مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

مضرات وای فای برای کودکان و روش های جلوگیری از آن

مضرات وای فای برای کودکان

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

امواج وای فای نوعی تابش فرکانس رادیویی (RF) است که فرکانس الکترومغناطیسی (EMF) نیز نامیده می شود و توسط دستگاه های الکترونیکی تولید می شود. امواج وای فای از دسته امواج رادیویی (RF) است که فرکانس (EMF) الکترومغناطیسی هم نامیده می شود. مضرات وای فای برای کودکان به طور قطعی اثبات شده است، زیرا در 15 سال گذشته شاهد گسترش دستگاه های تابش فرکانس رادیویی مانند  مایکروویو  در خانه ، مدرسه و جامعه بوده ایم. استانداردهای ایمنی برای دستگاه هایی  مانند تلفن های هوشمند ، تبلت ها و دستگاه های مایکروویو  وغیره  براساس اثرات حرارتی یا گرمایشی  بر بزرگسالان است و در مورد کودکان  نمی باشد. به همین دلیل دولت ها ، والدین و پرستاران باید این موضوع را مورد توجه قرار داده و اقدامات فوری و مناسب را انجام دهند.

 

 

مضرات وای فای برای کودکان

امروزه محققان تردید های بسیاری دارند در خصوص استفاده از وای فای در محیط هایی که کودکان حضور دارند. تحقیقات اخیر نشان می دهند که امواج وای فای می توانند مضرات کاملا محسوس و مخربی برای کودکان داشته باشند. بدن کودکان و نوزادان تفاوت های زیادی با بزرگسالان دارد. گسترده ترین تحقیقاتی که تا به امروز روی این مسئله انجام شده است، توس موسسه interphone بوده است. اگرچه این تحقیقات بیشتر در خصوص تاثیر امواج تلفن همراه بوده است اما از آنجایی که امواج وای فای نیز تفاوتی با امواج موبایل ندارند، در این زمینه هم کاملا قابل استناد است. بر طبق این تحقیقات، استفاده تنها 30 دقیقه از تلفن همراه در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان های مغزی را تا 40 درصد در بزرگسالان افزایش دهد. این رقم قطعا برای کودکان بسیار بدتر است.  حال تصور کنید که این امواج در طولانی مدت چه بر سر فرزند شما خواهند آورد. اگر از پرستار کودک کمک میگیرید حتما او را هم در جریان پروتکل های ضد وای فای قرار دهید.

به نقل از parentcircle.com :

قرار گرفتن بیش از حد در معرض تشعشعات الکترومغناطیسی از مسیریاب‌ها و سیگنال‌های Wi-Fi ظاهراً می‌تواند بر سلامت کودکان ما تأثیر بگذارد. طبق مقاله ای که در مجله Microscopy and Ultrastructure منتشر شده است، گفته می شود کودکان و نوجوانان در معرض خطر بیشتری از دستگاه هایی هستند که امواج مایکروویو را تابش می کنند. Wi-Fi اتفاقاً یکی از این دستگاه‌ها است. بسته به سطح و مدت قرار گرفتن در معرض، خطرات سلامتی می تواند از بی خوابی و سرگیجه گرفته تا تپش قلب و تومور متغیر باشد.

مضرات امواج وای فای برای کودکان

دلایلی که عامل اصلی مضرات وای فای برای کودکان است عبارتند از:

  • کودکان و نوزادان جمجه بسیار نازک تری نسبت به بزرگسالان دارند. این یعنی بسیاری از لایه های محافظتی در اطراف مغز آنها هنوز به طور کامل رشد نکرده اند. این یعنی مغز آنها در مقابل امواج وای فای عریان تر است
  • مغز کودک و نوزاد دارای حجم بیشتری از آب را در خود جای داده است. آب می تواند انواع اشعه های الکترومغناطیس را در خود جذب کند. به این معنا که جذب اشعه ها با شدت و قدرت بیشتری در مغز کودکان رخ می دهد.
  • مغز انسان تقریبا 80 درصد فرایند رشد و تکامل خود را خارج از جنین طی می کند. به همین خاطر اتصالات عصبی و سلول های تولید کننده ناقل های عصبی و هورمون های مغزی هنوز درحال تکامل هستند. امواج وای فای تاثیر بسیار مخربی روی این فرایند رشد و تکامل می گذارد. به طوری که روند آپوپتوز (مرگ برنامه ریزی شده سلولی) را مختل می کند و موجب مرگ سلول های عصبی که نباید بمیرند می شود. به حدی که تحقیقات اخیر تفاوت بارزی را بین هوش کودکانی که در میان امواج وای فای رشد کرده اند و کودکانی که در محیط های بدون وای فای بوده اند نشان می دهد. ایین یکی از مهم ترین مضرات وای فای برای کودکان
  • در پی تاثیرات مخرب وای فای بر مغز کودکان و نوزادان که پیشتر به آن اشاره شد، بیماری هایی مثل اوتیسم، بیش فعالی، کاهش خلاقیقت و درک عواطف و ضعف حافظه را به همراه خواهد داشت.
  • بی خوابی و اختلالات خواب جزء انکار ناپذیر ترین عوارض وای فای بر کودکان است. اختلالات خواب خود موجب افسردگی و پرخاشگری در کودکان می شود.
  • امواج وای فای حتی بر میزان تپش قلب کودکان نیز تاثیرگذار است. درواقع وای فای می تواند در کارکرد اعصاب خودمختار قلب نیز تاثیر بسیار منفی داشته باشد. به طوری که علائمی مثل تپش قلب و سرگیجه و آریتمی های قلبی نیز در کودکان و نوزادان در معرض وای فای دیده می شود.

مضرات وای فای برای کودکان در مدارس

هنگامی که در سیستم آموزشی از وای فای در مدارس استفاده می شود و دانش آموزان از لپ تاپ و تبلت استفاده می کنند شرایطی بوجود می آید که کودکان تحت تاثیر همزمان سیگنال های فرکانس رادیویی متصل به روترها یا نقاط دسترسی قرار می گیرند. در محدوده یک  کلاس ، این انتقال های با چگالی بالا باعث می شود دانش آموزان در معرض تابش امواج رادیویی فراوانی  به مدت هشت ساعت در روز قرار بگیرند ، که می تواند بدن آنها را به مرور تحت تأثیر قرار دهد.

قرار گرفتن در معرض این امواج به کلاس درس و مدرسه منتهی نمی شود. گزارشات اخیر نشان داده است که تعداد غیرمنتظره ای از دانش آموزان دوره راهنمایی در منزل از انواع دستگاه های تلفن همراه از جمله لپ تاپ ، تلفن های هوشمند و تبلت استفاده می کنند. بر اساس این مطالعه ، تقریباً در دانش آموزان دبیرستانی (65٪) از لپ تاپ ، نیمی (49٪) از تلفن هوشمند و بیش (36٪) از تبلت در خانه استفاده می کنند. بنابراین آنچه که شاهد آن هستیم  این است که کودکان به طور روزانه ساعتهای زیادی را از دستگاههای مجهز به امواج وای فای و تلفن همراه استفاده می کنند. این سطح از در معرض قرار گیری امواج  برای کودکان نگران کننده  است و با وجود بافتهای  در حال رشد و استخوان های ظریف آنها  آسیب پذیری این کودکان چند برابر بزرگسالان است.

مضرات وای فای در مدارس

 

جلوگیری از تاثیر مخرب وای فای بر نوزادان و کودکان

والدین و مراقبان کودک باید در جهت جلوگیری از مضرات وای فای برای کودکان:

  • اطمینان حاصل کنید که فرزند شما و همچنین معلمان از خطرات وای فای در مدارس آگاه هستند و اقدامات احتیاطی لازم را برای کاهش خطرات انجام می دهند.
  • بر طبق مشاهدات محققان قرار گرفتن در معرض الکترومغناطیسی مضر است . حتی اگر از با شدت کم و به صورت موقت به بدن تابیده شود باز هم خطر آفرین است. قرار گرفتن در معرض امواج وای فای به مدت 7 ساعت در 24 ساعت خطرات جدی را برای سلامت افراد بوجود می آورد که لازم است این امواج در محیط زندگی کودکان و بزرگسالان محدود گردد.
  • می توان برای بهره مندی از اینترنت از سیم های رابط استفاده  نمود و شدت امواج وای فای  را کاهش داد . والدین می توانند در خانه برای خود و فرزندانشان از همین روش استفاده نمایند.
  • هنگام استفاده از تبلت یا لپ تاپ ، همیشه وقتی از اینترنت استفاده نمی کنید ، سیگنال های وای فای و بلوتوث را خاموش کنید. اگر این تنظیمات فعال بمانند ، فرستنده حتی در صورت عدم اتصال  نیز به تابش ادامه می دهد.
  • استفاده از iPad را محدود نموده و نزدیک نمودن آن  به پایین تنه خودداری کنید – تا آنجا که ممکن ترجیحاً  آن را روی  میز ، و دیگر سطوح قرار دهید.
  • كودكان و نوجوانان را در مورد خطرات استفاده از امواج وای فای  آگاه كنید.
  • زمان دستگاه را برای  دستگاه های دارای تابش فرکانس رادیویی  به 30 دقیقه محدود کنید.
  • با توجه به زمان صفحه ، تمام دستگاه های صفحه نمایش LED باید دارای فیلتر نور آبی باشند. برنامه هایی مانند F-Lux در اینجا ایده آل هستند.
  • تلفن های هوشمند دارای واحد رادیویی  4G و بلوتوث هستند که همه آنها معمولاً روشن هستند. این موارد باید فقط در صورت لزوم  استفاده شوند.
  • به یاد داشته باشید که استانداردهای ایمنی امواج وای فای برای همه دستگاه ها این است که باید 20 سانتی متر یا 8 اینچ از بدن فاصله داشته باشند و بیش از 30 دقیقه پیوسته استفاده نشوند.
  • هرگز برای سرگرم کردن کودکان و ساکت نمودن آنها موبایل خود را دراختیار آنها قرار ندهید و به جای آن توجه کودک را به اسباب بازی هایش جلب کنید.
  • اگر کودکان یا نوجوانان به تلفن های هوشمند و دستگاه های وای فای دسترسی دارند ،نباید دستگاه ها را به مدت طولانی و در نزدیکی خود نگه دارند.
  • برای همه تماس ها باید از هدفون استفاده شود.
  • اگر کودکان از دستگاه صفحه نمایش برای بازی استفاده می کنند ، باید در حالت هواپیما کار کنند.
  • مطمئن شوید که اولا مودم در اتاق کودک یا در نزدیکی آن نباشد دوما حتما مودم وای فای را در طول شب خاموش کنید.
  • تابش فرکانس رادیویی نباید در هیچ اتاقی وجود داشته باشد . از جمله منابع اصلی این امواج  مانیتورهای کودک در اتاق خواب کودک می باشد.
  • در خانه استفاده از  دستگاه هایی که دارای اینترنت هستند را به حداقل ممکن برسانید.

قابل توجه است که در سطح بین المللی ، اطلاعات کافی و درست در مورد مضرات وای فای برای کودکان وجود دارد. ولی هیچ فرمول جادویی برای کاهش تاثیرات مخرب وای فای بر کودکان وجود ندارد اما لازم است  والدین و مراقبان کودک با رعایت نمودن توصیه های ذکر شده  میزان خطرات احتمالی قرار گیری در معرض وای فای را در کودکان به حداقل برسانند.


سوالات متداول

آیا وای فای برای کودکان مضر است؟

بله. با توجه به تحقیقات اخیر وای فای می تواند تاثیرات بسیار مخربی بر رشد مغزی کودکان بگذارد

چگونه می توانیم از مضرات وای فای برای کودکان جلوگیری کنیم؟

بهترین روش ممکن تشویق کردن کودک به انجام فعالیت های فیزیکی خارج از منزل است. و برای محیط داخل منزل نیز بهتر است از اینترنت لن (سیم کشی) استفاده کنید

آیا امواج وای فای موجب بروز عقب ماندگی ذهنی در کودکان می شود؟

نمی توان این موضوع را به طور قطع تایید کرد. اما ثابت شده که این امواج تاثیر منفی زیادی روی رشد مغز کودکان می گذارد

Picture of Rasool Etehadi
Rasool Etehadi
اینجانب رسول اتحادی، هشت سال به عنوان پرستار سالمند و پرستار کودک فعالیت کرده‌ام. کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی دارم و در دوران تحصیل در دانشگاه، مقالات بسیار زیادی را در حوزه سلامت و پزشکی ترجمه کرده‌ام. تا حد امکان در سمینار های بهداشت و درمان شرکت می‌کنم و عاشق تحقیق و تحلیل دانش در حوزه سلامت و بهداشت و درمان هستم.
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
3 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.