مرکز پاسخگویی 24 ساعته ☎ 1527

کاهش استرس و اضطراب با راهکار های موثر

از بین بردن استرس برای همیشه

این مطلب را در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فهرست مطالب

استرس همیشه همراه افراد است و در همه مراحل زندگی وجود دارد. نمی‌توان از بروز استرس جلوگیری کرد و آن را برای همیشه ریشه‌کن کرد؛ اما راهکارهایی وجود دارند که می‌‌توانید پیامدها و علائم استرس را به حداقل رسانده و ترتیبی بدهید که کمترین واکنش را در رویارویی با استرس داشته باشید. استرس می‌تواند سلامت روانی شما و زندگی روتین‌تان را به خطر بیندازد؛ بنابراین لازم است که خیلی زود راهکارهایی برای درمان استرس پیدا کنید. عدم درمان استرس، سلامت جسمی و روانی شما را تحت شعاع قرار داده و از طول عمر شما می‌کاهد.

راه های کاهش استرس و اضطراب

استرس و اضطراب از دسته مواردی هستند که به دلایل بسیاری بیشتر افراد، در پی رهایی از آنها هستند. زیراکه این دو آثار منفی بسیار زیادی هم بر جسم و هم بر روابط ما دارند. استرس و اضطراب به خودی خود حس آزاردهنده و بسیار نامطلبوی به شمار می رود. البته این دو، از واکنش های طبیعی بدن ما هستند و زنجیره اتفاقات مضر بعدی ناشی از آنها از دید بدن ما، به منفعت های آن صرف می کند. بدن در واکنش به استرس و اضطراب، هورمون کورتیزول ترشح می کند. این هورمون بسیاری از سیستم های بدن ما را خاموش و سرکوب می کند و از طرف دیگر با تجزیه منابع قندی، میزان انرژی در دسترس ما را برای مقابله با شرایط تنش زا زیاد می کند. سیستم ایمنی سلولی یکی از مهم ترین چیز هایی است که توسط این هورمون سرکوب می شود. همچنین حضور یک پرستار در منزل برای مقابله با استرس و عوارض آن مفید است.

مشکل از آنجایی شروع می شود که دلایل وقوع استرس و اضطراب، کم اهمیت و بی ارزش باشند. آنگاه بدن ما بدون دریافت عواید خواصی در بیرون از بدن، با هورمون کورتیزول و بسیاری از هورمون ها ومواد شیمیایی دیگر حاضر در زنجیره استرس و اضطراب، به خود آسیب زده است. سرکوب شدن سیستم ایمنی سلولی در وهله اول، باعث وقوع سرطان می شود. هر روز و در هر ساعت در بدن همه انسان ها هزاران سلول سرطانی به وجود می آیند که این سلول ها توسط سیستم ایمنی سلولی، حذف و تصفیه می شوند. اگر ایمنی سلولی بخاطر استرس ها و تنش های طولانی مدت ما سرکوب شود، سرطان بروز می کند. پس کاهش استرس و اضظراب امری مهم شمرده می شود. حال به برسی روش های موثر در کاهش استرس و اضطراب می پردازیم:

1. تجسم فعال

تجسم فعال به‌معنی استراحت موقت ذهن است. برای این ترفند باید تصور کنید که در جای دیگر و شرایط دیگری هستید. زمانی که استرس دارید و حالت‌تان خوب نیست؛ خودتان را در یک جای خوب و آرامش‌بخش مانند کنار دریا تصور کنید. تلاش کنید تا تمام جزئیات این صحنه را در ذهن‌تان تجسم کنید. تجسم فعال می‌تواند شامل گوش دادن به صداها، استشمام بوهای آن صحنه و حتی صحبت کردن با آدم‌های حاضر در آن مکان باشد.

 

2. ورزش کنید

ورزش یکی از مهمترین کارهایی است که می توانید برای مقابله با استرس انجام دهید. ممکن است متناقض به نظر برسد ، اما انجام ورزش های فیزیکی سبب کاهش استرس روحی می گردد.
هنگامی که به طور منظم ورزش می کنید از فواید آن بیشار سود خواهید برد. افرادی که به طور منظم ورزش می کنند نسبت به افرادی که ورزش نمی کنند کمتر دچار اضطراب می شوند.

  • هورمون های استرس: ورزش حتی در کوتاه مدت (مثلا روزی 1 ساعت برای دو هفته) تاثیر بسیار زیادی روی هورمون های تنظیم کننده خلق و خو دارد. هورمون کورتیزول را کاهش می دهد و اصلی ترین محرک هورمون بی نهایت مفید اندورفین است.
  • خواب: الگوی خواب به شدت در مواجهه با استرس و اضطراب دچار تغییرات ناخوشایند می شود. تجمع هورمون های تنش زا و تحریک های عصبی می تواند بی خوابی بیاورد. ورزش به اندازه غیر قابل تصوری روی الگوی خواب منظم تاثیر گذار است. به طوریکه با ورزش منظم شما می توانید حتی زمانی که استرس هنوز کاملا فروکش نکرده است، در ساعت خواب مقرر خود بخوابید.
  • اعتماد به نفس: هنگامی که شما به طور منظم ورزش می کنید ، ممکن است در بدن خود احساس سلامت و اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید ، که به نوبه خود باعث بهبود روان می شود.
    فعالیت هایی – مانند پیاده روی یا دویدن آهسته – که شامل حرکات تکراری عضلانی است ، به ویژه می تواند استرس را کاهش دهد.

کاهش استرس با ورزش

3. مدیتیشن

از دیگر راه‌های درمان استرس مدیتیشن است. با مدیتیشن برای مدتی از شر استرس خلاص می‌شود. در مدیتیشن تلاش می‌کنید که در لحظه زندگی کنید و بابت اتفاقات گشته یا آینده استرس نداشته باشید. برای اینکه مدیتیت تاثیر خوبی داشته باشد؛ لازم است که این کار را بارها و بارها تمرین و تکرار کنید؛ اما درصورتی که این متد را به‌درستی انجام دهید؛ تاثیر عالی خواهید گرفت.

4. استفاده از مکمل ها

برخی مکمل های غذایی تاثیر زیادی در توانایی بدن برای تنظیم و تعدیل استرس و اضطراب دارند. در اینجا به چند مورد اشاره کرده ایم:
بالم لیمو: بالم لیمو یکی از اعضای خانواده نعناع است که به دلیل اثرات ضد اضطرابی مورد مطالعه قرار گرفته است .
اسیدهای چرب امگا 3: یک مطالعه نشان داد که دانشجویان پزشکی که مکمل های امگا 3 دریافت کرده اند ، 20 درصد کاهش علائم اضطراب را تجربه کرده اند.
چای سبز: چای سبز حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های پلی فنول است که فواید زیادی دارد. این گیاه ممکن است با افزایش سطح سروتونین استرس و اضطراب را کاهش دهد .
سنبل الطیب: ریشه سنبل الطیب اثر آرامش بخشی بسیار خوبی دارد و به عنوان تنظیم کننده الگوی خواب بسیار محبوب است. یکی زا گیرنده های عصبی تاثیر گذار در بروس استرس، گیرده های گاما آمینوبوتیریک هستند. ریشه این گیاه حاوی یک ماده مفید به نام اسید والرنیک است که این گیرنده ها را تعلیق یا خاموش میکند.

5. ریلکس کردن عضلات

برای این منظور کافی است چند نفس عمیق کشیده و سپس عضلات‌تان را برای چند بار منقبض و منبسط کنید. این کار را از انگشتان شروع کرده و به سایر قسمت‌های بدن ادامه دهید. این ترفند موثرترین راهکار برای کنترل اضطراب در سالمندان است.

6. یک شمع روشن کنید

استفاده از روغنهای مخصوث یا سوزاندن شمع معطر می تواند به کاهش احساس استرس و اضطراب کمک کند.
برخی از رایحه ها خاصیت تسکین دهنده دارند.. در اینجا برخی از آرامش بخش ترین رایحه ها بیان شده:

  • اسطوخودوس
  • گل سرخ
  • ترنج
  • بابونه رومی
  • کندر
  • چوب صندل
  • شمعدانی

استفاده از رایحه برای درمان خلق و خوی آروماتراپی نامیده می شود. چندین مطالعه نشان می دهد که رایحه درمانی می تواند استرس و اضطراب را کاهش داده و خواب را بهبود بخشد.

8. مصرف کافئین را کاهش دهید

کافئین محرکی است که در قهوه ، چای ، شکلات و نوشیدنی های انرژی زا یافت می شود. میزان تحمل کافئین در بدن افراد مختلف متفاوت است. اما به طور کلی این ماده محرک، یکی از عوامل تحریک بیش از حد اعصاب و ایجاد استرس و اضطراب است. البته ترک کافئین به طور کلی پیامد های مثبت زیادی برای شما خواهد داشت. کافئین حتی شرایط استرس زای خفیف را برای شما شدید و آزاردهنده می کند.

کاهش استرس با ترک کافئین

9. یادداشت خاطرات

نوشتن یک عادت بی نهایت مفید است و تاثیر چشمگیر آن بر کاهش استرس تنها یکی از مزایای این عادت است. در حالی که ثبت آنچه که شما در مورد آن تحت فشار قرار گرفته اید یک روش مناسب برای کاهش استرس است ، روش دیگر یادداشت کردن آنچه که برای آن سپاسگزار هستید است. قدردانی با تمرکز بر روی موارد مثبت زندگی، به کاهش استرس و اضطراب کمک می کند. همچنین شکرگزاری باعث ترشح هورمون های لذت و آرامش می شود و با پر کار تر کردن قسمت های بیشتری از مغز، تاثیر زیادی روی بهبود خلق و خو و به طور کلی کیفیت زندگی شما می گذارد.

به نقل از healthline.com :

خاطره نویسی ممکن است به کاهش استرس و اضطراب منبع مطمئن کمک کند و خروجی مثبتی برای افکار و احساسات شما فراهم کند. مطالعه‌ای در سال 2018 اشاره کرد که نوشتن درمانی، می‌تواند برای افرادی که شرایط سلامت مزمن را مدیریت می‌کنند، مانند افسردگی، مفید باشد آنها خاطرنشان کردند که یادداشت روزانه ممکن است با کیفیت زندگی بالاتر، رفتارهای خودمراقبتی پیشگیرانه و سایر رفتارهای سالم مانند مصرف داروهای تجویز شده مرتبط باشد. همچنین اگر می‌خواهید نوشتار هدفمندتر و رساتری را ترجیح دهید، می‌توانید یک مجله هدایت‌شده را امتحان کنید.

10. پیاده‌روی

از دیگر کارهایی که برای درمان استرس می‌توانید انجام دهید؛ پیاده‌روی است. پیاده‌روی همراه با قدم زدن زیر نور آفتاب و در هوای آزاد است و در مکان‌های مختلف راه می‌روید. این پروسه با کاهش استرس و آرام شدن شما کمک می‌کند.

11. آدامس بجوید

برای از بین بردن استرس فوق العاده آسان و سریع ، سعی کنید یک آدامس بجوید. یک مطالعه نشان داد که افرادی که آدامس می جویدند احساس بهزیستی و استرس کمتری دارند.
یکی از توضیحات احتمالی این امر این است که آدامس باعث امواج مغزی مشابه امواج افراد آرام می شود. دیگر اینکه آدامس باعث افزایش جریان خون در مغز شما می شود.

12. رایحه‌درمانی برای کاهش استرس

تایر رایحه‌درمانی برای کاهش استرس بر هیچ‌کس پوشیده نیست. رایحه‌درمانی برای احساس نیروبخش، آرمش و حضور در لحظه موثر است. مطالعات نشان می‌دهد که هر رایحه می‌تواند فعالیت امواج مغزی را تحت تاثیر قرار دهد و از ترشح هورمون استرس جلوگیری کند.

13. وقت گذراندن با عزیزانتان

حمایت اجتماعی از مهم ترین عوامل تاثیر گذار در گذراندن دوران پر تنش است. عضویت در یک گروه دوستانه به شما احساس تعلق و ارزش شخصی می دهد ، که می تواند در شرایط سخت به شما کمک کند. یک مطالعه نشان داد که خانم ها در حین وقت گذرانی با دوستان و کودکان هورمون اکسی توسین تولید می کنند که یک مسکن طبیعی است.مطالعه دیگری نشان داد که زنان و مردان با کمترین ارتباط اجتماعی بیشتر در معرض افسردگی و اضطراب قرار دارند. داشتن روابط اجتماعی و دوستان زیاد باعث می‌شود که احساس آرامش و امنیت بیشتری داشته باشید. زمانی که استرس دارید؛ کمی با دوستان‌تان وقت بگذرانید و ذهن‌تان را از تنش‌ها و افکار منفی خالی کنید.

درمان استرس با حمایت اجتماعی

14. انجام کارهای هنری

همه ما به یک کار هنری علاقه داریم. آموزش یک هنر یا انجام آن برای کاهش استرس مفید است. کارهایی مانند نقاشی، ساختن وسایل و هر رشته هنری که به آن علاقه دارید؛ برای بهبود وضعیت شما مفید خواهد بود. خلق کردن هرچیزی که از منظر خود شما زیبا است، سیستم پاداش مغز را به شدت تحریک می کند و در کاهش استرس بسیار تاثیر گذار است.

15. بخندید

وقتی می خندید احساس اضطراب از بین می رود. خنده برای سلامتی شما مفید است و چند دلیل وجود دارد که خنده می تواند به کاهش استرس کمک کند:

پاسخ استرس را تسکین می دهد.
با شل کردن عضلات ، تنش را برطرف می کند
در دراز مدت ، خنده همچنین می تواند به بهبود سیستم ایمنی و خلق و خوی شما کمک کند.
یک مطالعه در بین مبتلایان به سرطان نشان داد که افرادی شرکت کننده در گروه خنده ، کاهش استرس بیشتری نسبت به افراد دیگر نشان دادند.
سعی کنید یک برنامه تلویزیونی خنده دار تماشا کنید یا با دوستانی که باعث خنده شما می شوند ، معاشرت کنید.

16. رژیم غذایی متعادل و درمان استرس

رژیم غذایی تاثیر زیادی روی وضعیت فیزیکی و روحی شما دارد. درصورتی‌که رژیم غذایی شما سرشار از قند و چربی است؛ در بلند مدت شما در مقابل استرس تحریک‌پذیرتر خواهید بود. مصرف مداوم کربوهیدرات‌های ساده مانند کیک و نان، باعث بالا رفتن قند خون و افزایش استرس و اضطراب می‌شود. درمقابل غذاهای سالم مانند تخم‌مرغ، آووکادو و گردو برای تنظیم حالت‌های روحی و تعادل انرژی بدن مفید است.

17. نه گفتن را بیاموزید

همه عوامل استرس زا در کنترل شما نیستند ، اما برخی از آنها هستند. بخشهایی از زندگی خود را که می توانید تغییر دهید و باعث استرس شما می شوند را کنترل کنید. یکی از راه های انجام این کار این است که بعضی اوقات “نه” بگویید. بهتر است به جای پذیرفتن مسئولیت هایی که فراتر از توانایی شماست با گفتن نه خود را تحن فشار قرار ندهید .

18. شکرگزاری به کاهش استرس کمک می‌کند

زمانی که دچار استرس می‌شوید و تصور می‌کنید که وضعیت خوبی ندارید؛ داشته‌های‌تان را بشمارید و به‌اصطلاح شکرگزار باشید. این کار باعث می‌شود که بتوانید نیمه پر لیوان را ببینید و افکار مثبتی داشته باشید. شکرگزاری را به یک عادت روزانه تبدیل کنید. حتی می‌توانید داشته‌ها و نعمت‌های خودتان را در یک دفترچه یادداشت کنید.

19. یاد بگیرید که از به تعویق انداختن کار ها اجتناب کنید

راهی دیگر برای کنترل استرس و اضطراب این است که در فکر انجام اولویت های خود باشید و از تعلل خودداری کنید. به تعویق انداختن کارها می تواند شما را به عکس العمل واکنشی سوق دهد و شما را تحت فشار و استرس قرار دهد.

این شرایط می تواند باعث استرس شود ، که بر سلامتی و کیفیت خواب شما تأثیر منفی می گذارد .عادت کنید که لیست کارها را براساس اولویت تنظیم کنید. به خود مهلت های واقع بینانه بدهید و کارها را به ترتیب در لیست قرار بگیرید.

20. در کلاس یوگا شرکت کنید

یوگا به یک ورزش محبوب و موثر در کاهش استرس در بین تمام گروه های سنی تبدیل شده است. در حالی که سبک های یوگا متفاوت است ، بیشتر آنها یک هدف مشترک دارند – پیوستن به بدن و ذهن.
در بیم ورزش های مختلف یوگا گل سر سبد ورزش های ضد استرس است. این ورش با تنظیم مسیر های عصبی و ذهنی مختلف، تاثیر بسیار زیادی در کاهش استرس دارد.  یوگا با کاهش سطح کورتیزول ، فشار خون و ضربان قلب و افزایش اسید گاما-آمینوبوتیریک (GABA) ، به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.

کاهش استرس با یوگا

21. ذهن آگاهی را تمرین کنید

ذهن آگاهی شیوه ای است که شما را به لحظه حال متصل نگه می دارد. این حالت می تواند به مقابله با اثرات ناشی از اضطراب و تفکر منفی کمک کند. روش های مختلفی برای افزایش ذهن آگاهی وجود دارد ، از جمله شناخت درمانی مبتنی بر ذهن آگاهی ، کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی ، یوگا و مراقبه. بخشی از منطق ذهن آکاهی این است که برای مسائل و کارهایی که برای شما استرس زا هستند، نباید تمام مدت استرس بکشید. بلکه پس از مشخص شدن مشکل و تعریف یک راه حل، دیگر تا رسیدن زمان مناسب برای اجرای راه حل نباید به آن فکر کنید. عمده تمرینات آن مبنی بر تمرکز بر زمان حال است.

22. نوازش

در آغوش گرفتن ، بوسیدن و رابطه جنسی می تواند به کاهش استرس کمک کند . تماس بدنی مثبت می تواند به آزاد سازی اکسی توسین و پایین آمدن کورتیزول کمک کند. این کار می تواند به کاهش فشار خون و ضربان قلب کمک کند ، که هر دو علائم جسمی استرس هستند.

23. عوامل استرس‌زا را از خودتان دور کنید

گاهی بهترین کار برای درمان استرس، دور شدن از شرایط و عوامل استرس‌زا ست. هرچیزی که باعث استرس شما می‌شود را کنار گذاشته و از آن فاصله بگیرید. شاید لازم است یک دایره امن برای خودتان ایجاد کنید و تا زمانی که تحریک‌پذیری شما کاهش پیدا کرد؛ در آن بمانید. تماشای اخبار، مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار و الکل، استفاده از وسایل دیجیتال و غیره می‌توانند به استرس دامن بزنند.

24. به موسیقی آرامش بخش گوش دهید

گوش دادن به موسیقی می تواند تأثیر بسیار آرام بخشی روی بدن بگذارد. موسیقی آرام می تواند با کمک به کاهش فشار خون و ضربان قلب و همچنین هورمون های استرس و اضطراب ، پاسخ آرامش را القا کند.

برخی از انواع موسیقی های کلاسیک ، سلتیک ، بومی آمریکا و هند می توانند به خصوص آرامش بخش باشند ، اما گوش دادن به موسیقی مورد علاقه شما نیز موثر است.
صداهای طبیعت نیز می توانند بسیار آرامبخش باشند. به همین دلیل است که این صداها اغلب در موسیقی آرامش و مراقبه گنجانده می شوند.

25. تنفس عمیق

استرس و اضطراب ذهنی سیستم عصبی شما را فعال می کند و به بدن القا می کند که در حالت “جنگ یا گریز” قرار گیرد.
در طی این واکنش ، هورمون های استرس ترشح می شوند و علائم جسمی مانند ضربان قلب سریعتر ، تنفس سریعتر و رگ های خونی منقبض را تجربه می کنید.
تمرینات تنفس عمیق می تواند به فعال سازی سیستم عصبی پاراسمپاتیک کمک کند ، که پاسخ آرامش را کنترل می کند. هدف از تنفس عمیق این است که آگاهی خود را بر روی نفس خود متمرکز کنید ، و آن را کندتر و عمیق تر کنید. وقتی از طریق بینی نفس عمیق می کشید ، ریه ها کاملاً منبسط می شوند و شکم شما بالا می رود.

26. وقت خود را با حیوان خانگی خود بگذرانید

داشتن حیوان خانگی قطعا به کاهش استرس و اضطراب و بهبود روحیه شما کمک میکند. تعامل با حیوانات خانگی به ترشح اکسی توسین، که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، یک ماده شیمیایی مغزی که باعث ایجاد خلق و خوی مثبت می شود ، کمک کند و باعث کاهش اضطراب می گردد. با وجود حساسیت ها و باور های غلطی که راجب حیوان خانگی در بسیاری از ما وجود دارد، اما مطالعات بسیاری اثبات کرده اند که حیوانات خانگی در کاهش استرس و حتی افزایش طول عمر تاثیر مثبت چشمگیری دارند.

حیوان خانگی موثر در کاهش استرس

از بین بردن استرس برای همیشه

بروز استرس ناشی از ترشح هورمون کورتیزول است. این هورمون در زمان‌های تنش و فشارهای روانی ترشح می‌شود. این حالت زمانی رخ می‌دهد که نگران موضوعی هستید یا تصور می‌کنید  که شرایطی برای شما رخ می‌دهد که نمی‌توانید آن را کنترل کنید. استرس باعث اختلال در برخی عملکردهای بدن مانند دستگاه گوارش و دستگاه ایمنی می‌شود. حتی در زمان استرس خون‌رسانی به ماهیچه‌ها و ریه بیشتر شده و این اندام با روند متفاوتی کار می‌کنند. در زمان استرس شما تندتر نفس می‌کشید و ضربان قلب تندتر می‌شود.

استرس یک وانش طبیعی بدن در برابر احساس خطر است. هرگاه بدن تصور کند که در شرایط خوبی نیست؛ تحریک‌پذیرتر شده و آماده واکنش است. در این شرایط استرس رخ می‌دهد. استرس قابل حذف و درمان نیست و همیشه وجود دارد؛ اما همواره راهکارهای دارویی، روان‌درمانی و غیره وجود دارند که به کمک آن‌ها می‌توانید استرس را کاهش دهید.

قرص ضد استرس

برای درمان استرس در موارد شدید می‌توانید از داروها هم استفاده کنید. داروهای ضداسترس علائم و نشانه‌های استرس را در بدن کنترل کرده و کاهش می‌دهند. داروهای ضداسترس شامل انواع متنوعی هستند که می‌توانید از آن‌ها برای درمان اختلالات و تنش‌های عصبی استفاده کنید. در تجویز این داروها پزشک به برخی موارد از جمله تداخل دارویی، شدت استرس فرد، وضعیت روانی و فیزیکی فرد، نوع اختلال و غیره توجه می‌کند. بعد از بررسی تمام این عوامل بهترین قرص ضداسترس انتخاب می‌شود.

رایج‌ترین داروهای ضداسترس شامل بنزودیازپین‌ها هستند. بنزودیازپین‌ها نام گروهی از داروها است که برای کاهش استرس و کمک به خواب آرام تجویز می‌شوند. این داروها به‌عنوان شل کننده عضلات هم کاربرد دارند. گروه بنزودیازپین‌ها شامل داروهای زیر است:

  • زاناکس (آلپروزولام)
  • کلونوپین (کلونازپام)
  • آتیوان (لوازپام)
  • والیوم (دیازپام)

همه بنزودیازپین‌ها به یک صورت یکسان عمل می‌کنند؛ اما شدت و مدل اثر آن‌ها با هم متفاوت است. بنزودیازپین‌هایی که برای درمان اضطراب تجویز می‌شوند؛ شامل کلونازپام، آلپروزولام، لورازپام هستند. همچنین داروهای دیگری مانند برومازپام (لکتوپام) ، اگزازپام (سراکس)، کلردیازپوکسید (لیبریوم)، کلروازپات (ترانکسن) و دیازپام (والیوم) هم برای کنترل استرس و اضطراب تجویز می‌شوند.

کاربرد بنزودیازپین درمان بی‌خوابی است. رایج‌ترین داروهای این دسته لورازپام (آتیوان) ، نیترازپام (موگادون)، اگزازپام (سراکس) ، تمازپام (رستوریل) ، تریازولام (هالکون) و فلورازپام (دالمان)‌است. بنزودیازپین‌ها معمولا به‌صورت قرص یا کپسول و به‌صورت دهانی استفاده می‌شوند. برخی از این داروها به‌صورت زیرزبانی و محلول هم عرضه می‌شوند.

قرص ضد استرس

درمان اضطراب شدید

اضطراب درواقع می‌تواند یک بیماری باشد که با استرس واکنشی متفاوت است. اضطراب در بسیاری از مواقع یک تهدید محسوب شده و باید کنترل شود. اضطراب شدید را نمی‌توان با روش‌های کنترل استرس درمان کرد. روش‌هایی مانند صحبت کردن با دیگران، پیاده‌روی، خوردن خوراکی‌‌های شیرین و غیره نه تنها اضطراب شدید را درمان نمی‌کند که حتی می‌تواند باعث شدیدتر شدن آن هم بشود.

معمولا برای درمان اضطراب شدید از روش‌های ترکیبی دارودرمانی و روان‌درمانی استفاده می‌کنند. درمان سریع اضطراب شدید از اهمیت زیادی برخوردار است و از علائم بعدی آن جلوگیری می‌کند. درمان‌های بدون دارو شامل مشاوره و روان‌درمانی و نوروتراپی، است.

درمان سریع استرس و اضطراب

در برخی مواقع لازم است که بتوانید استرس و اضطراب‌تان را درمان کنید؛

استرستان را بپذیرید: پذیرفتن استرس و مواجه شدن با آن قدم مهمی برای مقابله با استرس است. پذیرفتن استرس این فرصت را برای شما ایجاد می‌کند که به‌دنبال راهکارهایی برای کنترل آن باشید.

دمنوش‌های آرامش‌بخش: دمنوش‌های آرامش‌بخش برای کنترل استرس و اضطراب مفید هستند. کافی است دمنوش آرامش‌بخش خودتان را پیدا کرده و هر بار برای کنترل استرس از آن استفاده کنید.

عطرهای آرامش‌بخش: بوییدن عطرهای آرامش‌بخش برای درمان استرس مفید هستند. از مهم‌ترین عطرهایی که به کاهش استرس شما کمک می‌کنند؛ عبارت‌اند از:

  • ترنج
  • رزماری
  • وانیل
  • لیمو
  • نعنا
  • یاس
  • اسطوخدوس

استراحت حین کار

از مهم‌ترین مواردی که برای کاهش استرس باید به آن توجه کنید؛ استراحت است. حتی استراحت‌های کوتاه پشت میز کار هم برای کنترل استرس مفید هستند. کافی است چند حرکت کششی برای ریلکس شدن و درمان استرس یاد بگیرید. کشش دست‌ها، پاها، پهلو و گردن از حرکاتی است که می‌توانید پشت میز کار انجام دهید.

سخن آخر

برای کاهش و درمان استرس، کافی است چند راهکار و روش موثر را یاد بگیرید و در زمان لزوم با خودتان تمرین کنید. ممکن است مجبور باشید چند روش را امتحان کنید تا در نهایت بهترین راهکار کنترل استرس برای خودتان را شناسایی کنید. برای داشتن زندگی باکیفیت‌تر، لازم است که استرس‌تان را کنترل کنید.


سوالات متداول

استرس چه عوارضی دارد؟

اگر زیاد فکر می‌کنید و دچار استرس می‌شوید؛ باید به دکتر روانشناس مراجعه کرده و با روش‌های روان‌درمانی یا مصرف دارو، استرس‌تان را کنترل کنید. درصورتی‌که استرس را درمان نکنید؛ بیماری‌های قلبی و جسمی در کمین شما هستند. استرس زیاد همواره باعث ضعیف شدن سیستم ایمنی می‌شود.

بهترین راه برای کنترل استرس چیست؟

بهترین راهکارهای کنترل استرس این است که علت بروز آن را بشناسید. اگر با علت بروز استرس آشنا هستید؛ می‌توانید این مسئله را برطرف کنید. همچنین پذیرفتن استرس می‌تواند اولین گام برای رفع و درمان آن باشد. برای اینکه این مشکل را برطرف کنید؛ بهتر است با پزشک مشورت کنید.

اصلی‌ترین دلیل بروز استرس از نظر متخصصان چیست؟

روانشناسان براین باور هستند که اختلالات روانی مانند افسردگی، حس سرخوردگی، تجربیات گذشته و عوامل بیرونی باعث بروز استرس مداوم می‌شود.

Picture of Rasool Etehadi
Rasool Etehadi
اینجانب رسول اتحادی، هشت سال به عنوان پرستار سالمند و پرستار کودک فعالیت کرده‌ام. کارشناسی ارشد بیوشیمی بالینی دارم و در دوران تحصیل در دانشگاه، مقالات بسیار زیادی را در حوزه سلامت و پزشکی ترجمه کرده‌ام. تا حد امکان در سمینار های بهداشت و درمان شرکت می‌کنم و عاشق تحقیق و تحلیل دانش در حوزه سلامت و بهداشت و درمان هستم.
درخواست فوری پرستار از مرکز سلامت اول
سایر مطالب مرتبط
guest
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
برای ثبت درخواست خدمات پرستاری در منزل و یا دریافت مشاوره رایگان، فرم زیر را تکمیل کرده و منتظر تماس از سمت کارشناسان ما باشید.