مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

بهترین ویتامین های تقویت چشم

ویتامین های تقویت چشم

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

بهترین ویتامین های تقویت چشم : چشم‌ها اندام‌های پیچیده‌ای هستند که برای عملکرد صحیح و بهبود سلامت چشم باید از مواد مغذی و ویتامین‌ های چشم خاصی استفاده کرد. بیماری‌های مختلفی ممکن است چشم را تحت تأثیر قرار دهند که به نظر می‌رسد تغذیه در بروز همه آنها تأثیرگذار است. در این مقاله با ۹ ویتامین اصلی تقویت چشم که به حفظ سلامت چشم کمک می‌کند آشنا شوید:

1.بهترین ویتامین تقویت چشم، ویتامین A

ویتامین A با حفظ شفافیت قرنیه چشم، که پوشش خارجی چشم بیمار است، نقش مهمی در بینایی بازی می‌کند. این ویتامین همچنین یکی از اجزای رودوپسین است، پروتئینی در چشم این امکان را می‌دهد تا در شرایط نور کم بازهم اطراف را ببینید که این امر باعث تقویت چشم می‌شود.

کمبود ویتامین آ چه تاثیری بر سلامت و تقویت چشم دارد؟

کمبود ویتامین A در کشورهای پیشرفته نادر است، اما در صورت عدم درمان می‌تواند منجر به یک بیماری جدی به نام خشکی چشم شود. همچنین Xerophthalmia یک بیماری پیش‌رونده چشم است که با شب‌کوری آغاز می‌شود. اگر کمبود ویتامین A ادامه یابد، مجاری اشک و چشم بیمار خشک می‌شوند. درنهایت، قرنیه چشم بیمار نرم می‌شود و منجر به کوری برگشت‌ناپذیر می‌شود. در افرادی که به این بیماری مبتلا میگردند به خصوص در سنین بالا تر پیشنهاد میگردد که به صورت مدام از فرد مراقبت گردد و پرستاری سالمند به صورت شبانه روزی صورت گیرد تا این عزیزان سلامتی خود را بدست آورند.

ویتامین A همچنین می‌تواند به محافظت در برابر سایر بیماری‌های چشم کمک کند. برخی مطالعات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی حاوی ویتامین A ممکن است با کاهش خطر آب‌مروارید و دژنراسیون ماکولای وابسته به سن (AMD) همراه باشد. برای حفظ سلامت عمومی چشم، غذاهای غنی از ویتامین A به‌جای مکمل‌ها توصیه می‌شود. سیب‌زمینی شیرین و سبزی‌های سبز برگ، کدوتنبل و فلفل دلمه‌ای منبع غنی این ویتامین هستند پس برای تقویت چشم حتما از این مورد استفاده کنید.

2. تقویت چشم با ویتامین E

اعتقاد بر این است که بسیاری از بیماری‌های چشمی با استرس اکسیداتیو مرتبط است، که عدم تعادل بین آنتی‌اکسیدان ها و رادیکال‌های آزاد در بدن بیمار است. ویتامین E یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به محافظت از سلول‌های بیمار – ازجمله سلول‌های چشمی – در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد، مولکول‌های مضر و ناپایدار کمک می‌کند. علاوه بر این، برخی مطالعات نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی حاوی ویتامین E ممکن است به جلوگیری از آب‌مروارید مربوط به افزایش سن کمک کند و همچنین باعث تقویت چشم شود.

تقویت چشم با ویتامین E

بااین‌وجود، رژیم غذایی حاوی ویتامین E کافی برای حفظ سلامت چشم مناسب توصیه می‌شود. برخی از گزینه‌های غنی از ویتامین E شامل آجیل، دانه‌ها و روغن‌های پخت‌وپز است. ماهی قزل‌آلا، آووکادو و سبزی‌های سبز برگ نیز منابع خوبی برای تقویت چشم هستند.

3. ویتامین C، ویتامین تقویت کننده چشم

مانند ویتامین E، ویتامین C یک آنتی‌اکسیدان قوی است که ممکن است از چشم بیمار در برابر آسیب رسیدن ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کند. ویتامین C و چندین ماده مغذی دیگر در مکمل AREDS استفاده می‌شود، که ممکن است به کسانی که AMD دارند سود برساند. علاوه بر این، ویتامین C برای ساخت کلاژن موردنیاز است. کلاژن پروتئین سازنده قرنیه و صلبیه چشم است.

ویتامین C ممکن است به بیمار در کاهش خطر ابتلا به آب‌مروارید و عفونت چشم نوزادان کمک کند، بیماری‌ای که باعث کدر شدن چشم بیمار و اختلال در بینایی می‌شود. مطالعه دیگری نشان داد که استفاده مکمل‌های منظم ویتامین C ممکن است خطر آب‌مروارید را تا 45٪ کاهش دهند. مرکبات و میوه‌های گرمسیری، فلفل دلمه‌ای، کلم بروکلی و کلم پیچ حاوی مقادیر زیادی ویتامین C هستند.

4. ویتامین‌های B6 ، B9 و B12 برای تقویت چشم

محققان همچنین چندین ویتامین B را برای تأثیر آنها بر سلامت چشم، به‌ویژه ویتامین‌های B6، B9 و B12 بررسی کرده‌اند. این ترکیب از ویتامین‌ها می‌تواند سطح هموسیستئین را کاهش دهد، پروتئینی در بدن بیمار که ممکن است با التهاب و افزایش خطر ابتلا به AMD همراه باشد. بااین‌حال، برای تأیید فواید این مکمل‌ها، تحقیقات بیشتری لازم است. بعلاوه، مشخص نیست که آیا افزایش مصرف غذاهای غنی از ویتامین B اثرات مشابهی دارد یا نه؟

سوالی که در این بین مطرح میگردد این است که بیماری هایی که سلامت چشم ما را تهدید میکنند و ما می بایستی که با آن ها آشنایی داشته باشیم. برای دریافت برنامه غذایی بابت هر بیماری بینایی می بایستی به پزشک متخصص مراجعه کنید و صرفا با خواندن یک مقاله نمیتوان به صورت قطع و خودسرانه اقدام به مصرف ویتامین نمود اما آشنایی با بیماری های مختلف بینایی مخصوصا در سنین بالا و سالمندان عزیز خالی از لطف نیست، در مقاله بیماری های بینایی سالمندان به صورت کامل در رابط با بیماریی های بینایی صحبت شده است.

برای تقویت چشم چه بخوریم

برای تقویت چشم چه بخوریم ؟ برای جواب این سوال همراه ما باشید. علاوه بر موارد گفته شده یکسری ویتامین های نا شناخته ای نیز برای تقویت چشم مثل نیاسین، ریبوفلاوین و موارد دیگری نیز وجود دارد که می تواند در سلامت چشم کمک بسیار زیادی کنند. کمبود این نوع مواد مغذی همچون ویتامین های ذکر شده می تواند سبب انواع بیماری های چشمی شود. تعدادی از این نوع ویتامین برای تقویت چشم و بهبود بینایی به صورت زیر می باشد برای پاسخ به سوال برای تقویت چشم چه بخوریم با ما همراه باشید.

برای تقویت چشم چه بخوریم

ریبوفلاوین بهترین ویتامین برای تقویت چشم

ویتامین B دیگری که در رابطه با سلامت و تقویت چشم موردمطالعه قرارگرفته، ریبوفلاوین (ویتامین B2) است. به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان، ریبوفلاوین توانایی کاهش استرس اکسیداتیو در بدن بیمار، ازجمله چشم‌ها را دارد. به‌طور خاص، دانشمندان در حال مطالعه پتانسیل ریبوفلاوین برای جلوگیری از آب‌مروارید هستند، زیرا کمبود طولانی‌مدت ریبوفلاوین ممکن است منجر به این بیماری شود. جالب اینجاست که بسیاری از افراد مبتلابه آب‌مروارید نیز دارای کمبود این آنتی‌اکسیدان هستند.

مقامات بهداشتی مصرف 1.1-1.3 میلی‌گرم ریبوفلاوین در روز را توصیه می‌کنند. دستیابی به این مقدار معمولاً آسان است، زیرا بسیاری از غذاها سرشار از ریبوفلاوین هستند. برخی از نمونه‌ها شامل جو دوسر، شیر، ماست، گوشت گاو و غلات غنی‌شده است که استفاده از آن ها باعث تقویت چشم می‌شود.

به نقل از healthline :

یکی دیگر از ویتامین های B که در رابطه با سلامت چشم مورد مطالعه قرار گرفته است، ریبوفلاوین (ویتامین B2) است. ریبوفلاوین به عنوان یک آنتی اکسیدان پتانسیل کاهش استرس اکسیداتیو در بدن شما از جمله چشم را دارد.به طور خاص، دانشمندان در حال مطالعه پتانسیل ریبوفلاوین برای جلوگیری از آب مروارید هستند، زیرا کمبود طولانی مدت ریبوفلاوین ممکن است منجر به این وضعیت شود. جالب اینجاست که بسیاری از افراد مبتلا به آب مروارید نیز دچار کمبود این آنتی اکسیدان هستند

یک مطالعه نشان داد زمانی که رژیم غذایی شرکت کنندگان شامل 1.6 تا 2.2 میلی گرم ریبوفلاوین در روز بود، 31 تا 51 درصد خطر ابتلا به آب مروارید کاهش می یابد، در مقایسه با 0.08 میلی گرم در روز. مقامات بهداشتی مصرف 1.1 تا 1.3 میلی گرم ریبوفلاوین در روز را توصیه می کنند. دستیابی به این مقدار معمولاً آسان است، زیرا بسیاری از غذاها سرشار از ریبوفلاوین هستند. برخی از نمونه ها شامل جو، شیر، ماست، گوشت گاو و غلات غنی شده است

عملکرد اصلی نیاسین (ویتامین B3) در بدن شما کمک به تبدیل غذا به انرژی است. همچنین می تواند به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل کند. اخیراً مطالعات نشان داده اند که نیاسین ممکن است در پیشگیری از گلوکوم نقش داشته باشد، وضعیتی که در آن عصب بینایی چشم شما آسیب می بیند.

نیاسین ویتامین مفید برای تقویت چشم

عملکرد اصلی نیاسین (ویتامین B3) در بدن کمک به تبدیل غذا به انرژی است. همچنین می‌تواند به‌عنوان یک آنتی‌اکسیدان عمل کند. اخیراً، مطالعات نشان داده‌اند که نیاسین ممکن است در پیشگیری از گلوکوم نقشی داشته باشد، در این شرایط عصب بینایی چشم بیمار آسیب می‌بیند. مکمل‌ها باید با احتیاط مصرف شوند. وقتی نیاسین در مقادیر زیاد 5/1 و 5 گرم در روز مصرف شود، ممکن است اثرات نامطلوبی برای چشم ایجاد کند، ازجمله تاری دید، آسیب ماکولا و التهاب قرنیه.

با این‌حال، هیچ مدرکی وجود ندارد که مصرف غذاهای طبیعی حاوی نیاسین دارای اثرات سو باشد. برخی منابع غذایی شامل گوشت گاو، مرغ، ماهی، قارچ، بادام‌زمینی و حبوبات است.

ویتامین لوتئین و زاگزانتین برای تقویت چشم

لوتئین و زاگزانتین بخشی از خانواده کاروتنوئیدها هستند، گروهی از ترکیبات مفید که توسط گیاهان سنتز می‌شوند. هردوی این کاروتنوئیدها در ماکولا و شبکیه چشم بیمار یافت می‌شوند، جایی که مسئول فیلتر کردن نور آبی است، بنابراین از چشم فرد در برابر آسیب محافظت می‌کنند و باعث تقویت چشم می‌شود.

ممکن است در حدود 6 میلی‌گرم لوتئین و زاگزانتین فوایدی داشته باشد و یک رژیم غذایی غنی از میوه و سبزی‌ها به‌طور طبیعی این مقدار را تأمین می‌کند. سبزی‌ها اسفناج، کلم پیچ و کلارد پخته‌شده به‌ویژه در این کاروتنوئیدها زیاد است.

ویتامین برای تقویت چشم و تاری دید

تقویت چشم با اسیدهای چرب امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 نوعی چربی اشباع‌نشده چندمنظوره است. غشای سلولی شبکیه چشم انسان حاوی غلظت بالایی از DHA، نوع خاصی از امگا 3 است. چربی‌های امگا 3 علاوه بر کمک به تشکیل سلول‌های چشم، دارای خواص ضدالتهابی هستند که ممکن است در پیشگیری از رتینوپاتی دیابتی (DR) نقش داشته باشد.

چربی‌های امگا 3 همچنین ممکن است با کمک به تولید اشک بیشتر، به افرادی که بیماری خشکی چشم دارند کمک کند. با این شرایط، کمبود اشک باعث خشکی، ناراحتی و گاهی اوقات تاری دید می‌شود. برای افزایش اسیدهای چرب امگا 3، منابع غنی مانند ماهی، بذر کتان، دانه‌های چیا، سویا و آجیل را در خود بگنجانید. امگا 3 را می‌توان در روغن‌های پخت‌وپز مانند کلزا و روغن‌زیتون نیز یافت.

تیامین بهترین ویتامین برای تقویت چشم

تیامین یا ویتامین B1 در عملکرد صحیح سلول و تبدیل غذا به انرژی نقش دارد. این ویتامین احتمالاً در کاهش خطر آب‌مروارید نیز مؤثر است. علاوه بر این، تیامین به‌عنوان یک درمان بالقوه برای مراحل اولیه DR پیشنهادشده است. منابع غذایی تیامین شامل غلات کامل، گوشت و ماهی است. علاوه بر این، تیامین اغلب به غذاهایی مانند غلات صبحانه، نان و ماکارونی اضافه می‌شود.


سوالات متداول

1. کمبود چه ویتامینی باعث ضعیفی چشم میشود؟

کمبود ویتامین E می تواند یکی از دلایل ضعیف شدن چشم باشد.

2. کمبود کدام ویتامین باعث تاری دید میشود؟

کمبود ویتامین b12 یکی از دلایل اصلی تاری دید بوده که می بایست از این نوع ویتامین برای تقویت چشم حتما استفاده کنید.

3. کدام ویتامین در سلامت چشم و بینایی نقش دارد؟

ویتامین C، B و E تاثیر زیادی بر سلامت و تقویت چشم دارد و جزو اصلی ترین ویتامین های چشم محسوب می‌شوند.

4. برای تقویت چشم چه بخوریم؟

ایا برایتان سوال است که برای تقویت چشم چه بخوریم؟ برای تقویت چشم می توانید از ویتامین C و E استفاده نمایید.

Picture of Meysam Ganji
Meysam Ganji
اینجانب میثم گنجی کار پرستاری و مراقبت از بیمار و سالمند را به طور حرفه ای دنبال می کنم و همواره به ارائه خدمات با کیفیت و متناسب با نیاز هر فرد معتقد هستم. در طی این سال ها، با شرکت در کلاس ها و برگذاری دوره ها و کارگاه های آموزشی متعدد در این زمینه مهارت ها و تجربیات ارزشمندی کسب کرده ام که سعی دارم در اینجا با شما عزیزان اشتراک بذارم.
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.