علل پرخوری در سالمندان

با روش های کنترل پرخوری در سالمندان آشنا شوید

پرخوری در سالمندان  over eating in elderly مشکلی نسبتا شایع است و می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی از جمله دیابت، بیماری قلبی، مشکلات گوارشی، چاقی و کاهش سلامت استخوان ها شود.

علایم پرخوری در سالمندان

 

برای کمک به سالمندان برای حفظ سلامت روحی و جسمی ، مراقبان باید سالمندان به پیروی از عادات غذایی سالم و روتین‌های ورزشی مؤثر تشویق کنند . در این مقاله نکاتی وجود دارد که می توان از آنها برای جلوگیری از پرخوری در سالمندان استفاده نمود.

  1. تعهد به برنامه ریزی غذایی برای کاهش پرخوری در سالمندان

گرسنگی یکی از مهم ترین عوامل مرتبط با پرخوری است. بسیاری از سالمندان منتظر می‌مانند تا گرسنه شوند و بعد وعده‌های غذایی‌شان را درست می کنند.

در نتیجه،دچار گرسنگی زیادی می شوند در هنگام صرف غذا بیشتر از ظرفیت واقعی معده خود غذا می خورند .برنامه ریزی وعده های غذایی، به سالمندان اجازه می دهد تا از گرسنگی های طولانی اجتناب ورزیده و خطر پرخوری را کاهش دهند. لازم است به سالمند  کمک گردد  تا برای هر هفته وعده های غذایی خود را برنامه ریزی کند،و در این برنامه حتما میان وعده های سالم و مقوی را پیش بینی نماید .

گذراندن دوران سالمندی در منزل شخصی می تواند چندین چالش منحصر به فرد برای افراد سالمند ایجاد کند. برخی فقط به کمک های پاره وقت برای ورزش یا آماده سازی غذا نیاز دارند، در حالی که برخی دیگر با بیماری های جدی درگیر هستند و نیاز به دریافت کمک های تخصصی پرستاری و مراقبتی می باشند.

مرکز پرستاری سلامت اول یکی از معتبرترین مراکز ارائه خدمات پرستاری و مراقبت از سالمندان در منزل است.پرستاران با تجربه این مرکز براساس نیاز های فردی هر سالمند نسبت به اجرای برنامه های مراقبتی اقدام می نمایند.

کلیه پرستاران این مرکز با دریافت آموزش های به روز در زمینه مراقبت از سالمندان با پیشرفت های تخصصی در این زمینه همگام هستند و و همچنین مراقبت های جامعی را برای سالمندان مبتلا به آلزایمر، زوال عقل و پارکینسون ارائه می نمایند.

درمان پرخوری در سالمندان

  1. مصرف پروتئین بیشتر

پروتئین می تواند باعث شود که فرد سالمند برای مدت طولانی تری احساس سیری کند و این وضعیت از پرخوری جلوگیری می کند. بهتر است صبحانه سالمند با پروتئین بالا، مانند بلغور جو دوسر و انواع توت ها، سفیده تخم مرغ و سبزیجات، یا ماست یونانی با آجیل و میوه اماده شود.

غذاهای غنی از پروتئین باعث افزایش سیری و کاهش  احساس گرسنگی در طول روز می شود. خوردن پروتئین بیشتر همچنین می تواند به کاهش وزن، جلوگیری از چاقی، دیابت و سایر مشکلات سلامتی کمک کند.

  1. کنترل حجم وعده های غذایی و کاهش پرخوری در سالمندان

به جای این که سالمند را از خوردن غذا محروم کنید، لازم است حجم وعده های غذایی را  در صبحانه، ناهار و شام کمتر نمایید. اگر مقدار زیادی غذا در بشقاب سالمند باشد، حتی اگر سیر باشد احتمالاً تمام غذا را خواهد خورد.

با کنترل اندازه وعده های غذایی می توان از پرخوری در سالمندان جلوگیری نمود. بنابراین لازم است سالمند تمرین نماید که اندازه وعده های غذایی خود را  کنترل نماید و احتمال پرخوری را کاهش دهد.

برخی از بهترین روش ها برای کنترل اندازه وعده های غذایی عبارتند از:

  • سرو غذا در بشقاب های کوچکتر
  • نوشیدن یک لیوان آب قبل از غذا
  • تعیین اندازه مناسب غذا بر اساس سن و وزن
  • هنگام صرف غذا در  بیرون از خانه، حجم غذای کمتری را درخواست کنید

در مرکز پرستاری سلامت اول خدمات و مراقبت های ارزشمندی به سالمندان ارائه می شود. با کمک مراقبان حرفه ای این مرکز فرد سالمند می تواند در سال های طلایی زندگی خود زندگی شادتر و سالم تری داشته باشد

این مرکز با ارائه برنامه های مراقبتی تخصصی ، سالمندان را به خوردن غذاهای مغذی، ورزش کردن، حفظ روابط اجتماعی و تمرکز بر اصلاح سبک زندگی تشویق نموده و امید به زندگی را در سالمندان افزایش می دهد.

تاثیرات پرخوری در سالمندان

  1. تاثیرات نوشیدن آب بیشتر بر پرخوری در سالمندان

پرخوری و تغذیه افراطی ازتنقلات می تواند زمانی اتفاق بیفتد که بدن  سالمند گرسنگی را با تشنگی اشتباه بگیرد، که این امر به این دلیل است که هیدراتاسیون برای عملکرد طبیعی بدن حیاتی است.

بنابراین، افراد سالمند نیاز به نوشیدن آب کافی در طول روز دارند. هر بار که سالمند  تمایل به خوردن یک میان وعده داشته باشد بهتر است به جای آن او را به نوشیدن یک لیوان آب تشویق کنید

. نوشیدن آب میل به پرخوری و تنقلات دوره‌ای را کاهش می‌دهد و همچنین می‌تواند از مصرف نوشیدنی‌های شیرین و غذاهای پرکالری جلوگیری کند.

  1. اثرات خواب با کیفیت بر پرخوری در سالمندان

کمبود خواب می تواند منجر به نوسانات هورمونی شود که می تواند بر اشتهای سالمند در طول روز تأثیر منفی بگذارد. وقتی فرد سالمند در شب به اندازه کافی استراحت نمی کند، ممکن است اشتهای سالمند بیشتر شود و در نتیجه پرخوری را تجربه کند.

علاوه بر پرخوری، کم خوابی نیز می تواند منجر به میل شدید به غذاهای ناسالم مانند کیک، کلوچه، چیپس و نوشابه شود. حداقل هشت ساعت خواب در هر شب می تواند از این هوس های ناسالم جلوگیری کرده و خطر پرخوری در سالمندان را کاهش دهد.

مراقبان حرفه ای مرکز پرستاری سلامت اول با آموزش سالمند در زمینه تغذیه و عادات سالم غذایی می توانند به کنترل عادات پرخوری در سالمندان کمک نموده و از بروز مشکلات جسمی در آینده پیشگیری نمایند .

همه سالمندان نیازهای مراقبتی یکسانی ندارند، به این معنی که همه آنها به یک نوع مراقبت در خانه نیاز ندارند که این خدمات براساس نیازهای سالمند و وضعیت جسمی و  ذهنی او ارائه می گردد.

تشخیص پرخوری در سالمندان

 

مرکز پرستاری سلامت اول  با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه در امر ارائه خدمات مراقبت و پرستاری در منزل آمادگی دارد با کادری مجرب و متخصص به صورت شبانه روزی در خدمت همشهریان گرامی باشد.

کادر مجرب این مرکز در قالب پرستار سالمند ، پرستار بیمار و پرستار کودک همواره با در نظر گرفتن آخرین استانداردهای خدمات مراقبتی و پرستاری به ارائه خدمت پرداخته و آسایش و امنیت عزیزان شما را اولویت اصلی خویش قرار داده است.

برای دریافت اطلاعات بیشتر تنها کافی است که با کارشناسان این مرکز تماس حاصل نموده و مشاوره رایگان دریافت نمایید.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

لطفا به این مقاله امتیار دهید.

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527