مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت افراد :چگونه سکته مغزی می تواند شخصیت شما را تغییر دهد

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت سالمند

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت  Stroke Can Change Personality  یکی از مهم ترین عوارضی است که باید توسط فرد بیمار و اطرافیان او مورد شناخت دقیق قرار گیرد. 

بررسی تاثیر سکته مغزی بر شخصیت
سکته مغزی می تواند علاوه بر تأثیرات بدنی بارز ، تغییرات شخصیتی قابل توجهی ایجاد کند. اگر دچار سکته قلبی شده اید ممکن است پس از عبور از آن دیگر مانند گذشته “خود” رفتار نکنید . این تغییرات رفتاری پس از سکته مغزی می تواند شما و عزیزانتان را غافلگیر کند.

سکته مغزی می تواند تغییرات عمده ای در توانایی های بدنی مانند اختلال بینایی و کاهش قدرت و هماهنگی جسمی ایجاد کند همچنین می تواند سبب تغییرات شخصیتی شود که در زیر به آن اشاره می نماییم :

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت افراد :

افسردگی

افسردگی یک تغییر شخصیتی بسیار رایج است که پس از سکته رخ می دهد . در حقیقت 33٪ از بازماندگان از افسردگی پس از سکته مغزی دچار این مشکل می شوند.
برآورد شیوع دقیق و احتمال بروز این مشکل دشوار است ، اما شواهد نشان می دهد افرادی که سکته کرده اند بیشتر از کسانی که دچار این حمله نشده اند ، افسردگی را گزارش می کنند.

دلایل افسردگی پس از سکته مغزی
افسردگی پس از سکته مغزی ناشی از ترکیبی از عوامل بیولوژیکی و موقعیتی است:

محدودیت های جسمی:
محدودیت های ناشی از سکته مغزی ، مانند ضعف بدن ، از دست دادن بینایی و مشکلات هماهنگی اعضای بدن ، ممکن است باعث شود شما از مانند گذشته توانمند نبوده و یا دچار معلولیت شده باشید .
نگرانی های بهداشتی:
بعد از سکته مغزی ، ممکن است بیشتر نگران سلامتی خود باشید یا نگرانی از مرگ در وجود شما اثرات منفی بگذارد . احساس ناتوانی یا ناامیدی ناشی از این شرایط می تواند سبب بروز افسردگی پس از سکته شود.

تغییرات مغز:

آسیب مغزی ناشی از سکته می تواند تغییراتی در عملکردهای عادی مغز ایجاد کند و در نتیجه فعالیت های بیولوژیکی عادی آن تغییر یافته و در نهایت منجر به افسردگی شود.

شناخت تاثیر سکته مغزی بر شخصیت
تأخیر در درمان:

بسیاری از افراد تمایلی به پیگیری و درمان افسردگی ندارند. برخی از بازماندگان سکته مغزی به دلیل درگیر بودن با سایر مشکلات جسمی خطر ابتلا به افسردگی را جدی نمی گیرند و باور نمی کنند که درمان افسردگی می تواند سبب بهبود شرایط کلی بدن گردد .

درمان افسردگی :

اگر شما یا یکی از اطرافیانتان پس از سکته مغزی، احساس غم و اندوه یا ناامیدی طولانی مدتی دارید ، می توانید برای حل این مشکل کمک های تخصصی و موثری دریافت کنید.
درک این مسئله که بروز افسردگی تقصیر شما نیست و نشانه ضعف اراده و شخصیت شما نبوده می تواند گامی قدرتمند در جهت دریافت درمان پزشکی مناسب باشد.
علیرغم همه عناصری که در ایجاد افسردگی پس از سکته مغزی نقش دارند ، معمولاً با رویکرد ترکیبی که شامل تجویز داروهای ضد افسردگی و مشاوره است ،این مشکل به خوبی قابل درمان است.

بیشتر بخوانید: ارتباط با سالمندان: نکات مهم برای ایجاد پیوند بیشتر بین پدر بزرگ و مادربزرگ با نوه ها

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت و بروز اجتناب اجتماعی

پس از سکته مغزی ، اگر فرد دیگر قادر به انجام کارهایی که قبلاً انجام می داده نباشد ، ممکن است دچار انزوا و اجتناب اجتماعی شود .
اگر بعد از سکته مغزی مجبور شوید کار خود را ترک کنید ، یا مشارکت در فعالیت های منظم اجتماعی برای شما دشوار شده باشد در این شرایط ممکن است به احساس تنهایی و انزوای اجتماعی دچا رشوید .

برخی از بازماندگان سکته مغزی دارای معلولیت های شدیدی هستند که رانندگی ، خروج از خانه یا حتی خارج شدن از رختخواب را با مشکل روبرو می کند. ناتوانی شدید ممکن است نیاز به نقل مکان به یک محیط زندگی جدید برای کمک به زندگی روزمره داشته باشد. همه این عوامل می تواند به اجتناب از موقعیت های اجتماعی و انزوا شود .

از دست دادن مهارت های شناختی

از دست دادن مهارت های شناختی پس از سکته مغزی می تواند تقریباً در هر منطقه از مغز اتفاق بیفتد ، اما بیشتر اوقات با سکته های مغزی روی لوب پیشانی ، لوب جداری یا لوب گیجگاهی مغز رخ می دهد.

تغییر در مهارت های شناختی شامل مشکل در استفاده از زبان ، حل مسئله ، خواندن و محاسبات ساده ریاضی است.
برخی از بازماندگان سکته مغزی نام ها را فراموش می کنند و یا از کارهای مهم زندگی غافل می شوند.
نقایص شناختی همچنین می تواند باعث سردرگمی بیمار شود و یا درک مفاهیمی را که فرد قبلاً قادر به درک آنها بود برای او دشوار کند.

از دست دادن مهارت های شناختی می تواند ناراحت کننده باشد و بسیاری از بازماندگان سکته مغزی ممکن است برای توجیح اشتباهات مکرر خود بهانه تراشی کنند یا حتی برای جلوگیری از خجالت ، در مورد اشتباهات خود دروغ بگویند.

بازگرداندن مهارت های شناختی یک چالش بزرگ است ، اما همانطور که ناتوانی جسمی می تواند با فیزیوتراپی بهبود یابد ، ناتوانی های شناختی نیز می تواند با روش های درمانی اختصاصی بهبود یابد.

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت و بی ثباتی

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت و بروز بی ثباتی عاطفی

بسیاری از بازماندگان سکته مغزی احساس بی ثباتی عاطفی می کنند یا به طور مداوم گریه می کنند یا می خندند.
این افراد شرایطی را تجربه می کنند که با تغییرات خلقی و ابراز احساسات غیرقابل کنترل مشخص می شود.

داروهایی وجود دارد که می تواند برای کنترل این مشکل استفاده گردد و شناخت درمانی و همچنین حمایت اجتماعی می تواند به فرد کمک کند تا با شرایط جدید کنار بیایید.

کمبود انگیزه

سکته مغزی می تواند منجر به کمبود انگیزه و بی علاقگی در فرد شود . بی علاقگی به زندگی بعد از اکثر انواع آسیب های مغزی رخ می دهد. دلایل مختلفی برای بی انگیزگی بعد از سکته مغزی وجود دارد.
کاهش توانایی های شناختی ، بروز افسردگی و تغییر در ساختار و عملکرد مغز پس از سکته مغزی می تواند سبب بروز بی علاقگی شود.

پرخاشگری و تاثیر سکته مغزی بر شخصیت

برخی از بازماندگان سکته مغزی به طور غیرمنتظره ای پرخاشگر می شوند و رفتارهای خشن یا تهاجمی دارند. پرخاشگری ، اغلب نتیجه تغییرات احساسی و آسیب مغزی ناشی از سکته مغزی است.
پرخاشگری معمولا با زوال عقلی همراه است . زوال عقل عروقی هنگامی رخ می دهد که سکته های کوچک در طول زمان اتفاق می افتد و منجر به تجمع آسیب ها در سراسر مغز می شود و در نتیجه نوع متمایزی از زوال عقل ایجاد می شود.
زوال عقل عروقی با علایمی مانند کاهش در حافظه و مهارت های تفکر ، گیجی ، مشکل در یافتن چیزها ، مشکل در جهت یابی و تغییر در رفتار فرد مشخص می شود.

عدم همدلی

عدم توانایی همدلی بعد از سکته مغزی در اثر آسیب مغزی ایجاد می شود که مناطق سمت راست مغز را تحت تأثیر قرار می دهد. عدم همدلی معمولاً برای اطرافیان بیمار ناراحت کننده است ، اما به طور معمول توسط فرد بیمار مورد توجه قرار نمی گیرد .

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت و از دست دادن شوخ طبعی

 

بیشتر بخوانید: شناخت علایم اولیه ابتلا به پارکینسون در سالمندان

 

از دست دادن حس شوخ طبعی

شوخ طبعی نیاز به بصیرت و تفکر سریع دارد. شوخ طبعی غالباً بر این اساس استوار است که ایده های متفاوتی که به هم تعلق ندارند هنگام قرار گرفتن در کنار یکدیگر خنده دار و سرگرم کننده به نظر برسند.

انواع مختلف سکته مغزی می تواند از حس شوخ طبعی یک بازمانده سکته مغزی بکاهد. ممکن است فردی که قبلا بسیار شوخ بوده است پس از سکته نتواند جوک بسازد یا حتی با جوک دیگران بخندد.

درک اینکه کمبود شوخ طبعی به دلیل سکته مغزی اتفاق افتاده است ، می تواند در جلوگیری از بروز سو تفاهم در دیگران تاثیر گذار باشد .

از دست دادن مهارتهای رفتار اجتماعی

برخی از بازماندگان سکته مغزی ممکن است به گونه ای رفتار کنند که از نظر اجتماعی نامناسب تلقی شود. معمولاً سکته مغزی در لوب پیشانی با این عارضه همراه است.
رفتارهایی مانند برداشتن غذا از بشقاب غریبه ، اهانت با صدای بلند به مردم ، یا حتی بیرون آوردن لباس یا ادرار کردن در مجامع عمومی ممکن است اتفاق افتد.
این رفتار ها معمولا پرستار سالمند و یا اعضای خانواده او را که مسئولیت نگهداری از او را بر عهده دارند ، با چالش مواجه می کند.

به طور کلی ، یک بازمانده از سکته مغزی که از نظر اجتماعی رفتار غیرقابل قبولی از خود نشان می دهد ، بعید است که عذرخواهی کند یا سعی در اصلاح رفتار خود داشته باشد.

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت و حسادت

تاثیر سکته مغزی بر شخصیت و بروز حسادت

یک نوع نادر سکته باعث ایجاد سندرمی به نام سندرم اتللو می شود که با حسادت غیر منطقی و غیر عادی مشخص می شود ، خصوصاً در زمینه روابط عاشقانه. این سندرم می تواند بازماندگان سکته مغزی را تحت تأثیر صدمه مغزی بیشتر در مناطق قشر مغز در سمت راست قرار دهد.

سکته مغزی می تواند تغییرات عمده ای در شخصیت فرد ایجاد و تحمل این وضع از نظر احساسی برای همه افراد اطراف بیمار ممکن است شرایطی خسته کننده باشد.

با این حال ، اگر یک بازمانده از سکته مغزی و اطرافیان او درک کنند که منشأ این رفتار ناشی از  آسیب مغزی پس از سکته است ، سبب می شود که باور داشته باشند که این رفتار از قبل برنامه ریزی نشده است و هیچ کس قصد توهین به آنها را ندارد .

مرکز پزشکی سلامت اول با داشتن سال ها تجربه گرانقدر در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل و مجوز رسمی از وزارت بهداشت آمادگی دارد به صورت شبانه روزی در عرصه پرستار کودک ، پرستاری سالمند و پرستار بیمار ارائه خدمت نماید.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
1 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار