مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

پرستار در منزل سلامت اول

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار

آکنه هورمونی و هر آنچه که لازم است در مورد آن بدانید

عامل آکنه هورمونی

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آکنه های هورمونی  hormonal acne معمولاً به عنوان آکنه شناخته می شوند. اصطلاح دیگر این بیماری پوستی آکنه ولگاریس است. آکنه به دلیل نحوه ایجاد مشکل پوستی در پاسخ به تغییرات هورمونی و به ویژه افزایش آندروژن ها مانند تستوسترون ، آکنه هورمونی نامیده می شود.

آکنه هورمونی

افزایش سطح آندروژن می تواند فرآیندی را ایجاد کند که باعث تولید چربی بیشتر ، تغییر در فعالیت سلول های پوستی ، التهاب و محاصره فولیکول های مو توسط باکتری معروف به پروپیونی باکتریوم آکنه (P. acnes) این می تواند منجر به آکنه شود.

ضایعات آکنه یا شدت های مختلف زخم به طور معمول صورت و بالاتنه را تحت تأثیر قرار می دهد. آکنه یک بیماری شایع و قابل درمان است.

آکنه چیست؟

آکنه خفیف بسیاری از افراد را در دوران بلوغ تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد. آکنه نوعی بیماری در پوست است.

آکنه وقتی بوجود می آید که بدن چربی اضافی ایجاد کرده باشدکه این چربی خشک شدن پوست را متوقف می کند. هنگامی که این ماده بهمراه سلولهای مرده پوست ، در یک منفذ پوستی جمع می شود در صورت مسدود شدن این منفذ با مواد فوق یک ضایعه آکنه بوجود می آید .

ضایعات پوستی ایجاد شده توسط آکنه شامل کومدون است که می تواند جوش های باز یا بسته ای باشد که در قاعده موها ایجاد می شود. از کومدون در سطح جامعه بیشتر با نام جوش زیرپوستی یاد می‌شود. کومدون‌ها یا سرسیاه هستند (باز) یا سرسفید (بسته).

انواع دیگر ضایعات عبارتند از:

پاپول

چرک

گره ها

کیست

این چهار نوع ضایعه ، با افزایش اندازه و شدت ، هنگامی که باکتری ها با پلاگین درگیر می شوند ، ایجاد می شوند. این باکتری ها باعث ایجاد پاسخ التهابی از سیستم ایمنی بدن می شوند.

آکنه شایع ترین بیماری پوستی در ایالات متحده است. آکادمی پوست آمریکا تخمین می زند که ممکن است حدود 50 میلیون نفر در ایالات متحده مبتلا به آکنه باشند.

آکنه هورمونی چیست؟

آکنه هورمونی اصطلاحی نیست که در تحقیقات پزشکی یا پزشکان استفاده می شود ، اما ممکن است در اینترنت ، مجلات پوست یا افرادی که داروهای گیاهی و طبیعی می فروشند استفاده شود.

در این مقاله آکنه به معنای آکنه هورمونی است. یکی از دلایلی که مردم ممکن است آن را آکنه هورمونی بنامند ، پیوند دادن آن با این واقعیت است که بیشتر در نوجوانانی دیده می شود زیرا نوجوانان در این سن تغییرات هورمونی بلوغ را تجربه می کنند.

علل آکنه هورمونی

علائم

علائم آکنه می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • جوش های سر سفید
  • جوش های سرسیاه
  • پاپول یا سفت دانه برآمدگی توپر سفت و کوچکی با حدود مشخص در پوست را گویند. این برآمدگی ممکن است همرنگ پوست باشد یا نباشد
  • چرک
  • کیست
  • گره ها

جوش های سر سفید و سرسیاه ملتهب نیستند و باعث درد و تورم نمی شوند. اگر ملتهب شوند ، می توانند به کیست یا چرک تبدیل شوند. ضایعات ملتهب می توانند دردناک ، زخم و قرمز باشند. ضایعه و اطراف آن ممکن است برجسته شود.

ضایعات اغلب در این قسمت های بدن ظاهر می شوند:

  • صورت
  • گردن
  • باسن
  • شانه ها
  • سینه

آکنه در صورت بیشتر روی های گونه ها و  پیشانی ظاهر می شوند ، زیرا سطح چربی در این قسمت بالاتر است. افسردگی به دلیل تأثیر بر اعتماد به نفس می تواند از عوارض آکنه باشد.

تصور می شود که آکنه 80 درصد افراد را تحت تأثیر قرار می دهد . افراد بین 11 تا 30 سال و به ویژه از 14 تا 19 سال بیشترین میزان آکنه را تجربه می کنند . برخی از افراد پس از 30 سالگی همچنان دچار آکنه می شوند. در دوران بارداری و یائسگی ، تغییرات هورمونی می تواند باعث آکنه در زنان شود.

علل آکنه :

چهار عامل اصلی در ایجاد ضایعات آکنه وجود دارد. هورمون ها یکی از فاکتورهای مهم هستند ، به همین دلیل ممکن است برخی افراد آن را آکنه هورمونی بنامند.

درمان آکنه هورمونی

چهار عامل بروز آکنه شامل موارد زیر است:

  1. تولید هورمون تستوسترون در دوران بلوغ افزایش می یابد. این هورمون باعث چربی پوست می شود زیرا باعث افزایش تولید چربی ، ماده روغنی ترشح شده در پایه موها برای محافظت و روان سازی پوست می شود.
  2. فولیکول های مو مسدود شده و باعث ایجاد کومدون یا “مسدود شدن منافذ” می شوند. تولید بیش از حد سلول های پوستی که معمولاً به سمت بالا رانده می شوند و در سطح پوست از بین می روند نیز به این روند می افزاید.
  3.  کومدون ها  با عفونت باکتریایی بدتر می شوند
  4. سیستم ایمنی بدن به باکتری واکنش نشان داده و در نتیجه التهاب ایجاد می کند.

همه آکنه ها التهابی نیستند. کمدون های ساده – جوش های سرسیاه و جوش های سر سفید – ممکن است ملتهب نشوند. جوشهایی به نام پاپول ، چرک ، گره و کیست – به دلیل افزایش پاسخ ایمنی – ملتهب هستند.

نقش هورمون ها در ایجاد آکنه

ممکن است آکنه به عنوان آکنه هورمونی شناخته شود زیرا یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده آن هورمون تستوسترون است. سطح تستوسترون در سالهای نوجوانی به عنوان بخشی از بلوغ افزایش می یابد. این شرایط باعث رشد بدن  در پسران و قدرت عضلات و استخوان در دختران می شود.

این هورمون همچنین تأثیر افزایش تولید چربی در پایه موها را دارد. زیرا غدد ترشح کننده چربی به تستوسترون حساس هستند. هورمون های دیگر نیز در آکنه نقش دارند. برای زنان ، تغییرات هورمونی مربوط به بارداری یا چرخه قاعدگی نیز می تواند باعث ایجاد آکنه شود. کاهش سطح استروژن ممکن است خطر آکنه در دوران یائسگی را افزایش دهد. اما نقش پروژسترون نامشخص است.

بیماری هایی که بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارد ، مانند  سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) می تواند باعث ایجاد آکنه شود.

آکنه در یائسگی

براساس گزارش محققان  ، تعداد فزاینده ای از خانم ها آکنه را فراتر از سن نوجوانی و در سنین 30 ، 40 و 50 سالگی تجربه می کنند. بیشتر موارد آکنه های زنان بزرگسال خفیف تا متوسط ​​است.

اکثر آکنه های زن بزرگسال مداوم هستند و پس از بلوغ بعد از 24 سالگی ادامه می یابند ، اما بین 20 تا 40 درصد موارد پس از بلوغ شروع می شود.

مشخص نیست که چرا چنین است ، اما برخی از تغییرات در سبک زندگی می توانند باعث برگشت و عود علایم می شوند . محققان متذکر می شوند زنانی که در دوران یائسگی دچار آکنه می شوند معمولاً دارای سطح آندروژن در محدوده طبیعی هستند ، اما سطح استروژن آنها کاهش می یابد.

ممکن است همین عدم تعادل باشد که باعث برافروختگی آکنه می شود. با رسیدن هورمون به “نقطه اوج” ، مقادیر جدید هورمونی منجر به تحریک اضافی غدد چربی می شود و شیوع آن را ایجاد می کند.

شدت آکنه

آکنه شدید زمانی است که التهاب رخ می دهد و ضایعات زیادی وجود دارد. ممکن است برای درمان آن دارو تجویز شود. آکنه ممکن است خفیف ، متوسط ​​یا شدید باشد.

طبقه بندی های موجود نشان می دهد که:

آکنه خفیف بیشتر شامل جوش های سرسیاه و جوش های سر سفید است و معمولاً نیازی به کمک پزشکان ندارد. کمتر از 20 کومدون یا 15 ضایعه التهابی یا در مجموع 30 ضایعه وجود دارد.

آکنه متوسط ​​شامل ضایعات ملتهب و غیر التهابی است که برخی از آنها ممکن است جای زخم ایجاد کنند. 20 تا 100 کومدون یا 15 تا 50 ضایعه التهابی یا در کل 30 تا 125 ضایعه کلی وجود دارد

آکنه شدید دارای ضایعات ملتهب گسترده است. هم می تواند بر ظاهر و اعتماد به نفس تأثیر بگذارد و هم باعث ایجاد زخم می شود. همه انواع آکنه می توانند آزار دهنده باشند.

حتی آکنه خفیف می تواند بر اعتماد به نفس فرد تأثیر بگذارد. این امر نه تنها به دلیل شکل ظاهری آن است ، بلکه به این دلیل است که اغلب جوانان ممکن است در ابتدای شروع ارتباط با جنس مخالف باشند که ممکن است رابطه تحت تاثیر این موضوع قرار گیرد .

موارد آکنه هورمونی

باورهای نادرست در مورد علت ایجاد آکنه:

  • افسانه های زیادی در مورد دلایل آکنه وجود دارد.
  • هیچ مدرکی مبنی بر ایجاد آکنه به دلایل زیر وجود ندارد:
  • بهداشت ضعیف
  • شکلات و سایر عوامل غذایی ، از جمله آجیل یا غذاهای چرب
  • استمنا یا رابطه جنسی

برخی تحقیقات پیوندهای ضعیفی بین آکنه و محصولات شیر – و به ویژه شیر بدون چربی – پیدا کرده اند. همچنین شواهدی وجود دارد که آکنه را با رژیم های غذایی حاوی مقدار زیادی مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا مرتبط می کند. اینها شامل کربوهیدرات های ساده هستند که در نان سفید ، چیپس و سیب زمینی سفید و نوشیدنی های شیرین یافت می شوند.

این غذاها می توانند سطح قند خون را افزایش دهند ، و این ممکن است بر روی سطح هورمون ها تأثیر بگذارد و سپس خطر ابتلا به آکنه را تحت تأثیر قرار دهد.

مرکز پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار در منزل ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

مشاوره رایگان خدمات اعزام پرستار