقبان متناسب با شرایط برای شما در نظر بگیرد.

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.