بروز مشکلات حافظه در سالمندان

آیا مشکلات حافظه در سالمندان همیشه به معنی بیماری آلزایمر هستند؟

آیا مشکلات حافظه در سالمندان همیشه به معنی بیماری آلزایمراست؟ بسیاری از مردم نگران مشکلات حافظه هستند. سالمندان فکر می کنند فراموشی اولین نشانه بیماری آلزایمر است. اما همه افراد مبتلا به مشکلات حافظه مبتلا به آلزایمر نیستند. دلایل بروز مشکلات حافظه می تواند شامل پیری ، مشکلات پزشکی ، مشکلات عاطفی ، اختلال شناختی خفیف یا نوع دیگری از زوال عقل باشد برای جلوگیری از ابتلای افراد به آلزایمر راهکارهایی را در مقاله جلوگیری از آلزایمر و تقویت حافظه مطرح کرده ایم که بتواند به شما کمک کند.

علل مشکلات حافظه در سالمندان

مشکلات حافظه در سالمندان مرتبط به افزایش سن

فراموشی می تواند بخشی طبیعی از پیری باشد. با پیرتر شدن افراد ، تغییراتی در تمام قسمت های بدن از جمله مغز رخ می دهد. در نتیجه ، برخی از سالمندان ممکن است متوجه شوند که یادگیری چیزهای جدید در این سنین بیشتر طول می کشد. آنها خاطرات را مانند گذشته به خاطر نمی آورند یا وسایل کوچک مانند عینک خود را مدام گم میکنند که اصطلاحا به آن پیر شدن مغز میگویند جهت کمک به جلوگیری از پیشرفت اختلالات مغزی در مقاله پیری مغز در این باره صحبت کرده ایم،این موارد عموما نشانه های فراموشی خفیف در دوران سالمندی است و به احتمال زیاد ارتباطی با مشکلات جدی در حافظه مانند بیماری آلزایمر ندارد.

در یک تحقیق، یک سالمند که دچار فراموشی های مرتبط با سن شده بود شرایط خود را اینگونه توضیح داده است: او کلیدهای ماشینش را پیدا نکرد. این کلیدها معمولا به قلاب کنار درب ورودی آویزان بود. اما در این شرایط کلیدها آنجا نبودند. او در کیف خود را جستجو کرد که بی فایده بود و سرانجام، کلیدها را روی میز خود پیدا کرد. همچنین این سالمند بیان نمود که در لحظاتی نام همسایه خود را فراموش کرده بود و از این بابت بسیار نگران شده بود.

سالمند تصمیم گرفت که به دکتر خود مراجعه کند. پس از یک معاینه کامل، دکتر اظهار نمود که حال سالمند خوب است و فراموشی او روندی طبیعی برای پیر شدن است . دکتر برای بهبود این شرایط پیشنهاد نمود که سالمند بازی های فکری انجام دهد و برای تقویت حافظه اش شروع به انجام کارهایی نماید که برای مغز او جدید و غیر تکراری است .

تفاوت مشکلات حافظه در سالمندان

تفاوت ضعف حافظه در پیری طبیعی و بیماری آلزایمر

در این قسمت مقایسه ای بین مشکلات حافظه در سالمندان ناشی از پیری و بیماری آلزایمر انجام شده است. البته بهتر است برای سالمند از یک پرستار سالمند حرفه ای در زمینه آلزایمر کمک بگیرید.

  • سالمند سالم هر چند وقت یک بار تصمیم های نادرست می گیرد اما یک سالمند آلزایمری در بسیاری از مواقع قضاوت و تصمیمات نادرست دارند.
  • سالمند سالم ممکن است گاهی قبض های ماهانه را پرداخت نکند اما یک سالمند آلزایمری معمولا نسبت به پرداخت قبض های ماهانه خود بی تفاوت است .
  • یک سالمند سالم ممکن است گاهی فراموش کند که در چه روزی قرار دارد اما به زودی تاریخ صحیح را به یاد می آورد اما یک سالمند آلزایمری ممکن است به طور کلی ارتباط خود را با تاریخ و زمانی که در آن قرار دارد از دست بدهد
  • گاهی اوقات کلمه مناسب برای یک جمله را فراموش می کنید اما در شرایط آلزایمر کلمات جابه جا استفاده می شوند وگاهی سالمند به هیچ وجه قادر به یافتن کلمه مناسب و مورد نظر خود نمی باشد.

در صورت مبتلا شدن سالمند شما به بیماری آلزایمر می بایستی که نگهداری از سالمند بسیار دقیق تر صورت گیرد و در صورتی که این امکان برای خانواده وجود ندارد توصیه ما این است که از خدمات پرستار سالمند در منزل استفاده گردد.

 

بیشتر بخوانید : 10 باور نادرست در مورد دوران سالمندی

از دست دادن حافظه مربوط به مشکلات و بیماری های جسمی

برخی از مشکلات جسمی می توانند مشکلات جدی در حافظه ایجاد کنند. این مشکلات باید پس از درمان فرد برطرف شوند. مشکلات جسمی که ممکن است باعث مشکلات حافظه در سالمندان شود عبارتند از:

  • تومور ، لخته شدن خون یا عفونت در مغز
  • برخی از اختلالات تیروئید ، کلیه یا کبد
  • نوشیدن بیش از حد الکل
  • آسیب به سر ، مانند ضربه مغزی ناشی از زمین خوردن یا تصادف
  • عوارض جانبی دارو
  • کم خوردن غذاهای سالم ، یا ویتامین ها و مواد معدنی خیلی کم در بدن فرد (مانند ویتامین B12) .

با مشورت با یک پزشک می توان هر چه سریعتر به درمان این مشکلات حافظه در سالمندان پرداخت و جلوی عوارض جانبی را گرفت .

درمان مشکلات حافظه در سالمندان

در تحقیقی که در خصوص مشکلات حافظه در سالمندان مرتبط با مشکلات جسمی انجام شده بود یک سالمند شرایط خود را اینکونه بیان نمود :

سالمند به سختی خاطرات مختلف را به یاد می آورد . او غذا نمی خورد و خوب نمی خوابید و دوست نداشت دوستانش را ببیند. گیج و تحریک پذیر شده بود. همسرش نگران او بود و سالمند را به دکتر برد. معلوم شد که سالمند واکنش بدی به یکی از داروهایش داشته است و هنگامی که دکتر داروهای او را تغییر داد ، سالمند به حالت طبیعی برگشت و دیگر با مشکلات حافظه دست به گریبان نبود.

مشکلات حافظه در سالمندان مربوط به مشکلات عاطفی

مشکلات عاطفی مانند استرس ، اضطراب یا افسردگی باعث بروز فراموشی در فرد سالمند می شود و می تواند به عنوان زوال عقل اشتباه شود. به عنوان مثال ، شخصی که اخیرا بازنشسته شده است یا در حال کنار آمدن با مرگ همسر ، بستگان یا دوستان خود است ، ممکن است احساس غم ، تنهایی ، نگرانی یا کسالت کند. در تلاش برای کنار آمدن با این تغییرات زندگی برخی از سالمندان دچار احساس گیجی یا فراموشی می شوند. گیجی و فراموشی ناشی از مشکلات عاطفی ، معمولاً موقتی است و با کمرنگ شدن شدت احساسات از بین می رود.

مشکلات عاطفی را می توان توسط حمایت و پشتیبانی دوستان و خانواده برطرف نمود، اما اگر این مشکلات عاطفی بیش از 2 هفته طول بکشد ، برای برطرف نمودن آن نیاز به کمک پزشک یا مشاور با تجربه می باشد. درمان ممکن است شامل مشاوره درمانی ، یا دارو درمانی یا هر دو باشد.

فعال بودن و یادگیری مهارت های جدید همچنین می تواند به بهبود مشکلات حافظه در سالمندان کمک کند تا احساس بهتری داشته باشد و حافظه خود را بهبود بخشد. دانستن نکاتی که به سالمند شما در مقابله با این بیماری کمک کند بسیار حائز اهمیت است لازم است که شما این دانش را داشته باشید در مقاله همه چیز در مورد آلزایمر سالمندان به این موضوعات پرداخته ایم.

مشکل عاطفی در سالمندان

مرکز پزشکی سلامت اول با داشتن سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبتی و پرستاری به سالمندان ، کودکان و بیماران گرامی، آمادگی دارد به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد. این مرکز با داشتن کادری مجرب و آموزش دیده در هر ساعت شبانه روز در خدمت خانواده های گرامی می باشد.

منابع:

www.nia.nih.gov

3.5/5 - (6 امتیاز)
دیدگاه خود را مطرح کنید
2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
  • بهروز
    2022/03/09 12:27

    سلام. من به تازگی خیلی فراموشکار شدم و مدام جای وسایل رو فراموش میکنم. خیلی نگرانم . ممکنه دچار زوال عقل شده باشم ؟ ۴۳ سالمه

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527