مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

بیماری تیروئید چگونه بر زندگی سالمندان تأثیر می گذارد

علایم بیماری تیرویید

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

بیماری تیروئید  thyroiditis در تمامی گروه های سنی مشاهده می شود و در سالمندان نیز مشکلات خاصی را بوجود می آورد که لازم است با توجه به شرایط جسمی این گروه سنی مورد توجه دقیق قرار گیرد.

.انواع بیماری تیرویید

بیماری تیروئید دو نوع دارد: پرکاری تیروئید و کم کاری تیروئید. با پرکاری تیروئید ، تیروئید مقدار زیادی هورمون تولید می کند.
کم کاری تیروئید بیشتر در افراد مسن دیده می شود و شرایطی را توصیف می کند که تیروئید نتواند سطح مناسبی از هورمون ها را تولید کند.
روش درمانی برای هر یک از این بیماری ها متفاوت است ، بنابراین برای مهم است که اعضا خانواده یا پرستار سالمند با پزشک در مورد بهترین گزینه درمانی سالمند مشورت کنند.

پرکاری تیروئید:

پرکاری تیروئید (تیروئید بیش از حد فعال) زمانی اتفاق می افتد که غده تیروئید مقدار زیادی هورمون تیروکسین تولید کند. پرکاری تیروئید می تواند متابولیسم بدن را تسریع کرده ، باعث لاغری ناخواسته و ضربان سریع یا نامنظم قلب شود.

چندین روش درمانی برای پرکاری تیروئید در دسترس است. پزشکان از داروهای ضد تیروئید و ید رادیواکتیو برای کاهش سرعت تولید هورمون های تیروئید استفاده می کنند. گاهی اوقات ، درمان پرکاری تیروئید شامل جراحی برای برداشتن تمام یا بخشی از غده تیروئید است.

اگرچه پرکاری تیروئید در صورت نادیده گرفتن آن می تواند جدی باشد ، اما بیشتر افراد پس از تشخیص و درمان پرکاری تیروئید به خوبی پاسخ می دهند.

علائم پرکاری تیروئید

پرکاری تیروئید ممکن است علایمی مشابه علایم بیماری های دیگر داشته باشد ، که می تواند تشخیص را برای پزشک دشوار کند. همچنین می تواند باعث ایجاد طیف گسترده ای از علائم و نشانه ها شود ، از جمله:

  • کاهش ناخواسته وزن ، حتی زمانی که اشتها و مصرف مواد غذایی ثابت بماند یا افزایش یابد
  • ضربان قلب سریع (تاکی کاردی) – معمولاً بیش از 100 ضربان قلب در دقیقه
  • ضربان قلب نامنظم (آریتمی)
  • تپش قلب
  • افزایش اشتها
  • عصبی بودن ، اضطراب و تحریک پذیری
  • لرزش – معمولاً لرزش در دست ها و انگشتان وجود دارد
  • تعریق
  • تغییر در الگوی قاعدگی
  • افزایش حساسیت به گرما
  • تغییر در الگوی حرکات روده ، به ویژه حرکات مدفوع بیشتر
  • بزرگ شدن غده تیروئید (گواتر) ، که ممکن است به صورت تورم در پایه گردن ظاهر شود
  • خستگی ، ضعف عضلانی
  • مشکلات خواب
  • نازک شدن پوست
  • موهای ظریف و شکننده

عوارض بیماری تیرویید
سالمندان به احتمال زیاد یا علائم و نشانه هایی ندارند یا شاهد علایم اندکی مانند افزایش ضربان قلب ، عدم تحمل گرما و تمایل به خستگی در طی فعالیت های عادی را دارند .

کم کاری تیروئید:

کم کاری تیروئید بیماری است که در آن غده تیروئید قادر به تولید هورمون تیروئید به اندازه کافی نیست. از آنجا که هدف اصلی هورمون تیروئید “اجرای متابولیسم بدن” است ، بنابراین قابل درک است که افراد مبتلا به این بیماری علائمی در ارتباط با متابولیسم کند دارند.
کم کاری تیروئید بیش از آنچه تصور کنید شایع است و میلیون ها نفر در حال حاضر دچار کم کاری تیروئید هستند .

دلایل کم کاری تیروئید

دو علت نسبتاً شایع کم کاری تیروئید وجود دارد. اولین مورد در نتیجه التهاب قبلی (یا فعلی) غده تیروئید است که باعث می شود درصد زیادی از سلولهای تیروئید آسیب دیده (یا مرده باشند) و قادر به تولید هورمون کافی نباشند.

بیماری تیرویید و کم کاری
شایعترین علت نارسایی غده تیروئید تیروئیدیت اتوایمیون نامیده می شود (تیروئیدیت هاشیموتو نیز نامیده می شود) ، نوعی التهاب تیروئید ناشی از سیستم ایمنی بدن خود بیمار است.

درمان بسیاری از بیماری های تیروئید از طریق دارو درمانی ، جراحی یا پرتو درمانی با ید رادیواکتیو انجام می شود. چندین عامل نادر دیگر در کم کاری تیروئید نیز وجود دارد ، یکی از آنها غده تیروئید کاملاً طبیعی است که به دلیل مشکلی در غده هیپوفیز ، هورمون کافی تولید نمی کند. اگر هیپوفیز به اندازه کافی هورمون تحریک کننده تیروئید (TSH) تولید نکند ، تیروئید به سادگی “سیگنال” ساخت هورمون را ندارد

علائم کم کاری تیروئید

خستگی
ضعف
افزایش وزن یا افزایش سختی در کاهش وزن
موهای خشک و زمخت
پوست رنگ پریده و خشک
ریزش مو
عدم تحمل سرما (شما نمی توانید درجه حرارت سرد را مانند اطرافیان خود تحمل کنید)
گرفتگی عضلات و دردهای مکرر عضلانی
یبوست
افسردگی
تحریک پذیری
از دست دادن حافظه
چرخه های قاعدگی غیر عادی
کاهش میل جنسی.

چگونه بیماری تیروئید بر زندگی سالمندان تأثیر می گذارد

وقتی که یک سالمند به بیماری تیروئید مبتلا می شوند قطعاً باید در طی یک برنامه درمانی تحت نظر یک پزشک قرار گیرد .
هنگامی که این بیماری به موقع تشخیص داده شود و درمان آغاز شود ، پزشکان قادر خواهند بود بسیاری از علائم بیماری را کنترل کرده و مشکلات سلامتی طولانی مدت را به حداقل برسانند.

علل بیماری تیرویید
بدون درمان ، سالمندان ممکن است با کاهش ظرفیت ریه ، گواتر ، بیماری قلبی و حتی کاهش ظرفیت روانی روبرو شوند. علاوه بر دارو ، مراقبان خانواده و پرستار سالمند می توانند با تمرکز بر یک رژیم غذایی سالم و ورزش به سالمندان کمک کنند.

برخی غذاهای حاوی ید با پیشگیری و مدیریت بیماری تیروئید در ارتباط هستند ، از جمله نمک ید دار ، تخم مرغ ، نان سبوس دار ، شیر و غذاهای دریایی.سالمندان همچنین می توانند از ترک سیگار ، ورزش و کاهش سطح استرس خود برای بهبود بهره مند شوند.

اعضا خانواده و ارائه دهندگان خدمات مراقبت از سالمندان می توانند با همکاری یکدیگر فضایی را در خانه ایجاد کنند که سالمندان بتوانند با موفقیت بیماری تیروئید را درمان کنند و علائم را تحت کنترل خود داشته باشند. با مدیریت دارو و تنظیم سبک زندگی ، هیچ دلیلی وجود ندارد که سالمندان دچار بیماری تیروئید شوند.

خدمات پرستاری سلامت اول با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و سال ها تجربه ارزشمند در ارائه خدمات مراقبت و پرستار سالمند آمادگی دارد به صورت شبانه روزی به همشهریان گرامی ارائه خدمت نماید.

کادر متخصص و آموزش دیده این مرکز در قالب پرستار کودک ، پرستار سالمند و پرستار بیمار با اندوختن تجارب ارزشمند در طی سال ها خدمت رسانی همواره آماده حضور در کنار شما عزیزان می باشد.

هشدار! این مطلب صرفا جنبه آموزشی دارد و برای استفاده از آن لازم است با پزشک یا متخصص مربوطه مشورت کنید.

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
0 0 رای ها
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
2 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.