اختلال اضطرابی در سالمندان

اختلال اضطرابی در سالمندان

اختلال اضطرابی در سالمندان با احساس اضطراب یا عصبی بودن همراه بوده و نوسانات خلقی و نگرانی ناتوان کننده از علائم مهم آن به شمار می‌روند. اختلالات اضطرابی در سالمندان نسبتاً شایع بوده و این اختلال حدود 10 تا 20 درصد افراد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. گاهی اوقات اختلالات اضطرابی به خوبی تشخیص داده نمی‌شود. به طور معمول اضطراب بیشتر از سایر اختلالات عصبی در افراد سالمند مشاهده می‌شود.

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) شایع ترین نوع اختلال اضطرابی بوده که در افراد سالمند تشخیص داده می‌شود. به دنبال آن نیز فوبیا، اختلال هراس و اختلال وسواس فکری جبری (OCD) ایجاد خواهد شد.

اختلال اضطرابی در سالمندان

اختلال اضطرابی در سالمندان

انواع اختلال اضطرابی در سالمندان

سالمندان ممکن است به دلایل مختلفی همچون افزایش سن، به مرور زمان دچار اختلال اضطرابی شوند.‌ این اختلال انواع مختلفی دارد که ادامه به معرفی شایع ترین آن‌ها پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید: نگهداری سالمند

  • اختلال اضطراب فراگیر (GAD)

این نوع اضطراب باعث ایجاد افکار مسابقه‌ای، نگرانی دائمی و احساس ناامیدی می‌شود. افراد سالمند مبتلا به این نوع اختلال، نمی‌توانند راحت بخوابند یا تمرکز کنند. آن‌ها دائما احساس خستگی، حالت تهوع و تحریک پذیری دارند و ممکن است مجبور شوند اغلب به دستشویی بروند. گر گرفتگی و احساس تنگی نفس از دیگر علائم مهم GAD به حساب می‌آیند.

اختلال اضطرابی در سالمندان

اختلال اضطرابی در سالمندان

  • فوبیاها

این نوع اضطراب افراد را با ترس شدید از یک مکان، چیز یا رویداد پر می‌کند. اغلب، این ترس‌ها غیرمنطقی هستند و در مورد چیزهایی هستند که تهدید واقعی ایجاد نمی‌کنند.

  • اختلال هراس

هنگامی که یک فرد مسن دچار اختلال هراس می‌شود، ممکن است به طور ناگهانی احساس وحشت کند. این احساس اغلب با ضربان قلب، درد قفسه سینه، ضعف، حالت تهوع و احساس ضعف یا سرگیجه همراه است.

  • اختلال وسواس اجباری

این مورد از انواع اختلال اضطرابی در سالمندان باعث ایجاد افکار مداوم و مزاحم می‌شود. افراد مسن مبتلا به این بیماری احساس می‌کنند که فقط با انجام اقدامات مکرر می‌توانند کنترل را به دست آورند. OCD همچنین می‌تواند شامل افکار طاقت فرسا در مورد خشونت احتمالی یا آسیبی باشد که برای یک عزیز اتفاق می افتد.

  • اختلال استرس پس از سانحه

PTSD نیز ناشی از یک رویداد آسیب زا بوده که در برخی موارد، علائم آن ممکن است تا ماه‌ها یا حتی سال‌ها پس از حادثه ظاهر نشود. افراد مسن ممکن است پس از احساس درماندگی به دلیل ناتوانی جدید، توسط یک رویداد آسیب زا قبلی تحریک شوند.

اختلال اضطرابی در سالمندان

اختلال اضطرابی در سالمندان

علائم اختلال اضطرابی در سالمندان

افراد سالمند ممکن است علائمی شبیه به علائم اختلال اضطراب داشته باشند و مشکل‌شان چیز دیگری باشد. به همین دلیل هم در این قسمت قصد داریم شما را با علائم شایع اختلال اضطراب در سالمندان آشنا کنیم تا بعدا به مشکل برنخورید.

  • لرزش و احساس وحشت
  • حالت تهوع
  • مشکلات تنفسی
  • سرگیجه
  • مشکلات گوارشی
  • درد قفسه سینه
  • سردرد غیر طبیعی
  • سر گیجه
  • مشکلات بینایی
  • افکار غیر منطقی
  • تغییر وزن ناگهانی
  • فراموشی
  • گوشه گیری

نحوه مدیریت اختلال اضطرابی در سالمندان

دقت داشته باشید اضطراب همیشه توسط یک محرک خاص ایجاد نمی‌شود. این مشکل معمولاً به دلیل عوامل محیطی و موقعیتی زیاد اتفاق خواهد افتاد. از آن جایی که افراد مسن با تغییرات مکرر مواجه می‌شوند، می توانند مضطرب تر شوند.

شما باید برای مدیریت این اختلال محرک‌های آن که اغلب شامل ناامنی مالی، زوال عقل، مشکلات سلامتی، بی حرکتی یا درد مزمن، تنهایی، اندوه و از دست دادن استقلال می‌شوند را بشناسید.

اختلال اضطرابی در سالمندان

اختلال اضطرابی در سالمندان

آگاهی و شناخت این موارد می‌تواند به شما کمک کند اقدامات لازم جهت درمان سالمند را به شکل مطلوب‌تری انجام دهید. با اختلال اضطرابی سالمند آشنا شوید. درک این که چه چیزی باعث ایجاد احساس اضطراب می‌شود و چگونه با آن کنار بیایید به شما کمک می‌کند تشخیص دهید که چه زمانی سالمند دچار می‌شود. پیشنهاد می‌شود: یوگا برای سالمندان

به خوبی روش‌های آرام‌ سازی و نحوه مدیریت سایر عوامل استرس‌زا را یاد بگیرید. سعی کنید زندگی سالم و متعادلی برای سالمند فراهم کنید. خواب کافی، خوب غذا خوردن و فعال ماندن راه‌های مهمی جهت مدیریت سطح استرس سالمندان هستند.

بیشتر بخوانید: با 10 عامل برطرف کننده استرس آشنا شوید 

سخن پایانی

اختلال اضطرابی در سالمندان را تحت هیچ شرایطی نادیده نگیرید زیرا این مشکل در دراز مدت می‌تواند اثرات منفی بر روی سلامت آن‌ها به جای بگذارد و باعث به وجود آمدن بیماری‌های جدی‌تری همچون ناراحتی‌های قلبی شود. همچنین برای استفاده از راهکارهایی بهتر و مناسب‌تر می‌توانید از مشاوران و افراد متخصص در سلامت اول راهنمایی بگیرید و خیلی سریع‌تر به نتیجه دلخواه برسید.

(امتیاز دهید)
دیدگاه خود را مطرح کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

تماس 1527