سلامت اول

مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

روش های جلوگیری از آلزایمر با تمرینات ذهنی مغزی

جلوگیری از آلزایمر روش های پیشگیری از آلزایمر

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

آلزایمر بیماری شایعی است که معمولا افراد سالمند را در سال های پایانی عمر درگیر می کند که تقریبا 32% از سالمندان بالا 85سال را فرا گرفته است. این بیماری برای عزیزان سالمند که آن‌ها را فراموش کرده بسیار ناراحت کننده و دردناک است. اما باید گفت متاسفانه آلزایمر فقط برای سالمندان اتفاق نمی‌افتد بلکه سن شروع آلزایمر به زیر 60 سال نیز رسیده است و امکان ابتلا به آلزایمر در آن‌ها وجود دارد.

هنوز دارو یا روش قطعی وجود ندارد که از آلزایمر پیشگیری و یا آن را درمان کند. با این وجود افراد تا حدی می توانند با انجام یک سری ورزش های ذهنی و جسمی و پرستاری از سالمند با روش درست بروز این بیماری را به تعویق بیندازند. دانشمندان مدت هاست به این نتیجه رسیده اند تمرینات و ورزش های ذهنی راهی بسیار عالی برای بهبود عملکرد مغز شماست. با یادگیری و تمرینات ذهنی مغز کانال ها و سلول های جدیدی ساخته و عملکرد آن بهبود می یابد و البته ارتباطات قبلی را نیز حفظ می کند. هم‌چنین تمرینات ذهنی اختلالات موجود را نیز نشان می دهند.

در این صورت می توانید با مراجعه به پزشک با استفاده از داروها و مکمل ها روند اختلال مغز را کنترل کنید، گاهی نیز ممکن است مشاهده مشکلات و اختلالات اندکی در حافظه شخص را نگران کند و این احتمال را بدهد که به بیماری حافظه ای شایع آلزایمر مبتلا گشته است به همین خاطر در مقاله علائم آلزایمر در سالمندان این موضوع را مورد بررسی قرار داده ایم. در این مقاله به روش های پیشگیری از آلزایمر و تمرین هایی که در جهت تقویت مغز هستند می‌پردازیم.

جلوگیری از آلزایمر

روش‌هایی از تمرین مغز برای جلوگیری از آلزایمر و زوال عقل وجود دارد که شامل تمرینات سرگرم کننده بسیاری هستند که همزمان با سرگرمی مغز شما را فعال می کنند. برنامه ها و بازی های مختلفی را تجربه کنید و هرگاه از چیزی خسته شدید سراغ بعدی بروید. این برنامه ها طوری طراحی شده اند که هر کدام می توانند مدت زیادی شما را سرگرم کنند. کتاب خواندن و مطالعه نقش بسیار مهمی در قوت و سلامت ذهن دارد. بهتر است در یک کتابخانه عضو شوید و مجموعه گسترده ای از کتاب ها را در اختیار داشته باشید. خواندن کتاب باعث فعال شدن ذهن شده و فرد می تواند دانش بالایی کسب کند.

پیشگیری از آلزایمر و تقویت حافظه
تمرینات و ورزش های ذهنی راهی بسیار عالی برای بهبود عملکرد مغز برای پیشگیری از آلزایمر شماست.

به نقل از سایت CDC :

بیماری آلزایمر یک شکل پیشرونده از زوال عقل است که تقریباً 6.5 میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تأثیر قرار می دهد.1 بخش هایی از مغز را درگیر می کند که فکر، حافظه و زبان را کنترل می کند. مشکلات حافظه یکی از اولین علائم هشدار دهنده بیماری آلزایمر و زوال عقل مربوط به آن است. افراد مبتلا به این بیماری در نهایت می توانند توانایی ادامه گفتگو و واکنش به محیط را از دست بدهند

روش های جلوگیری از آلزایمر

در ابتدای کار مشکل اصلی را مشخص کنید اگر با اعداد مشکل دارید بهتر است روی آنها متمرکز شوید و از آنجایی که با بالا رفتن سن در افراد سالمند ما شاهد پیر شدن مغز و اختلال در عملکرد آن خواهیم بود هر چه بیشتر ذهن خود را به کار بگیرید در نتیجه مغز شما قوی تر خواهد شد. بعد از این قدم باید روی حافظه و ارتباطات کار کنید. برای تقویت حافظه تمریناتی که حافظه مغز را هدف قرار می دهند باید انجام شوند. نرم افزارها و برنامه های مختلفی برای تقویت حافظه جهت داشتن سالمندی سالم افراد وجود دارند که می توانید از آنها استفاده کنید. راهکارهایی برای پیشگیری از آلزایمر به صورت مختصر در زیر آورده‌ایم که در ادامه به صورت اجمالی به آن خواهیم پرداخت:

  1. رژیم غذایی سالم و کاهش مصرف قند
  2. به حداقل رساندن مصرف هموسیستئین
  3. انجام تمرینات سرگرم کننده
  4. افزایش مشارکت های اجتماعی و شرکت در کلاس
  5. انجام ورزش‌های منظم
  6. ترک دخانیات و مشروبات الکلی
  7. مصرف دارو
  8. طب سنتی برای جلوگیری از آلزایمر
  9. خواب کافی برای پیشگیری از آلزایمر
  10. مصرف ویتامین ها
  11. مدیریت استرس در پیشگیری از آلزایمر
  12. کتاب خواندن
  13. بازی با کودکان
  14. گوش دادن به موسیقی
  15. تاثیر یوگا و مدیتیشن بر آلزایمر

هر چه آمادگی ذهنی بالاتر باشد عملکرد فرد بهتر خواهد شد. این 15 تمرین تاثیرات خود را به تدریج بر روی مغز گذاشته و برای گرفتن نتیجه باید به صورت مداوم و روزانه در کنار مراقب مناسب آن‌ها را انجام دهید.

1. رژیم غذایی سالم و کاهش مصرف قند

از رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌توان برای پیشگیری از آلزایمر نام برد. شامل موارد زیر است:

  • غلات : مصرف انواع غلات برای جلوگیری از آلزایمر
  • گوشت سفید : ماهی و میگو منبعی سرشار از امگا3 است. حداقل دو دعده در هفته خود را به آن اختصاص دهید.
  • سبزیجات : سبزیجاتی که دارای برگ سبز هستند جلوگیری از تجمع پلاک در مغز را به عهده دارند و بهتر است در مصرف روزانه قرار گیرد.
  • میوه: توت‌ها بهترین نوع میوه در رژیم غذایی جلوگیری از آلزایمر هستند.
  • آجیل: سرشار از موادمعدنی برای تقویت حافظه و سلامت مغز است مانند: بادام، گردو، پسته، بادام هندی و فندوق.
  • قهوه یا کافئین: افزایش کافئین بسیار در تقویت حافظه نقش دارد.توجه داشته باشید میزان مصرف کافین را کنترل نمایید.
  • ادویه: انواع ادویه به خصوص زردچوبه یکی از تاثیرگذارترین موادغذایی در تقویت حافظه به شمار می‌رود.
  • روغن زیتون: مصرف هرنوعی از چربی های سالم مفید است. نمونه های دیگر مثل روغن کنجد و کانولا
  • کندر: به هنگام صبحانه در جهت تقویت مغز و بالا بردن هوش بسیار موثر است.
رژیم غذایی مدیترانه ای برای پیشگیری از آلزایمر
رژیم غذایی سالم و کاهش مصرف قند در پیشگیری از آلزایمر

درکل مواد غذایی که حاوی فیبر و آنتی اکسیدان باشند برای جلوگیری از آلزایمر بسیار مفید است. و هم‌چنین کاهش یا حتی پرهیز کامل مصرف قند یکی از روش های موثر در ابتلا نشدن به آلزایمر است.

2. به حداقل رساندن مصرف هموسیستئین

هموسیستئین نوعی اسیدآمینه به حساب می‌آید که میزان سطح بیشتر آن ابتلا به سه بیماری آلزایمر، زوال عقل و اختلال شناختی را افزایش می‌دهد. بنابراین برای کاهش این ماده باید موادغذایی که شامل اسید فولیک است را مصرف نمائید. موادغذایی مثل عدس، کلم بروکلی، گل کلم، جعفری، مارچوبه، اسفناج و چغندر را می‌توان نام برد.

3. انجام تمرینات سرگرم کننده

توجه داشته باشید که برای تمرین دادن به مغز یک راه مشخص وجود ندارد و از روش های مختلف و برنامه ها و ابتکارات مختلف می توانید مغز خود را تقویت کنید. در ادامه به چند مورد اشاره می شود:

  • پازل و جدول حل کردن

اگر می‌خواهید مغز را به طور مداوم تحریک کنید و توانایی به یاد آوردن را افزایش دهید حل کردن پازل می تواند گزینه بسیار خوبی باشد. حل پازل و جدول به ذهن کمک زیادی می کند. این فعالیت ها بخش های مختلفی از مغز را تحریک کرده و در نهایت عملکرد سیستم عصبی را بهبود می بخشد.

یکی از مهم‌ترین اهداف در حل پازل یا جدول تقویت و استفاده از حافظه است. در پازل های بزرگ که ممکن است روزها به طول بینجامد حافظه بلند مدت فرد درگیر خواهد بود. پازل می تواند قدرت استدلال و حل مسئله که اولین بخش های آسیب پذیر مغز هستند و در آلزایمر به شدت آسیب می بینند را تقویت کند. این پازل ها قدرت استدلال و حل مسئله را که اغلب اولین بخش های آسیب پذیر در زوال عقل هستند نیز درگیر می کنند.

جلوگیری از آلزایمر در افراد
اگر می‌خواهید مغز را به طور مداوم تحریک کنید حل کردن پازل می تواند گزینه بسیار خوبی باشد.
  • برنامه  Lumosity

این برنامه که برای تقویت حواس طراحی شده می توانند به افراد در کاهش حواس پرتی کمک کنند. این برنامه را می توانید روی گوشی هوشمند همراه نصب کنید. این برنامه رایگان است و شامل مجموعه ای از بازی های علمی و چالش های شناختی است. به روز رسانی های این برنامه به طور مداوم انجام می شود و جهت بهبود حافظه و تقویت حواس به کار میرود. در این بازی یاد می گیرید روی جزئیات کوچک دقت کنید که این مورد از اولین علائم آلزایمر است.

  • تقویت حافظه با برنامه  CleverMind

این برنامه دقیقا برای افراد مبتلا به آلزایمر طراحی شده است. این مجموعه شامل بازی هایی است اما در کل فعالیت های دیگری نیز برای تقویت مغز و تقویت حافظه در آن گنجانده شده است.این برنامه قسمت های مختلفی دارد و برای سازماندهی و ثبت عملکرد های فرد، داروها، اطلاعات پزشکان و اطلاعات غذایی امکانات مناسبی در آن وجود دارد.

  • برنامه Brain Trainer

بازی‌های زبان و ریاضی که در این برنامه وجود دارند مانند جدول سودوکو به تعلیم مغز کمک می کنند این بازی حالت پولی و رایگان دارد که نوع پولی آن بسیار بهتر و موثرتر خواهد بود. با این نرم افزار هر روز کار کنید تا جزوی از عادات روزانه شما دربیاید.

  • بازی  Dakim

این بازی نوعی برنامه اصطلاحا برای تناسب اندام مغز است. حدود بیش از 100 تمرین مغزی در آن وجود دارد. این تمرین ها روی توجه و دقت متمرکز هستند. برخی مطالعات نشان داده‌اند این بازی ها برای تقویت مغز بسیار مناسب هستند.

  • فعالیت باغبانی

باغبانی از اموری است که تاثیر زیادی در بهبود خلق و خو و عملکرد درست مغز دارد. دلیل این موضوع هنوز معلوم نیست اما نشان داده شده افراد حین باغبانی حس بهتری داشته و عملکرد درست تری از خود نشان می دهند.

برخی محققان معتقدند که لمس خاک با پاها و بدن برهنه می تواند بارهای استاتیک موجود در بدن را کاهش داده و بار های طبیعی بدن را متعادل می کند. همچنین در خاک هزاران باکتری مناسب برای بدن وجود دارد که با تماس با پوست مانع از ایجاد بسیاری از بیماری ها در پوست و بدن می شود.

  • یاد گرفتن سبک جدیدی از آشپزی

آموختن هر مهارت جدیدی می تواند به مغز کمک کند تا تقویت شود. یادگیری کاری جدید مانند اشپزی یا سبک خاصی از آشپزی به مغز کمک می کند.

برای این کار می توانید سبک جدیدی از آشپزی که تاکنون بلد نبوده اید را یاد بگیرید. با این کار علاوه بر نحوه طبخ غذاها در مورد فرهنگ، محصولات و مناطق مختلف می توانید اطلاعات زیادی کسب کنید. این کار باعث تقویت یادگیری در افراد خواهد شد. خوب است با غذاها ارتباط تازه ای ایجاد کنید. در غذاهای محلی از ادویه های خاص استفاده می شود. با این کار شما کم کم این توانایی را به دست می آورید که طعم غذاها را با تجربیات گذشته خود حدس بزنید.

  • تمرین های هماهنگی بین ذهن و دست

کاردستی و مهارت هایی که با دست انجام می شوند راه های مناسبی برای تقویت مغز هستند. با ترکیب کارهایی جزئی که به یک نتیجه بزرگ نهایی می‌رسد می‌توانیم باعث تقویت مغز شویم.

4. افزایش مشارکت های اجتماعی و شرکت در کلاس

اجتماعی بودن همیشه به شما کمک خواهد کرد که تعاملات روزانه داشته باشید و هم افکار و احساسات خود را به اشتراک بگذارید هم از افکار دیگران یاد بگیرید. این آموزش به هرنحو و هرجایی هیچوقت دیر نیست و همیشه می‌توان به یادگیری پرداخت. توانایی یادگیری یکی از نشانه های سلامتی مغز است. در صورتی که یادگیری را ادامه دهید با ایجاد اتصالات جدید در مغز و حفظ و تقویت اتصالات قدیمی تر مغز سلامتی خود را حفظ می کند. این کار حافظه بلند مدت را نیز تقویت کرده و از زوال عقل جلوگیری می کند.

پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل
افزایش مشارکت های اجتماعی حافظه بلند مدت را نیز تقویت کرده و از زوال عقل جلوگیری می کند.

5. انجام ورزش‌های منظم

تحقیقاتی وجود دارد که آلزایمر را نوعی دیابت نوع 3 می داند. در نظر این محققان مصرف بیش از حد مواد قندی می تواند باعث ایجاد آلزایمر در افراد شود. ورزش منظم و هوازی راهکاری عالی برای حفظ تعادل میزان قند در خون و بدن است. تحقیقات متعددی از گذشته نشان داده اند افرادی که روزانه ورزش می کنند سلامتی بیشتری از افرادی دارند که ورزش نمی کنند. این افراد از نظر روانی سالم تر از افراد دیگر هستند.

هم‌چنین ورزش تاثیر مستقیم روی مغز ندارد اما می‌تواند هورمون ها اکسیژن و جریان مواد مغذی در مغز و بدن را بهبود می دهد. این مسئله باعث کاهش و تعادل قند خون و سایر هورمون های بدن و مغز شده و باعث کارکرد بهتر آنها می‌شود.

6. ترک دخانیات و مشروبات الکلی

دخانیات و مشروبات الکلی تاثیر جدی روی مغز ما می‌گذارند. اگر اهل این گونه فعالیت ها هستید باید گفت هرچه زودتر از سیگار و الکل خودداری کنید بهتر است. در راستای ترک آن‌ها حتما با پزشک در ارتباط باشید و طبق برنامه ای مشخص پیش روید.

7. مصرف دارو

اگر اکثر اطرافیان شما به آلزایمر مبتلا بده‌اند و شما نشانه هایی حتی خیلی ریز در خود حس کرده‌اید، از آنجا که آلزایمر طی وراثت نیز میزان بتلای بالایی دارد بهتر است تحت نظر پزشک از داروهایی مانند گالانتامین و خیلی های دیگر که برای پیشگیری از آلزایمر هستند را مصرف نمایید. هرچند که هیچ درمان قطعی برای آلزایمر و پیشگیری از آن نیامده است اما این گونه از داروها باعث کند شدن روند بیماری خواهند کرد.

مصرف دارو برای پیشگیری از آلزایمر
در خصوص پیشگیری از آلزایمر شما می‌توانید داروهایی که در تقویت حافظه بسیار مفید هستند را از پزشک خود دریافت کنید.

8. طب سنتی برای جلوگیری از آلزایمر

طب سنتی نیز در روش های جلوگیری از آلزایمر موثر عمل کرده است و راهکارهایی مانند ماساژ تراپی، طب سوزنی و عطردرمانی را پیشنهاد می‌دهند. همچنین مصرف داروهای پیشگیری از آلزایمر می‌توان به جینسینگ، جینگو، بادرنجبویه و باکوپا اشاره کرد.

9. خواب کافی برای پیشگیری از آلزایمر

هرگونه سمومی که بدن در طول روز ساخته است را با خوابیدن پاکسازی می‌کند. برای همین خواب کافی بسیار در سلامت مغز ما موثر است. برای خواب منظم هدف گذاری کنید و اجازه دهید هفت نا نه ساعت روز شما برای خواب باکیفیت اختصاص گیرد. اگر مشکل در خوابیدن خود دارید قبل از خواب از خوردن کافئین، الکل و نیکوتین خودداری نمائید.

10. مصرف ویتامین ها

بیماری آلزایمر نوعی از بیماری زوال عقل است که تاثیر مستقیم روی سلامت مغز دارد. درسته که زوال عقل هیچ درمان قطعی برایش نیست اما می‌توان با مصرف یکسری از ویتامین ها خطر ابتلا به آلزایمر و میزان آن را کاهش داد. برخی از ویتامین ها :

  • ویتامین B: این نوع ویتامین وظیفه حمایت از متابولیسم گلوکز و انتقال دهنده اعصاب بدن را دارند. در موادی مثل تخم مرغ، غلات، آجیل و محصولات لبنی یافت می‌شود ولی اگر کمبود ویتامین B را در بدن خود دارید می‌توانید B1,B3,B6,B9,B12 و ب کمپلکس را مصرف نمایید.
  • ویتامین K : این ویتامین به بهتر شدن جریان خون و پشتیبانی برای تولید پروتئینی بنام اسفنگولیپید کمک می‌کند. ویتامین کا در سبزیجاتی مثل اسفناج، بروکلی و قرص های مکمل ویتامین K یافت می‌شود.
  • ویتامین D: این ویتامین برای محافظت در برابر استرس و التهاب همچنین برای تحریک سلول های جدید مغز وجود دارد. بزرگترین منبع برای ویتامین D نور خورشید است و غذاهایی مانند زرده تخم مرغ، پنیر و ماهی چرب وجود دارد. هم‌چنین در صورت کمبود ویتامین D از مکمل های آن نیز می‌توانید استفاده کنید.

11. مدیریت استرس در پیشگیری از آلزایمر

استرس می‌تواند آسیب زیادی به هیپوکامپ مغز که وظیفه شکل گیری حافظه را بر عهده دارد، وارد نماید. در طول مسیر زندگی خود سعی کنید استرس بدن خود را کنترل کرده و منشا آن را پیدا کنید. با وجود تکنیک ها، نفس عمیق، مدیتیشن و خیلی از فعالیت های مفید دیگر که برای کاهش سطح استرس است می‌توانید آن را محدود کنید.

12. کتاب خواندن

محققان دریافته اند تنها 50 درصد از افراد پس از دوران دانشگاه و تحصیل به مطالعه می پردازند. از این تعداد فقط 25 درصد یک کتاب را تا انتها می خوانند. معنی این آمار این است تنها 12 درصد از مردم در طول این سال یک کتاب را تا انتها می‌خوانند. و این موضوع به تنهایی می‌تواند باعث افزایش آمار بیماران آلزایمری شود.

13. بازی با کودکان

کودکان تخیلات غنی ای دارند که با حافظه آنها پیوند خورده است. بازی با کودکان می تواند این فعالیت فکری را برای افراد به ارمغان بیاورد. پزشکان معتقدند که در هنگام بازی با کودک استرس، فشار خون، کورتیزول و ضربان قلب کاهش می یابد. محققان دریافته اند بازی با کودکان به تعادل هورمون سروتونین در مغز کمک کرده و باعث بهبود افسردگی می شود.

14. گوش دادن به موسیقی

موسیقی برای همه آرامبخش است. نشان داده شده است کودکانی که در دوران جنینی نزدیک آنها اهنگ های موتزارت پخش می شود باهوش تر هستند. به طور کلی بیماری آلزایمر در میان افراد اهل موسیقی و موسیقیدانان کمتر گزارش شده است. تحقیقات زیادی روی موسیقی برای شناخت اثرات آن در درمان آلزایمر در حال انجام شدن است.

محققان به این نتیجه رسیده اند که مغز موسیقیدانان با افراد عادی فرق دارد. اتصالات بین حافظه کوتاه مدت و بلند مدت به حد متوسط در این افراد نزدیک تر است. گذشته از این موسیقیدانان معمولاً توانایی خوبی در بیاد اوردن موضوعات مختلف دارند. دانش آموزانی که به مدرسه موسیقی می روند ضریب هوشی با حدود 20 امتیاز بالاتر در آزمون ها بدست آورده اند.

تاثیر نواختن موسیقی با گوش دادن به آن کلا فرق دارد. بیش از 90 درصد از نوازندگانی که دچار زوال عقل شده اند همچنان قادر به نواختن با ساز هستند. این افراد تا حدودی اجرای برنامه ها و تمرینات مربوط به آنها را به یاد دارند. این افراد هم گروهی های خود را بیش از سایر افراد به یاد می آورند.

موسیقی های مناسب برای ذهن موسیقی های کلاسیک، محلی و جاز هستند. بسیاری از موزیک ها مانند پاپ، راک، کانتری، بلوز، پاپ و نیو ایج فایده یا ضرر مشخصی نداشته اما هیپ هاپ و متال می تواند باعث کندی ذهن شود و آسیب مغزی را افزایش دهد.

موسیقی و جلوگیری از آلزایمر
گوش دادن به موسیقی دسته جمعی به جلوگیری از آلزایمر در آن ها کمک بسیاری خواهد کرد.

15. تاثیر یوگا و مدیتیشن بر آلزایمر

تمرینات یوگا قدمت چند هزار ساله دارند. یوگا نوعی ورزش با حرکات آرام است. ترکیب یوگا با مدیتیشن می تواند اثرات خوبی روی سلامت جسم و روان افراد داشته باشد. تحقیقات نشان می دهند که مدیتیشن در درمان بسیاری از مشکلات جسمی مانند استرس، فشار خون، درد و التهاب موثر است.

در حالت مدیتیشن مغز با حالت خود در حالت بیداری وضعیت متفاوتی دارد. گرچه درک این موضوع به راحتی ممکن نیست. در زمانی که فرد مدیتیشن می کند انتقال اطلاعات و بین حافظه کوتاه مدت و بلند مدت تقویت می شود.

آیا تماشای تلویزیون باعث آلزایمر می شود؟

تماشای تلویزیون تاثیر مخربی بر روی ذهن کودکان نوپا، جوانان، افراد میانسال و سالمند دارد. عملکرد مغز با تماشای تلویزیون ضعیف میشود و احتمال ابتلا به آلزایمر افزایش خواهد یافت.

مطالعه رسمی ای درباره تاثیرات مطالعه روی ابتلای افراد به آلزایمر وجود ندارد اما برخی محققان اعلام کرده اند روزانه 30 دقیقه الی یک ساعت مطالعه می تواند تا حد زیادی از زوال عقل جلوگیری کند. افرادی که سراسر عمر مطالعه می کنند با میزان بسیار قابل توجهی دچار آسیب های مغزی می شوند.

جمع بندی

متاسفانه همان‌طور که در مطلب نیز گفته شد برای آلزایمر هنوز هیچ داروی قطعی کشف نشده است و این بیماری شایع سالمندی را قبل از آنکه نزدیک ما شود باید تمام اقدامات لازم را در جهت کاهش ابتلا آن انجام دهیم. تمام این 15 موردی که گفته شد به صورت جامع و کامل ترین منبع روش های پیشگیری از بیماری آلزایمر بشمار می‌رود. هم‌چنین تاثیر بسزایی در روند این بیماری ناخوشایند دارند که هرچند سخت اما به انجام آن بشدت توصیه شده است. در مقالات دیگر موسسه پرستاری سلامت اول به موضوعات و چالش های دیگر آلزایمر مانند نحوه مراقبت از سالمند آلزایمری نیز پرداخته شده است که امیدواریم برای شما مفید باشد.

سوالات متداول

1. آیا یادگیری یک زبان جدید احتمال آلزایمر را کاهش می دهد؟

یادگیری یک زبان خارجی باعث فعال شدن تمام بخش های مغز شده و کمک می کند تا به فهم و درک کلی و درستی نسبت به زبان خود و زبان های دیگر برسید. در معرض فرهنگ های گوناگون قرار گرفتن و یادگیری شیوه های گوناگون تفکر کلیدی برای رشد، توسعه و تقویت مغز است.

2. آیا ویتامین D برای جلوگیری از آلزایمر مفید است؟

از گذشته از ویتامین D برای جلوگیری و درمان آلزایمر استفاده می شده است. با قرار گرفتن در معرض نور خورشید این ویتامین در پوست تشکیل می شود. بدن انسان به صورت 100 درصد از ویتامین D استفاده می کند روزانه 10 الی 15 دقیقه آفتاب گرفتن برای تامین این ویتامین در بدن کافی است

3. آیا در صورت تشخیص زودهنگام آلزایمر قابل پیشگیری است؟

خیر، هنوز متخصصین ما نمی دانند چگونه از بیماری آلزایمر پیشگیری کنند. اما اخیراً برخی شواهد نشان داده اند که یافتن زودهنگام بیماری می تواند به گزینه های درمانی بهتری منجر شود و روند بیماری را کندتر خواهد کرد.

4. 3 ماده غذایی که از آلزایمر پیشگیری می‌کنند، کدامند؟

بسیاری از غذاها مانند سبزیجات برگدار، زردچوبه و ماهی به دلیل فواید شناختی بالقوه آنها مورد مطالعه قرار گرفته‌اند. تصور می شود که این غذاها دارای خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدانی یا سایر خواصی هستند که ممکن است به محافظت از مغز کمک کنند.

5. اولین و مهم ترین راه برای پیشگیری از آلزایمر چیست؟

از سیگار کشیدن خودداری کنید. عوامل خطر عروقی از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا و دیابت را کنترل کنید.

6. ویتامین های مفید برای پیشگیری از آلزایمر چیست؟

تحقیقات نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی غنی از ویتامین C و E می خورند 20 تا 25 درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. علاوه بر این، سطح ویتامین E و C اغلب در افراد مبتلا به زوال عقل کم است.

Picture of Maryam Aghaeizade
Maryam Aghaeizade
سلام! من مریم هستم. مطالعات و تحقیقات بنده در زمینه سلامت بالینی و پرستاری در منزل، در راستای بهبود کیفیت مراقبت‌های پزشکی و ارتقای سلامت فردی است. از این رو تجربه و دانش حرفه‌ای خود را که در این 10 سال به دست آورده‌ام، برای ارائه خدمات پرستاری باکیفیت و موثر با شما به اشتراک خواهم گذاشت.
پرستاری در منزل سلامت اول
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.