مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

امواج وای فای و تاثیرات مخرب آن بر سلامت جسم و ذهن کودکان را بشناسیم

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

امواج وای فای  WiFi Radiation نوعی تابش فرکانس رادیویی (RF) است که فرکانس الکترومغناطیسی (EMF) نیز نامیده می شود و توسط دستگاه های الکترونیکی تولید می شود. دستگاه های وای فای از گیرنده های رادیویی با قابلیت انتقال و دریافت سیگنال های رادیویی استفاده می کنند.

کودکان و امواج وای فای

سلامت کودکان به شدت در معرض تهدید ناشی از فن آوری های روزمره دیجیتال است ، زیرا در 15 سال گذشته شاهد گسترش دستگاه های تابش فرکانس رادیویی مانند  مایکروویو  در خانه ، مدرسه و جامعه بوده ایم.

استانداردهای ایمنی برای دستگاه هایی  مانند تلفن های هوشمند ، تبلت ها و دستگاه های مایکروویو  وغیره  براساس اثرات حرارتی یا گرمایشی  بر بزرگسالان است و در مورد کودکان  نمی باشد. به همین دلیل دولت ها ، والدین و پرستاران باید این موضوع را مورد توجه قرار داده و اقدامات فوری و مناسب را انجام دهند.

تاثیرات امواج وای فای بر بدن چیست ؟

هنگامی که از لپ تاپ یا تبلت استفاده می کنید ، با انتقال بسته های داده ای که از فرکانس های رادیویی و از طریق وای فای به اینترنت متصل می شود. قرار گرفتن در معرض الکترومغناطیسی به DNA سلول در بدن انسان آسیب می رساند و باعث استرس اکسیداتیو می شود و شناخته شده است که برای سیستم تولید مثل زنان و مردان ، همچنین مغز ، قلب و سایر عملکردهای بدن مضر است.

تداخل این امواج  بررشد و ارتباطات  سلول می تواند منجر به اثرات عصبی و فیزیولوژیکی قابل توجهی پس از یک دوره طولانی قرار گرفتن در معرض آنها شود. کودکان به صورت ویژه در معرض این خطرات هستند ، زیرا بافت های آنها هنوز در حال رشد است ، و این موضوع باعث می شود که این سلول ها رسانایی بیشتری برای این امواج داشته باشند و مستعد ایجاد تغییرات اساسی و دائمی در ساختار دی ان ای خود باشند.

امواج وای فای و تاثیرات مخرب آن بر سلامت جسم و ذهن کودکان را بشناسیم

تاثیرات وای فای بر کودکان :

قرار گرفتن در معرض اشعه الکترومغناطیسی در سنین کودکی ، یا حتی در رحم ، با بسیاری از اختلالات عصبی و رفتاری مانند اوتیسم و ADHD ، همچنین چاقی ، آسم و خطر ایجاد تومورهای سرطانی مرتبط است.

بنابراین  قرارگیری در معرض اشعه الکترومغناطیسی می تواند برای همه  افراد و در هر شرایط سنی ای خطر داشته باشد  ، اما بیشترین خطرات را برای سلامتی کودکان ایجاد خواهد نمود.

تاثیرات وجود وای فای در مدارس بر کودکان :

هنگامی که در سیستم آموزشی از وای فای در مدارس استفاده می شود و دانش آموزان از لپ تاپ و تبلت استفاده می کنند شرایطی بوجود می آید که کودکان تحت تاثیر همزمان سیگنال های فرکانس رادیویی متصل به روترها یا نقاط دسترسی قرار می گیرند.

در محدوده یک  کلاس ، این انتقال های با چگالی بالا باعث می شود دانش آموزان در معرض تابش امواج رادیویی فراوانی  به مدت هشت ساعت در روز قرار بگیرند ، که می تواند بدن آنها را به مرور تحت تأثیر قرار دهد.

قرار گرفتن در معرض این امواج به کلاس درس و مدرسه منتهی نمی شود . گزارشات اخیر نشان داده است که تعداد غیرمنتظره ای از دانش آموزان دوره راهنمایی در منزل از انواع دستگاه های تلفن همراه از جمله لپ تاپ ، تلفن های هوشمند و تبلت استفاده می کنند.

بر اساس این مطالعه ، تقریباً در دانش آموزان دبیرستانی (65٪) از لپ تاپ ، نیمی (49٪) از تلفن هوشمند و بیش (36٪) از تبلت در خانه استفاده می کنند.

بنابراین آنچه که شاهد آن هستیم  این است که کودکان به طور روزانه ساعتهای زیادی را از دستگاههای مجهز به امواج وای فای و تلفن همراه استفاده می کنند.

این سطح از در معرض قرار گیری امواج  برای کودکان نگران کننده  است و با وجود بافتهای  در حال رشد و استخوان های ظریف آنها  آسیب پذیری این کودکان چند برابر بزرگسالان است.

تاثیرات مخرب امواج وای فای

توصیه های کاربردی در خصوص استفاده کودکان از  وای فای :

والدین و مراقبان کودک باید در جهت حفظ سلامتی کودکان توصیه های زیر را درجدی بگیرند:

  • اطمینان حاصل کنید که فرزند شما و همچنین معلمان از خطرات وای فای در مدارس آگاه هستند و اقدامات احتیاطی لازم را برای کاهش خطرات انجام می دهند.
  • تأثیرات اشعه وای فای بر روی بدن کودکان یک نگرانی جدی و خطری برای سلامتی آنها است. کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر در معرض اشعه الکترومغناطیسی هستند و اکنون مدارس یک محیط اشباع شده با الکترومغناطیسی هستند.
  • بر طبق مشاهدات محققان قرار گرفتن در معرض الکترومغناطیسی مضر است . حتی اگر از با شدت کم و به صورت موقت به بدن تابیده شود باز هم خطر آفرین است. قرار گرفتن در معرض امواج وای فای به مدت 7 ساعت در 24 ساعت خطرات جدی را برای سلامت افراد بوجود می آورد که لازم است این امواج در محیط زندگی کودکان و بزرگسالان محدود گردد.
  • می توان برای بهره مندی از اینترنت از سیم های رابط استفاده  نمود و شدت امواج وای فای  را کاهش داد . والدین می توانند در خانه برای خود و فرزندانشان از همین روش استفاده نمایند.

  • هنگام استفاده از تبلت یا لپ تاپ ، همیشه وقتی از اینترنت استفاده نمی کنید ، سیگنال های وای فای و بلوتوث را خاموش کنید. اگر این تنظیمات فعال بمانند ، فرستنده حتی در صورت عدم اتصال  نیز به تابش ادامه می دهد.
  • استفاده از iPad را محدود نموده و نزدیک نمودن آن  به پایین تنه خودداری کنید – تا آنجا که ممکن ترجیحاً  آن را روی  میز ، و دیگر سطوح قرار دهید.
  • كودكان و نوجوانان را در مورد خطرات استفاده از امواج وای فای  آگاه كنید.
  • زمان دستگاه را برای  دستگاه های دارای تابش فرکانس رادیویی  به 30 دقیقه محدود کنید.
  • با توجه به زمان صفحه ، تمام دستگاه های صفحه نمایش LED باید دارای فیلتر نور آبی باشند. برنامه هایی مانند F-Lux در اینجا ایده آل هستند.
  • تلفن های هوشمند دارای واحد رادیویی  4G و بلوتوث هستند که همه آنها معمولاً روشن هستند. این موارد باید فقط در صورت لزوم  استفاده شوند.
  • به یاد داشته باشید که استانداردهای ایمنی امواج وای فای برای همه دستگاه ها این است که باید 20 سانتی متر یا 8 اینچ از بدن فاصله داشته باشند و بیش از 30 دقیقه پیوسته استفاده نشوند.
  • هرگز برای سرگرم کردن کودکان و ساکت نمودن آنها موبایل خود را دراختیار آنها قرار ندهید و به جای آن توجه کودک را به اسباب بازی هایش جلب کنید.

تاثیرات امواج وای فای بر کودکان

  • اگر کودکان یا نوجوانان به تلفن های هوشمند و دستگاه های وای فای دسترسی دارند ،نباید دستگاه ها را به مدت طولانی و در نزدیکی خود نگه دارند.
  • برای همه تماس ها باید از هدفون استفاده شود.
  • اگر کودکان از دستگاه صفحه نمایش برای بازی استفاده می کنند ، باید در حالت هواپیما کار کنند.
  • اطمینان حاصل کنید که دستگاه مودم وای فای در اتاق خواب کودکان یا در نزدیکی اتاق آنها نباشد و باید در طول شب مودم را خاموش شوند.
  • تابش فرکانس رادیویی نباید در هیچ اتاقی وجود داشته باشد . از جمله منابع اصلی این امواج  مانیتورهای کودک در اتاق خواب کودک می باشد.
  • در خانه استفاده از  دستگاه هایی که دارای اینترنت هستند را به حداقل ممکن برسانید.

قابل توجه است که در سطح بین المللی ، اطلاعات کافی و درست در مورد تاثیرات دقیق امواج وای فای بر کودکان وجود ندارد.هیچ فرمول جادویی برای کاهش تاثیرات مخرب وای فای بر کودکان وجود ندارد اما لازم است  والدین و مراقبان کودک با رعایت نمودن توصیه های ذکر شده  میزان خطرات احتمالی قرار گیری در معرض وای فای را در کودکان به حداقل برسانند.

مرکز پرستاری سلامت اول با کادری حرفه ای و با تجربه آماده ارائه خدمات به کودکان و پرستار کودک در منزل خانواده های آن عزیزان می باشد.  پرستاران این مرکز با آگاهی از انواع روش های تربیت و آموزش کودکان می توانند به صورت شبانه روزی در کنار والدین گرامی به ارائه خدمت بپردازند.

پرستار در منزل سلامت اول

درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول

سایر مطالب مرتبط
5 1 رای
امتیاز خود را ثبت کنید
guest
3 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.